• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin 2. çocuk isteği kafam çok karışık. özellikle 2. çocuğu olanlar..

3yaşındaki oğlunuzu tüm gün kreşe verip siz de uzun süre ücretsiz izne ayrılırsanız neden olmasın derim ben ?
Tabi haftada bir temizlikçi şart.Tüm bu imkanları sağlayabileceksiniz çok fazla zorlanmazsınız.

Merhabalar yazınız okudum bende iki çocuklu bir anneyim..kızım 3 yaşında oğlum. 8 aylık. .kıskanclik varmı dersen var ama çok değil kardeşini çok seviyor..eşimde geceye kadar çalışan biri çocuklarla ilgili elinden geldigince ikisine de aynı şekilde davraanmalisin..seveceksen ikisini aynı anda sev kızdıysan ikişine kiz..cünku buyuk olan senin tavırları izliyor bana.bağırıyor ona da bağırsın diyor ama hatasını da söyleyerek. .çok şükür birçok şeyi atlattık. .çok seviyor kardeşini yemeğini yediriyor oğlumda rahat sakın bir bebek.maşallah... zorluk çekmiyorum açıkçası biraz büyüsün 3. dusunebilirim..istediğin konuda yardımcı olabilirim..:KK200::KK45:

evet arkadaşlar eşim aniden 2. çocuk zamanı geldi diye konuşmaya başladı.
aslında benim hep aklımın ucunda vardı bu fikir. ama korkularım da yok değildi. . o yüzden dile hiç getirmiyordum. kendi kendime düşüp unutuyordum :KK70: ilk çocuğum yani oğlum çok dişli bir bebek çıktı :KK70: ilk 6 ay anamdan emdiğimi getirdi burnumdan. hiç uyumayan, yani 24 saatin 6 saati sadece uyuyan geri kalanında sürekli ağlayan gazlı bir bebekti. sabahlara kadar tüm şehri gezdirirdik o 6 saatte uyusun diye. arabada uyurdu, ben de araba da dinlenirdim. şimdi en büyük korkum bu. tabi Allah dan önce sağlık diliyorum.

gelgelelim diğer olumlu olumsuz şeylere. oğlum 3 yaşında. araları çok uzamasın istiyor bir yanım. babam öldüğünde en büyük destekçim aramızda 4 yaş olan kız kardeşlerimdi. yarın ben gittiğimde aynı duyguyu yaşayıp birbirine destek olacak evlatlarım olsun istiyorum. yaş farkı açılmazsa paylaşımları da fazla olur diyorum. eşim çok fazla kardeş. eşimle arasında yaş farkı olan abileri ablaları ile pek iletişimleri yok. ayrı büyümüş gibi hissediyor. o yüzden de yaş farkının az olması iyi gibi. maddi durumumda uygun 2. çocuk için. bunlar olumlu sayılabilecek şeyler.

zorlanacağımı düşündüğüm konular ise, eşim çok yoğun çalışıyor geceli gündüzlü. genel olarak çocukların sorumluluğu bende olacak. üstelik ben de çalışıyorum. oğluma eltim bakıyor. bir sıkıntımız yok şükür. diğeri olsa şayet eltime versem bakar ama oğlum etkilenir mi?? ya da eltimin evi uzak biraz süt izinlerimde yakında olması mantıklı olmaz mı?? ya veremediğim 6 kilo nolacak?? eşim diyor ki hepsini birden verirsin. ben 2 çocuğa yetemezsem :KK43: evimi afedersiniz b.k götürüyor. 2. olsa belediyelik olurum sanırım :KK70: bu da olumsuz bir sebep mi ki?? ya kafam çok karışık. bu karışıklık boşa mı acaba akışına mı bıraksam. 2. çocuğu yapanlar gözümde çok yüksekler çok :KK70:

bende kararsiz olanlardandim sizin gibi. oglumun 18. aya kadar olan uyku problemi yuzunden. birde iştahsızlık sorunumuz var. ama ne olursa olsun kardeş sartsa cok yas farki olmamasindan yanaydim. ablamda 1. 5 yas var aramizda. kardesimle 3. esimle kardesi arasında 10 yas var. hic kardes gibi degiller mesela. sohbetleri olmaz pek. dertlesmeleri falan. biz hep yanyanaydik. dertlesirdik konusurduk. o yuzden esiminde yardim sozuyle ikiciyi yapmaya karar verdik :)

ben oğlumu kreşe yollamayı asla düşünmüyorum. çünkü kötü anılarımız var. ama anaokulu düşünüyorum. neden bu kadar büyük bir pişmanlık oldu acaba??

Oğullarımın karakteri biraz etkiliyor elbette bu durumu. İlk oğlum çok hareketli ve çok az uyuyan bir çocuk. Doğduğu günden beri böyle. İkinci oğlum sakin ama huysuzluk ve ilgi isteği çok fazla. Büyük küçüğü çok fazla kıskandı, bana çok düşkündü. Oysa ki her türlü metodu uyguladık kardeş gelmeden önce. Adapte olmak istemedi. Hala da aynı sorunları yaşıyoruz. En önemli yaşlar, özellikle üç yaş ve civarı ben tavsiye etmiyorum. Bağlanma yaşı.. Ya aralarında bir yaş olmalı.. ya beş yaş.. En azından bir kez daha dünyaya gelsem benim uygulayacağım kural kesinlikle bu olur.. Benim yaşadığım duygusal stresler ve durumu yönetmeye çalışırken harcadığım efor inanın kitap olur. Ancak bu çocukların karakterleri ile de doğrudan ilgili.. Mesela ilk çocuk kız ise daha kolay adapte olduğunu biliyorum. Ama yine de her şeyin hayırlısı.. Biraz nasip bu işler..

Karı koca birbirini seviyorsa 2. Çocuk olmalı... kardeş önemli, 2 oğlum var, dünyalar bir yana, onlar bir yana...

Bizim de oğlan 6,5 olacak. İki aydir ikinciyi düşünmeye başladık. Ben ilgimi, sefkatimi, sabrimi birine tam vereyim diye arali olsun istedim. Birinci sinif su an, doğum olana kadar iki olacak nasipse, çoğu işini kendisi hallediyor, seneye benden iyice cikar. Bakalim hayirlisi, bir kizim olsun çok isterim hayirlisi ve sagliklisiyla inşaallah.

Benim de 2. çocuğum olduğunda ilki 4 yaşındaydı.acikcasi ben çok zorlandim.2. çocuğum baya zorlu çıktı :) .ben de keske daha önce olsaydı da zorluğu beraber cekip bir an önce bitirseydim diye düşünmüştüm.simdi oglum 3 buçuk yaşında kızım 8 yaşında.birinin uykusu düzene girdi wc ye alıştı kendine yetmeye basladi derken diğeriyle başa döndük.2. yi zaten dusuneceksen çok geciktirme derim.yasin ilerlemeden çocuklarını buyut sonra rahatına bak derim

merhaba benim bir oglum ve bir kızım var Onları veren Allahıma şükürler olsun oglum 4 sınıfa gidiyor kızım 1 sınıfa aralarında üç yaş var kızım plansız oldu iyiki olmuş başta biraz zorlandık ams şimdi çok mutlular herşeyi birlikte yapıyorlar benim oglumda çok zor bir bebekti kız ona göre biraz daha rahattı yinede ilk 3 yıl zor geçti şimdi büyüdüler çok şükür bende çalışıyorum bazen keşke arays bir tane daha sıkıştırsaydım diyorum
;) hiç zaman kaybetmeyin bence

İki oğlum var araları tam 2 yaş 9ay oturduğumuz şehirde hiçbir akrabamız yok eşimde yoğun çalışıyor ama bir şekilde ikisine kolaylıkla bakabiliyorum şuan biri 8 diğeri 5 yaşında hep beraber oynuyorlar bana hiç gerek duymuyorlar , bence araları az olması bir artı

Arkadaşım her çocuk bir olmuyor benimde 6 yasinda bir oğlum var aynıydı senle gece az acil gitmedim ama şimdi 1.5 yaşında kızım var hayatımın tadı o diye bilirim doğan doğadan tatlı derlerdi inanmazsınız oğlum benim ilk göz ağrım ama ilk çocukta annelik pek tadını cikaramiyorsun acemiliği oluyor ama ikinci çok tatlı oluyor tavsiye ederim tabi tek çocuğa göre zorlukları var ama onlarda onun bir gülüşü bir anne demesi herseyi unutturuyor oğlum okula başladı bu sene iyiki tam zamanında yapmışım diyorum bende çok korkuyordum hem oğluma yaşadıkları hemde yardım eden ne anne ne kaynana yokken ama allah yardım ediyor öyleki bir ara allaha eğer 2 çocuk arsiz olacaksa hiç verme allahım diye dua ettiğimi bile bilirim oğlum hala aynı çok yaramaz ama kızım tam tersi inşaallah allah sizede öyle nasip eder

Kaç yaşında canım kızın.Bende kaynanama,kayınbabama ve görümceme inat uzun yıllar 6 seneyi bulur sanırım 2.çocuk doğurmak istemiyorum. Doğurduğum çocuğu kendileri doğurmuş gibi aşırı sahipleniyorlar çünkü.

kızım 9 yaşında canım bende 41 yaşındayım , gaziantep novadan randevu aldım
dün leke geldi adetim başlasın tüp bebek yaptıracaz ,

sen gel beni dinle ne olursa olsun dogur bir tane daha , bu dunyaya kazık çakacak hallaeri yok yaaa , ben hiç pişman olmam diyordum , ama yüreğimdeki pişmanlığı nefes almama izin vermiyor,

valla ben bu konuda çok netim belki karşı çıkanlar olabilir ama kardeş yapmamayı bencillik gibi görüyorum, tamamen kendimizi düşünüp onları kardeşsiz bırakmamalıyız, dediğiniz gbi ileride her anlamda birbirlerine destek olmaları çok güzel olur. evet ilk zamanlar çok yorulursunuz, evet ne kendinize ne eşinize ne de evinize zaman ayıramazsınız, evet yeri geldiğinde ağlama krizlerine de girersiniz ama hepsi geçici... hep pozitif düşünelim, güzel güzel çocuklar doğuralım inşallah :olamaz:

Back