eşimin 2. çocuk isteği kafam çok karışık. özellikle 2. çocuğu olanlar..

Uygun olan yaş aralığı 5-6 yaştır, diğer türlü kıskanmalar kabullenmemeler olabiliyor kardeşler arasında, eğitimte de böyledir bu.

Eğer kararlıysanız arayı açmadan yapın.
İlk çocuğuma hamileyim.
Allah nasip ederse o 3-4 yaşına gelince ikincinin doğmasını istiyorum.
Yaş farkı arttıkça aradaki paylaşım azalıyor.

senin yerine koyunca kendimi uygun zamandayım tam da aslında ilk çocuktan önce böyle düşünmezdim ama şimdilerde bu düşüncedeyim.

rica ederim sen de sağlıkla al kucağına inş kuzucuğunu. umarım iyi ki dersin hep. yormazlar seni sıpalar. bulantılarının çabucak bitmesi dileğimle

Mesela bu Sferde eğer süt+mama olursa mama kısmını eltinde geçirirsen süt çok sorun olmaz gibi

ewt işte her şeyde bir hayır var. annem için çok iyi olmuştu mama yemesi. annem baya sevinmişti hatta. çocukla baş edebiliyorum diyordu o vakitler. yine hayırlsı neyse o olsun inş.

Benim oglum var 3 yasinda 1 aylikta kizim var 2.suanda daha rahat buyuyo oglum kolikti ölüyodum yorgunluktan simdi ise yemegim evim büyük oglumla oyuna kadar vakit kaliyo bende cok tereddütle hamile kaldim şimdi iyiki olmus diyorum

ya Allah kısmet ederse eninde sonunda istiyorum ben ikinciyi. kendim kardeşli büyüdüğüm için kardeşin olması gerektiğini düşünüyorum imkanlar varsa. ama o aralığı kestiremiyorum. kaynaklar 3-4 diyor hep. ama oğlum için en doğru kararı vermem lazım kendimce. bütün fikirleri dikkate alıcam sağolun

hiç üzülüp takılmayın. herşeyde bir hayır vardır mutlaka. ne güzel bir evladınız olmuş. o hissi yaşamışsınız. Rabbim hali hazırdakine uzun sağlıklı ömürler versin inş. diğeri de ne zaman hayırlısıysa o zaman olsun. o yüzden kendinizi sürekli düşünürken bulmayın. yani ben çok şükrediyorum evladım için. artık diğeri de hayırlısıysa olsun diyorum

ooyyy maşallah kuzulara. Rabbim muhabbetlerini artırsın. biliyor musun hemen hemen herkes böyle oluyor gözlemlediğim. biri durumsuzsa diğeri daha iyi oluyor. bu bana da teselli oluyor. yani oğlum 3 yaşında en zor dönemi ne deseler kesinlikle ilk 6 ay derim. o derece.

rica ederim sen de sağlıkla al kucağına inş kuzucuğunu. umarım iyi ki dersin hep. yormazlar seni sıpalar. bulantılarının çabucak bitmesi dileğimle
amin, çok teşekkür ederim güzel dileklerin için :)
Benim oglum var 3 yasinda 1 aylikta kizim var 2.suanda daha rahat buyuyo oglum kolikti ölüyodum yorgunluktan simdi ise yemegim evim büyük oglumla oyuna kadar vakit kaliyo bende cok tereddütle hamile kaldim şimdi iyiki olmus diyorum

ay darısı başıma, aynen anlattığın gibiydi büyüğüm, inşallah 2 numara senin bızdık gibi olur... darısı başıma... maşallah, senin de yavrularını Allah bağışlasın

Benimkilerin arasında üç yaş var. Çok zorlanıyorum. Resmen ömrüm tükendi. Küçük olan sürekli kucağımda olmak istiyor. Haliyle diğerine yetemiyorum. Eşim yapan nasıl yapıyor deyip kendimi daha çok yetersiz hissetmeme neden oluyor. Ki ikinciyi kendi istemişti. Bence diğeri biraz daha büyüsün.

anne bakıyorsa on numara hiç aklınız arkada kalmaz. saolsun. annem bakarken ben öyleydim. sizin ki iyi cesaret omuş ama iyi olmuş. Rabbim kolaylığını versin sağlık versin inş ikisine de

Bence daha fazla beklemeden 2.çocuğu yapın çünkü onların beraber büyümesi hem sizin hem de çocuklar için büyük bir avantaj olacak. İlk aylar gerçekten zor ama şahsen benim için uzun süre ara vermek daha zor olurdu,herşeye baştan başlamak o kadar da kolay değil ama aralar az olunca bünye uykusuzluğa strese daha dayanıklı oluyor,yani benim için öyle oldu. İkisi de aynı anda okula gidecekler,ortak alanları daha çok olacak ve ilerde aileler daha rahat ediyor,kardeşlerin de ortak yönleri daha çok oluyor. Ama herşeyden önce insan önce kendine uygun şekilde davranmalı,kimisi ara vermeyi tercih eder ve çok mutlu olur,kimisi de benim gibi peş peşe yapar ve bu şekilde mutlu olur. Bu arada benimkilerin araları 17 ay ve 2 sene sonra 3.çocuğu aradan çıkarsam mı diye düşünüyorum. Kardeş iyidir:)

Bende çalışan bir anneyim oğlum ile kızım arasında 2 yaş 2 ay var şuanda biri 5 diğeri 3 yaşında çok şükür.
Anlattıklarınız ilk oğlumu anımsattı bana siz gene 6 aycıkla kurtulmuşsunuz bende daha kötü olmuştum.
2.ci sürpriz oldu kızım yani iyiki olmuş o dediğiniz endieşleri bende yaşadım ama emin ol mutlu ve huzurlu iseniz eşiniz ile herşey çözülü veriyor Elhamdülillah....kOlaylıklar dilerim.

Benim tek çocuğum var ikinciyi düşünmüyorum. Düşünenler çocuklar arasında yaş farkı bırakmazsa iyi olur bence. Ben çok çocuğa bakabilenlere hayranım. Çocuk zor bişey

Ben ikinci çocuğumu keşke ilk evladım kreşe başlayıp bir senesini devirdikten sonra yapsaydım diyorum... Umarım sizin için hayırlısı olur.. Tek keşkem de budur bu hayatta..

benim 3 hafta sürmüştü sadece. bir de parfüm kokusundan ve bir meyveden tiksinmiştim. öyle yatak döşek geçmedi hamileliğim. ful çalıştım zaten.
Bende 32 de izne ayrılmama rağmen işlerim sıkışık olduğu için ve kendimi de iyi hissettiğim için doğumdan 2 gün öncesine kadar çalıştım.
Ama o mide bulantıları, her sabah hatta doğumda bile devam etti.
Şimdi birde midemi üşütmüşüm bulantım oluyor aklıma geldikçe fena oluyorum.
Barbunya pirinç pilavı ve nektarin inanılmaz tiksinmiştim.
Pilavla aram düzeldi, barbunya ile de eh işte. ama o nektarin adını söylerken midem kalkıyor hala asla yiyemem. Bu arada kızım 4 ay sonra 5 yaşında olacak.

Şu an 4 aylık bir oğlum var. Kısmetse seneye bu zamanlar ikinciyi yapım çalışmalarına başlamak istiyorum. Bizde de eşim biraz kararsız.
Şu an bakıcımız var, ben çalışıyorum. iyi kötü ev işlerine yardımcı oluyor ama tabi ki çok düzenli ve temiz bir evimiz bizim de yok.
Seneye bu zamanlar çalışmalara başlasak, olması doğması oğlum 2,5-3 yaşına gelir zaten. O yaş da kreş yaşı. Hem bebek olmasa da ben kreşe vereceğim, eğitimi ve sosyalleşmesi için daha doğru olduğunu düşünüyorum.

of of bu sorun herkeste var sanırım
benimde 3,5 yaşında oğlum var
maddi anlamda sıkıntımız yok
kardeş yapmalımı yapmamalı mı karar veremiyorum
bi yandan yalnız kalmasın istiyorum
bi yandan da aynı şeyleri en baştan yaşamak zor geliyor
bide 9 ay günde beş kere kusunca hiç sıcak bakamıyorum
bide zaten şuan deneyim yapıyım derken en az 1 sene geçecek çocuk 4,5 yaşında olacak sanırım ben zaten geç kaldım
en iyisi 7 yaşında yapıyım diyorum yaş farkı çok olacak ama bebek özleriz
yanlışmı düşünüyorum kızlar ya

İki çocuğum arasında 2 yaş var üstelik benim hamileliğimde doğumumda çok rahat geçmişti. Ama herkesin yaşam kalitesi farklı olduğu için bu durumda farklı olabiliyor. Çocuklara bakma onlarla ilgilenme zaman geçirme gece uykusu maddi konular konusunda hiç bir sıkıntım yok fakat ikisiyle birlikte bir yere gitmek çok zor oluyor 5-10 dk mutlu olmak için 2 saatimi stresli geçirmeyi kabullenmiş vaziyetteyim. Eşim hiç bir şekilde yardımcı olmuyor ailece birşey yapmak istediğimde çocukları annene bırak öyle gidelim diyor. Tatil köyüne gittk kızım 2 aylıkken gayette zevk aldım fakat eşim yanlız gitmek istiyor hep yani sen diyorsan ben eşimin desteği olmadan herşeyin üstesinden gelebilirim hiç düşünme ama ben destek bekleyen bir insanım o yüzden 2. İçin acele etmişim diye düşünüyorum bazen ama kızımın o gülücükleri ve oğlumun kızıma karşı davranışlarını görünce bencilce davranma çocuklar ne kadar mutlu deyip bende mutlu oluyorum. Benim eşim yemek beklemez ama evin tertemiz olmasını bekler. Evi derli toplu tutmakta yemek yapmaktan daha zor:) çocuk bakmak kolay olanı önemli olan duygusal anlamda eşleriniz ne kadar destek veriyor.

ben oğlum 2.5 yaşında hamile kaldım tam 3 yaş var aralarında önce kıskançlık oluyor sonra birbirlerinden vazgecemiyolar küçük oğlumu misafirlikteyken bile sevdirmez kimseye abisi canını acitican yavaş der ve birlikte buyuyolar beraber oynuyorlar arada kavgalar oluyor tabi o kadarda olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…