- Konu Sahibi sonundaoldu
-
Eğer kararlıysanız arayı açmadan yapın.
İlk çocuğuma hamileyim.
Allah nasip ederse o 3-4 yaşına gelince ikincinin doğmasını istiyorum.
Yaş farkı arttıkça aradaki paylaşım azalıyor.
aynı niyetten hamileyim, bir de 2,5 yaşında oğlum var... kafamda netleşmemiş br dolu soru var ama çözüm düşünebilmek için bulantılarımın bitmesini bekliyorumhayatımı kararttı bu bulantılar, ne zaman bitecek yahu:/
gazam mübaret olsun
senin için de hayırlısını diliyorum konu sahibi, yorumlar bana da fikir veriyor, bu konuyu açtığın için teşekkürler
Mesela bu Sferde eğer süt+mama olursa mama kısmını eltinde geçirirsen süt çok sorun olmaz gibi
tek çocuk olarak buyudum ve benımde tek çocugum var (gercı bır abısı var esımın ılk evlılıgınden ama ılerde ne kadar baglı olurlar bırbırlerıne bılmıyorum cunku cok sık bır araya gelemıyorlar ve yas farkları var 10 yaş) ama bence tek cocuk sahıbı olmak o kadarda kotu bırsey degıl...ilersini çokta dusunmeyın cunku kardeş var kardeş var bilmem anlatabıldım mı ???
sizin durumunuza gelırsek her ıkı tarafta cocuk fıkrıne sıcak bakıyorsa, maddı sartlar uygunsa ve bakacak bırı varsa ıkıncısı yapılabılır. Ama her cocukta sorumlulugun cogu annede olacagından ve ılk cocukta kucuk oldugundan yanı hala ılgıye muhtac ıyıce dusunulmesı gereken bır durum...
Ben sahsen bugunku sartlarımda bır ıkıncı cocuk ıstemem ama maddı sartlarım elverse ve bakacak ınsan problemı olmasa 2 yasını doldurdugunda bır ıkıncıyı yapardım.... O da yasımdan oturu (31 ım su an ve kızım 7 aylık) erken evlenmıs olsam en az 5 yas fark olsun ısterdım kı bırı kendı basına herseyını yapabılecek yerı geldıgınde bana yardımcı olabılecek yasa gelsın ısterdım...
Beş yaşında oğlum var sizin anlattığınız gibi bir bebekti, yani kime ne kötülük yaptıysam eminim ödemişimdir :)
ikinciyi eşimle çok istiyoruz 1 seneye yakındır korunmuyoruz ama olmuyor ben dr gittim hiç bir sıkıntın yok 20 yaşında gibisin dedi ama olan bir şeyde yok ve yaşım 35 i geçti
eşimle karar aldık tedavilik bir durum varsa da olmayacağız oğlumda tedavi falan olmadık 7-8 ay sonra hamile kaldım, benim bebeler nazlı sanırım gelmek istemiyorlar.
Ben hep şöyle dua ediyorum Allahım çok istiyoruz 2. bebeği ama hayırlı sağlıklı ise ver yoksa elimdekine sağlık uzun ömür ver diye.
Ama kardeş bence şart.
Benim büyük oğlum 4 küçüğü 1 yaşında büyük çok gazlı hiç uyumayan bebekti 2. Ye hamile kaldigimda 9 ay sıkıntısı ni çektim buda öyle olursa buyuk le ilgilenemem diye korktum ama şükür o daha gazsiZ ve uykusu iyi olan bebek doğduğunda bi süre kıskançlık oluyor oda çok normal sürekli kucukle ilgilendigin için sonra geçiyor şimdi büyük oğlum kardeşine çok düşkün abimm abimm diye peşinde geziyor kucukte onu seviyor
amin, çok teşekkür ederim güzel dileklerin için :)rica ederimsen de sağlıkla al kucağına inş kuzucuğunu. umarım iyi ki dersin hep. yormazlar seni sıpalar. bulantılarının çabucak bitmesi dileğimle
Benim oglum var 3 yasinda 1 aylikta kizim var 2.suanda daha rahat buyuyo oglum kolikti ölüyodum yorgunluktan simdi ise yemegim evim büyük oglumla oyuna kadar vakit kaliyo bende cok tereddütle hamile kaldim şimdi iyiki olmus diyorum
merhaba benım 14 aylık kızım var ve ıkıncıye hamıleyım kızımıda emzırmeye devam edıyorum bakan annem o yuzden ıkıncıyı dusunduk ıkıncı olunca ıse ara verecem sonrada yarımgun calısmaya baslıycam ınsallah saglıklı olsunlarda zorlukları olacak tabı ıkısı bırden buyusun sonra rahatlamak ıstıyorum. uykusuzluğa tempoya alışmışken tam hız devam dedık
evet arkadaşlar eşim aniden 2. çocuk zamanı geldi diye konuşmaya başladı.
aslında benim hep aklımın ucunda vardı bu fikir. ama korkularım da yok değildi. . o yüzden dile hiç getirmiyordum. kendi kendime düşüp unutuyordumilk çocuğum yani oğlum çok dişli bir bebek çıktı ilk 6 ay anamdan emdiğimi getirdi burnumdan. hiç uyumayan, yani 24 saatin 6 saati sadece uyuyan geri kalanında sürekli ağlayan gazlı bir bebekti. sabahlara kadar tüm şehri gezdirirdik o 6 saatte uyusun diye. arabada uyurdu, ben de araba da dinlenirdim. şimdi en büyük korkum bu. tabi Allah dan önce sağlık diliyorum.
gelgelelim diğer olumlu olumsuz şeylere. oğlum 3 yaşında. araları çok uzamasın istiyor bir yanım. babam öldüğünde en büyük destekçim aramızda 4 yaş olan kız kardeşlerimdi. yarın ben gittiğimde aynı duyguyu yaşayıp birbirine destek olacak evlatlarım olsun istiyorum. yaş farkı açılmazsa paylaşımları da fazla olur diyorum. eşim çok fazla kardeş. eşimle arasında yaş farkı olan abileri ablaları ile pek iletişimleri yok. ayrı büyümüş gibi hissediyor. o yüzden de yaş farkının az olması iyi gibi. maddi durumumda uygun 2. çocuk için. bunlar olumlu sayılabilecek şeyler.
zorlanacağımı düşündüğüm konular ise, eşim çok yoğun çalışıyor geceli gündüzlü. genel olarak çocukların sorumluluğu bende olacak. üstelik ben de çalışıyorum. oğluma eltim bakıyor. bir sıkıntımız yok şükür. diğeri olsa şayet eltime versem bakar ama oğlum etkilenir mi?? ya da eltimin evi uzak biraz süt izinlerimde yakında olması mantıklı olmaz mı?? ya veremediğim 6 kilo nolacak?? eşim diyor ki hepsini birden verirsin. ben 2 çocuğa yetemezsemevimi afedersiniz b.k götürüyor. 2. olsa belediyelik olurum sanırım bu da olumsuz bir sebep mi ki?? ya kafam çok karışık. bu karışıklık boşa mı acaba akışına mı bıraksam. 2. çocuğu yapanlar gözümde çok yüksekler çok
Bende 32 de izne ayrılmama rağmen işlerim sıkışık olduğu için ve kendimi de iyi hissettiğim için doğumdan 2 gün öncesine kadar çalıştım.benim 3 hafta sürmüştü sadece. bir de parfüm kokusundan ve bir meyveden tiksinmiştim. öyle yatak döşek geçmedi hamileliğim. ful çalıştım zaten.
ben oğlum 2.5 yaşında hamile kaldım tam 3 yaş var aralarında önce kıskançlık oluyor sonra birbirlerinden vazgecemiyolar küçük oğlumu misafirlikteyken bile sevdirmez kimseye abisi canını acitican yavaş der ve birlikte buyuyolar beraber oynuyorlar arada kavgalar oluyor tabi o kadarda olsunooyyy maşallah kuzulara. Rabbim muhabbetlerini artırsın. biliyor musun hemen hemen herkes böyle oluyor gözlemlediğim. biri durumsuzsa diğeri daha iyi oluyor. bu bana da teselli oluyor. yani oğlum 3 yaşında en zor dönemi ne deseler kesinlikle ilk 6 ay derim. o derece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?