- 11 Şubat 2011
- 1.946
- 1.072
-
- Konu Sahibi edaligeceler
Asla,onu bosarim cocugumdan vazgecmem
Cok tesekurler. "biraz daha ele gelsin yuvaya veririz bizde artik"gibi birsey soyledi. Bende gozlerimi actim baktim,saka falan dedi. Ama oyle birsey oyle bir dusunce nerden durduk yere aklina gelir bi insanin. Ona hic bi yukumuz yok. Devlet bana para veriyor cocuk icin. Ki o ise gittiyinde uyuyor oluyor isten geldiyinde uyumus oluyor. Benimsemese bile ici acimasi lazim,ole dusunmemesi lazim.Yok siz tabi ki de doğru olanı yaptınız. Çok iyi yürekli bir insansınız. Benim anlatmaya çalıştığım şu: Eşiniz aslında iyi ve merhametli bir insan. İlk söylediğinizde de o çocuğa gerçekten sahip çıkmak istemiş iyi niyetinden. Ama şimdi sorumluluk ağır geliyor. Evlatlık olmasıyla da bir ilgisi yok, erkekler de kadınlar gibi lohusa depresyonu yaşayabiliyorlar. Eşinizi de şu anda baba olma sorumluluğu ürkütmüş. Üstelik evlatlığa adaptasyon öz evlattan daha zor, çünkü diğerinde 9 aylık bir bekleyiş ve adım adım hazır olma var baba adayı için, ama sizin eşinizin böyle bir şansı olmadı. O yüzden şu an saçmalıyor. Siz onun dediklerine kafa takmayın, zamanla ve sizin desteğinizle üstesinden gelecek. Erkekler her ne kadar güçlü dursalar da duygusal anlamda bizim yarımız kadar bile güçlü değiller.
Siz dediğim gibi bir aile terapistinden yardım alabilirsiniz, ya da evlat edinme sürecinde adaptasyonla ilgili uzman kitapları var onlardan edinebilirsiniz. Eşiniz zamanla oğlunuzu benimseyecek. Vicdansız bir adam olsaydı en başta kabul etmezlerdi.
Siz içinizi ferah tutun.
Kusla nasil kavga ediyorsun guldurdun beni cok sagol. Yorumun icin cok tesekurler.size helal olsun. iyilik bu kadar dillendirilmez sanırım sizde bu yüzden açmadınız. eğer bunu başta söyleseydiniz bütün arkadaşlar övgüyle yaklaşacaktı size.
her neyse. çocuk terk edilmeyecek onu netleştirdik. kocamıza gelelim.
bence sakin bir anınızda karşınıza alın ve konuşun. düşünceleri nedir.
bakın ben anneme katlanamıyorum mesela. sizde de oluyordur çocuğa katlanamadığınız. muhabbet kuşumla bile kavga ettiğim oluyor.
bu böyle aile arası bir kavga olabilir.
eğer o adamla aranızda büyük bir sevgi varsa ve çocuğu da seviyorsa, sakin kafayla konuştuğunuzda bunu çözeceğinize inanıyorum. çok çabaladı demişsiniz, vazgeçtiğini sanmam.
Kusla nasil kavga ediyorsun guldurdun beni cok sagol. Yorumun icin cok tesekurler.
Cok tesekurler. "biraz daha ele gelsin yuvaya veririz bizde artik"gibi birsey soyledi. Bende gozlerimi actim baktim,saka falan dedi. Ama oyle birsey oyle bir dusunce nerden durduk yere aklina gelir bi insanin. Ona hic bi yukumuz yok. Devlet bana para veriyor cocuk icin. Ki o ise gittiyinde uyuyor oluyor isten geldiyinde uyumus oluyor. Benimsemese bile ici acimasi lazim,ole dusunmemesi lazim.
Cok sag olun.. Aslinda o sozunden sonra benden bir atak bekledi gibi.. Ama tek bir cumle etmedim,bu olayin tartismaya acik bir konu oldugunu dusunmesini istemedim diyelim.Siz mükemmel bir halasin canim ya, belki esin gergin bir anda söylemistir ,bazen öz babanin kendi cocugunu kiskandigini duydum ona cok zaman ayiriyor bana az ayiriyor diye , tatli dille konus sevgine toz kondurma,
ben anliyamadim canim yorumunu ozur dilerim. Daha anlasilir yazsan vallah anlamadimDurduk yere tabii ki gelmiş olamaz ama çocuk bir süredir sizle yaşıyor, eşinizin de kafası çalışıyor sonuçta, şimdiye kadar hiç bir haberinin olmadığı, çocuk yetiştirme, büyümesi, eğitimi konusunda algıları daha açık. Kreşe giden çocuk diye bir şey yok mu yani çevrenizde, eşiniz bunu akıl edemeyecek mi? Bir an önce 18 olsun da evimizden bassın gitsin demiş gibi konuşuyorsunuz. Ki zaten 2-3 yaşında falandı yanlış hatırlamıyorsam çocuğunuz, evet ele gelince, yani bir süre daha geçince kendi iyiliği için sosyalleşmesi gerekir, birbirinizden ayrılmayacak bir bütün halinde yaşamayacaksınız ömür boyu.
Krese gidiyor. Sabah tan oglene kadar.Durduk yere tabii ki gelmiş olamaz ama çocuk bir süredir sizle yaşıyor, eşinizin de kafası çalışıyor sonuçta, şimdiye kadar hiç bir haberinin olmadığı, çocuk yetiştirme, büyümesi, eğitimi konusunda algıları daha açık. Kreşe giden çocuk diye bir şey yok mu yani çevrenizde, eşiniz bunu akıl edemeyecek mi? Bir an önce 18 olsun da evimizden bassın gitsin demiş gibi konuşuyorsunuz. Ki zaten 2-3 yaşında falandı yanlış hatırlamıyorsam çocuğunuz, evet ele gelince, yani bir süre daha geçince kendi iyiliği için sosyalleşmesi gerekir, birbirinizden ayrılmayacak bir bütün halinde yaşamayacaksınız ömür boyu.
Hani anasi babasi bakacak kimsesi olmayan yavrularin toplandigi yer. Anladinizmi..Ben
ben anliyamadim canim yorumunu ozur dilerim. Daha anlasilir yazsan vallah anlamadim
Krese gidiyor. Sabah tan oglene kadar.
Esim cocuk yuvasindan bahsetti siz yanlis anlamisiniz.
Durduk yere tabii ki gelmiş olamaz ama çocuk bir süredir sizle yaşıyor, eşinizin de kafası çalışıyor sonuçta, şimdiye kadar hiç bir haberinin olmadığı, çocuk yetiştirme, büyümesi, eğitimi konusunda algıları daha açık. Kreşe giden çocuk diye bir şey yok mu yani çevrenizde, eşiniz bunu akıl edemeyecek mi? Bir an önce 18 olsun da evimizden bassın gitsin demiş gibi konuşuyorsunuz. Ki zaten 2-3 yaşında falandı yanlış hatırlamıyorsam çocuğunuz, evet ele gelince, yani bir süre daha geçince kendi iyiliği için sosyalleşmesi gerekir, birbirinizden ayrılmayacak bir bütün halinde yaşamayacaksınız ömür boyu.
ben anliyamadim canim yorumunu ozur dilerim. Daha anlasilir yazsan vallah anlamadim
Krese gidiyor. Sabah tan oglene kadar.
Esim cocuk yuvasindan bahsetti siz yanlis anlamisiniz.
Siz kotu dusunmuyosunuz ondan akliniz gitmemistir. Ama esim ne kadar kotu degil mi?İşler değişir tabi ki o zaman gerçekten, ben öyle anladım milena'nın dediği gibi hangi ortamda ne sebeple dediğini daha önce yazmış olsaydınız o yorumu yapmazdım ben de, kusura bakmayın, çok özür dilerim. Ama çocuk yuvası, kreş anlamında da kullanılıyor, diğeri için yetimhane falan daha yaygın ya cidden aklım hiç oraya gitmedi.
Siz kotu dusunmuyosunuz ondan akliniz gitmemistir. Ama esim ne kadar kotu degil mi?
Ne kadar güzel bir şey yapmışsın, yürekten kutluyorum seni. Herkesin yapabileceği bir şey değil bu.Ama ne yapabiliriz,o bebek daha ikinci bir terk edisi kaldirabilirmi? Annesi babasi onu terk etti,beni yeniden anne bildi ben onu terk edebilirmiyim. Benim sevdigim adam bu kadar vicdansizmis demekki...
Helal olsun senın gıbı anneye..Evet sen onun annesisin ve harıka bırsey yapmıssın bu yaptıgın muhteşem bır ıyılık.Eşini yanlıs anlamıs olma ıhtımalın olabılır cnm,sonucta şaka demıs..Ama sen de onunla konusarak ve ıletısım kurarak çözmeye calısmalısın.Cunkı,bu gergınlıgın ve cocukla uyuman, onu cocuktan daha da sogutabılır ve uzaklastırabılır sızı..Bence sen uygun bı anda bunu sorarak konuyu ac hem ıcın rahatlasın,hem de boş yere gerılmemıs olursun..Bu duygu senı mahveder,esıne de ısınamazsın..Cocuga da acır aglar durursun oyle dusunme..Bır an once konusmaya bak.Anliyabileceginizi sanmiyorum uslubunuzdan. Yigenim desem basit olur,cocugum diyorum ben ona. Ona ben bakiyor,ben besliyor ben seviyorum,o bana anne diyor .
Cok tesekurler. "biraz daha ele gelsin yuvaya veririz bizde artik"gibi birsey soyledi. Bende gozlerimi actim baktim,saka falan dedi. Ama oyle birsey oyle bir dusunce nerden durduk yere aklina gelir bi insanin. Ona hic bi yukumuz yok. Devlet bana para veriyor cocuk icin. Ki o ise gittiyinde uyuyor oluyor isten geldiyinde uyumus oluyor. Benimsemese bile ici acimasi lazim,ole dusunmemesi lazim.
Ama sen de onunla konusarak ve ıletısım kurarak çözmeye calısmalısın.Cunkı,bu gergınlıgın ve cocukla uyuman, onu cocuktan daha da sogutabılır ve uzaklastırabılır sızı..Bence sen uygun bı anda bunu sorarak konuyu ac hem ıcın rahatlasın,hem de boş yere gerılmemıs olursun..Bu duygu senı mahveder,esıne de ısınamazsın..Cocuga da acır aglar durursun oyle dusunme..Bır an once konusmaya bak.