Siz eşinizi mutlu etmek için herşeyi alttan alıyorsunuz, kızmasın diye ev temizliyorsunuz, aptal demesin diye "zeki konuşmaya" çabalıyorsunuz..Biz eşimle lise son senemizde tanıştık tanışalı 10 sene olucak ve 4 yıllıkta evliyiz. İlişkimizin başından beri eşimin ailesi eşime hiç yardımcı olmayan ebeveynleri. Bunu sözümde daha iyi anlamaya başladım çünkü bütün maddi işleri eşim karşılıyordu. Yetmezmiş gibi birde eşime ev aldırıp (yarı yarıya tapu) borç yaptırdılar. Tabi bu borçtan dolayı bizim nişanımız haliyle düğünümüz ertelendi. Daha sonra eşime yurtdışından iş teklifi geldi bende kabul ettim gitmesini. Gittikten sonra her sene biriktirdiği parayla bi gelmesine nişan bi gelmesinde düğün yaptık ve bende eşimle yurtdışına gittim. Eşimin üzerindeki sıkıntılar o kadar çoktu ki trip bile atamıyordum ailesinden dolayı sürekli bunalımdaydı. Benim yaptığım söylediğim en ufak şeylere bile sinirleniyordu.( kısada sürsede siniri) ben duygumla hareket ederim kızlar eşim ise mantık ile. Bu sene tr taşındık temelli olarak ve Ocak ta 4 yıllık evli olacağız hala aynı şeylerden kavga ediyoruz bana sürekli kendini geliştir duygunla hareket etme diyor. 2 aylık bebeğim var bazı ev işlerine yetişemiyorum mesela bulaşık çamaşır gibi bunlarada kızıyor.(gezmeye gidip yapmadığım için). Hak veriyorum erkekler düzen temizlik ister ama ne yapabilirim bende çok temizlik seven biri değilim tabiki evimi temizlerim toplarım ama sürekli toplu tutamam ki. Şimdi size şunu danışmak istiyorum ben eşime karşı hep alttan alıyorum karşılık verdiğimde sinirlendiği için (asla dövmez) ki alttan aldığımı bile kabul etmiyor açıklama yapmam bile ona karşılık gibi geliyor. Çünkü benim eşim aşırı zeki her işini en iyi şekilde yapar herşeyş çok araştırır ona göre hareket eder. Bendende bunu bekliyor. Eskiden mantıklı konuştuğumu böyle olmadığımı söylüyor.(sevgiliyken) ben genelde bişey yaptığımda bunu söylerken farklı şekilde anlatıyorum kızmasın diye. Yani başta ayrı sonra kızdığını anlayınca başka tarafa çekip anlatıyorum buna çok sinirleniyor. Mantığımla hareket etmeyi nasıl öğrenebilirim . Ev hanımıyım üniversiteyi yarıda bıraktım(Buda onun için beni eksi gösteren bişey) şuan da kendimi nasıl geliştirip eşime karşı zeki hareketler konuşmalar yapabilirim bilmiyorum. bu kavgalar yüzünden eşim benden gittikçe uzaklaşmaya başlıyor şu aralar kavgalarımız arttı sadece bebeğimizle ilgileniyor benimle günlük konuşmalar yapıyor acil fikir verin banaaa
Zeki insan huzurunu da onemser diye dusunuyorum. Esinin duygularini onemsemezse evde huzuru ne kadar olabilirki? Neyse sizin fikrinizede saygi duyuyorum sadece bu benim dusuncem.
Aynen, bugün elinin altındakine böyle eziyet eder, yarın eline iğne alıp koltuk altındaki söküğü dikmekten aciz bi süs bebeğinin peşinde maymuna döner. Ne halt edeceği belli değil bunların, güven olmaz.İşte tamda bu sebeplerden dolayı hiç kimsenin sözü ile hareket etmeyeceksin yoksa böyle ya asağlar yada kullanıp atarlar.
Birde erkekler her ne kadar kadınları değiştirmek kendi istediği kalıba sokmak istese de da tam aksine onları dinlemeyen, istediği kalıba girmeyen irade sahibi kadınları istiyorlar. Yoksa adamların her istediğini yaparsan bir gizemi kalmaz. Onlar için robottan farkın olmaz. Konu sahibi sağ olsun tam tersine uygulamış.
Zeki insanların hepsi yüksek duygusal zekaya ve olgunluğa sahip olacak diye bir şey yok ki.Zeki olsaydi esini en bastan destekleyip universitesini bitirmesine vesile olurdu. Evde isler aksiyor diye kadini eziklemezdi bence.
zekanı kullan diye diye bende bu algı oluştu. Belki yaptığım ya da söylediğim şeyler başka birisi için önemsiz olabilir ama eşim hep böyle ayrıntılara takılan birisiydi. Evlenince düzelir klişesine inandım sanırımZeki insanların hepsi yüksek duygusal zekaya ve olgunluğa sahip olacak diye bir şey yok ki.
Bir insan zeki ve master manipülatör olabilir (ki önümüzdeki tablo bence böyle), zeki ve kötü kalpli olabilir, zeki ve narsist olabilir, olur da olur yani...
Her zeki insan karısını/kocasını desteklemiyor, evde işleri sırtlanmıyor...
Adamda ciddi bir "kendini üstün görme" var, konu sahibi de bol bol çanak tutmuş. "Kızmasın diye" alttan almalar, sinirlenmesin diye zeki konuşmaya çalışmalar filan.. Tipik narsist+özgüvensiz ilişkisi, toksik...
Önceki mesajımda da sordum ama görmediniz sanırım.zekanı kullan diye diye bende bu algı oluştu. Belki yaptığım ya da söylediğim şeyler başka birisi için önemsiz olabilir ama eşim hep böyle ayrıntılara takılan birisiydi. Evlenince düzelir klişesine inandım sanırım
Özel günleri unutmaz aramız limoniyken bile geçen gün doğum günümde hediye aldı ailem ile sürpriz yaptı. Yada içkiyi bırakın sigara bile içmez kötü alışkanlıkları yoktur beni evde yalnız bırakmamak için ark buluşsa bile hemen döner yanima bilmiyorum ya hissettiriyorÖnceki mesajımda da sordum ama görmediniz sanırım.
Siz eşinizi mutlu etmek için çabalıyorsunuz, eşiniz sizi mutlu etmek için neler yapıyor?
2 aylık bebekle ,ev işini bırakıp nereye gezmeye gidiyorsunuzSayısal bölümdü bazı dersleri geçemedim fazla zorlanınca bıraktım
Kafeler değil tabiki aile akrabalara yani2 aylık bebekle ,ev işini bırakıp nereye gezmeye gidiyorsunuz
Sigara/alkol kendi kişisel tercihleri, sizi mutlu etmek için yaptığı şeyler değil. Özel günlerde hediye alınması da zaten minimum yapılacak şeyler. Ben sizi mutlu etmek için ekstra çaba sarfetmediği gibi, sizi ezmeye/aşağılamaya kadar varan tavırlarını görün istediğim için soruyorum bunları aslında.Özel günleri unutmaz aramız limoniyken bile geçen gün doğum günümde hediye aldı ailem ile sürpriz yaptı. Yada içkiyi bırakın sigara bile içmez kötü alışkanlıkları yoktur beni evde yalnız bırakmamak için ark buluşsa bile hemen döner yanima bilmiyorum ya hissettiriyor
Eşin seni oldukça manipüle etmişBiz eşimle lise son senemizde tanıştık tanışalı 10 sene olucak ve 4 yıllıkta evliyiz. İlişkimizin başından beri eşimin ailesi eşime hiç yardımcı olmayan ebeveynleri. Bunu sözümde daha iyi anlamaya başladım çünkü bütün maddi işleri eşim karşılıyordu. Yetmezmiş gibi birde eşime ev aldırıp (yarı yarıya tapu) borç yaptırdılar. Tabi bu borçtan dolayı bizim nişanımız haliyle düğünümüz ertelendi. Daha sonra eşime yurtdışından iş teklifi geldi bende kabul ettim gitmesini. Gittikten sonra her sene biriktirdiği parayla bi gelmesine nişan bi gelmesinde düğün yaptık ve bende eşimle yurtdışına gittim. Eşimin üzerindeki sıkıntılar o kadar çoktu ki trip bile atamıyordum ailesinden dolayı sürekli bunalımdaydı. Benim yaptığım söylediğim en ufak şeylere bile sinirleniyordu.( kısada sürsede siniri) ben duygumla hareket ederim kızlar eşim ise mantık ile. Bu sene tr taşındık temelli olarak ve Ocak ta 4 yıllık evli olacağız hala aynı şeylerden kavga ediyoruz bana sürekli kendini geliştir duygunla hareket etme diyor. 2 aylık bebeğim var bazı ev işlerine yetişemiyorum mesela bulaşık çamaşır gibi bunlarada kızıyor.(gezmeye gidip yapmadığım için). Hak veriyorum erkekler düzen temizlik ister ama ne yapabilirim bende çok temizlik seven biri değilim tabiki evimi temizlerim toplarım ama sürekli toplu tutamam ki. Şimdi size şunu danışmak istiyorum ben eşime karşı hep alttan alıyorum karşılık verdiğimde sinirlendiği için (asla dövmez) ki alttan aldığımı bile kabul etmiyor açıklama yapmam bile ona karşılık gibi geliyor. Çünkü benim eşim aşırı zeki her işini en iyi şekilde yapar herşeyş çok araştırır ona göre hareket eder. Bendende bunu bekliyor. Eskiden mantıklı konuştuğumu böyle olmadığımı söylüyor.(sevgiliyken) ben genelde bişey yaptığımda bunu söylerken farklı şekilde anlatıyorum kızmasın diye. Yani başta ayrı sonra kızdığını anlayınca başka tarafa çekip anlatıyorum buna çok sinirleniyor. Mantığımla hareket etmeyi nasıl öğrenebilirim . Ev hanımıyım üniversiteyi yarıda bıraktım(Buda onun için beni eksi gösteren bişey) şuan da kendimi nasıl geliştirip eşime karşı zeki hareketler konuşmalar yapabilirim bilmiyorum. bu kavgalar yüzünden eşim benden gittikçe uzaklaşmaya başlıyor şu aralar kavgalarımız arttı sadece bebeğimizle ilgileniyor benimle günlük konuşmalar yapıyor acil fikir verin banaaa
Alkol benim kırmızı çizgim etrafımda bazı insanlar bunların sorunlarını yaşadığı için başta sunduğum şartlardandı ki zaten kendiside içmezdi yinede içmemesini söylemiştim. Dediğim gibi normal zamanlarda bana kötü davranan birisi değil oyüzden hatayı kendimde aradım ev temiz olsa kavga çıkmaz gibi.. burda konuyu açmakta ki amacımda buydu bunlar olmazsa mutlu olur muyuz?Sigara/alkol kendi kişisel tercihleri, sizi mutlu etmek için yaptığı şeyler değil. Özel günlerde hediye alınması da zaten minimum yapılacak şeyler. Ben sizi mutlu etmek için ekstra çaba sarfetmediği gibi, sizi ezmeye/aşağılamaya kadar varan tavırlarını görün istediğim için soruyorum bunları aslında.
Doğum yapalı 2 ay olmuş, sizinle temizlik/düzen yüzünden tartışan bir adam var karşınızda. İlk 3-4 ay etrafınızda pervane olması gerekirken, siz lohusa ve uykusuzken, iki bulaşığın altına kıymetli elini sokmak yerine sizinle temizlik tartışması yapan bir adam var. "Nasıl daha zeki konuşabilirim" demek yerine önce bunları görmeniz gerekiyor.
Bi deneyin içinizde kalmasın. Açıkçası eşiniz gibiler doymaz, sanmıyorum yani ev toplu durunca size sataşmayacağını.Alkol benim kırmızı çizgim etrafımda bazı insanlar bunların sorunlarını yaşadığı için başta sunduğum şartlardandı ki zaten kendiside içmezdi yinede içmemesini söylemiştim. Dediğim gibi normal zamanlarda bana kötü davranan birisi değil oyüzden hatayı kendimde aradım ev temiz olsa kavga çıkmaz gibi.. burda konuyu açmakta ki amacımda buydu bunlar olmazsa mutlu olur muyuz?
Evin toplu olması sadece bir örnekti. Gerçeklerden kaçmak istemiyorum ama eşimide seviyorum boşanmak da istemiyorum ikilemdeyimBi deneyin içinizde kalmasın. Açıkçası eşiniz gibiler doymaz, sanmıyorum yani ev toplu durunca size sataşmayacağını.
Nasıl bu öz saygıyı kazanacağım pekiAdamı yüceltmeyi ve kendinizi küçük görmeyi bırakın.
Mutlu musunuz ki?Dediğim gibi normal zamanlarda bana kötü davranan birisi değil oyüzden hatayı kendimde aradım ev temiz olsa kavga çıkmaz gibi.. burda konuyu açmakta ki amacımda buydu bunlar olmazsa mutlu olur muyuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?