- 24 Ocak 2013
- 2.562
- 8.470
- 358
Siz eşinizi mutlu etmek için herşeyi alttan alıyorsunuz, kızmasın diye ev temizliyorsunuz, aptal demesin diye "zeki konuşmaya" çabalıyorsunuz..Biz eşimle lise son senemizde tanıştık tanışalı 10 sene olucak ve 4 yıllıkta evliyiz. İlişkimizin başından beri eşimin ailesi eşime hiç yardımcı olmayan ebeveynleri. Bunu sözümde daha iyi anlamaya başladım çünkü bütün maddi işleri eşim karşılıyordu. Yetmezmiş gibi birde eşime ev aldırıp (yarı yarıya tapu) borç yaptırdılar. Tabi bu borçtan dolayı bizim nişanımız haliyle düğünümüz ertelendi. Daha sonra eşime yurtdışından iş teklifi geldi bende kabul ettim gitmesini. Gittikten sonra her sene biriktirdiği parayla bi gelmesine nişan bi gelmesinde düğün yaptık ve bende eşimle yurtdışına gittim. Eşimin üzerindeki sıkıntılar o kadar çoktu ki trip bile atamıyordum ailesinden dolayı sürekli bunalımdaydı. Benim yaptığım söylediğim en ufak şeylere bile sinirleniyordu.( kısada sürsede siniri) ben duygumla hareket ederim kızlar eşim ise mantık ile. Bu sene tr taşındık temelli olarak ve Ocak ta 4 yıllık evli olacağız hala aynı şeylerden kavga ediyoruz bana sürekli kendini geliştir duygunla hareket etme diyor. 2 aylık bebeğim var bazı ev işlerine yetişemiyorum mesela bulaşık çamaşır gibi bunlarada kızıyor.(gezmeye gidip yapmadığım için). Hak veriyorum erkekler düzen temizlik ister ama ne yapabilirim bende çok temizlik seven biri değilim tabiki evimi temizlerim toplarım ama sürekli toplu tutamam ki. Şimdi size şunu danışmak istiyorum ben eşime karşı hep alttan alıyorum karşılık verdiğimde sinirlendiği için (asla dövmez) ki alttan aldığımı bile kabul etmiyor açıklama yapmam bile ona karşılık gibi geliyor. Çünkü benim eşim aşırı zeki her işini en iyi şekilde yapar herşeyş çok araştırır ona göre hareket eder. Bendende bunu bekliyor. Eskiden mantıklı konuştuğumu böyle olmadığımı söylüyor.(sevgiliyken) ben genelde bişey yaptığımda bunu söylerken farklı şekilde anlatıyorum kızmasın diye. Yani başta ayrı sonra kızdığını anlayınca başka tarafa çekip anlatıyorum buna çok sinirleniyor. Mantığımla hareket etmeyi nasıl öğrenebilirim . Ev hanımıyım üniversiteyi yarıda bıraktım(Buda onun için beni eksi gösteren bişey) şuan da kendimi nasıl geliştirip eşime karşı zeki hareketler konuşmalar yapabilirim bilmiyorum. bu kavgalar yüzünden eşim benden gittikçe uzaklaşmaya başlıyor şu aralar kavgalarımız arttı sadece bebeğimizle ilgileniyor benimle günlük konuşmalar yapıyor acil fikir verin banaaa
Peki eşiniz sizi mutlu etmek için neler yapıyor?
"Erkekler düzen temizlik ister" diye bir şey yok. "Bazı erkekler hizmetçi ister" diye bir şey var. Aynı evde yaşanıyorsa herkes o "temizlik/düzen" işlerinin altına elini koyacak. Kendinizi müthiş ezdiriyorsunuz...