Esimi kendime nasil baglarim?

Lazimdi derken :KK57:
Kadinlarin boyle bir gorevi mi var ki..
Kendi memleketinize giderek yanlis yapmissiniz demissiniz birde.
Sizden sonraki bir arkadas da simariklik evlenmeseydin o zaman demis resmen...
Sasirdim valla..
Valla ben benimkini memleketinden ayiricam,
hic de kendimi onun memleketine alismak gibi bir zorunlulukta hissetmiyorum:KK45:

Kisisel sizinki benim fikirlerim bu herkes fikirlerini buraya yazmakta gayet ozgurdur....Size gore dogrular bize gore yanlis bizim dogrularimizda size gore yanlis olabilir uzerinize alinmaza sebep yoktur! Beni dusunce ve fikirlerimdn kimse vazgeciremez....Bunlar benim dogrularim yargilayamazsiniz .

Merhaba arkadaslar, artik delirmek uzereyim surekli dua ediyorum. Allahim yardm et evimize huzur ver diye...Bana bosanmadan baska evliligimi nasil kurtarabilirim dusuncesiyle yorum yazabilirseniz cok sevinecegim. Yorumlariniza cok ihtiyacim var... Esim Adanali, ailesi de Adanada yasiyor. Ben evlenirken istemeye istemye isimi, ailemi ve asik oldugum memleketimi birakip Adanaya yerlestik. Bu sure zarfinda esime surekli soyluyordum donelim ben burda yapamiyorum diye, oda bana sozler verdi is bulayim memleketine doneriz merak etme diyordu. Neyse cok uzatmayim yaklasik 1 sene once guc bela benim yapamadigimi psikolojimin bozuldugunu gorunce biz benim memleketime tasindik. Esim is buldu ve bende bikac ay sonra ise basladim. Esim de alisamadi ve isini sevmedigini soyleyerek isten ayrildi. Ne ailemin yanina gitmek istiyor ne ablamlara misafirlige gitmek istiyor ne de evden cikmak istiyor... Suan tam bir bunalimda...Sabah aksam mac izliyor...Cocuk dusunuyorduk biara simdi cocukta dusunmuyorum diyor. Kendince geri donus planlari yapiyor. Bende cocugumuz olursa onunla ilgilenir en azindan kafasini dagitir ve su cocukca hareketlerinden vazgecer diye dusunuyorum. Adanadaki ortamini ailesini ve taraftari oldugu Adana takimindan ayirdigim icin suan bana cok kizgin... Aranizda Adanali arkadaslarimda vardir bana kizmayin ama ben oraya alisamadim ve k.validem her ne kadar iyi bi insan olsada ben oraya kesinlikle geri donmeyi dusunmuyorum... Ha buarada kocam beni el ustunde tutuyo kadin oldugumu hissettiriyo beni cok seviyo her ne olursa olsun benimle yaslanmak istiyo gibi bi dusuncesi de yok...Ben kocama yeterli ozeni gosterdigimi ve her turlu fedakarligin benim tarafimdan yapildigini biliyorum...Ben simdi ne yapmaliyim da kocami kendime baglayim? Ayrica Adana dusuncesinden onu nasil vazgecirebilrim? İnanin onerilerinize cok ihtiyacim var...
Sizin memleketinizde yaşamak istememek eşinizin hakkı. Siz de adanada yaşamak istememissiniz. Neden sizin dediginiz oluyor?

Adam mutsuzsa tabii çocuk istemez

Merhaba arkadaslar, artik delirmek uzereyim surekli dua ediyorum. Allahim yardm et evimize huzur ver diye...Bana bosanmadan baska evliligimi nasil kurtarabilirim dusuncesiyle yorum yazabilirseniz cok sevinecegim. Yorumlariniza cok ihtiyacim var... Esim Adanali, ailesi de Adanada yasiyor. Ben evlenirken istemeye istemye isimi, ailemi ve asik oldugum memleketimi birakip Adanaya yerlestik. Bu sure zarfinda esime surekli soyluyordum donelim ben burda yapamiyorum diye, oda bana sozler verdi is bulayim memleketine doneriz merak etme diyordu. Neyse cok uzatmayim yaklasik 1 sene once guc bela benim yapamadigimi psikolojimin bozuldugunu gorunce biz benim memleketime tasindik. Esim is buldu ve bende bikac ay sonra ise basladim. Esim de alisamadi ve isini sevmedigini soyleyerek isten ayrildi. Ne ailemin yanina gitmek istiyor ne ablamlara misafirlige gitmek istiyor ne de evden cikmak istiyor... Suan tam bir bunalimda...Sabah aksam mac izliyor...Cocuk dusunuyorduk biara simdi cocukta dusunmuyorum diyor. Kendince geri donus planlari yapiyor. Bende cocugumuz olursa onunla ilgilenir en azindan kafasini dagitir ve su cocukca hareketlerinden vazgecer diye dusunuyorum. Adanadaki ortamini ailesini ve taraftari oldugu Adana takimindan ayirdigim icin suan bana cok kizgin... Aranizda Adanali arkadaslarimda vardir bana kizmayin ama ben oraya alisamadim ve k.validem her ne kadar iyi bi insan olsada ben oraya kesinlikle geri donmeyi dusunmuyorum... Ha buarada kocam beni el ustunde tutuyo kadin oldugumu hissettiriyo beni cok seviyo her ne olursa olsun benimle yaslanmak istiyo gibi bi dusuncesi de yok...Ben kocama yeterli ozeni gosterdigimi ve her turlu fedakarligin benim tarafimdan yapildigini biliyorum...Ben simdi ne yapmaliyim da kocami kendime baglayim? Ayrica Adana dusuncesinden onu nasil vazgecirebilrim? İnanin onerilerinize cok ihtiyacim var...
Çocuk olunca duzelecegini zannediyorsan kesinlikle yaniliyorsun.Sakin çocuk yapma en azından aranız duzelene kadar.

Çocuğun evliliği kurtaricağı fikri dünyadaki en mantıksızlar listesinde top5'e adını yazdırdı artık.Hala bunu düşünmüş olman çok yanlış.Ek olarak sen oraya alışamamışsın ama eşinin alışması ne yazıkki bi erkek olarak daha zor.Şimdi birileri çıkıp bana erkek kadın eşittir diyecek,evet belki aynı haklara sahiplerdir ama duygular ve mantık çok daha farklı çalışır ve toplumun bazı olaylara bakış açısı daha ataerkil.O sebepten eşinizin arkasından hanımmköylü diye adanada muhabbet döndüğünüde resmen duyar gibi oldum.Adanaya alışamadım geri dönelim tarzı baskınızıda benim anlayabilmem mümkün değil.Çünkü, annem çok iyi bir makine mühendisidir.Büyük şehirlerde sürekli üst düzey çalışmasına ragmen babamın tainci mesleği sebebiyle doğuya gittiğinde işsiz bile kalmışlığı olmuştur.O zamanda o ortama gayet ayak uydurduğunu gördüm.Böyle olması gerektiğinin bilincindeyim derdi hep.Yani bir eş olarak farklı bir tutum sergilemeniz taraftarı olurdum bende açıkcası.Birde eşinizin memleketinde ve çevre bölgelerde bağlılıkta normale oranla bi tık daha fazla olabiliyor.Çoğunluk bu şekilde yani.O sebepten eşinizi ne yazıkki haklı gördüm.Sizide anlayabiliyorum bana kızmayın,ama bazı konularda kadın fedakarlığı mecburi hizmetten öteye gitmiyor.Belki eşiniz şuan adana dışından biriyle evlenmiş olmasını bile sorgular hale gelmiştir.Ne yazıkkı böyleysede onu suçlayamam.Nitekim ben aynı şeyleri yaşamamak adına sadece bizim oralardan insanları hayatım için tercih ediyorum ileride ''alışamadım akrabalarına'' tarzı bi sorun yaşamamak için.yani demem oki Ataerkil bir toplum için bi tık daha baskıcı kalmış gördüm sizi.Umarım herşey yoluna girer,ben yerinizde olsam bu saatten sonra eşimi kendimenasıl bağlarım düşüncesi yerine önceliklerimi belirlerdim.Evliliğinizin bitme pahasına adanaya dönmeyi istemezseniz sizinde boşanmaya meyilli olmanız gerekebilir.Aksi halde çevresindeki insanla ve memleketine bağlı insanlara Adriana Lima olsanız kendinize bağlayıp uzak tutamazsınız.Onlardan biride benim ne yazıkki.Allah yardımcınız olsun.

Anladigim kadariyla esin zaten sana bagli her seyi goze almis senin memleketine tasinmis bi de hala yok anneme gitmiyo ablama gitmiyo insanlar boyle esi zor buluyo bence kiymetini bil esin iyiyse seni mutlu ediosa kadinligini hissettiriyosa sehrin ne onemi var adana da alisilmiycak memleket diil ayrica gayet guzel

Adanalılar niye kızsın canım olabilir alışamamıssın bende adanalıyım bu arada eşinde senin gibi alışamamıs erkek için düzen bozmak daha zor bence ama sana da sözler vermiş ümit vermiş aslında büyük şehir o kadar çok faaliyetleri var yapabileceğin ama işte insana kendi şehri başka demekki bende mumla arıyorum adanamı

Siz Adana ya alışamamışsınız eşiniz de sizin memlekete alışamamış

Sizin alışamamanız normal îse onunki de normal

O sizin için gelmîş erkekler daha zor alışır bir de hanım köylü derler ona şimdi

Biraz zaman tanıyın ona ait bir hayat kurup çevre edinmesine çalışın olmazsa da 3. Bir şehir düşünün derim ben

ben diyecektim siz benden önce demişsiniz... sen adanaya alışamamışsın, tamam ona lafım yok olabilir insan memleketini isteyebilir... ama eşinde kendi memleketini isterse buna kızamazsın.. gayet doğal.. sonuçta o da senin memleketine alışamamış..
üstelik ben ona fedakarlık yaptım diyorsun ama o da senin için yapmış farkındamısın?
bir erkeğin eşinin memleketine gitmesi çok büyük bir şey...

mesele esinin sana bagliligi degil ki.. konu bambaska..
sen adana'da ne psikolojide isen, esin de su an aynini yasiyor.. orada yapamamissin ve 'asla geri donme dusuncem yok' diyorsun; bu esine bagli olmamakla mi alakali?

Kisisel sizinki benim fikirlerim bu herkes fikirlerini buraya yazmakta gayet ozgurdur....Size gore dogrular bize gore yanlis bizim dogrularimizda size gore yanlis olabilir uzerinize alinmaza sebep yoktur! Beni dusunce ve fikirlerimdn kimse vazgeciremez....Bunlar benim dogrularim yargilayamazsiniz .
Ayy amma dolambacli yazmissiniz..
Sizi yargiladim mi sanki..
Dusuncelerinizden de vazgecirmeye hiiic niyetim yok..
Sozlerinizi uzerime alinacak onemi tasimiyorsunuz zaten.
Goruldugu uzre zaten kendi fiktimi yazmisim sizede sadece sasirdim demisim..
Hayret birsey yanii..

Bol dua et 21 Ya Vedud cek esine çaktırmadan ufle. Esin is bulsin bunun icin de dua et ve bebek icin acele etme derimben. Erkek de istemeli . sen zorlama .

Oncelikle fikrini belirten herkese tesekkur ederim...

Herkesin msjini tek tek okudum, sorun su ki derdim sadece Adanaya gidip gitmemek degil (istemiyorum o ayri) Burada tum sorunlarimi paylassam okumaktan sikilirsiniz...

Esim takintili ve cok inatci bi yapisi vardir. Bu mevzu konusuldugunda neredeyse Adanayi benden daha fazla seviyor. Ben memleketine asik biriyim ama baska sehirde yasayabilirim. Ayri bi sehirde yasamayi ben de dusundum ve teklif ettim kabul etmedi. Adana diye diretiyor.

Orada oldugumuz sure zarfinda arkadaslarina daha fazla vakit ayiriyor ve beni ihmal ediyordu. Ben orada cok yanlizlik yasadim bu yuzden pskolojim bozuldu. Ben de bu sebepten benim memleketime doneriz sadece benmle ilgilenir mutlu oluruz diye dusunmustum...

Simdi simariklik yapan ben miyim? Hatali olan ben miyim? Hep kadinlar mi fedakarlik yapmak zorundadir?

İyi de siz yalnızlığınızdan, aileniz ve eski arkadaşlarınız ile kurtulmak istemişsiniz. Eşiniz ise orada hiç kimsesiz kalmış. Eşinize sizin aileniz ile akşam oturması yetmez ki; sadece sizinle ilgilenmesi de eşinizi mutlu etmeye yetmiyor işte...

Öncelikle bence eşinizin mutsuz olduğunu anlamanız; sizin gibi yalnızlıktan bunaldığınızı kabul etmeniz lazım. Eşiniz sadece ve sadece sizinle ilgilenince ne siz ne eşiniz mutlu olursunuz; herkesin bir hayatının olması ve onu da yaşaması lazım.

Eşiniz bu aşamada çevrede kimseyi de tanımadığı için tek çıkar yol olarak geri dönmeyi görüyor; ona yeni sosyal hayat kurması konusunda destek olmanız; kendisine erkek çevresi oluşturmasına imkan tanımanız lazım bence...

Yoksa hayatınız gerçekten zorlaşır; eşiniz de siz de yıpranırsınız

X