Esimi kendime nasil baglarim?

Esin sana yürekten bağlı ise böyle bişeye gerek yok..
yok bağlı değil ise buna kimsenin gücü yetmez .. kısaca
gonulden gitmek isteyene gidecek kapı çok ..
Gonulde kalmak isteyene de bahane çok. .....
Kimse kimseyi kendinden soğutamaz diyorsun yani? Bunu çok kişiden duydum. Doğru mu sahiden ya?

Birbirinize okadar bagli olsaniz hangi sehirde oturdugunuz okadar batmazdi diye düsünüyorum ben..
Nasil baglarsin bilmiyorum ama iletisim sart. Herseyin en ince ayrintisini konusun...problemin kökünü bulun..

Sen nasil alisamadiysan oda aynisini dusunuyor iddiali olan sensin ve kafa yoruyorsun ama kendin yapamadigin seyi ondan beklemek ne derece dogru en azindan bunu fark ettirmek istedim cunku ortak yolda bulusmaniz sizin seciminiz ile olacak bsy

Koca kafasını dağıtsın, çocukça hareketlerden kurtulsun düşüncesiyle çocuk yapmak çok saçmaymış kusura bakmayın. Bir erkek bunu söyleyince eşim evde oyalanacak bir şey bulsun diye çocuk düşünüyoruz dediklerinde de saçma çünkü.

İş bulmasına yardımcı olun, sizinle yaşlanmak gibi bir düşüncesi yoksa da işlerin geri dönülmez bir hale gelmemesine dikkat edin. Bıktığı an basıp gider çünkü madem burada bağlanacağı bir şey yok, maç Adana'da da izlenir diyebilir her an.

Eşin arkadaş edinsin ordan.Başka çaresi yok gibi.Benim eşim de benim yaşadığım yer taşındı.Sıkıldı çok ama arkadaş edindi beraber takılıyorlar bazen ve eve mutlu geliyor.Arada bir bayramda vs Adana'ya gidelim tarzı plan kurduğunu söyle ki en azından rahatlatırsın.

Sizin yasadiklarinizi suan esiniz yasiyor, aslinda sizin daha düsünceli olmaniz gerekli, cünkü bu durumdan gectiniz ve esiniz bana göre büyük bi fedakarlik yapmis... Ayrica cocuk kadini hadi oyalarda bi erkegi oyalamasi icin cocuk yapma düsüncesi cok sacma... Siz önce bi evliligi oturtun... Ne o ne siz, en iyisi orta bi yer bulmak ve hafta sonlari tatillerde falan bi o tarafa bi otarafa gitmek... Insan ailesini özler tabii ama artik sizde bi ailesiniz ve önceliginiz kendi aileniz olmali... Ömür billah her ikitarafta ailesinden uzak kalamiyorsa o zaman evlilik yapilmamali...:KK14:

Merhaba arkadaslar, artik delirmek uzereyim surekli dua ediyorum. Allahim yardm et evimize huzur ver diye...Bana bosanmadan baska evliligimi nasil kurtarabilirim dusuncesiyle yorum yazabilirseniz cok sevinecegim. Yorumlariniza cok ihtiyacim var... Esim Adanali, ailesi de Adanada yasiyor. Ben evlenirken istemeye istemye isimi, ailemi ve asik oldugum memleketimi birakip Adanaya yerlestik. Bu sure zarfinda esime surekli soyluyordum donelim ben burda yapamiyorum diye, oda bana sozler verdi is bulayim memleketine doneriz merak etme diyordu. Neyse cok uzatmayim yaklasik 1 sene once guc bela benim yapamadigimi psikolojimin bozuldugunu gorunce biz benim memleketime tasindik. Esim is buldu ve bende bikac ay sonra ise basladim. Esim de alisamadi ve isini sevmedigini soyleyerek isten ayrildi. Ne ailemin yanina gitmek istiyor ne ablamlara misafirlige gitmek istiyor ne de evden cikmak istiyor... Suan tam bir bunalimda...Sabah aksam mac izliyor...Cocuk dusunuyorduk biara simdi cocukta dusunmuyorum diyor. Kendince geri donus planlari yapiyor. Bende cocugumuz olursa onunla ilgilenir en azindan kafasini dagitir ve su cocukca hareketlerinden vazgecer diye dusunuyorum. Adanadaki ortamini ailesini ve taraftari oldugu Adana takimindan ayirdigim icin suan bana cok kizgin... Aranizda Adanali arkadaslarimda vardir bana kizmayin ama ben oraya alisamadim ve k.validem her ne kadar iyi bi insan olsada ben oraya kesinlikle geri donmeyi dusunmuyorum... Ha buarada kocam beni el ustunde tutuyo kadin oldugumu hissettiriyo beni cok seviyo her ne olursa olsun benimle yaslanmak istiyo gibi bi dusuncesi de yok...Ben kocama yeterli ozeni gosterdigimi ve her turlu fedakarligin benim tarafimdan yapildigini biliyorum...Ben simdi ne yapmaliyim da kocami kendime baglayim? Ayrica Adana dusuncesinden onu nasil vazgecirebilrim? İnanin onerilerinize cok ihtiyacim var...
Yani sen nasıl alisamadiysan esin için daha zor üstelik bütün evlenen kadınlar ailesinin olduğu memlekettemi yaşıyor belki zamanla alisirdin herşey pat diye olmuyor evinin huzuru varsa memleket önemli mi yani insanlar doğulara gidiyor eşinin peşinden bence hatalisiniz hayatınızı düzene koymadan bencede çocuk dusunmeyin

Bence çok yanlış düşünmüşsünüz .Bende ailemden ,arkadaşlarımdan kısacası herkesten uzak eşimin bulunduğu ilde yaşıyorum vede kendi memleketim 7 saat uzaklıkta bu birşeyi değiştirmiyor.Sizin alışmanız lazımdı ki zaten zamanlada alışırdınız eşinize helal olsun bırak herşeyi sizin memleketinize gelmiş... Bence yanlışı siz yapmışsınız Adana ya geri dönün kayınvalide ve eşinizin akrabalarından uzak bir yerde oturun kafanıza bakın valla az insan çok huzur!

Eşinizin yanınızda olduğu heryer bence size cennet olmalı ben öyle düşünüyorum...Yoksa bu evlilik iyi bir yere gitmez eşinizin memleketine dönüp çocuk yapın siz oyalanın derim ben ....

Siz nasıl eşinizin şehrine alışamadıysanız
o da sizinkine alışamamış belli ki
ortada bir yer bulun
iki tarafa da çok yakın olmaya gerek yok

Ben de işimi şehrimi bırakıp gelmiştim ama ben her ortama çabuk uyarım alıştım eşimi çağırmamıştım erkekler için daha zor çünkü..
aslında Adana büyük bi şehir deneseydin keşke kaynanam da iyi diyosun..
su an en kötüsü eşinin evde oturması bi erkek için kırıcı olur maddi eziklik..
ailece birilerine gidin arkadas bulsun .
bağlılığa gelince taktiği yoktur bu işin.

Evlilikten once konusulmasi gereken en muhim konudur yasanacak yer.

Ama taraflar gercekci olmali yani 'benim yerim senin yanin duygusalligi' bos laf.

Evlenecek olgunluga erismis insan da ailesinden ayrilinca nasil bir psikolojiye girecegini kestirebilmeli.

Yasadigi yerden ayrilmayi gozu kesmiyorsa da ya evlenmek icin buyumeyi beklemeli ya da buna bir care bulmali.

İki taraf icin de bunun zor oldugunu idrak edip her iki aileye de yakin ortak noktada bir yerde yasamak gibi.

Bagli oldugu yerden kopamama luksu iki taraf icin de gecerliyse neden bir tarafin dedigi olsun ki...

Siz daha evliliginizi surdurecek yer konusunda mutabik degilken, yerlesik duzeninizi oturtamamisken...

Yani bunu en basta gercekci bir karara baglamayarak hata yapmisken...

Sorunlu devam eden evliliginizin mutsuzlugunu bir de cocukla daha cekilmez hale getireceksiniz.

Su an eve kedi alsaniz ona bile tahammul edecek hali yok adamin, farkinda misiniz?

Esinizi kendinize baglamanin yolunu sormussunuz ama adam hayattan kopmus...

Once orta yol bularak onu hayata tekrar baglayin sonra sira size de gelir.

onu en iyi anlayacak kisi sen olmalısın daha once bunları yasamis biri olarak ki suan o daha fazlasini yasiyo olabilir cunku bi isi yok. Bi erkek icin bu cok kotu bi durum olmalı. Bence eve baglamadan once onu o sehire bagla. Is bulsun cevre edinsin akraba gezmesi yerine disari cikin farkli yerlere gotur kesfetmesini sagla. sonra eve baglarsın mac mi izliyo otur sen de onunla izle surekli neyin var diye sormadan once direkt cozume gec bence cunku sebep belli. Umarım mutlu günler sizi bekliyodur

3. bir şehir çözüm olabilir. O erkek onun alışması daha zor diyerek ya geri döneceksin ya bulunduğunuz şehirde şansını deneyeceksin. Ki bence erkeği kadını yok bu işin kişi mutsuzsa mutsuzdur. 1ay 2 ay hadi olmadı 1 sene rol yapacaksınız ama gördüğün gbi sonunda ortaya çıkacak bu mutsuzluk. Daha değişik havası güzel, denizi güzel, yaşayacağınız yer güzel, iç açıcı çiçekli böcekli, iyi birer de iş bu sıkıntılarınızı atlatmanıza yardımcı olabilir belki.

Bence çok yanlış düşünmüşsünüz .Bende ailemden ,arkadaşlarımdan kısacası herkesten uzak eşimin bulunduğu ilde yaşıyorum vede kendi memleketim 7 saat uzaklıkta bu birşeyi değiştirmiyor.Sizin alışmanız lazımdı ki zaten zamanlada alışırdınız eşinize helal olsun bırak herşeyi sizin memleketinize gelmiş... Bence yanlışı siz yapmışsınız Adana ya geri dönün kayınvalide ve eşinizin akrabalarından uzak bir yerde oturun kafanıza bakın valla az insan çok huzur!

Eşinizin yanınızda olduğu heryer bence size cennet olmalı ben öyle düşünüyorum...Yoksa bu evlilik iyi bir yere gitmez eşinizin memleketine dönüp çocuk yapın siz oyalanın derim ben ....
Lazimdi derken :KK57:
Kadinlarin boyle bir gorevi mi var ki..
Kendi memleketinize giderek yanlis yapmissiniz demissiniz birde.
Sizden sonraki bir arkadas da simariklik evlenmeseydin o zaman demis resmen...
Sasirdim valla..
Valla ben benimkini memleketinden ayiricam,
hic de kendimi onun memleketine alismak gibi bir zorunlulukta hissetmiyorum:KK45:

Şu anda çocuk yapmak çok, çok, çoook kötü bi fikir öncelikle.

İşinde dikiş tutturamamış, sorumluluğunun altında ezildiğini hisseden bi adamın yüküne yük bindirmekten, sorumluluğunu ikiye katlamaktan başka hiçbi işe yaramaz şu anda çocuk yapmak. Şu ankinden daha iyi olmaz emin olun. Böyle güzel bi olayı böyle kötü bi döneme denk getirip kendinize ve eşinize zehir etmeyin.

Eşiniz şu anda sizin Adana'da hissettiklerinize çok benzer duygular yaşıyor. O dönem sizin neye ihtiyacınız varsa şu anda eşinizin de ona, belki de daha fazlasına ihtiyacı var çünkü malum bi de işsizlik eklenmiş üstüne.

Desteğinizi esirgemeyin, bulunduğunuz yerdeki iş imkanları için eşinize yardımcı olun. Size kızmasına alınmayın, özünde size değil taşınmakla beraber işleri ters gitmesine kızgın. Üstüne de kendi ortamına duyduğu özlem eklenince. Desteğe ve mantıklı yönlendirmelere ihtiyacı var şu an.

Oncelikle fikrini belirten herkese tesekkur ederim...

Herkesin msjini tek tek okudum, sorun su ki derdim sadece Adanaya gidip gitmemek degil (istemiyorum o ayri) Burada tum sorunlarimi paylassam okumaktan sikilirsiniz...

Esim takintili ve cok inatci bi yapisi vardir. Bu mevzu konusuldugunda neredeyse Adanayi benden daha fazla seviyor. Ben memleketine asik biriyim ama baska sehirde yasayabilirim. Ayri bi sehirde yasamayi ben de dusundum ve teklif ettim kabul etmedi. Adana diye diretiyor.

Orada oldugumuz sure zarfinda arkadaslarina daha fazla vakit ayiriyor ve beni ihmal ediyordu. Ben orada cok yanlizlik yasadim bu yuzden pskolojim bozuldu. Ben de bu sebepten benim memleketime doneriz sadece benmle ilgilenir mutlu oluruz diye dusunmustum...

Simdi simariklik yapan ben miyim? Hatali olan ben miyim? Hep kadinlar mi fedakarlik yapmak zorundadir?

X