Eşim bıkmış

Peki işinize son verilirse veya ayrılmak zorunda kalırsanız/ bırakılırsanız ne olacak?
Hayat bitecek heralde sizin için.
İş yerinden ibaret görmüşsünüz kendinizi.

Haklısınız, bunalmış olabilir beni bir defa sonuna kadar dinlese zaten konuyu kapatacağım. Ama anladığım şu ki ben de artık ailesinin dertlerini uzun uzun dinlemeyeceğim,çünkü beklentiye giriyorum. Anladığım şu ki eşimiz en yakınımız değil.Mutlu zamanlarda herşey çok iyi, ben işin içinden çıkamadığımda ysndıtmadan halledeceğim bu düşünceyi sindiremiyorum
Tıpkısı değilse bile benzer sorunlar yüzünden terapi alıyorum.Bana psikolog şunu dedi ve beynime kazıdım bu cümleyi:"çok veren,çok bekler "Yani fedakar insanlar ister istemez karşılığını bekler dedi.Biz insanız insan acizdir.

Gerçekten dert edilmesi normal olan konularsa, bunları elbette eşe anlatabilmelisiniz. Ama okbli biriyseniz yok yere huzurunuzu kaçıran biriyseniz bu uyarı haklıdır. Ama eşiniz de bu konuları önemsiz bulduğunu söylememiş sanırım ben de olsam ben de üzülürdüm. İnsan eşinin kederini azaltmak ister çünkü. Her derdini anlatma diyen kişilere de asla katılmıyorum. Biz bu dünyada dertlerimizle bir başımıza kalacaksak niye evleniyoruz? Saçmalık. Eşime her derdimi anlatırım onun da anlatmasını isterim.

İkiniz de haklısınız aslında. Bazı insanlar anlatarak rahatlar annemde öyle bense artık bitmek bilmeyen ve bitmeyecek olan derdini dinlemekten sıkılırım. Huzurlu bir ortam yaratmak istiyorsan bunu aşırıya kaçmadan paylaşıp çözmek gerekir. Belli ki eşiniz de dert ortağı olacağınız terapi verecek biri değil. Ben de çoğu sıkıntılarımı içimde yaşarım ne arkadaşıma anlatırım ne anneme.. Kendim çözerim. Çünkü anlatınca rahatlamıyorum aksine sanki ben sorunluymuşum gibi hissettiriyor. O yüzden siz de fazla dert yanmış olacaksınız ki eşiniz daralmış. Düşünmemeye çalışın, gezin, kafa dağıtın.

X