Biz evimizde üç kişiyiz; Eşim, Ben, Kayınvalide...

Belliki kıskanıyor seni... eşin çok pasif kalmış bence bilezik le tehdit ediyor demişsin takmasın bilezi ne olacak yani çok mu önemli zaten böyle bir tehdit olduktan sonra o bilezi ben kesinlikle almazdım:63:

Merhaba Arkadaşlar,

Başlıktaki gibi durumumuz. Yanlış anlaşılmasın kayınvalide bizimle yaşamıyor şehir dışında ama herşeyde onu dinlememizi istiyor.

Eski konularımda vardır. Nişanlandığımızdan beri çok müdahaleci bir insan. 2 erkek kardeşler eşim. Kızı yok kaynanamın. Kayınpederim iyidir ama fazla pasif. ve kaynanam diğer oğlunu el bebek yapıyor devamlı o memur olacak sen bişey olamadın diyor.

Eşimle aramız normalde çok iyidir 3 yıldır hayatımızdayız ve 1 buçuk yıllık evliyiz hiç kavga etmeyiz gırgır şamatayızdır ve gerçekten çok seviyorum eşimi, çok anlayışlı idareci bir insan zaten bu güne kadar sabrımın sebebi eşim. Tek sevmediğim yönü var; annesinin karşısında bir duruşu yok. Kaynanam çok aşırı baskın, her kararda olmayı isteyen, Gelini olarak benim bile çalıştığım yerlere karışan hatta nerede çalışmam gerektiğine karar almaya çalışan bir insan. Eşim bunun karşısında tepki veriyor ama -annecim böyle yapma' -tamam annecim hallederiz -tamam annecim bakarız' şeklinde. Bu hitaplara bakıldığında sorun yok. Ama inanın bundan anlayacak insan değil. Gerçekten hiç düşünme huyu yok çok patavatsız.

Hatta bazılarını sayayım size, siz haklımıyım hatalımıyım söyleyin ;

- Düğün zamanı bilezik sayısının pazarlığını benle yapmaya çalıştı ailemle yapmak istemedi beni ikna etmeye çalıştı.

- Mobilya aldığımızda çok pahalı dedi iptal etceksin dedi hatta bütün komşularını konuşturdu vazgeçirmek için ( salon+yemek takımı :9.500 ) Başka bişey almadı evime.

- Düğünde gelinlikle beni görünce saçın hiç güzel olmamış dedi.

- Düğünün ertesi günü otel dönüşü el öpmeye gittik dışarda komşularla oturuyordu arabadan indiğimiz gibi eşime sen dün hiç bi işe yaramadın hiç koşturmadın hep kuaförlerdeydin zaten hiç işe yaramıyorsun dedi (düğün gününü kasdediyor ) !

- Devlet hastanesinde iş imkanı çıktı oraya gidip çalışcakmışım diye kavga etti benle.

- Evde kuran okuttum sadece benim tarafım geldi eşimşn tarafı burda olmadığından,kaynanam bendeydi ve masa altında bi yere çarptığından masada hasar vardı büyü yapılmış gibi dedi geçende gelenler yapmıştır dedi.

- Bizi kendi illerine taşıtmak için ellerinden geleni yapıyor, en son işimizi bile ayarlamış ben arçelikte çalışcakmışım.

- Hangi yorganı kullanıyorum diye kontrol etti anneminkini mi onunki ni mi

- Dolaplarım çamaşırlarımı karıştırıyor ben yokken onun aldıklarını giyiyor muyum diye bakmaya.

- Kirli sepetimi alır boşaltır yıkar özelim var bırak desem bile.

- Ben farkında olmadan yırtık patik vermişim ama sandıktan çıkardım küçük bi ilmik hatası varmış bana demedi oğluna kötülemiş.

- Takılarımız bilezik harici alındı. Borçmuş.

- Ramazanda evin ahalisinin ve eşimin filtresini vermiş beni ayırdı parası yetmemiş

- Eşimin eski kız arkadaşını anlatır durur naptıklarını felan, kızın fiziği çok güzelmiş söyler hep (ben topluyum biraz)

- Son sorun ; Kızıma esma Nur ismini koymak istiyoruz eşimle. Kesinlikle karşı çıkıyor modern isim olsunmuş bana ve kızıma söz verdiği bileziği almazmış. Bu sefer onun sözü geçecekmiş hiç dinlememişiz onu.
Yemin ediyorum 1 aydır bu konu zehir ediyorlar eşimi de üzüyorlar başkalarının oğulları şöyle böyle sen işe yaramazsın hiç bişeyini görmedik diye.
Devamlı paramız yok fat ödemeyedik diyo kaynanam, 2 katlı ev+kira+emekli maaş ve dükkanları var biz kiracıyız.
İnanın önceden annesiyle kavga etse ara annein gönlünü al derdim anneyle evlat ayırtmam kin gütmezdim affederdim artık olmuyor dolmuşum. Normalde çok keskin olmasa da şakayla karışık cevabını veririm dobrayım bende.

Eşimde bunlara rağmen hala ailesinin iline gitmek istiyor. Ben evlendim evleneli mide hastalığım ilerledi gerçekten yoruldum. Eşimi çok sevdiğim biricik eşime - Çanakkaleye gidersek eminim ayrılcaz bu gidişle seni kızından ayrı koycaklar dedim inanamadım boşanmak gibi şeyleri dilime getirdiğime. İnanın o annesine her tamam anneciğim dediğinde ruhum sıkılıyor. Hala o şehre gitmek istediğini söyledikçe eşimden bir adım geri gidiyorum. Biliyor sorun olacak sınırlarımızı çizeriz diyor daha aramızda 5 saat varken yapamıyoruz ordayken mümkün mü ?

ve son sorum bilezikle tehdit etti ya beni içim içimi kemiriyor dün akşamdan beri sizce bugün arayayım mı konuşayım mı iyice ama kavgaya gider gibime geliyor. Arasam mı ki ? Siz ne yapardınız ?:KK14:

kayınvalide adayı olarak cevap vereyim mi sorularınıza?

1.madde :takıcağım,altınları ,ailesine sormam,kıza da sormam nihayetinde ben oğluma ve gelinime hediye alacağım.bunun pazarlığı olmaz diye düşünüyorum.(oğlum nişanlı,nişanda bir bilezik,bir kelepçe,bir kolye taktım.düğümde de 2 eşim ,2 de ben takacağız)
2.madde: mobilyaları ben alacağım için,evet pahalıymış diye söyleyebilirim.nihayetinde bir bütçe ayırmışımdır.ona göre harcanması gerekir.10 000 lira bütçe ayırdım(beyaz eşya hariç ama perdesinden,halısına kadar hatta yatak odasınıda kızın ailesinin durumu olmadığı için biz alacağız.)bu para dahilinde seçmelerini,isteyebilirim.
3.madde :k.v densizlik etmiş.
4.madde:k.v yine densizlik etmiş ama bu kez,alınması gereken siz değilsiniz, oğlu.
5.madde:sizin iyiliğinizi düşünerek,söylemiştir diye düşünüyorum.nihayetinde devlette çalışmak garanti, gibi.
6., madde:böyle konulara inanmadığım için,(büyü)yorum yapmayacağım.
7,8:düşüncesizlik
9,10:terbiyesizlik
11:sizin düşüncesizliğiniz
12:ailenin,borç durumunu bilemediğim için,yorum yapamayacağım.
13.sizin ve eşinizin fitresini.sizin bütçenizden vermeniz gerikir.
14:kv.niz patavatsız ve düşüncesiz
15:siz haklısınız,bebeğinize istediğiniz adı koymalısınız.

kayınvalide adayı olarak cevap vereyim mi sorularınıza?

1.madde :takıcağım,altınları ,ailesine sormam,kıza da sormam nihayetinde ben oğluma ve gelinime hediye alacağım.bunun pazarlığı olmaz diye düşünüyorum.(oğlum nişanlı,nişanda bir bilezik,bir kelepçe,bir kolye taktım.düğümde de 2 eşim ,2 de ben takacağız)
2.madde: mobilyaları ben alacağım için,evet pahalıymış diye söyleyebilirim.nihayetinde bir bütçe ayırmışımdır.ona göre harcanması gerekir.10 000 lira bütçe ayırdım(beyaz eşya hariç ama perdesinden,halısına kadar hatta yatak odasınıda kızın ailesinin durumu olmadığı için biz alacağız.)bu para dahilinde seçmelerini,isteyebilirim.
3.madde :k.v densizlik etmiş.
4.madde:k.v yine densizlik etmiş ama bu kez,alınması gereken siz değilsiniz, oğlu.
5.madde:sizin iyiliğinizi düşünerek,söylemiştir diye düşünüyorum.nihayetinde devlette çalışmak garanti, gibi.
6., madde:böyle konulara inanmadığım için,(büyü)yorum yapmayacağım.
7,8:düşüncesizlik
9,10:terbiyesizlik
11:sizin düşüncesizliğiniz
12:ailenin,borç durumunu bilemediğim için,yorum yapamayacağım.
13.sizin ve eşinizin fitresini.sizin bütçenizden vermeniz gerikir.obilya
14:kv.niz patavatsız ve düşüncesiz
15:siz haklısınız,bebeğinize istediğiniz adı koymalısınız.

Bir kayınvalidenin yorum yapması açıkcası hoşuma gitti teşekkürler bunun için.
Patik olayını şu şekilde açıklayayım sandıktan yeni çıkarttıp verdim o sıra sandığım direk çeyizden gelme haldeydi ve yeni patiklerin arasında ip bağı olur ya onu görünce yeni diyip verdim patik koyu renk olunca parmak ucu yırtıklığını göremedim. bunu bana demiş olsaydı açıklayacaktım ben patiğin yırtık olduğunu eşimin annesinin dediklerini sinir anında bana dediğinde öğrendim. Mobilya evet benmde düşündüğümden fazlaydı ama kendisi götürdü beni oraya ve doğtaş genel olarak pahalıdır ben takımı görünce çok beğendim +5000 tl ye annem oradan yatak odamı aldı kayınvalidem beyazeşyamı almayacağı için 9.500 onu zorlamaz diye düşünmüştüm.

Bu bahsettiğim hastane mevzsusunda kavga ettik ben ona babamla annem karışmaz sen hiç karışamazsın dedim bağıra çağıra o evinize adım atmam felan dedi ben yüzüne kapatmıştım bayağı tartıştığımız olur diyorum ya sessiz biri değilim eşimin bu resti çekememesi dışında da çok memnunum biraz sabrımın sebebi sanırım o. Ama eşim gelsin konuşacağız çanakkaleye gidiyorsa beni boşayıp gitsin kanser olmaya niyetim yok henüz gerçi kendisi hiç yapamaz oralarda annesi heryerde rencide ediceği için ama gel gör ki anlatamıyorum:KK69:

Siz kararli olun yeter, zaman diyorum... Benim esimde annesine toz kondurmazdi, allaha sükür sizdeki kimi konular degildi ama anne hep hakliydi iste, ne oldu zamanla oda anladi, simdi ben bisey demesem bile kendi annesinin haksiz oldugu konularda hem ona laf söylüyor hemde bana diyor annem haksiz diye...:KK14:

Bir kayınvalidenin yorum yapması açıkcası hoşuma gitti teşekkürler bunun için.
Patik olayını şu şekilde açıklayayım sandıktan yeni çıkarttıp verdim o sıra sandığım direk çeyizden gelme haldeydi ve yeni patiklerin arasında ip bağı olur ya onu görünce yeni diyip verdim patik koyu renk olunca parmak ucu yırtıklığını göremedim. bunu bana demiş olsaydı açıklayacaktım ben patiğin yırtık olduğunu eşimin annesinin dediklerini sinir anında bana dediğinde öğrendim. Mobilya evet benmde düşündüğümden fazlaydı ama kendisi götürdü beni oraya ve doğtaş genel olarak pahalıdır ben takımı görünce çok beğendim +5000 tl ye annem oradan yatak odamı aldı kayınvalidem beyazeşyamı almayacağı için 9.500 onu zorlamaz diye düşünmüştüm.

tabi ki bunlar genel geçer kurallar.fazla takılmamak gerek,çok beğendiyseniz alabilirdiniz.üstünü biz tamamlayacağız falan deseydiniz keşke.ne bileyim.ben böyle diyorum ama gelinim bir şeyi çok beğenirde,bunu güzellikle söylerse ikna olurum diye düşünüyorum.kuralları biz koyduk,esnetmekte bizim elimizde.10 000 olmaz da 12 000 olur.ben usluba bakarım.

patik konusu da çok ayıp bişey değil,görmemiş olabilirsiniz.ben olsam asla söylemez ,tamir eder giyerdim.ama size takılmak için(kaynanalık)yazdım.:oops:
siz evlenmişsiniz artık.geçmişi bırakın .bebeğinizle ve eşinizle mutlu olmaya bakın.kv ilişkinize gelince,mümkün mertebe saygı çerçevesinde.seviyeli olmakta fayda var.

tabi ki bunlar genel geçer kurallar.fazla takılmamak gerek,çok beğendiyseniz alabilirdiniz.üstünü biz tamamlayacağız falan deseydiniz keşke.ne bileyim.ben böyle diyorum ama gelinim bir şeyi çok beğenirde,bunu güzellikle söylerse ikna olurum diye düşünüyorum.kuralları biz koyduk,esnetmekte bizim elimizde.10 000 olmaz da 12 000 olur.ben usluba bakarım.

patik konusu da çok ayıp bişey değil,görmemiş olabilirsiniz.ben olsam asla söylemez ,tamir eder giyerdim.ama size takılmak için(kaynanalık)yazdım.:oops:
siz evlenmişsiniz artık.geçmişi bırakın .bebeğinizle ve eşinizle mutlu olmaya bakın.kv ilişkinize gelince,mümkün mertebe saygı çerçevesinde.seviyeli olmakta fayda var.

Hiç geçmişi takmam aslında ama bişeyler düzelceğine bozuluyor inanın ki annecim nasılsın diye açıyorum telefonunu ama hep bir bağırma çağırma ve bi süre sonra saygıyı yok ediyor nihayetinde 25 yaşında ailemden kopup gelmişim bende beni evliliğe ısıtmasını beklerken daha çok demorolize ediliyoruz oğlunu da ağlattığını bilirim. Siz kayınvalide olacaksınız ne olur kızınız gibi görün gelininizi ama o evin hanımı onun olacağını düşünün bunu yaptıktan sonra gelin iyiyse gerçekten sorun olmaz.

Hiç geçmişi takmam aslında ama bişeyler düzelceğine bozuluyor inanın ki annecim nasılsın diye açıyorum telefonunu ama hep bir bağırma çağırma ve bi süre sonra saygıyı yok ediyor nihayetinde 25 yaşında ailemden kopup gelmişim bende beni evliliğe ısıtmasını beklerken daha çok demorolize ediliyoruz oğlunu da ağlattığını bilirim. Siz kayınvalide olacaksınız ne olur kızınız gibi görün gelininizi ama o evin hanımı onun olacağını düşünün bunu yaptıktan sonra gelin iyiyse gerçekten sorun olmaz.

ben de gençlerin tarafındayım aslında ve inanın.tavsiyeleriniz ve yaşadıklarınızdan pay çıkartmaya çalışıyorum.

Belki oraya gidince kv lerin evinde oturursunuz kira derdi filan olmaz diye gitmek istiyordur. Ama bencede gitme her şey farklı olur derler ama farklı filan olmaz siz ayrı bir ailesiniz sonuçta eşinizde bunun farkına varmalı

X