Biz evimizde üç kişiyiz; Eşim, Ben, Kayınvalide...

Kocam zaten biliyor az önce de anlattım arkamda olduğunu söyledi ama kayınvalidem duygu sömürüsü yapınca bu olay gene değişecek sömürü diyorum çünkü gerçekten samimi gelmiyor arayıp arayıp üzdüğü rencide ettiği için.
Ben birazdan arayım diyorum gayet sakin bir sesle bilezik almayın istemiyorum gelir görürsünüz torununuzu yeter ben böyle herşeyde tehdit edicekseniz aldıktan sonra, hiç almayın dicem umarım sabrımı sukunetimi korurum.

Her zaman şunu söylerim çocuğun ismine sadece ve sadece anne baba karar verebilir dinimizde bile çocuğun ismini koymak anne ve babanın hakkıdır. Sadece baba yada annenin hakkı olamaz biri diğerine o hakkı vermedikçe!
Hele kayınvalide kayınpeder gibi kişiler zamanında çocuklarının ismini koyarken kendilerine karışılmasına hiç kızmamışlar mı? Ne demek hiçbişeye beni karıştırmadınız bu ismi koymak benim hakkım?
Böyle saçma bişey olamaz tabi ki kocan ve senin kararlarının hiçbirine karışma hakkına sahip değil. Oğlu artık evlendi ve başka bir yuvası var. Oğlu artık onun evinde her istediğini yapacak küçük bebeği değil. Malesef erkek anneleri buna alışamıyor. Her sorunun kaynağı da bu zaten.

İsteyen çocuğuna eski isim koyar isteyen yeni isim koyar kime ne Allah aşkına ya. Herkesin kendi zevkinden elaleme ne?

bir gün iki gün değil ki sabredilsin. işiniz zor. o şehre taşınırsanız 1-0 öne geçmiş olur. eşinizi bir şekilde ikna edip kendi tarafınıza çekmelisiniz :KK43:

Bilezik konusu için aramazdım. Almazsa almasın. Umrumda olmazdı. Orda kendi kendine çalsın dinlesin. Boşverin. Şimdi ararsanız söylemediğiniz şeyleri bile söylemiş gibi olursunuz. Bir tartışma ve huzursuzluk konusu daha yaratmış olursunuz.

Alsın bileziği başına çalsın. İsim konusunda taviz verme belki bu bir kırılma noktası olur sizin için. Her söylediğinin yapılmayacağını anlamış olur.

Az önce aradım dayanamadım kızlar. Önce bi duşumu aldım sakin olayım diye. Sabah eşiimle konuştuğum gibi sinirli olmadım. Yanlış anlamayın bilezik için pazarlığa aramadım alma demek için aradım çünkü takmayacağım şu saatten sonra. Esma isminde anlaştık mı dedim ağır dedi hasta olur dedi nur de sen sadece dedim nur da çok kısa dedi valla anne içimize sindi yanlış anlamayın sizi dinlemediğimiz yok ama ilk çocuğumuz sonuçta sende çocuklarına isim koyamamışsın içinde ukte olmuş dedim. Siz bilirsiniz dedi ama beni dinlemiyorsunuz dedi. Dinlememek değil içimize bu sindi dedim. Ama bana bilezik alma istemiyorum sana çok kızdım dedim tehdit etmene dedi güldü niye dedi şaka yaptım ama hakketmiyosunuz beni dinlemiyorsunuz dedi zaten istemiyorum alma dedim amaann almam bende dedi.. Sonra normal bi şekilde kapattık. Ben sakinliğimi annelik güdümden mi alıyorum kocama sevgimden mi anlamıyorum iş hayatı olsun arkadaş olsun susamam ama gel gör ki çok cingar felan çıkartamıyorum kaynanam olunca. sadece kabul etmediğimi gösteriyorum bir de küçük iğneleme yapıyıorum belki evlilik sağlıklısı bu. Ama bir daha şu güzel günler zehir edilirse başka bir sebep oluşturursa, yapacağım şey direk görüşmeyi kesmek olacak sanırım idare etmekten yoruldum.

Nişanlandığımızdan beri karıştı diyorsunuz, burada suç eşinizde mi şimdi yoksa bunu göremeyen sizde mi? Yaptıkları da görmezden gelinecek şeyler değil, bunun böyle olacağı belliymiş aslında.

Almassa almasin bilezigi, ne var yani? Bukadar karistirtmayin canim sizde hayatiniza, esinizede kesin dille ve kararli bisekilde sIniIrinizi söyleyin, dengeyi saglayamiyorsa olacaklardan ben sorumlu degilim deyin... Bu ne yaaa icim sisti... Yanlarinada sakin tasinmayin, hatta esiniz israrci olursa direk bosanma dilekcesini cikartip imzalamasini söyleyin, cünkü dediginiz gibi uzaktan bukadar karisan bi kv oraya gidince daha beter olacaktir ve eninde sonunda esinizle size ayrilik yolu gözükecektir, tabii susmayip sesinizi cikartirsaniz...:KK14:

Ah ah su byklr hayati kolaylastrcklrna dha ck kavusa dndrlr.benim kaynvaldm rahtmtl olmus bn hc tanimdm kndsni ama anlatnlra gre ck iyiyms keske sag olsydi ama 2 grumcm war dusman bsna evlndgmzdn bri bni istmdmlr hp esmle arami bozmya clstlr en mtlu gunum olan dgwm u rezl ettlr annemi beni dovdulr 4 yldr grusup knsmyrw nfrt edyrm onlardanQUOTE="xDerinMavix, post: 37944871, member: 474384"]Nerden bakarsan bak suç eşinde.
O dur demedikçe kv daha çok tepenize biner.
[/QUOTE]
A

Madde madde yazdıklarınızın bazıları normal geldi bana
hayatınız bu kadar müdahil olmasının nedeni eşiniz
eşinizi kendinize çekin
Çanakkaleye'de gelmeyin yakın olursanız daha çok üzülürsünüz
bu kaynanalar nasıl bağlıyorlar bu kadar kendilerine acaba bunu da merak etmiyor değilim

suçlu Eşiniz.. O sustukça sınırları çizmedikçe annesi daha çokkkkk rahatsız eder sizi..Açık açık konuşun eşinizle. Boyle kaynanalara Allah vicdan merhamet versin..yazık ya!!!!

Arkadaşım 1,5 yılda evlenmişsiniz bunun 7-8 ayı nişanlılıktır sanıyorum ki
Nişan düğün telaşı içinde olunduğu için çiftler birbirlerini tanıyamıyolar

Ondan öncesi cicim ayları :)

Eşini ve ailesini tanımadan evlenmişsin tanısan nişanlıyken çözerdin bu olayı

Kv de veya başka biri eşimi hiç bi işe yaramazsın diyemez öğretmemişsin der yapıştırırım lafı

1 kere ses çıkartsan şimdi ne isme ne koltuğa ne saçına karışırdı

Sen eşini koru, koru diyorum çünkü koruma mekanizması annesine karşı çalışmıyor

Almassa almasin bilezigi, ne var yani? Bukadar karistirtmayin canim sizde hayatiniza, esinizede kesin dille ve kararli bisekilde sIniIrinizi söyleyin, dengeyi saglayamiyorsa olacaklardan ben sorumlu degilim deyin... Bu ne yaaa icim sisti... Yanlarinada sakin tasinmayin, hatta esiniz israrci olursa direk bosanma dilekcesini cikartip imzalamasini söyleyin, cünkü dediginiz gibi uzaktan bukadar karisan bi kv oraya gidince daha beter olacaktir ve eninde sonunda esinizle size ayrilik yolu gözükecektir, tabii susmayip sesinizi cikartirsaniz...:KK14:

Bu bahsettiğim hastane mevzsusunda kavga ettik ben ona babamla annem karışmaz sen hiç karışamazsın dedim bağıra çağıra o evinize adım atmam felan dedi ben yüzüne kapatmıştım bayağı tartıştığımız olur diyorum ya sessiz biri değilim eşimin bu resti çekememesi dışında da çok memnunum biraz sabrımın sebebi sanırım o. Ama eşim gelsin konuşacağız çanakkaleye gidiyorsa beni boşayıp gitsin kanser olmaya niyetim yok henüz gerçi kendisi hiç yapamaz oralarda annesi heryerde rencide ediceği için ama gel gör ki anlatamıyorum:KK69:

patavatsızlık bilmeden yapılır, bence kaynananın sana söyledikleri gayette kasıtlı, düğün günü geline saçın güzel olmamış demek, moral bozma niyetinden başka bişey değil, bunun denmeyeceğini bilmek için alim olmaya gerek yok
sanırm kaynana evin bütün erkeklerini sindirmiş, aynı şeyi sana da yapmak sana da boyun eğdirmek istiyor, ya boyun eğiyiyorMUŞ gibi yapcaksın kendi bildiğini okucaksın ya dik bir duruş sergileyip bu benim hayatım benim evliliğim benim çocuğum diceksin, (çünkü çocuk olunca ona da bol bol karışcak seni demoralize edecek laflar söyleyecek)
Ama ikinci yol oldukça yorucu ve bezdirici, yola gelecekmi hayır, ama ben olsam yine de ikinci yolu seçerim

oldukça resmi davranmaya çalış, çok tatlı uzun muhabbetlere girme, son derece resmi ve saygılı ol, sevgi hareketleri gösterme derim

Arkadaşım 1,5 yılda evlenmişsiniz bunun 7-8 ayı nişanlılıktır sanıyorum ki
Nişan düğün telaşı içinde olunduğu için çiftler birbirlerini tanıyamıyolar

Ondan öncesi cicim ayları :)

Eşini ve ailesini tanımadan evlenmişsin tanısan nişanlıyken çözerdin bu olayı

Kv de veya başka biri eşimi hiç bi işe yaramazsın diyemez öğretmemişsin der yapıştırırım lafı

1 kere ses çıkartsan şimdi ne isme ne koltuğa ne saçına karışırdı

Sen eşini koru, koru diyorum çünkü koruma mekanizması annesine karşı çalışmıyor

aynen öyle. eşim 18 yaşında evden üni ye gitmiş sonra istanbulda çalışıp ev tuttu yani hiç dönmedi şehrine o yüzden kendisi de farkında değil orada yapamayacağından. Özlemle hasretle karar alıyor realist değil. Toz pembe bakıyor.biz burada tanıştık arkadaştık. 7 ay sevgililik, 10 ay nişanlılık ve 1 buçuk yıl evlilik var toplamda. ben daha aileler tanışırken anladım ama eşimle o kadar uyumluyuz ki ( hala da öyle) bırakamadım nişanlıyken atma aşamasına geldim ev düzerken ağzımızdan getirdi çünkü ama eşim o kadar çırpınıyordu ki inanın o yüzden yapamadım ailem de hep yatıştırdı beni. Pişman değilim evlendiğime ama eşimi güçlendirmem lazım. O dediklerinizi dersem kesinlikle kavga ederiz hem köylü kadınlarının sertliği var kaynanamda direk sesi yükselir ve ben o raddeden dönemem kestirip atarım diye hiç demedim ama bundan sonra bi gıdım yerim kalmamış ne olursa olsun diyorum artık sonuçta ailemde beni yolda bulmadı

benim kv dem de düğün takılarını ailemle değil benimle konuştu.

düğün günü arabanın ön koltuğuna kuruldu eşimin arkadaşı kullanıyordu arabayı "birkaç güne kadar hep ağladım" dedi...

eşinizden alıyor yüzü bence. ilk zamanlar biz de öyleydik ben farkında bile olmadan karışmış oluyordu (10 saatlik mesafe var aramızda); eşim işteyken falan konuşuyorlardı. zamanla eşimin tavrı değiştikçe o da değişmeye başladı. evet o duygu sömürüsü zaten her şeyin başı; ama artık bize işlemiyor :)
şu anda 3 haftayı geçti aramıyorum ki normalde haftada 1-2 kere arardım. o aradı 2 kere açtım ciddi konuştum bir daha da aramadım. o ararsa açarım ama ben aramam daha; eşimin de durumdan haberi yok ona da darıldım sana demedim.
sebebi de her şeye karışıyor(yani senin dediğin gibi şöyle yapın böyle yapın sadece tavsiye gibi gözüküyor görünürde) tamam da en son bebek için annemin neler yapması neler alması gerektiği konusuna karışmaya kalktı(öncesinde de üzerine vazife olmayan şeyler konuşmuştu). annenin şunu alması lazım falan diye ki o daha ne yaptı bilmiyorum annem benden fazla şey yapıyor geceliğime kadar aldı. annemin tırnağı olamaz anneme laf ettirmem ben, birinin de tüm yanlışlarını unutabilirim ama bir an gelir tak eder o da oldu.

aynen öyle. eşim 18 yaşında evden üni ye gitmiş sonra istanbulda çalışıp ev tuttu yani hiç dönmedi şehrine o yüzden kendisi de farkında değil orada yapamayacağından. Özlemle hasretle karar alıyor realist değil. Toz pembe bakıyor.biz burada tanıştık arkadaştık. 7 ay sevgililik, 10 ay nişanlılık ve 1 buçuk yıl evlilik var toplamda. ben daha aileler tanışırken anladım ama eşimle o kadar uyumluyuz ki ( hala da öyle) bırakamadım nişanlıyken atma aşamasına geldim ev düzerken ağzımızdan getirdi çünkü ama eşim o kadar çırpınıyordu ki inanın o yüzden yapamadım ailem de hep yatıştırdı beni. Pişman değilim evlendiğime ama eşimi güçlendirmem lazım. O dediklerinizi dersem kesinlikle kavga ederiz hem köylü kadınlarının sertliği var kaynanamda direk sesi yükselir ve ben o raddeden dönemem kestirip atarım diye hiç demedim ama bundan sonra bi gıdım yerim kalmamış ne olursa olsun diyorum artık sonuçta ailemde beni yolda bulmadı

Sen sakin olucaksın ama sinir bozacaksın
Yerinde olsam koymayı düşündüğümüz ismi kvye söylemezdim ama o geçmiş artık

Evine gelip dolabını mı karıştırıyo kapıyı kitle sende ona gidince aç dolabı herşeyi kurcala

Entari mi giymiş anne bu renk seni açmamış giyme bidaha de

Is e mi giricen paylaşma girince öğrensin

Yani herşeyi yaptıktan sonra
Geçen sene bu zamanlar iş değiştirdim 2 gün çalıştım 3. Gün gitmedim
Sebebi ise çocuk yapmıycağımın 2 yıl garantisini istediler, cemmatçiletdi Atatürk düşmanıydılar
Kv sordu niye çıktın söyle dinliyim dedi maaşı verene söyledim cevabını dedim
Yani kestim attım haddi değil

Taşınma işine gelince ayıl bayıl direngitme

X