Eşime yemek hazırlama derdi

Çalışanlar için efsane bir yöntem bence :eğlence:
Bence herkes için efso

Her gün başka yemek istiyor canın, e dünden kalan 2 kişiye yetmez.
Ben donduruyorum, ama kavanoz ile tadı aynı.
Dondurulmuşu sabahtan çıkarmak gerek normal dolaba, diğeri anında hazır

Bence herkes için efso

Her gün başka yemek istiyor canın, e dünden kalan 2 kişiye yetmez.
Ben donduruyorum, ama kavanoz ile tadı aynı.
Dondurulmuşu sabahtan çıkarmak gerek normal dolaba, diğeri anında hazır
İki gün aynı yemeği yemekten veya her gün yemek yapmaktansa...çeşitler arasından seçmiş oluyorsun

İki gün aynı yemeği yemekten veya her gün yemek yapmaktansa...çeşitler arasından seçmiş oluyorsun
Aynen öyle.

Ben tavuk etine güvenmem, ne şekilde olursa olsun.
Çiğ halde bile beyaz et hızla bakteri üretir.

Ama kırmızı et, et suyu sorun yaşamadım

Herkese selam,

Bayram öncesi kalabalığına kalmamak için bir haftaya kadar memlekete, ailemin yanına gideceğim.

Gittiğimde de sanırım bir aya yakın kalacağım.

Sorun şu ki eşim yumurta kırmak dışında birşey yapmayı bilmiyor, dışarıdan yemeyi sevmiyor ve de çok iştahlı:KK43:

Ön hazırlık şeklinde değil de buzluğa direkt yemek olarak neleri koyup dondurabilirim? Çıkarıp çözdürülecek, ısıtılacak şekilde tamamen pişmiş hazır bir yemek olması lazım. Çünkü köfte yapıp dondurduğumda hangi tavada ne kadar yağda kaç dk kızartacağını dahi soran bir eşim var:olamaz:

Tavsiyelere çooook ihtiyacım var:cry:

GÜNCELLEME: Arkadaşlar konuyu eşimi eleştirme amaçlı açmadım. Uzun kalacağım için her güne yetecek kadar olmasa da birşeyler hazırlamak istiyorum. Özellikle de gittiğimde Ramazan bitmemiş olacak, en azından iftarını rahat yapabilsin diye...

“Dışarıdan yesin, yemek yapmayı öğrensin” gibi yorumlar maalesef işime yaramıyor.
👉Peynirli,kıymalı börek yapıp buzluğa atabilirsiniz.
👉 Tavuklu ve kıymalı kuru köfte yapıp pişirin soğutup dondurucuya atabilirsiniz
👉Patlıcan-biber-domates kızartıp ( şakşuka gibi pişirip )dondurucuya atabilirsiniz.
👉Kek-poğaça yapıp dondurucuya atabilirsiniz. (Çıkartıp tabakta bekletse yeterlidir)
👉Zeytin yağlı taze fasulye yapıp dondurucuya atabilirsiniz.
👉Aslında bir çok yemeği sıcak sıcak kavanozlayip konserve şeklinde soğutup dolaba koyabilirsiniz (çorbalar, sulu yemek vs)

Hayır esnemesi için.

Madem yöntemi biliyordun, bilene anlatacak kadar
Neden sordun?
elmadilimi elmadilimi

Son düzenleme:
Benim bildiğim ve doğru olduğunu düşündüğüm asıl yavaş çözülünce bakteri ürediği
Hayır, asıl olan buzluktan çıkıp, normal soğuk yerde beklemesi
Hatta çoğu insan bilmez
Buzdolabı en üst kısım diğer yerlerden daha soğuk olur, buz çözdürmek içindir o en üst raf.

Zaten son 10 yıllık dolaplarda bu ilk raflarda balık tavuk et resimleri var.

Ülkemiz orayı kahvaltılık kullanır, el atı çabuk diye

Hayır sanki burdan telkinle değiştirecekler sanki konu sahibinin niyetini.
Dışardan yemek her türlü daha pahalı, konu tutum tavsiyesi olsa evde yesin kocan denir.

Ayrıca mide, barsak sorunu var belki, dışardan yüklenmektense hiç değilse haftada 1 gün evde yer.

Türlü türlü sebebi var, kadının aklı arkada kalacağına yapsın yemeğini işte.

Boşanırken içine mi oturacak kadının “evde yokken bile aç komadım beyimi” diye.

İçinden geliyor sayısız bahanesi var, sanki herkes aşırı feminist lezbiyen grup gibi erkeği şımartma diyor.

Yahu sokaktan geçen adam değil, eşi o
Bir de koca dayağı yiyip yiyip susan bazı kadınlar söylüyor bunu.
"kocayı şımartma.."

Benim bildiğim ve doğru olduğunu düşündüğüm asıl yavaş çözülünce bakteri ürediği
Yanlış biliyorsunuz.
Her şekilde bakteri ürer çözdürülen üründe.
Ancak kendi kendine çözdürürken fazla bakteri üretmez.
Aksine ısı uygulayarak ya da sıcak suyun içinde bekleterek daha fazla bakteri üremesine sebep olursunuz.

Hayır, asıl olan buzluktan çıkıp, normal soğuk yerde beklemesi
Hatta çoğu insan bilmez
Buzdolabı en üst kısım diğer yerlerden daha soğuk olur, buz çözdürmek içindir o en üst raf.

Zaten son 10 yıllık dolaplarda bu ilk raflarda balık tavuk et resimleri var.

Ülkemiz orayı kahvaltılık kullanır, el atı çabuk diye
O insan benim 😂😂

Bu forumu seviyorum,pek çok faydalı bilgi, tecrübe,tavsiye aldım.
Fakat kimisi için amaç tavsiye değil mütemadiyen eleştirmek.
İnsanların aile içi iletişimleri,maddi ve manevi değerleri,beklentileri değişebilir.
'Yani bir ay koca bırakılır mı?
Kocaya yemek yapılır mı?'
Değişik değişik sorular.

Hiç kimsenizin olmadığı bir gurbette sürekli ilgi,sosyallik bekleyen iki yaşında oğlunuzla 90 metre kare evin içinde sadece kocanla 6 ay geçirince,zırt pırt kafana estiğinde bilet alıp gidecek imkanında olmazsa bir ay kocandan ayrı kalabiliyorsun mesela,çünkü bir zaman sonra o canım koca bile tıpkı duvarlar gibi üzerine geliyor sanki.
Ha ama tabii bu hayatı da biz seçtik,evlenmeseydik,doğurmasaydık gibi gibi..
Kaldı ki konu sahibinin sürekli olan bir durumu da yok.

Normal bir akşam yemeğinde çocuğum, eşim,kendim için nasıl yemek yapıyorsam memlekete girerken eşime de yaparım, imkanım varsa.
Sürekli dışarıdan yiyecek imkanı yok,olsa da ne kadar sağlıklı?
Evet belki kıymet bilmeyene,sürekli efendi gibi hizmet bekleyene yapılmaz,
Fakat misal benim eşim bazen sırf moralim bozuk diye arar,yemek yapma şunu bunu yapacağım gelince der,
Hasta olurum,çocuk yorar yapar,
Ben sofrayı kurarım,o toplar

Şimdi ben hem bir ay gidip biraz ruhumu iyileştirmek isterken, gözüm arkada kalmasın, sevdiğim insana kolaylık olsun diye üç kap yemek yapmakla hizmetçi falan olmam.

Annem çalışıyor,burada da yemek yapıyorum.
Ne mutlu bana ki iki hanede oruç tutan insanlara iftar hazırlamış oluyorum..

Keşke tavsiye verirken birazcık empati yaparak ve karşıdaki insanı eleştirmek yerine 'derdim var' dediği konuda fikir vererek destek olabilsek..

Back
X