Eşime yemek hazırlama derdi

Nasıl oluyo yonteminizi aciklayabilir misiniz
Her sulu yemeği fazla yapıyorum. Ocağı kapatmadan temiz kavonoza koyup ağzını sıkıca kapatıyorum. Tezgahta soğuyunca buzdolabına kaldırıyorum. Konserve olmuş oluyor. Taze kalıyor en azından birkaç ay. Daha uzun süre tutmadığım için bilmiyorum daha fazla dayanır mı.

Her sulu yemeği fazla yapıyorum. Ocağı kapatmadan temiz kavonoza koyup ağzını sıkıca kapatıyorum. Tezgahta soğuyunca buzdolabına kaldırıyorum. Konserve olmuş oluyor. Taze kalıyor en azından birkaç ay. Daha uzun süre tutmadığım için bilmiyorum daha fazla dayanır mı.
Teşekkür ederim cevabınız için ben de öğrenciyim eve cikicam da o yuzden sordum buzluk degil de normal sogutucu kısmında kalabiliyo mu öyle bikac ay

Yalnız ben de burada şu notu ilave edeyim
Kavanoz kapakları tek kullanımlık. O yüzden yıkayıp aynı kapakla konserve yapamıyormuşuz, kapak sadece tozdan koruyor oluyormuş.
Bozulan yemekler bana deneyim kazandırdı. Kimse de söylemedi bana bu detayı heba oldu onca yemek

Ben konserve yemekler yapıyorum evde olduğum halde kolay geliyor bana :KK66: mesela 1 kilo kurufasülyeyi yapıyorum daha altı yeni kapatılmişken kavanozlara koyuyorum kapağını kapatıp ters çeviriyorum dolapta 2 ay kadar duruyor.
Kuru fasülye mercimekler sulu olarak ne istersen yapabilirsin etli yemeklerde olur ama ben yapmadım tercih etmedim :KK66:
Bu arada kocan neden birşey yapmıyor ya :110: dışarda ev yemekleri satılan yerler var mis gibi

Yalnız ben de burada şu notu ilave edeyim
Kavanoz kapakları tek kullanımlık. O yüzden yıkayıp aynı kapakla konserve yapamıyormuşuz, kapak sadece tozdan koruyor oluyormuş.
Bozulan yemekler bana deneyim kazandırdı. Kimse de söylemedi bana bu detayı heba oldu onca yemek
Açıkçası her seferinde yeni kapak kullanmıyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Yine de aynı kapağı kullanmak tavsiye niteliğinde değildir :))
Dediğinizi ben de duymuştum. Kapağın içine göçüp görmediğini kontrol ediyorum sadece.

Açıkçası her seferinde yeni kapak kullanmıyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Yine de aynı kapağı kullanmak tavsiye niteliğinde değildir :))
Dediğinizi ben de duymuştum. Kapağın içine göçüp görmediğini kontrol ediyorum sadece.
Ben netten toplu sipariş verdim, 100 tane 30 lira falandı.
Ama farkı var hakikaten. Yani ben öyle tutturdum

Herkese selam,

Bayram öncesi kalabalığına kalmamak için bir haftaya kadar memlekete, ailemin yanına gideceğim.

Gittiğimde de sanırım bir aya yakın kalacağım.

Sorun şu ki eşim yumurta kırmak dışında birşey yapmayı bilmiyor, dışarıdan yemeyi sevmiyor ve de çok iştahlı:KK43:

Ön hazırlık şeklinde değil de buzluğa direkt yemek olarak neleri koyup dondurabilirim? Çıkarıp çözdürülecek, ısıtılacak şekilde tamamen pişmiş hazır bir yemek olması lazım. Çünkü köfte yapıp dondurduğumda hangi tavada ne kadar yağda kaç dk kızartacağını dahi soran bir eşim var:olamaz:

Tavsiyelere çooook ihtiyacım var:cry:

GÜNCELLEME: Arkadaşlar konuyu eşimi eleştirme amaçlı açmadım. Uzun kalacağım için her güne yetecek kadar olmasa da birşeyler hazırlamak istiyorum. Özellikle de gittiğimde Ramazan bitmemiş olacak, en azından iftarını rahat yapabilsin diye...

“Dışarıdan yesin, yemek yapmayı öğrensin” gibi yorumlar maalesef işime yaramıyor.
Eşinizi eleştirmediginiz sürece daha çok aylık yemek hazırlarsınız. Eşek kadar adama çocuk muamelesi yapmaya devam edin.

Kendi yapmaya kalksa mutfağı batırır bir ayda böyle iş bilmez adam.O daha kötü.1 aylık yemek stoğu da iyiymiş.

Herkesin eşiyle ilişkisi ve evlilik dinamiği farklı.
Konu sahibi,biz burda onu eleştirince ve
eşini yerden yere vurunca yapacağı hazırlıktan vazgeçmeyecek.
Ayrıca benim eşim mutfaktan çok iyi anlamasına rağmen ben de üç-beş gün bir yere gidecek olsam eşime yemek,kek,börek bırakırım.
Evdeki iş bölümünde yemek hazırlığı çoğunlukla bende zaten.
Ayrıca bu hazırlığı,eşim,kendi başına karnını doyuramayacağı için değil kendim istediğim ve eşimi düşündüğüm için yaparım.
Dışardan hazır yemeği sevmiyoruz karı-koca.
Herkesin eşini düşünme ve ilgisini gösterme tarzı farklı olabilir.
Ben ona yemek hazırladım diye eşim kendini padişah filan zannetmiyor.

Konu sahibi arkadaşım tavsiyelerim şunlar:
Menemen içi hazırlayın.
Kıymayı soğanla kavurup,biber,domates ekleyin.
Bunları küçük kaplarda buzluğa kaldırın,
eşiniz çözdürüp,yumurta kırsın üzerine.
Sebzeli,et sote pişirip yine porsiyonluk kaldırabilirsiniz,buzlukta tadı değişmiyor.
Bezelye,barbunya,taze fasulye ve tüm çorbalar kavanozda 2-3 ay tadı bozulmadan dayanıyor.
Bir de büyük marketlerde,ev yemeği tarzında,
tek öğünlük hazır yemekler satılıyor.
Kendi kabında ısıtılıyor.
Alternatif olabilir.
Yine haşlanmış börülce,barbunya var tek kullanımlık folyo poşetlerde,
o da acil durumlarda kurtarıcı.
Ton balığı alın bir kaç paket.
Saklama için folyo kapları kullanmamanızı tavsiye ederim,alüminyum insan sağlığı için zararlı,
özellikle de içinde yemek ısıtınca.
Kolay gelsin.

Nasıl oluyo yonteminizi aciklayabilir misiniz
Yemeği sıcakken konserve ye koyup ağzını sıkıca kapatıyorsunuz.
Daha sonra ters çevirip soğumasını bekliyorsunuz.
Bu şekilde çorbalar, yemekleri, menemenleri VS saklayabilirsiniz.
Uzunca bir süre dayanabiliyorlar.
Ha bir de güneş görmeyen serin bir yerde saklamalısınız.

Kendi yapmaya kalksa mutfağı batırır bir ayda böyle iş bilmez adam.O daha kötü.1 aylık yemek stoğu da iyiymiş.
Hayır sanki burdan telkinle değiştirecekler sanki konu sahibinin niyetini.
Dışardan yemek her türlü daha pahalı, konu tutum tavsiyesi olsa evde yesin kocan denir.

Ayrıca mide, barsak sorunu var belki, dışardan yüklenmektense hiç değilse haftada 1 gün evde yer.

Türlü türlü sebebi var, kadının aklı arkada kalacağına yapsın yemeğini işte.

Boşanırken içine mi oturacak kadının “evde yokken bile aç komadım beyimi” diye.

İçinden geliyor sayısız bahanesi var, sanki herkes aşırı feminist lezbiyen grup gibi erkeği şımartma diyor.

Yahu sokaktan geçen adam değil, eşi o

elmadilimi .!.:
Maksadım 1 ay ailemi görmek değil, kış boyu zaten aynı şehirdeydik görüştük. Gereklilikten dolayı kalacağım.

Eşimle ilgili kısmı konuya güncelleme olarak girmiştim ama okumamışsınız sanırım.

Yok okumadım.
Bir konuda güncelleme yapıldımı diye bakacak kadar vaktim yok.
Kaldıki halen güncellemenizi görmedim
Ama konudaki fikrim değişmeyeceği için bakmayada gerek yok
Size kolay gelsin

Konserve derken tüm sulu yemekleri mi kastediliyorsunuz? Tadı değişen şeyler olur mu peki konservelendiğinde?

Sarma yapacak zamanım pek yok. Nohut yaptım bugün, belki yarım kilo fasülye alıp onu da pişirebilirim. Karnıyarık yapmayı bilmiyorum da musakka da olur herhalde, malzemeler aynı. Suyunu koyup pişirir. İyi oldu yorumunuz, teşekkürler 🙏🏻

Et kavurdum ama 1 kilo almıştım normal yemek yapmak için, az oldu. Biraz daha alabilirim. Mantı ve içli köfte çok yavaş yapabiliyorum, biraz zaman kaybı olur. Vakit az kaldı 🙂

1 aylık zaten yapamam da her gün de hazır yemesin, gün aşırı çıkarıp yer diye düşündüm.

Kavanozladıklarım ne kadar dayanır dolapta?

Evet şehir dışında ailesi. Yemeğe gidebileceği kimse yok.

En azından iftarı ev yemeğiyle yapsın sonra da dönüşümlü biraz hazır şeyler yer biraz benim yaptıklarımdan yer.

Sulu yemek olarak buzlukta tadı değişen, kötüleşen birşey var mı peki?

Keyfi bir durum değil, kalmamız gerekiyor. Sürekli olan bir durum olsa zaten tecrübem olurdu yemek ayarlama konusunda.

Eşim bu sürede yanımıza gelecek zaten kısa süreli de olsa. Bir aydan sonra da kalmaya gelecek birkaç hafta.

Hava almadan konserve gibi yaparsanız Değişmiyor tadı. Kendime hiç yapmadım ama yurtta kalan çocuklar için yaptığımızda denemiştim, aynı kalıyor tadı.

Havasını alıp açıyor , ısıtıyor , sonraki günde yiyebiliyor hepsini isitmazsa.

Hava almadan konserve gibi yaparsanız Değişmiyor tadı. Kendime hiç yapmadım ama yurtta kalan çocuklar için yaptığımızda denemiştim, aynı kalıyor tadı.

Havasını alıp açıyor , ısıtıyor , sonraki günde yiyebiliyor hepsini isitmazsa.
Ben başka tencerede kaynayan suda kavanozları kaynatıyorum, hem altını hem üstünü
Yine aynı tencerede, 1 Dk kadar kapakları kaynatıyorum.
Yeterince esniyor, yemek de sıcak konulup kapatılınca, 1 gece ters bekletmek yeterli oluyor.

Dolapta mı saklanmalı? Benim yöntemimde eksik var mı?

Ben başka tencerede kaynayan suda kavanozları kaynatıyorum, hem altını hem üstünü
Yeterince esniyor, yemek de sıcak konulup kapatılınca, 1 gece ters bekletmek yeterli oluyor.

Yöntem doğru.
Ben de ya sıcak suda kaynatıyorum kavanoz ve kapakları ya da iyice yıkayıp,sıcak fırında
15 dk bekleterek dezenfekte ediyorum.
Soğuyuncaya kadar ters bekletip,
sonra buzdolabında muhafaza ediyorum.
Üzerine de etiket yapıştırıp,tarih yazıyorum.

Ya çok güzelmiş kızlar bu konserve yöntemi. Duymuştum ama ayrıntısını bilmiyordum. Yapayım madem ben de. İşten gelip, cocukla ilgilenmek yerine yemek yapmaktansa çıkar ısıt oh miss:KK9:

Yöntem doğru.
Ben de ya sıcak suda kaynatıyorum kavanoz ve kapakları ya da iyice yıkayıp,sıcak fırında
15 dk bekleterek dezenfekte ediyorum.
Soğuyuncaya kadar ters bekletip,
sonra buzdolabında muhafaza ediyorum.
Üzerine de etiket yapıştırıp,tarih yazıyorum.
Kavanoz ve kapaklar neden kaynatılıyor? Dezenfekte etmek için mi, bozulmasın diye mi? Kaynatmasak olmuyor mu bir de? Mesela kışlık menemenlik yaparken kaynatmıyoruz

Dolma sarma kuru fasulye nohut karnıyarık Mercimek çorbası köfte olabilir patatesli şeyler şakın koyma birlikte patates çirkin bir dokuya dönüşüyor

Evet aynen böyle yapıyoruz. Hatta bazı arkadaşlarım yemeği sıcak olarak kavanoza koyup, yemek içindeyken tekrar kaynatıyor ; ben hiç böyle denemedim.

Buzdolabinda saklanmaya gerek kalmıyor ,evet.

Back
X