Eşime yemek hazırlama derdi

Bir aylik yemek buzluga konmaz ki
Hem koysaniz da yumurta kiramayan adam onlari da isitmayi becerip de yiyemez bence.
Sığmaz anlamında diyorsanız öyle bir sorun yok. Yetişmez anlamında diyorsanız olduğu kadarıyla yapacağım zaten...

Bildiği tek şey yumurta kırmam demiştim, yumurta kıramıyor demedim. Yemek de ısıtabilir yani. Yapmayı beceremiyor sadece.

Dondurulmuş ürün, köfte, kahvaltılık, hazır çorba, makarna, arada dışarıdan söyleyerek idare edecek.
Zaten kahvaltıyı hazırlar, öğle yemeği iş yerinde yeniyor geriye akşam yemeği kalıyor
Kahvaltısını zaten her zaman kendi hazırlar, yiyip toplar.

Ama öğle yemeği yemiyor. 2 öğün yiyoruz. O nedenle akşamı geçiştirmiyoruz.

Çeşitli fikirler aldım buradan. Ufak ufak başladım yapmaya da.

Arkadaşım kavanoz yönetenini biliyorsun
Süt
Domates yapıyorsun
Sen bizden bilgilisin.

Konu değiştir de yöntemlerini yaz, faydan olsun

Konserveyle ilgili şeyler söylesem, kk ahalisi yine kocalara suç bulur. Gelecek muhtemel cevaplar:

🔺Kışın pazarda yaz domatesi bulamayan koca da yemek yemeyiversin
🔺Konserveyi niye kadınlar yapıyor, kocalar yapsın
🔺niye uğraşalım, kocam marketten hazırını alsın
🔺domates konservesi yapacağınıza, ev yemekleri yapan yerden söyleyin vs vs.

Patlıcan patates kuşbaşı dana eti domates biber hepsini doğrayıp karıştırın üzerine bir yemek kaşığı salçayı bir su bardağında karıştırıp dökün tuz ve kırmızı biber ekleyin yarım su bardağı daha su koyup fırına sürün. Hem bereketli hem malzeme bol olduğundan uzun gider hem acayip lezzetli. Gastronomi mezunu arkadaşım üç gün önce bana iftara geldi üç tabak yedi :oha: pişince soğumasını beklemeden kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın domates konservesi gibi. Açıp açıp ısıtıp yesin. Çorbaları da aynı şekilde kavanozlayın. Ben böyle yapıyorum iki hafta boyunca istediğim zaman çıkarıp yiyorum hem çeşit oluyor hem lezzeti hiç değişmiyor

Konserveyle ilgili şeyler söylesem, kk ahalisi yine kocalara suç bulur. Gelecek muhtemel cevaplar:

🔺Kışın pazarda yaz domatesi bulamayan koca da yemek yemeyiversin
🔺Konserveyi niye kadınlar yapıyor, kocalar yapsın
🔺niye uğraşalım, kocam marketten hazırını alsın
🔺domates konservesi yapacağınıza, ev yemekleri yapan yerden söyleyin vs vs.
Oy kurban olurum ya gelen cevapları okudum da birşey demeye gelmiyor. Herkes mükemmel olmak elinden her iş gelmek zorunda sanki. Eşleri hergün mantı açıyor sanki. Eşşek kadar olmuş yumurta kıramıyor var mı? Al bir hafta bu adama yemek yap diyorsunuz sanki. Bu kadın milleti ne fena :mapus:

Sığmaz anlamında diyorsanız öyle bir sorun yok. Yetişmez anlamında diyorsanız olduğu kadarıyla yapacağım zaten...

Bildiği tek şey yumurta kırmam demiştim, yumurta kıramıyor demedim. Yemek de ısıtabilir yani. Yapmayı beceremiyor sadece.
Okey,buzluktan yemek cikarmayi,dogru sekilde isitmayi becerebilecek mi peki? Birkac yorumunuzu okudum da,karniyariga kavrulmus kiymaya salcali sos hazirlayabilecek mi? Ben supheliyim yani. Fazlaca beceriksiz erkeklerden ise onlari da yapamaz,onlari yapabilen adam zaten her seyi yapar sizin hazirlamaniza gerek kalmaz.

Taze fasulyeyi,kiymali patatesli bezelyeyi buzluga koyabilirsiniz,ama en azindan 8-9 saat onceden buzdolabi rafina koymali ki saglikli sekilde cozulsun. 3-4 cesit corbayi konserve yapabilirsiniz. Buzluga kizarmis kabak,patlican koyabilirsiniz. Kuru fasulye-nohut yemegini de buzluga koyabilirsiniz. Tum hamur isleri,dolmalar ,sarmalar buzluga konulabilir. Cozulmesi mesele. Mikrodalga firininiz varsa esinize kolaylik olur. Yararli bir alet degil saglik acisindan ama yemek islerini sifira indirip en beceriksize bile el ayak oluyor genel olarak.
Esinizin yaptigi yemekler lezzetsiz oluyorsa kendisine tavuk suyu et suyu hazirlayin. Onlardan kullanan insan ayakkabi tekini bile pisirip lezzetle yiyebilir ;)

Patlıcan patates kuşbaşı dana eti domates biber hepsini doğrayıp karıştırın üzerine bir yemek kaşığı salçayı bir su bardağında karıştırıp dökün tuz ve kırmızı biber ekleyin yarım su bardağı daha su koyup fırına sürün. Hem bereketli hem malzeme bol olduğundan uzun gider hem acayip lezzetli. Gastronomi mezunu arkadaşım üç gün önce bana iftara geldi üç tabak yedi :oha: pişince soğumasını beklemeden kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın domates konservesi gibi. Açıp açıp ısıtıp yesin. Çorbaları da aynı şekilde kavanozlayın. Ben böyle yapıyorum iki hafta boyunca istediğim zaman çıkarıp yiyorum hem çeşit oluyor hem lezzeti hiç değişmiyor

Teşekkürler, eğer vakit kalırsa deneyeceğim.

Oy kurban olurum ya gelen cevapları okudum da birşey demeye gelmiyor. Herkes mükemmel olmak elinden her iş gelmek zorunda sanki. Eşleri hergün mantı açıyor sanki. Eşşek kadar olmuş yumurta kıramıyor var mı? Al bir hafta bu adama yemek yap diyorsunuz sanki. Bu kadın milleti ne fena :mapus:

Derdimi daha nasıl anlatayım bilemiyorum. Herkes kendi kocasıyla kıyaslıyor sanırım ama herkes aynı olmak zorunda değil. Benim eşim diğer işlerin hepsine yardım eder ama yemek yapamaz. Kadınlarda bile çok var elinin lezzeti olmayan yemek yapamayan.

Kocam çok güzel yemek yapıyor da olabilir. Belki ben yine de yapmak istiyorum. Kimi neden ilgilendiriyor anlamadım gerçekten.

Yemek yapmama ikna olan bir grup şimdi de ısıtabilecek mi derdine düştü. Bir kısmı çamaşırı bulaşığı ütüyü nasıl yapacak derdinde. Başka işleri yok herhalde sorduğum konu dışında bin tane konuyu düşünüyorlar.

Yorumlara bakıyorum da gerçekten bazılarının kariyeri saçma yorum yapma olsa gerek... Yoksa bedavaya bu kadar saçmalamak olmaz.
Hemen herifi gömmüşler. Yok öğrensin yok dışardan yesin. Erkek ya otomatikman şeytan oluyor ve ona göre muamele görüyor.
Şimdi bu adam sizin dediklerinize layık olan biri olsa eşini bir aylığına ailesine yollar mıydı?
Ve burada asıp kesen hanımlar hanginizin eşi ailenizde bir ay kalmanıza müsaade eder?
Bunları da göz önüne alıp yorum yapmak lazım.
Yemek yapmayı bilmiyor olabilir o kadar da kusuru olsun.
Herneyse, sevgili konu sahibi, saklama kapılarında kuru fasulye, dolma gibi yemekler uzun süre dayanıyor. Ama bence en iyisi börek. Bol bol börek yapın koyun dondurucuya yüz yıl yer isterse.

Musakka, nohut, kurufasulye, barbunya, kıymalı az sulu sebze yemekleri, bütün çorbalar, et dahil bütün yemekleri pişirir pişirmez kaynarken kavanoza koy yeni kapakla sıkıca bezle kavrayıp kapat. Beş dk sonra ters çevir kapağı tutsun. Dilediği zaman açtığı anda taptaze mis gibi yemek ve sağlıklı. Et dahil bir şey olmuyor konserve yapabilirsiniz.
Ayrıca dondurucuya pişmiş köfte koyarsanız ısıtıp yer.
Dondurucuya dolma, börek vs koyabilirsiniz.
Kolay gelsin

Yorumlara bakıyorum da gerçekten bazılarının kariyeri saçma yorum yapma olsa gerek... Yoksa bedavaya bu kadar saçmalamak olmaz.
Hemen herifi gömmüşler. Yok öğrensin yok dışardan yesin. Erkek ya otomatikman şeytan oluyor ve ona göre muamele görüyor.
Şimdi bu adam sizin dediklerinize layık olan biri olsa eşini bir aylığına ailesine yollar mıydı?
Ve burada asıp kesen hanımlar hanginizin eşi ailenizde bir ay kalmanıza müsaade eder?
Bunları da göz önüne alıp yorum yapmak lazım.
Yemek yapmayı bilmiyor olabilir o kadar da kusuru olsun.
Herneyse, sevgili konu sahibi, saklama kapılarında kuru fasulye, dolma gibi yemekler uzun süre dayanıyor. Ama bence en iyisi börek. Bol bol börek yapın koyun dondurucuya yüz yıl yer isterse.
Vay kraallll, kimsenin dusunmedigini dusunup yazmissin:))

👏🏻

Empati bile beklemiyorum, sadece sorduğum soruya cevap verilse yeterliydi.

1 ay eş bırakılır mı diyenler... Gerekiyorsa tabi ki bırakılır, hayati birşey olur, sağlıksal birşey olur bebeğini bile bırakman gerekebilir. Kaldı ki ben ailemin yanına gideceğim dedim, ne için gittiğimi belirtmedim, eşimle 1 ay görüşmeyeceğiz demedim. Eşim bu sürede müsait olduğunda zaten gelir 1 geceliğine de olsa. Bayramda zaten gelecek.

Sadece benim konum açısından değil, tüm konularda sadece sorulan soruya cevap versek...

Kadınlar kulübünde değil, tüm hayatımızda, üstümüze vazife olmayan işlere karışmasak...

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasak...
Esiniz de sabah aksam size bakabilmek icin calisyor didiniyor, zaten diger islere de yardimciymis. Ailenizle 1 ay vakit gecirmenizi anlayisla karsilayip destekleyen de bir insan belli ki. 1 aylik yemek hazirlayip dondurucuya atmaktan niye gocunur ki insan? Seve seve yapar. Valla bu sacma tepkileri ben de anlayamiyorum

Vay kraallll, kimsenin dusunmedigini dusunup yazmissin:))
E tabi millet adamı vurmaktan tavsiye vermeye vakit bulamadığı için bir iki bildiğim şeyi yazdım. Hatta bak ilk sayfaya konu sahibi bile edit yapmak zorunda kalmış kocamı eleştirin diye açmadım konuyu yemek tavsiyesi veren versin diyor :/
Hem fena mı oldu bak sende okudun eğlendin cevap yazdın laf soktun falan yani win win ne güzel ;)

E tabi millet adamı vurmaktan tavsiye vermeye vakit bulamadığı için bir iki bildiğim şeyi yazdım. Hatta bak ilk sayfaya konu sahibi bile edit yapmak zorunda kalmış kocamı eleştirin diye açmadım konuyu yemek tavsiyesi veren versin diyor :/
Hem fena mı oldu bak sende okudun eğlendin cevap yazdın laf soktun falan yani win win ne güzel ;)
Yok ya laf sokmam ben valla hosuma gittide yazdim, biz dusunmemistik bunu. Adamin becerisine o kadar odaklandikki cunku.. gervi ben tavsite vermistim arkadasa..

Ben şehir dışına cikacaksam konserve yapıyorum. Tek tabaklık yarım kavanozun yarisi kadar... Sicakken koyup kapatıp ters cevirin. Eğer aksama kadar kabarmazsa ,sizmazsa tutmuş demektir. Dolapta istediğiniz kadar uzun süre durabiliyor. Kızım bebekken bende öğrenciydim üstelik büyük kızımda o zaman 4 yaşındaydı. Ben yemek sorununu böyle çözmüştüm. 3/4cesit yapar,dolaba atardım. Akşamları açar ısıtır yerdik.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama olduysa da affola 😃 Normal yemek pişirip sıcakken cam kavanozlara koyup kapağını kapattıktan sonra ters çevir ( konserve mantığı ) soğuduktan sonra at buzdolabına. Eşin yiyeceği zaman ısıtıp yesin. Ben pişip ısınan yemekten hoşlanmayan biriyim. Ama bunda öyle olmuyo sanki taze pişmiş gibi oluyor. Aklına gelen sebze ve bakliyat yemeklerinin hepsini yapabilirsin. Ve çorbada. Çalışan biri olduğum için inanılmas pratik oluyo. Hayat kurtarıyo resmen. Ve 3 aya kadarda hiç bişey olmuyo (sıcakken kavanozlayıp konserve haline getirdiğin için) belki daha uzun süre bile dayanabilir ama ben risk almıyorum 😃😃 büyük boy kavanozlar fazla gelebilir. Küçüklerine yapabilirsin.

Su kavanoz fikirlerini yazanlarin duacisiyim.

Uzayda da yasamiyorum ama hiç yemeğin bu sekilde hazirlanip alt dolapta saklanacagini duymamistim.

Domates konservelerini falan biliyordum ama yemek hic aklima gelmemisti.

Hafta ici yemekleri icin hafta sonundan birseyler yapip deneyeceğim.

Tekrar teşekkür ederim kendi adima hanımlar:KK200:

Aman düşündük de ne oldu?
Gün geldi "yapmasaydın" oldu.
O yüzden sallamazdım ben.
Zamanında çok salladım o ayrı.

Ben olsam gitmem ya da adami da gotururum. Bizim kedimiz de kendisi yemek koyamiyor onu birakip gidemiyoruz oyle uzun uzun.

Back
X