Eşime olan güven sorunum

Erkek iş arkadaşı aradı dedi ki napiyorsun yanında biri var mı dedi eşimde evet eşim yanımda diyip kapattı ben daha sonra tekrar arattirdim çocuk dedi ki o kız arattirdi dedi bende kızı arattirdim ve böyle şeyler söyledi
Ne sacma ne demek arattirdi bunun hesabini o kizada esinizede sorun nasil boyle yuz bulabiliyor cok merak ettiyse diger arkadaslardan durumunu ogrensin resmen fitnelik fesatlik pesinde sen kimsin ya

Eşine iş arkadaşının bu tavırlarından özellikle sen yokken aramaya çalışmasından rahatsız olduğunu, doğru bulmadığını, kadının niyeti iyi de olsa kötü de olsa seni her koşulda rahatsız ettiğini, niyeti arkadaşlık olsa bile senin böyle bşr arkadaşlığı tasvip etmediğini, görüşmeyi kesmesini istediğini söyle derim. Bunu önceden aldatmıştın yine yaparsın gibi suçlama tonuyla söyleme, o zaman iyice gizler her şeyi, olan olmuş o zaman ve sen evlenmişsin, önüne bakacaksın mecbur. Sen kocana, ben sana güveniyorum ama arkadaşının samimiyeti beni rahatsız ediyo imajı çiz. Ama abartıp da eşeğin aklına krpuz kabuğu da sokma, tabii şimdiye çoktan girmediyse. Arkadan sen hep kontrol et tetikte ol. Eğer sana arkadasım o benim sen yanlış anlıyosun falan derse de ki bilmiyorum öyle hissetmiyorum ama öyle bile olsa beni rahatsız ediyo yapabileceğim bişey yok beni üzdüğüne değer mi falan de diye düşünüyorum

En büyük hatayı aldattiginda affedip bir de ödül verir gibi evlenerek yapmışsınız. Aldattı,aldatmadı bilemem ama bu şüpheyle evlilik hayatınız çok zor geçecek.

- sevgiliyken aldatan evlenince mi aldatmayacak. Bugün değilse yarın yapar.

Ama şunu söylemek istiyorum ki iş yerinde arkadaş edinilebilir hoş sohpetler goygoylar olabilir illa kadınlı erkekli ortamda çalışılıyor diye millet birbirini öpmüyor ya arkadaş ortamı olmasa dümdüz çalış eve dön zaman mı geçer.

Güven konusunda da için hiç bir zaman rahat olmayacak çünkü balık baştan kokmuş. Sonunu bile beklememiş..

Merhabalar öncelikle biraz uzun olacak ama hakkınızı helal edin. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Biz eşimle 2 sene sevgililik dönemi yaşadık 1.5 senedir evliyiz sevgililik dönemin de aldatma yalan gibi hataları oldu. Öyle böyle düzelir diye affettiğim zamanlardı. Evlendiğimiz zaman yalanı oldu ama aldatması olmadı. Ama tam güvenmediğim için hala şüphelerim var açıkçası. Eşim işe tam saatinde gider tam saatinde gelir. Pek dışarı çıkmaz. Telefon şifresini genel itibari ile hiçbirseyini saklamaz iş yerinde ne olup bitiyorsa anlatır. Asıl soruna gelecek olursak iş yerinde ki kız iş arkadaşıyla fazla samimiler eşim geçenlerde hasta oldu corona iş grubundan geçmiş olsun aslan diye mesaj atmış. Benim kıskanç olduğumu biliyor iş yerinden erkek birine arttırıp ben yanında miyim diye sorduruyor kıskancım diye geçmiş olsuna ariyamiyormus işte arayamiyorum da işte adımı söyleyip onunla ev hayatı nasıl gidiyor gibi sorular sordu bende şüpheleniyorum açıkçası karşı tarafta evli ve çocuğu var. Eşime söylediğim de öyle biri değil ne olur artık bana güven aldatmam diyor. Bilmiyorum fazla mı abartıyorum ben artık boşanmaya kadar düşündüm güvenmiyorum ya aldatıyorsa diyerek ne yapacağımı bilmiyorum bir yol gösterin.
Eşinizin adı aslan değilse, aslan diye hitap etmesi karşısında duyulan öfke kıskançlık değil ki susmak saflık bence

Cidden ben sizin gibi kadınları anlamıyorum. Adamın evlenmeden hem yalanını hem aldatmasını yakalıyorsunuz hemde evleniyorsunuz, sonra tekrar yalanını yakalayıp üstüne birde böyle aldatma emareleri bulunca şaşırıyorsunuz ve ah vah ediyorsunuz. Kocanızın kumaşı baştan belliymiş bile bile almışsınız. Öncelikle iş arkadaşına arkadaş grubunda kullanılan aslan hitabındaki avamlık ve basitliği bir kenara bırakırsak hiçbir kadın ne kadar rahat bir dünya görüşü olursa olsun arkadaş gözü ile baktığı adamla karısı ile bu konuda sıkıntı yaşayacağını bile bile entrika çevirerek bu şekilde görüşmeye çalışmaz. Ne gerek var arkadaşım isterse arar der geçer. Üstelik muhtemelen eşiniz ile bu kadın arasındaki bu durumu diğer iş arkadaşlarıda biliyor ki bu kadın böyle saçma sapan bir şeyi başka bir iş arkadaşından rahatça talep edebiliyor.
Sizin olaya bakış açınızda komik yok kocanız yakışıklıymışta kadın peşindeymiş. Düşüncenizdeki saflığınıza mı yoksa çaresizliğinize mi daha çok üzülsem bilemedim. Cidden bu şekilde düşününce içiniz falan rahatlıyor da; ondan mı böyle saçma sapan bahanenin arkasına sığınıyorsunuz? Öncelikle hiçbir kadın sadece yakışıklı diye] yüz bulmadığı yeşil ışık yakmayaniş arkadaşına bu kadar labali bir şekilde yaklaşmaz. İkinci olarak demek ki kadında fazla güzel ki eşinizde size rağmen onunla mesafesini korumadan böyle vıcık vıcık muhabbetlere dahil oluyor. Biran evvel şu kafayı değiştirin ve kocanızı aklamaktan vazgeçin. Birşey yaşanıyorsaki kadının cesareti bana bunu hissettirdi, kocanız yakışıklı diye değil; karaktersiz olduğu için yaşanıyor. Ayrıca daha sevgiliyken size boynuzu takan adamla evlendiğinize göre sizde boşanacak kumaş pek yok bance bu nedenle bu konularda böyle çıkışlar yapıp, kocanızla yüz göz olup, kendinize saygınızı kaybetmeyin. Cehalet mutluluktur, üç maynunu oynayıp geçin.
Eğer cidden aklınızı başınıza alıp adamı hayatınızdan çıkarmayı düşünüyorsanızda bence doğru soruları sorarak başlayın. Sizin olaya bakışınız ve sorularınız yanlış.
Kocam yakışıklı olduğu için mi bu kadın böyle yapıyor diye sormak yerine; bu kadına bu şekilde davranacak rahatlığı ve diğer iş arkadaşlarınada bu durumu dahil ederek dalavere çevirecek cesareti kocam neden verdi diye sormakla başlayın. Ahlaksızda olsa hiçbir kadın adamdan yüz bulmup cesaret almasa bu tür ataklar yaparak kendini rezil etmez. Ahlaksız olmak kendini rezil edecek kadar salak olmak demek değildir çünkü. O kadın bunu yapıyoraa o telefonda eşinle konuştuğunda onun memnun olacağını terslenmeyeceğini bildiği için yapıyordur

Merhabalar öncelikle biraz uzun olacak ama hakkınızı helal edin. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Biz eşimle 2 sene sevgililik dönemi yaşadık 1.5 senedir evliyiz sevgililik dönemin de aldatma yalan gibi hataları oldu. Öyle böyle düzelir diye affettiğim zamanlardı. Evlendiğimiz zaman yalanı oldu ama aldatması olmadı. Ama tam güvenmediğim için hala şüphelerim var açıkçası. Eşim işe tam saatinde gider tam saatinde gelir. Pek dışarı çıkmaz. Telefon şifresini genel itibari ile hiçbirseyini saklamaz iş yerinde ne olup bitiyorsa anlatır. Asıl soruna gelecek olursak iş yerinde ki kız iş arkadaşıyla fazla samimiler eşim geçenlerde hasta oldu corona iş grubundan geçmiş olsun aslan diye mesaj atmış. Benim kıskanç olduğumu biliyor iş yerinden erkek birine arttırıp ben yanında miyim diye sorduruyor kıskancım diye geçmiş olsuna ariyamiyormus işte arayamiyorum da işte adımı söyleyip onunla ev hayatı nasıl gidiyor gibi sorular sordu bende şüpheleniyorum açıkçası karşı tarafta evli ve çocuğu var. Eşime söylediğim de öyle biri değil ne olur artık bana güven aldatmam diyor. Bilmiyorum fazla mı abartıyorum ben artık boşanmaya kadar düşündüm güvenmiyorum ya aldatıyorsa diyerek ne yapacağımı bilmiyorum bir yol gösterin.

Siz eşinize güvenmiyorsunuz. Güvenmediğiniz insanla evlenip sürekli diken üstünde oturmayı seçen sizsiniz.

Sevgili iken aldatmış , yalan söylemiş ancak ilişkinize devam etmeye karar vermiş ve evlenmişsiniz.

Karşı tarafı konuya karıştırmanızı çok çirkin buldum. Kadın bekar veya çocuklu ve bekar bir kadın olsa ; kadına kötü imalarda bulunmaya hazır görünüyorsunuz.

Bundan sonrası için : eşinizle evliliğinizi sürdürecekseniz ; " sevgili iken de aldattın , yalan söyledin " , defterini kapatacaksınız. Bile isteye affetmiş , ilişkiye devam etmiş , evlenmişsiniz.

Evliliğinizi sürdüremeyecek ; sürekli güven sorunu yaşayacaksanız en azından çocuk sahibi olmadan ayrılın ki ; masum bir can iki arada bir derede kalmasın.

Kendisi aramaya çekiniyorsa başkasına arattirip kıskanç olduğunuzu bildiği halde gizliden bir şekilde iletişim kurmaya çalışıyorsa bence bir sıkıntı var demektir. Sen benim arkadaşımsın kimseye arattirmama gerek yok ben ararım diyebilmeli ki zaten iş yerinde görüşüyorlar neden birde rahatsız olduğunuzu bilmesine rağmen ayrıca arıyor. Bence temkinli bir şekilde gözlemleyin bana çelişkili geldi.

Olay basta normalmis gibi gorunse de normal degil. Zaten gecmis olsun diye yazmis. Bir de aramasi gerektigini dusunuyor. Peki. Ama nedense is yerindeki esinizi tek aramak isteyen kisi bu kadin. Esinizle konusabilmek icin de baskasina arattiriyor. Esinizin sesini duymadan bir gun geciremiyor mu? Yazim tarzindan da civik bir iliskileri varmis gibi. Benim de bu derece yakin arkadasim vardi ama bekardi. Evli olanlar belli bir mesafe koyuyorlar cunku. Benim is yerinden erkek arkadaslarimin olmasinin sebebi ise alanimda calisan hic kiz olmamasi. Yani erkeklerle arkadas olmaya mecburum. Ama deneyimim su ki erkekler kadinlarla yakin arkadas olmayi beceremiyor. Cunku begenmedikleri kizlarla yakin arkadas olmak istemiyorlar. Begendikleriyle de yakin arkadas olunca hoslanmaya basladiklari icin uzaklasmak zorunda kaliyorlar. Bir de yanlis anlasilma korkulari oldugu icin de hep diken ustundeler. Ben soyle bir seyden suphelendim: Bu kiz daha onceden hastalandiginda veya zor bir durum yasadiginda esiniz yardim etmis cok ilgilenmis olabilir. Bu sebeple de bu kiz kendisinin de esinizle ilgilenmesi gerektigini dusunuyor olabilir.

Erkek iş arkadaşı aradı dedi ki napiyorsun yanında biri var mı dedi eşimde evet eşim yanımda diyip kapattı ben daha sonra tekrar arattirdim çocuk dedi ki o kız arattirdi dedi bende kızı arattirdim ve böyle şeyler söyledi
Niye böyle bir şey oldu? Yani eşimi işyerinden arkadaşı arasa konuşur kapatırlar. Niye yanında kimse var mı diye sizin olup olmadığınızı kontrol ediyorlar? Bence bu işin öncesi var. Kıskancım diyorsunuz acaba daha önceki aramalarda tartışma falan mı çıkardınız? Belli ki siz varken konuşmak istemiyorlar.

Normal olan whats app grubundan toplu geçmiş olsun mesajı atılır, daha samimi olduğu bir iki arkadaşı da bizzat arar geçmiş olsun der. Bu kadının ısrarı benim de hoşuma gitmedi ama ben sizin yerinizde olsam herkesi arayıp birbiriyle yüzleştirmezdim. Eşinizle muhatap olun elin kadınlarıyla değil. Üstelik işyerinde alay konusu olmuşsunuzdur eminim.
Sizi aldatan biriyle bile isteye evlenmişsiniz, ömrünüz boyunca hep arkanıza bakarak yürüyeceksiniz. O yüzden ya geçmişi silin eşinize inanın ya da devamlı ona buna saracağınıza evliliğinizi bitirin.

X