Doktorunuz ne diyor?26 yasindaym ve 90 kilonun ustundeyim 1 65 boyum var
Bişey diycem Türkiye'de kalan son 9 düzgün aileden birine denk gelmişsinizVe ben bu forumda ilk kez eşinden ve ailesinden sevgiyle, minnetle bahseden birine denk geliyorum tahtalara vurun, nazar değmesin.
Konunuza gelince, kilo insanda ağırlık/yavaşlık yapıyor doğru. Üstelik de hamilesiniz. Hormonlar içinizde tek kale maç yapıyor. Şu sıra kendinize çok yüklenmeyin bence, bebek olduktan sonra yavaş yavaş kendinize gelirsiniz.
Bi de insan üstüne hiçbişeyi yakıştıramadıkça iyice aynaya bakmaktan, sokağa çıkmaktan bıkar hale geliyor. Yavaş yavaş depresyona doğru gidiyor o hal. Ama ben inanıyorum bebekten sonra adım adım
Insallah basaracagizsizi anlıyorum. kilolu olmak insanın tüm enerjisini alıyor öyle haklısınız ki... ama tek çare zayıflamak onun için önce sağlıkla doğum yapmak sonra zayıflamak kalıyor. hayatta sukredeceginiz öyle çok şey varmış ki mesela. sizi anlama sebebim de aynı yollardan geçiyoruz. bende sizin gibiyim. Allaha çok şükür hayatımdaki hersey çok yolunda fakat tek sıkıntım kilo. çabalıyorum şu an olacak insallah. üzmeyin kendinizi güzelliklere odaklanın zayiflayacagiz
Suan diyetisyeni gidiyorum karin bolgemi yaglardan kurtarmaya calisiyoruz cunku sezeryan olacagimSadece eşiniz iyi ve ilgili biri olsa bu böyle devam etmezdi. Kendinize haksızlık etmeyin. Evlilikler iki kişinin de etkisiyle iyidir. Tek taraflı uzun süre devam etmez.
Şu an hamilesiniz takip eden doktorunuza diyet derseniz yazıyor. En azından doğuma kadar daha da kilo aşmamanız için gerekeni yaparlar. Kilo bence insanı ağırlaştırıyor, tembelleştiyor bence de. Doktorunuzla görüşün mutlaka öneriler olacaktır.
Karin bolgemde yaglanma cok sezeryan icin sorun olur dedi diyetisyene gidiyorum o yuzden bir hafta olduDoktorunuz ne diyor?
Ben 173 boya 85 kiloydum hamileyken doktorum bana diyet listesi yazıp vermişti ve uyarırdı sürekli bu kadar hızlı kilo alman da iyi değil derdi.
Talip eden doktorunuz bu kiloyu sorun etmiyor mu? Bir çözüm bulmak istemesi lazım normalde.
Kilonuz gerçekten çok.Suan diyetisyeni gidiyorum karin bolgemi yaglardan kurtarmaya calisiyoruz cunku sezeryan olacagim
Haklsinz esimde bu dusuncelerimden dolayi bana kiziyor ben yemekte temizlikte deilim kapiyi actiginda yuzunun guldugunu goreyim yeter diyo guleryuzlu biriyim en cokta bunu seviyoKilonun insanı hantallastirdigi bir gerçek. Ama hamilesiniz, küçük çocuğunuz var. Enerjinizin düşük olmasından doğal ne olabilir? Eşiniz aslında olması gerektiği gibi davranıyor ama Türk erkekleri o kadar hanzo ki, size eşiniz mükemmel ve siradisi geliyor:) kendinizi dr küçümsemeyin. Kimse mükemmel ev hanımı olmak veya insta hikayeye super sunumlar atmak zorunda değil. Kilonuzu dogum sonrası verin, eşinize de içinizden geldiğinde sürprizler hazırlayın ama kendinizi yetersiz, ona layık değilmiş vs gibi hissetmeyin
Haklısıniz kilolu olmak psikolojik olrakta yorucu mutsuz moddayim surekliKilonuz gerçekten çok.
Eşinizden ziyade kendiniz için verin. Genceciksiniz yazık edersiniz kendinize.
Ben doğum kilomu tam beş sene vermedim. Sizin kadar da değildi gerçi on kilo fazlam vardı boyuma göre. Şimdi diyetisyene gidiyorum. Hatalarımı net gördüm ve beş kilo verdim iki ayda. İnanın enerjim değişti. Modum yükseldi. Neşem arttı.
Siz çok gençsiniz bu kadar abartılı kiloyla mutlu olamazsınız.
Doktorunuzu dinleyin ve verdiği önerileri uygulayın.
Burdaki konulari gordukce sansli biri oldugumu dusunuyorum hepBişey diycem Türkiye'de kalan son 9 düzgün aileden birine denk gelmişsinizVe ben bu forumda ilk kez eşinden ve ailesinden sevgiyle, minnetle bahseden birine denk geliyorum tahtalara vurun, nazar değmesin.
Konunuza gelince, kilo insanda ağırlık/yavaşlık yapıyor doğru. Üstelik de hamilesiniz. Hormonlar içinizde tek kale maç yapıyor. Şu sıra kendinize çok yüklenmeyin bence, bebek olduktan sonra yavaş yavaş kendinize gelirsiniz.
Bi de insan üstüne hiçbişeyi yakıştıramadıkça iyice aynaya bakmaktan, sokağa çıkmaktan bıkar hale geliyor. Yavaş yavaş depresyona doğru gidiyor o hal. Ama ben inanıyorum bebekten sonra adım adım düzeleceğinize.
Evet işin bir de bu boyutu var. Dediğiniz gibi gün içinde hep yatıyorsanız çocuğun öğünlerini kim hazırlıyor? Sağlıklı beslenmesi için kahvaltısından akşam yemeğine sağlıklı öğünler hazırlanmalı. Parka kim götürüyor. O yaş çocuğu mutlaka günde bir kere parka gitmek ister.Esinizden ziyade bu sürekli yatış halinde oğlunuza ilgilenebiliyor musunuz?. Yapılmayan yemekler onu da kapsamıyor mu?
Küçük çocukla ne kadar yatilabilir anlayamadım açıkçası. İsteseniz de ilgilenilen bir çocuk varsa sürekli hareketsiz kalamazsınız.
Oğlumda benim gibi cok hareketli degil oturur saatlerce ognar yemek secmez herseyi yer gece de 12 saaf uyuyor o yuzden oda bana uyum saglams gbiEsinizden ziyade bu sürekli yatış halinde oğlunuzla ilgilenebiliyor musunuz?. Yapılmayan yemekler onu da kapsamıyor mu?
Küçük çocukla ne kadar yatilabilir anlayamadım açıkçası. İsteseniz de ilgilenilen bir çocuk varsa sürekli hareketsiz kalamazsınız.
Kilo aldiktan snra boyle hissettgm icin hep kiloya bagliyorum o yuzden odagım suan zayiflamakLayıkmışsınız demek ki el üstünde tutuluyorsunuz, bunu dert etmeyin. Ama kendiniz için bir şeyler yapın, bu bezginliğin temelinde psikiyatrik bir problem yatıyor olabilir, yardım alın, bende öyle olmuştu.
Benim bir arkadaşım hep kiloluydu doğumdan sonra çocuğu emzirirken iyi bir diyetisyene gitti çok kilo verdi. Sormuştum emzirirken diyet yapılıyor mumuymuş diye diyetisyen ona göre diyet veriyor demişti. Sizde emzirme döneminde iyi bir diyetisyene gidersiniz. Evde vakit buldukça ara ara 15 dk spor hareketleriyle bence kilo verirsiniz. Kilo verince insan kendini psikolojik olarak daha iyi hissediyorHaklısıniz kilolu olmak psikolojik olrakta yorucu mutsuz moddayim surekli
Ay maşallah eşinize, kayinvalidenize, üzülmeyin doğumdan sonra çok güzel bir diyet programına ve spora başlarsınız, eşiniz benim eşime çok benziyorMerhaba
4.evlilik yıldönümümüzü kutladık 2 gün önce . 2 yaşında oğlum var , 6 aylıkta kızıma hamileyim . Beni çok seven bir eşim ve hayatta kalan birtek annesi var. Kaynanam beni çok sever bende onu, gelinim değil kızımsın der ne temizlik yapmama izin verir ne de köye geldigimizde köy işi yaptırır . Eker biçer hep bize kışlık hazırlar 6 ay köyde tek kalır 6 ayda bizim üst katımızda kalır.
Eşim desem beni benden çok dusunur . Isten gekir oglumuzu alıp parka goturur bana uyu dinlen sen der dışardan yemek alır gelir. Bazen ben bile utanırım neden bu kadar el üstunde tutuyor diye aileme cok saygilidir. Annem, babqm cok severler esimide kaynanamıda , maddi durumumuz çok iyi ben şuan calismiyorum esim tamamiyle ben ve cocuklarım odaklı yasar isteyken surekli arar ozledim der
Ee sorun ne diyeceksiniz.. Sorun benim hayatt enerjimin olmaması, ilk dogumdan asiri kilo aldim ve beklenmeyen ikinci gebelik oluncada veremedim kilolarimi smdi hamileyim ve cok kiloluyum kendime de cok bakan biri degilim daha dogrusu asiri üşengecim . Yemek yapmayq bile üşeniyorum, oglumda cok yaramaz bir cocuk degil ama ben nedense kendimi bırakmıs gibiyim .
Önerilerinize ihtiyacım var. Evlendikten snra benim gibi üşengec olan varmı? Varsa nasl kurtuldunuz bu durumdan , evim cok guzel, esim yemek takimindan tutun tum mutfak malzemelerimi kendi alır, mor severim diye mutfak hep mor ama ben instgramdan bile hikaye atacak hevesi bulmuyorum kendimde hani şu guzel masa hazirlayip hikaye atan kadinlar gbi hayat enerjim yok .
Sizce çok kilolu olmam beni yavaslatiyor strese mi sokuyor..? Nasıl enerjimi yukseltip esimin sevgisine bana yaptiklarina layık olabilirim..?
Maşallah nazar değmez inşallahBurdaki konulari gordukce sansli biri oldugumu dusunuyorum hepkilolu oldugum icin alisverise bile gidesim gelmiyo hicbir elbiseyi yakistirmiyorum kendime esim kolumdan tutup zorla goturuyor o bakiyor buluyo bedenimi bende giyiyorum icinde en rahat hissettigimi aliyorum begenmesem bile cunku begendiklerim guzel durmuyo
Corbayi cok seviyor surekli yaparim meyveyi ayni sekilde surkeli yer kilosu ve boyu onde giden bir cocuk dogumda da o yuzden normal doguramadm kilosu fazlaydi. Uysal bir cocuk parka genelde babasi jsten snra goturuyorEvet işin bir de bu boyutu var. Dediğiniz gibi gün içinde hep yatıyorsanız çocuğun öğünlerini kim hazırlıyor? Sağlıklı beslenmesi için kahvaltısından akşam yemeğine sağlıklı öğünler hazırlanmalı. Parka kim götürüyor. O yaş çocuğu mutlaka günde bir kere parka gitmek ister.
Dahiliyeye gidip değerlerinize baktıracaksınız, diyetisyen yardımı ile kilo verebilirsiniz. Lütfen kendi başınıza şok diyetlere girişmeyin, zayıflama ilaçlarına başvurmayın.Kilo aldiktan snra boyle hissettgm icin hep kiloya bagliyorum o yuzden odagım suan zayiflamak