Haklısıniz, kendim boyle olmaktan cokta mutsuz deilim sanirim o yuzden esim odakli actm konuyu cunku o daha cok mutlu olup sevilmeyi hakeden birisi gervektendeHep beraber yemek yeniyor değil mi? hasta olursun,halin olmaz,canın istemez yeri gelir es de yemek yapar bu da normal değil mi?
Hii derseniz 365 günün 360 i eşim işten gelir yemek yapar o zaman sizde bı kendinize gelin de yemek hazırlayın derdim yani.
Evet hamilelik çok zor birde üzerine çocuk büyütüp evle uğraşmak zor.
İkinciye de hamileymissiniz sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Sizin durumunuz usengeclik değil bence psikolojik destek alın kendiniz için.
Doğumdan sonra inşallah kilo da verirsiniz herşey yoluna girer ama eş odaklı değişim, dönüşüm dusunmeyin kendiniz için düşünün.
Biz sana ne tavsiye verelim anacim. Asil sen bize tavsiye varOnun kadar ilgili değilim , ona karsi dusuncesiz oluyorum bazen sonradan cok uzuluyorum cunku bende hata oldugunda bile gelir sarilir oper seninle huzursuzken yasam istedigim gibiyor der
Kendinizi zorlamak zorundasınız. Kendinizi ittire ittire yürüyüşe çıkın mesela. Parkta iki tur atıp gelmek bile sizi enerjik yapacak. Kendinizi zorlayarak bir kuaföre gidin mesela. Değişiklik iyi gelecek. Hatta kendinizle date'e çıkın. Gidip tek başınıza bir kahve içip gelin. muhteşem bir his. Bir zaman sonra canınız isteyerek yaparsiniz bunu. Farklı bir yemek yapmayı deneyin zorlayarak kendinizi. Ya da neyden zevk aliyorsaniz... arkadaşlarınızla görüşün. Ama konfor alaninizdan çıkmaya zorlayin kendinizi. Tabi eğer durum depresyon boyutundaysa hiçbiri fayda etmez terapiden başka... Önce denemenizi onerir
Çok tatlişsinizBiz sana ne tavsiye verelim anacim. Asil sen bize tavsiye var
Kaynanamdan dolayı hic mod dusuklugu yasmadm ust katimda ama belki 3 gunde 1 goruyorumdur yanlizligi cok seven biriyim bunu bilir ben gitmednn o hic gelmez esimde gelince hic sormaz ciktn mi diye kendi 5 dk ugrar gelir , tek yasiyan bir kadin ama yemekleri bile hep ayri yeriz o bazen yapar tencereyle gonderir esimle bu duzen bastan beri boyle kuruldu ve tapar gibi sever beni cok sicakkanli davranirim ondan belki bilmiyorumBelki her şey düşündüğünüz kadar mükemmel değildir, kayınvalideniz mutlaka anlattığınız kadar iyidir ama ne kadar iyi olursa olsun ben senenin 6 ayı bu kadar yakın yaşamak istemezdim az buz bir zaman değil çünkü. Bebeğiniz doğduktan sonra diyetisyen eşliğinde sütü kısıtlamayacak şekilde bir yol izleyip kendinize de zaman ayırmayı ihmal etmeyin kulaklığı takın yürüyün, eşinizle birlikte tatil programları hazırlayın, kısa da olsa seyahatlere çıkın...
Yalnızlık sevilir ben de severim ama sizin hayatınız monotona binmiş, bu gidişle sonunuz oblomov olacak gibi. Tatil fikrini mutlaka düşünün yakın yerler bile olur ailece çıkın gidin bi havanız değişsin. Yaşam enerjisi size gökten inmez kendiniz bunun için adım atacaksınız.Kaynanamdan dolayı hic mod dusuklugu yasmadm ust katimda ama belki 3 gunde 1 goruyorumdur yanlizligi cok seven biriyim bunu bilir ben gitmednn o hic gelmez esimde gelince hic sormaz ciktn mi diye kendi 5 dk ugrar gelir , tek yasiyan bir kadin ama yemekleri bile hep ayri yeriz o bazen yapar tencereyle gonderir esimle bu duzen bastan beri boyle kuruldu ve tapar gibi sever beni cok sicakkanli davranirim ondan belki bilmiyorum
kilo alman gayet doğal bsey hemen hamile kalmıssın evlenince sanırım bebeğin 1,5 yasındayken vucudun daha yeni toparlarken 2.bi gebelik yasıyorsun gayet doğal bi durum bu doğumdan bi süre sonra yediklerine içtiklerine dikkat eder spor yapar verirsin onu hiç takma ama ilgi alanın sadece ev çocuklar olmasın kendinede zaman ayır ne blim bi arkadasın olur cafeye git gez kuaföre git bakım değişiklik yaptır kendine inan cok iyi gelecekMerhaba
4.evlilik yıldönümümüzü kutladık 2 gün önce . 2 yaşında oğlum var , 6 aylıkta kızıma hamileyim . Beni çok seven bir eşim ve hayatta kalan birtek annesi var. Kaynanam beni çok sever bende onu, gelinim değil kızımsın der ne temizlik yapmama izin verir ne de köye geldigimizde köy işi yaptırır . Eker biçer hep bize kışlık hazırlar 6 ay köyde tek kalır 6 ayda bizim üst katımızda kalır.
Eşim desem beni benden çok dusunur . Isten gekir oglumuzu alıp parka goturur bana uyu dinlen sen der dışardan yemek alır gelir. Bazen ben bile utanırım neden bu kadar el üstunde tutuyor diye aileme cok saygilidir. Annem, babqm cok severler esimide kaynanamıda , maddi durumumuz çok iyi ben şuan calismiyorum esim tamamiyle ben ve cocuklarım odaklı yasar isteyken surekli arar ozledim der
Ee sorun ne diyeceksiniz.. Sorun benim hayatt enerjimin olmaması, ilk dogumdan asiri kilo aldim ve beklenmeyen ikinci gebelik oluncada veremedim kilolarimi smdi hamileyim ve cok kiloluyum kendime de cok bakan biri degilim daha dogrusu asiri üşengecim . Yemek yapmayq bile üşeniyorum, oglumda cok yaramaz bir cocuk degil ama ben nedense kendimi bırakmıs gibiyim .
Önerilerinize ihtiyacım var. Evlendikten snra benim gibi üşengec olan varmı? Varsa nasl kurtuldunuz bu durumdan , evim cok guzel, esim yemek takimindan tutun tum mutfak malzemelerimi kendi alır, mor severim diye mutfak hep mor ama ben instgramdan bile hikaye atacak hevesi bulmuyorum kendimde hani şu guzel masa hazirlayip hikaye atan kadinlar gbi hayat enerjim yok .
Sizce çok kilolu olmam beni yavaslatiyor strese mi sokuyor..? Nasıl enerjimi yukseltip esimin sevgisine bana yaptiklarina layık olabilirim..?
Haklısınız 1 gün snra egeye gidecegz umarım döndüğümde hersey farklılasirYalnızlık sevilir ben de severim ama sizin hayatınız monotona binmiş, bu gidişle sonunuz oblomov olacak gibi. Tatil fikrini mutlaka düşünün yakın yerler bile olur ailece çıkın gidin bi havanız değişsin. Yaşam enerjisi size gökten inmez kendiniz bunun için adım atacaksınız.
Teşekkür ederim yorumlar motivasyonumu arttiriyorkilo alman gayet doğal bsey hemen hamile kalmıssın evlenince sanırım bebeğin 1,5 yasındayken vucudun daha yeni toparlarken 2.bi gebelik yasıyorsun gayet doğal bi durum bu doğumdan bi süre sonra yediklerine içtiklerine dikkat eder spor yapar verirsin onu hiç takma ama ilgi alanın sadece ev çocuklar olmasın kendinede zaman ayır ne blim bi arkadasın olur cafeye git gez kuaföre git bakım değişiklik yaptır kendine inan cok iyi gelecek
Şuan da diyetisyene gidiyorum cunku karin bolgemde yaglanma cok ve ilk dogumum sezeryandi ikincide oyle olacakPardon ama 2 yasında bir cocuk var 6 aylık da gebelik var. Tabi enerjiniz olmaz. Doğum olsun önce bir saglıkla. Bebek ele avuca gelsin ondan sonra yürüyiş vs yapın. Bedeniniz ve ruhunuz es zamanlı yüklerini atsın
Doğumdan sonra yeni kilo almamaya calışın. Zaten emzirmeyle kendiliğinden fazla kilolarınız gidecektir. İmkan varsa diyetisyene gidin(gebelikte ne diyetisyeni diyenlere cevaben: saglıklı dengeli beslenerek fazla kilo almadan gebeliğin ve emzirmenin tamamlanması için)
Kusura bakmayın ama kaybetme korkunuz yok bence. Eşinizin sizi bırakmayacağını düşündüğünüz için böyle çabalamıyor olabilirsiniz. Ama böyle olan herkes sonsuza kadar tahammül edecek diye bir şey yok bir süre sonra bıkabilir bu durumdan. Bana da aynısı oldu onu bırakamam sanıp ilgisiz ve kötü davrandı bana sonra sabrım taşınca ayrıldım. Bana şok oldum dedi. İyiliğiniz için söylüyorum herkesin bir sabır noktası vardır.Onun kadar ilgili değilim , ona karsi dusuncesiz oluyorum bazen sonradan cok uzuluyorum cunku bende hata oldugunda bile gelir sarilir oper seninle huzursuzken yasam istedigim gibiyor der