Eşime layık olmak istiyorum . Yardımcı yorumlara ihtiyacım var 🥺

Merhaba 🌸
4.evlilik yıldönümümüzü kutladık 2 gün önce . 2 yaşında oğlum var , 6 aylıkta kızıma hamileyim . Beni çok seven bir eşim ve hayatta kalan birtek annesi var. Kaynanam beni çok sever bende onu, gelinim değil kızımsın der ne temizlik yapmama izin verir ne de köye geldigimizde köy işi yaptırır . Eker biçer hep bize kışlık hazırlar 6 ay köyde tek kalır 6 ayda bizim üst katımızda kalır.

Eşim desem beni benden çok dusunur . Isten gekir oglumuzu alıp parka goturur bana uyu dinlen sen der dışardan yemek alır gelir. Bazen ben bile utanırım neden bu kadar el üstunde tutuyor diye aileme cok saygilidir. Annem, babqm cok severler esimide kaynanamıda , maddi durumumuz çok iyi ben şuan calismiyorum esim tamamiyle ben ve cocuklarım odaklı yasar isteyken surekli arar ozledim der 🥰

Ee sorun ne diyeceksiniz.. Sorun benim hayatt enerjimin olmaması, ilk dogumdan asiri kilo aldim ve beklenmeyen ikinci gebelik oluncada veremedim kilolarimi smdi hamileyim ve cok kiloluyum kendime de cok bakan biri degilim daha dogrusu asiri üşengecim . Yemek yapmayq bile üşeniyorum, oglumda cok yaramaz bir cocuk degil ama ben nedense kendimi bırakmıs gibiyim .

Önerilerinize ihtiyacım var. Evlendikten snra benim gibi üşengec olan varmı? Varsa nasl kurtuldunuz bu durumdan , evim cok guzel, esim yemek takimindan tutun tum mutfak malzemelerimi kendi alır, mor severim diye mutfak hep mor ama ben instgramdan bile hikaye atacak hevesi bulmuyorum kendimde hani şu guzel masa hazirlayip hikaye atan kadinlar gbi hayat enerjim yok .

Sizce çok kilolu olmam beni yavaslatiyor strese mi sokuyor..? Nasıl enerjimi yukseltip esimin sevgisine bana yaptiklarina layık olabilirim..? ❤️
Bekarken de böyle miydiniz?

Değilse eşiniz ve kayınvalideniz alıştırmış sizi rahatlığa. İş yapma, yemek yapma...

Konfor alanından bir an önce çıkmanız lazım. Ve kan tahlilleri yaptırıp vitamin takviyesi almanız lazım.

Bende sizin tersinize hayatımı biraz yavaşlatmaya ihtiyacım var :KK43:

Evliliğiniz için çok mutlu oldum durumunuzun çaresini bulabilirsiniz inşallah

Sizi bu kadar memnun eden eşiniz için onu değersiz kılan yorumlara da üzüldüm ne yalan söyliyim

Kusura bakmayın ama kaybetme korkunuz yok bence. Eşinizin sizi bırakmayacağını düşündüğünüz için böyle çabalamıyor olabilirsiniz. Ama böyle olan herkes sonsuza kadar tahammül edecek diye bir şey yok bir süre sonra bıkabilir bu durumdan. Bana da aynısı oldu onu bırakamam sanıp ilgisiz ve kötü davrandı bana sonra sabrım taşınca ayrıldım. Bana şok oldum dedi. İyiliğiniz için söylüyorum herkesin bir sabır noktası vardır.
Bende bunun olmasndan korkuyorum aslinda cunku esim gervekten cok iyi birisi ben iyi bir ev hamini olamiyorum ama ilgimi olabildigince gostermeye calisiyorum tembel bir kiz cocugu gibiyim

Oncelikle esinize layiksiniz. Usengecligin sismanlikla malesef alakasi yok. 2. Bebek olunca usengec olamayacaksiniz uzulmeyin gececek yani. Kilo sorunu icin de dogumdan sonra kendinizi toparlayinca diyetisyene gitmenizi oneririm. Hem sutunuzu koruyup hem cok guzel kilo verebilirsiniz. Hayirla kavusun yavrunuza♥️
Amin insallah cok tesekkurler 🥰

Bende bunun olmasndan korkuyorum aslinda cunku esim gervekten cok iyi birisi ben iyi bir ev hamini olamiyorum ama ilgimi olabildigince gostermeye calisiyorum tembel bir kiz cocugu gibiyim
Gerçekten dönemsel bir şey değilse ve eşinize davranışlarınız gerçekten yeterli değilse abartmıyorsanız. Kendinizi değiştirmelisiniz. Çünkü çok şanslısınız kıymetini bilin. Maşallah diyelim nazar değmesin.

Eşinizi boşverin kendinize bakın. Hamilesiniz enerjiniz olmaması normal. Çocuk gelince kiloları verirsiniz.
Eşim aslında hic sorun etmiyo hatta her gece gobisime sarilip uyuyo kiloluyken de tatlisin diyo ama benim hareketimi kısıtladiginin farkindayim surekli yatış modundayim 🥺

Gerçekten dönemsel bir şey değilse ve eşinize davranışlarınız gerçekten yeterli değilse abartmıyorsanız. Kendinizi değiştirmelisiniz. Çünkü çok şanslısınız kıymetini bilin. Maşallah diyelim nazar değmesin.
Beni kaybedeceginden cok korkrugu soyler hep duzenimiz bozulmasn diye annesine surekli dua et nazar almayalim der belkide onunboyle olmasi beni rehavete dusuruyor 🥺

Bekarken de böyle miydiniz?

Değilse eşiniz ve kayınvalideniz alıştırmış sizi rahatlığa. İş yapma, yemek yapma...

Konfor alanından bir an önce çıkmanız lazım. Ve kan tahlilleri yaptırıp vitamin takviyesi almanız lazım.

Bende sizin tersinize hayatımı biraz yavaşlatmaya ihtiyacım var :KK43:
Bekarken de aslında biraz boyleydim ama calisiyordum o yuzden daha aktiftim kilom yoktu hic aslinda cok hizli is yapan biriyim ama baslamak konusunda hep bi ötelemem var

Allah'ım sen böyle bir eş ve evlilik nasip eyle yarabbim amin 😄
Ne güzel eşiniz sizi çok seviyor, ilgili ve düşünceli. En önemlisi merhametli, vicdanlı. Hangi burç bu adam çok merak ettim 😅
İnsan ne kadar çok yatarsa, ben üşengecim derse, harekete geçmezse o kadar yatası geliyor, üşengeçliği artıyor. Biran önce harekete geçin. Giyinin, kuşanın, biraz makyaj yapın. Kendinize de iyi gelecektir. Bir gün güzel yemekler yapın çocuk uyuduktan sonra güzelce masa hazırlayın, güzelce giyinin arkaya sakin bir müzik koyun sevginizi daha da hissedecektir. Arada hediyeler alabilirsiniz, çok istediği bir şey söylüyorsa aniden sürpriz yapın. Veya sevdiği yemekleri yapabilirsiniz. Kolay aslında değer verdiğini göstermek. Kiloyu da takmayın. Adam sizi o şekilde seviyor zaten. Ama belli ki siz kilodan rahatsızsınız, öz güveninizi zedeliyor. Kendiniz için doğumdan sonra fazlaliklarinizi verin.

Beni kaybedeceginden cok korkrugu soyler hep duzenimiz bozulmasn diye annesine surekli dua et nazar almayalim der belkide onunboyle olmasi beni rehavete dusuruyor 🥺
Sevgisini gösteren insanların kaderi sanırım bu😂 dediğim gibi hiçkimse sonsuza kadar tahammüllü olamaz. Kıymetini bilmeye çalışın. Zaten konu açmışsınız belli ki farkındalığınız yüksek.

Allah'ım sen böyle bir eş ve evlilik nasip eyle yarabbim amin 😄
Ne güzel eşiniz sizi çok seviyor, ilgili ve düşünceli. En önemlisi merhametli, vicdanlı. Hangi burç bu adam çok merak ettim 😅
İnsan ne kadar çok yatarsa, ben üşengecim derse, harekete geçmezse o kadar yatası geliyor, üşengeçliği artıyor. Biran önce harekete geçin. Giyinin, kuşanın, biraz makyaj yapın. Kendinize de iyi gelecektir. Bir gün güzel yemekler yapın çocuk uyuduktan sonra güzelce masa hazırlayın, güzelce giyinin arkaya sakin bir müzik koyun sevginizi daha da hissedecektir. Arada hediyeler alabilirsiniz, çok istediği bir şey söylüyorsa aniden sürpriz yapın. Veya sevdiği yemekleri yapabilirsiniz. Kolay aslında değer verdiğini göstermek. Kiloyu da takmayın. Adam sizi o şekilde seviyor zaten. Ama belli ki siz kilodan rahatsızsınız, öz güveninizi zedeliyor. Kendiniz için doğumdan sonra fazlaliklarinizi verin.
Terazi 😂 haklısınız aslında benim cocuksu tarafimi cok seviyor ona cok guzel yemek yapamasam bile yatiririm dizime saatlerce saclarina sekil veririm, gece yemek ceker canim manti yapar uyandiririm benimle oturur yer sonra sabaha kadr yemek yedigimiz icin uyuyamayiz guler dururuz sabah ise gec kalir 😊 tatli bir evliligimiz var ama cevremde kusursuz ev hanimlarini gordukce kendimi yetersiz hissediyorum ustelik onlarin esleri kocam gbi asla deiller bende bunun kocama haksizlik oldugunu dusunup uzuluyorum 🥺

Sevgisini gösteren insanların kaderi sanırım bu😂 dediğim gibi hiçkimse sonsuza kadar tahammüllü olamaz. Kıymetini bilmeye çalışın. Zaten konu açmışsınız belli ki farkındalığınız yüksek.
Evet farkımdaym ve cok korkuyorum onu kaybetmekten o yüzden dogumdan snra kollari sivamaya baslayacagim 😊

Yani şımarıksın başka ne diyelim.
Bi an önce silkelen kendine gel.
Eşin çok anlayışlı olabilir ama asla ilgisi tek taraflı sonsuza dek sürmez.
Bi an önce toparlan ve kendine gel kaybetmek istemiyorsan.
Haklsınız onu kaybetmek en son isteyecgim şey 🌸

sizi anlıyorum. kilolu olmak insanın tüm enerjisini alıyor öyle haklısınız ki... ama tek çare zayıflamak onun için önce sağlıkla doğum yapmak sonra zayıflamak kalıyor. hayatta sukredeceginiz öyle çok şey varmış ki mesela. sizi anlama sebebim de aynı yollardan geçiyoruz. bende sizin gibiyim. Allaha çok şükür hayatımdaki hersey çok yolunda fakat tek sıkıntım kilo. çabalıyorum şu an olacak insallah. üzmeyin kendinizi güzelliklere odaklanın zayiflayacagiz 😅🥰🥰🥰

Maşallah maşallah böyle evlilik ve kayınvalide başımıza olsun :nazar: Birazcık şımartılmışız onun rehaveti var sanki:) Madem bu kadar prenses yaşatılıyorsunuz hakkını vermelisiniz. Minik minik adımlarla başlayın birden olmaz zira hamilesiniz. Örneğin bir gün kahve rutini oluşturun kocanız gelince için 2. gün film açın her güne minik şey. Temizliği yemeği ıvır zıvırı boşverin önemli olan siz veevladınızla olan sağlıklı iletişim

Çok kilo derken ne kadar mesela? 10-15 kilo fazlalığını iki çocuk peşinde koşarak vermek zor değil ama 20-30 ve üstü kilonuz varsa olmaz. Kilo başkası için verilmez. İnsan, kendi sağlığı için aşırı kilosu varsa vermek zorunda. Küçük çocuklarınız olacak, çok kilolu olup her gün bir avuç ilaç mı içeceksiniz? İkinci bebek doğduktan sonra da bu şekilde gitmez, depresyona girersiniz. Hani farketmeden aldım, doğumdan sonra hemen spor yürüyüş yaparım veririm deseniz kilo sorun değil. Ama siz bırak yapmayı düşüncesini bile harekete geçiremiyorsunuz.
26 yasindaym ve 90 kilonun ustundeyim 1 65 boyum var 🥺

Sadece eşiniz iyi ve ilgili biri olsa bu böyle devam etmezdi. Kendinize haksızlık etmeyin. Evlilikler iki kişinin de etkisiyle iyidir. Tek taraflı uzun süre devam etmez.
Şu an hamilesiniz takip eden doktorunuza diyet derseniz yazıyor. En azından doğuma kadar daha da kilo aşmamanız için gerekeni yaparlar. Kilo bence insanı ağırlaştırıyor, tembelleştiyor bence de. Doktorunuzla görüşün mutlaka öneriler olacaktır.

X