Eşime karşı sürekli kötü davranıyorum

Eşiniz iş kurdu diye siz niye işi bıraktınız ki bir bağlantı kuramadım. Demek ki yürüyeceğini düşünmüş insanın hedefleri için bir şeyler yapması güzel bence. Engellense idi belki o şu an tam tersi olurdu. Bunu beraber aşacaksınız karış karşıya değil

Evliliğimin 3.yilinda eşim düğünde takılan altınlarla ve üzerine 100 gram altın borcu alarak aldığımız araba ile alkollü trafik kazası yapmıştı. Beyin kanaması geçirdi. Ogunlerde sadece eşimin hayata tutunması için dua edebildim çok şükür toparladı düzeldi derken ben olayın sokunu atlattım sanarken üzerine birde benden habersiz 20bin kredi çekip arabaya harcadığını birde o borcun olduğunu anlayınca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Eşime hiçbir zaman demedim neden okadar alkol aldın neden kaza yaptın diye. Çünkü arabada pert olmuştu 100gram altın borcu ek olarak 20bin kredi ile el elde baş başta kalakaldım. 1yil boyunca hergun kavga ettik neden yaptın neden bizi 10adim geri tasidin diye. Ama bosanmiyordukta defalarca boşanacagim dedim ikimizde o adımı atamadık. Baktım kavga ile bir yere varılmıyor bosanmiyoruzda sustum borcun harcın bitmesi için bekledim sabrettim eşime yuklenmemeye başladım. İkimizde birbirimize daha ılımlı yaklaşmaya çalıştık birbirimizi anlamaya çalıştık. Geçti gitti dedik pandemide işten çıkarıldı hayatta hep bir bocalama içine girdik yuvarlanmaya çalışıyoruz bakalım..
Psikolojik destek alarak çok iyi yapmışsınız devam edin keşke bende o dönem böyle birşeye basvursaydim belki daha kolay atlatirdim

Cidden çok üzgünüm sizin başınıza gelenler için bunları duyduğum gördüğüm zaman kendime kızmaya başlıyorum ben çok bencil olabilirim diye düşünüyorum

Cidden çok üzgünüm sizin başınıza gelenler için bunları duyduğum gördüğüm zaman kendime kızmaya başlıyorum ben çok bencil olabilirim diye düşünüyorum
Gerçekten boşanmayacaksan destek olmayı dene. Çok ciddi söylüyorum. Eşim o dönemleri atlayınca biz artık kavga etmeyince intiharı bile düşündüğünü söylemişti o dönemki baskilarim için hani yaptığım hatayı biliyorum ama zamanı geri alamıyorum demişti ama gerçekten pismandi yani hali tavrı herseyini değiştirmişti ben yasananlari sindiremiyordum sizin gibi. Ama geriye bakarak ilerlenmiyo bu hayatta. Olan cocuklara oluyor. Bir kere sakalasiyorduk eşimle böyle yüksek sesle guluyorduk kızım başka odadan yanımıza geldi kavga ediyorsunuz sandım diye oturup ağladık yani çocuğa ne yasattik biz diye çok şükür geçti o gunler

Ben boşanacağım sanırım sabah durumu iyice düşünüp artı ve eksi yönlerine bakacağım daha şimdiden bu duruma geldiysek zaman ilerlediği zaman çocuğum büyüdüğü zaman daha kötü olabilir o zaman boşanmadığım için pişman olabillirm

Hakkinizda hayırlısı olsun inşallah

Özür dilerim siteyi kullanmaya yeni başladım bu yazdığınızı şimdi gördüm Borcumuz yok dairemizi satıp borçları kapattık şu an eşim çalışıyor kendisi üretim müdürü bir ayakkabı firmasında maddi sıkıntılar öncesinde iyiydik hatta işi ilk batırdığı sene de iyiydik ben destek oldum hep sonra bir anda değiştim eşim gayet sakin birisi hiç bir olayı kafasına takmaz evden işe işten eve zaten bu umursamazlığı sinirimi bozuyor aşkım ev yanıyor desem iyi tamam hadi görüşürüz der benim zoruma giden para kaybetmsi değil benim olmayacağını bildiğim halde iş yapması gece sabahlara kadar yalvardım ortağım dediği adam alkolik birisiydi eşimde boş hayale kandı araya ne akrabalar soktum burnunun dikine gitti ve iş batınca her şey normal gibi davrandı noterden iflas kağıdı aldığı sabah eve geldi kahvaltı yapmadım çay koy dedi bana gram üzülmedi kızmadı bunlar içime taş gibi oturdu tekrar özür dilerim siteye yeni kayıt oldum mesajınızı yeni gördüm

Sadi konuk ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gittik 2 tane ilaç verdi bu durum için ama sadece sersem oluyorum içince
İlaçlar birkaç kullanmada etki etmezki.düzenli kullanırsanız birkaç ay içinde farkı göreceksiniz.
Ve bence annenize durumu anlatın, ikinize de bir ayar çeksin

Estağfurullah ne özürü ben de yeni kayıt oldum zaten tam olarak kullanamıyorum hala siteyi şahsi görüşüm boşanmak için illa fiziksel şiddet aldatma vs olmasına gerek yok iki taraftan biri boşanmayı istiyorsa boşanmak en doğal hakkıdır diye düşünüyorum. Borcunuzun olmamasına sevindim. Siz en baştan daha ileri görüşlü davranmışsınız ama eşiniz aynı durumu fark edememiş ne yazık ki. Onunda amacı maddi açıdan daha rahat olmaktır ama olmamış. Kafanızda tamamen bitirdi iseniz diyecek çok bi şey yok zaten ama hala endişeleriniz varsa şu anki duygu durum ile bu kadar büyük bir karar vermek yerine belki biraz daha bekleyip ruhsal açıdan da kendinizi toparladığınız zaman karar vermek daha iyi olabilir. İlaç + bireysel terapi + çift terapisi ihtimallerini de göz önünde bulundurun yine de. Umarım hakkınız da hayırlısı olur

Eşim aşkım olsun diye bir kitap var yazarini sevmem ama derdine deva olur tavsiye ederim

Ne demek ilaçlar sadece sersem gibi yapıyor ?? Kaç gün kullandınız da hemen faturayı kestiniz ?

Şu psikiyatri ilaçlarını beğenmeyenleri asla anlamıyorum ve hak veremiyorum psikiyatri ilaçlarının yan etkileri yatan hastalara verilen bazı gruplar hariç max. 1 aydır gidin istediğiniz doktora sorun. Ve minimum etkiyi alabilmek için 3 ay kullanmanız şart.

Ilk bir kaç gün sizi sersem yaptı diye ilaçlara suç atmanız oldukça yanlış. Biraz sabredin ve o ilaçları düzenli kullanın ha yok böyle iyiyim diyorsanız tavsiye beklemeyin durumunuz tavsiyeyle çözülecek durumda değil.

sizin takıldığınız nokta işin batmasından sonra sıkıntı çekmiş olmak mı yoksa sizi dinlemeyip işi kurması mı ?

Ben sizi anladım. Siz eşinizin batmasına uzulmemissiniz, siz esinizin battıktan sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmasına üzülmüşsunuz.

Benim eşim de zamanında bir işi batırdı, ben de aynı sizin gibi öncesinde hiç desteklemedim ama olacağına o kadar emindi ki beni de ikna etti. Batınca ise dünya durdu sanki ikimiz de çok üzüldük ama benim eşim sizinki gibi davranmadı. Çok özür diledi, psikolojisi bozuldu adeta. Ben ona destek oldum, toparladık, şimdi hamdolsun eskisinden daha iyiyiz. O günleri hatırlayınca gülüyoruz, az daha kafayı siyiracaktik diye :)

Bilmiyorum eşinizi tanımıyorum ama bir işi batırmak boşanma sebebi değil. Eşinizin gösterdigi tavırlar ise onun stresle başa çıkma yöntemi olabilir mi? Belki kendi de çok üzülmustur.

İnan ki çocuğunun tek gördüğü dirdirci,evin huzurunu kaçıran bir anne .
Bizim evde çok kavga gürültü olmazdı. Ama olduğu zamanlar bağıran çağıran, huzursuzluk çıkartan, evin tadını kaciran hep annemdi. Babamsa sakince onun sinirini atmasını bekler, balkona cikar , bizim odaya gelir bizi neselendirmeye falan çalışırdı - Gerginliği bitirmek için. Kavgaların tam konusunu bilmiyorum ama ekonomik sebepli olduğunu hatırlıyorum..
Sonuç olarak, annem çok uzun zamandir ,belki de onbeş yıldır babamla hiç yüksek sesle kavga etmedi. Belki kendini sakinlestirmenin yolunu buldu, belki aralarındaki meseleyi çözduler, bilmiyroum. Ama aradan geçen onbeşten fazla seneye rağmen benim için konu ne olursa olsun asla anneme hak veremiyorum. Kesinlikle babam haklıymis gibi geliyor. Annemin onbeş senedir daha da kavga çıkarmamış olması evin huzurunu kaçıran,kavgacı bir insan olduğu konusundaki fikrimi degistirmeye yetmedi.
Sizin kizinizla da muhtemelen yaşayacağınız şey bu olacak.
Ya bosanin kurtulun, ya da ofkelenince kendinize hakim olmanın bir yolunu bulun.
Çünkü böyle devam ederseniz kaybettiginiz şey sadece kocanız olmayacak, çocuğunuzla da bağlarıniz kopacak.
Benden soylemesi

Yaşadığınız duygunun adı öfke, eşinizi affedememe...Eşinizi affedemediğiniz için normal davranamıyorsunuz.
Benim eşim de kurma dediğim bir iş kurdu ve iflas etti. 2 ev 3 araba sattık borçlar ödensin diye, üstelik hala o dönemden kalma 80 bin kadar borcumuz var.
Varlık içinde yaşarken kirasını zar zor ödediğimiz kiralık bir eve çıktık, üstüne pandemi patlayınca kendimi muhtar kapısında market kartı beklerken, belediye çocuklarıma süt gönderdiğinde sevinirken buldum. Anlayacağınız yaşadıklarınızın çok daha ağırını yaşadım.
Ben de tıpkı sizin gibi eşime iyi davranamıyorum ama kötü de davranmıyorum. Aynı evin içinde yaşayan iki evli insan gibi değil de iki arkadaş gibiyiz. Ben çocuklarımla ilgileniyorum, onlarla yatıp onlarla kalkıyorum. 2 yıldır eşim içerde kanepede uyuyor. Hala iyi arkadaş olduğumuzu söyleyebilirim, eşimin karakterini, esprilerini filan çok severim, güleriz, konuşuruz ama evliliğimiz ciddi darbe aldı malesef.
Bakın benim eşim de rahat görünür, konuşmaktan kaçar, hiç birşey olmamış gibi yaşamaya devam eder. Fakat ben kadınların yanımda bile iltifat ettiği, laf attığı bir adamla evlendim, o adamın şuan saçları kar gibi ve omuzları çökmüş durumda. Erkekler kadınlar gibi ahlayıp vahlayamaz, bu onların üzülmediği anlamına gelmiyor.
Ben boşanmadım, zaman ne gösterir bilmiyorum. Belki bir gün boşanacağız ya da belki bir gün çok eskide kalmış mutlu günlerimize geri döneceğiz.
Bu duygularla başetmek çok zor, kaçmak kolay olan. Ben zoru seçtim. Umarım siz se kendiniz ve yavrunuz için hayırlı olanı seçersiniz.

eşinize tavrınız sebepsiz değil. konuşamadığınız konular içinizde büyüyor. onun rahat tavırları yüzünden içinizdeki duygular iyice tavan yapıyor ve en ufak bir şeyde patlıyor. farklı bir konuda ben de eşime karşı böyleydim bir süre. hala da tam geçmiş değil ama en azından başa çıkabiliyorum artık. yalnız napın edin çocuğunuzun önünde tartışmaktan kaçının. tek bir kez oğlumun yanında eşimle karşılıklı ses yükselttik. bir baktık 2.5 yaşında çocuk bizi taklit edip avaz avaz dediklerşimizi tekrarlıyor yüzümüze tokat gibi çarptı. bir daha asla tekrarı olmadı. çocuklarda bunların nasıl derin yaralar açtığını bilseniz....gerekirse psikolog desteği de alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…