Eşimden boşanmak istiyorum ve karnımdaki çocuğu sevemiyorum

Evet arkama yaslanarak uyuyordum son 2 ay 😃 hatta dalıp yattığım zaman tekrar dikiliyirdum biraz fazla kuruntulu ve takintilym evet 🤔
Son aylar uyumak gerçekten zor oluyor ama bebek için değil bizim için.
Ben son ay bacaklarımın arasına yastık alarak rahat etmiştim.
Kendinize eziyet etmişsiniz farkında olmadan.
Bebek rahat ettiği güvenli bir yerde her türlü rahat anne için zorluk son ay.
Nasıl rahat ediyorsak o şekli bulup en az iki yıl bulamayağımız deliksiz uykuların tadını çıkarmalıyız bence o dönemde.

Hazır olmadan gelmiş bir hamilelik, istenmeyen bir evlilik, hormonlar zaten alt üst..

Alışamadım, istemiyorum serzenişinden sonra çocuğumla ilgili endişem var demeniz bile psikolojinizin ne kadar yıprandığı ve desteğe ihtiyacınız olduğunu gösteriyor.

Merak etmeyin çocuğunuzla ilgili bütün olumsuz düşünceniz bitecek onu kucağınıza alınca ama siz önce sağlıklı bir ebeveyn olmak için o ortamı bırakıp sağlıklı ortamda destek de alarak çocuğunuzu doğurup büyütün..

İyi niyetle şu anki ortamınızın sizi bu düşüncelere ittiğini düşünüyorum ben.

Konu sahibine gerçekten üzüldüm. O kadar sivri bir şekilde saldirilmiski ben hanımefendiyi gerçekten koruma iç güdüsü hissettim. Zaten ağır şeyler yaşamış, kadını kadın anlamayacaksa kim anlayacak? Siz de kadinsiniz soyledikleriniz size söylense nasil hissedersiniz gayet iyi biliyorsunuz. gerçek hayatta sindirilmiş, istediğini konuşamayan insanlar burda canavara dönüşüyor bence.. normalde pasifler burada agresiflesiyorlar.

Size de şunu demek isterim sevgili konu sahibi, bebeği aldirmadiginiz için pişman olmayın. onun yaşam hakkını elinden alma hakkına sahip degilsiniz. Herhangi bir şekilde sizin hayatınızı tehlikeye atacak bir durum olmadığı müddetçe bu cinayettir. Öyle keyfiyete bağlı bir tercih değil.

O size bağışlanmış bir hediye. Öyle kabul edin. İnanın sıkıcı hayatınıza renk katacak. Ve o sizi herkesten çok sevecek.. boyle umut edin, bu açıdan bakın.

Son aylar uyumak gerçekten zor oluyor ama bebek için değil bizim için.
Ben son ay bacaklarımın arasına yastık alarak rahat etmiştim.
Kendinize eziyet etmişsiniz farkında olmadan.
Bebek rahat ettiği güvenli bir yerde her türlü rahat anne için zorluk son ay.
Nasıl rahat ediyorsak o şekli bulup en az iki yıl bulamayağımız deliksiz uykuların tadını çıkarmalıyız bence o dönemde.
Ya yan yatınca çok haraket ediyordu çırpınıyor sanıyordum 🤭 düz hiç yatamiyodum yüz üstü zaten imkansız bende sırtımı yaslayarak oturur tarzda uyumayı keşfetmistim . Bebek doğunca zaten o uyku da gitmişti dediginiz gibi keşke rahat rahat gece boyu uyusaydim. döne döne 🤭😃

Terapi almaniz gerektiginin zaten farkindasiniz. Eger onu yapmayacaksaniz bari sosyal bir ortama girin. Fazla izole olmak bozuk psikolojiyi iyice bozar.
Meraktan soruyorum, tanistiktan ne kadar sure sonra evlendiniz? Bir de görücü müydü?

Yaşadığın bunalımın sebebi ülke değiştirmen. Git Türkiyeye. Kendine gelirsin
sonra o erkeğim diye geçinen kocanı boşarsın
Zaten bunalımdan çıkınca çocuğunada ısınırsın herhalde bilmiyorum

Ya yan yatınca çok haraket ediyordu çırpınıyor sanıyordum 🤭 düz hiç yatamiyodum yüz üstü zaten imkansız bende sırtımı yaslayarak oturur tarzda uyumayı keşfetmistim . Bebek doğunca zaten o uyku da gitmişti dediginiz gibi keşke rahat rahat gece boyu uyusaydim. döne döne 🤭😃
Eğer istiyorsanız bir daha gebelik nasip etsin Allah’ım o zaman nasıl öyle rahat ediyorsanız yatın inşallah.
Bebek dönsün dursun alanı dahilinde😀
Hareket ederken belli oluyor ya bazen karından ben en çok onu seviyordum hamilelikte.
Bir daha çocuk düşünmüyorum ama o görüntüyü görsem ne güzel olur diyorum bazen😍🤦‍♀️
Allah isteyen herkese nasip etsin.

Eğer istiyorsanız bir daha gebelik nasip etsin Allah’ım o zaman nasıl öyle rahat ediyorsanız yatın inşallah.
Hareket ederken belli oluyor ya bazen karından ben en çok onu seviyordum hamilelikte.
Bir daha çocuk düşünmüyorum ama o görüntüyü görsem ne güzel olur diyorum bazen😍🤦‍♀️
Amiin ilerleyen zamanlarda nasip olursa öyle yapcam insaAllah anne rahat ve mutlu olacak ki bebekte olacak tabi . Allah herkesin gönlüne göre sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin 🥰

Bir de evlenmeden önce doktorlar,doktor değil bakin doktorlar en az 3 tane sanırım,
çocuğunuz olmaz demiş ama ilk aydan hamile kalmışsınız.
Bu kadar doktor yanlış görüp yanlış mı yorumladı?
Ne için çocuğunuz olmaz tedavisiz dedi doktorlar?
Bana orası da geçmedi tekrar okuyunca.
Doktor dedi dese geçerdi belki ama doktorlar deyince kaldım ben bir.
Sanki madem düğün zamanı başladı her şey neden çocuk yazacakları susturmak için yazılmış gibi.

Olabilir bi üye vardı kocası çok cimri ve ilgisiz ama tüp bebek yaptırmaya çalışıyordu biz de yapma bu adamdan baba olmaz diyorduk sonra baya tüp bebek denedi olmayınca da üzüldüğünü belirten konular açıyordu, o hesap bence de tüp bebek yaptırdı sanırım ama ‘ madem neden tüp bebek yaptınız ‘ sorularından kaçmak için böyle demiş olabilir

B
Bu konudaki arkadaş neden bu kadar acımasız tepkiler toplamış şok oldum valla.kadıncağız birşey dememiş ki.zaten psikolojisi çok kötü.sevmediği adamdan çocuğu olacak.bu duruma isteksizliğini hayet seviyeli bir şekilde belirtmiş.kızlar iyi misiniz siz ya ? Bende mi soru var bu gece sizde mi anlamadım valla.şakır şakır kürta yaptırıyor insanlar ,bu sitede de ölümüne savunuluyor.bu kadıncağız soğudum deyince suç olmuş.
Şu yorumun alnı olsa da öpsem. Psikolojisi bozuk bir kadın, temeli yalanlarla döşenmiş sevgisiz ve huzursuz bir evlilik, beklenmeyen gebelik, bilinmeyen bir ülke, kadının çıkıp iki çay içip dertleşebileceği kimse yok, bu durumda sadece gebeliğinden değil aldığı tüm kararlardan pişman olan bir kadın var ve yerden yere vuruluyor. Ne kadar empati yoksunu, düşüncesiz insanlarla bir aradayız. Kadının bir hayatı yokmuş gibi takmışlar bebeğe. ANNENİN DE BİR HAYATI VAR ANNENİN DE PİŞMANLIKLARI OLABİLİR BUNLAR GAYET NORMAL.

Ben de çocuklarım doğduktan sonra karnım boş kaldı diye üzülmüştüm bi ara :) Onları içimde hissetmek farklı bir duyguydu. Bazen karnımda bi hareket hissetsem hemen aklıma hamilelik zamanlarım gelir.

Ne alakası var hanımefendi ? Neden kıskanayım ? Allah daha çok versin. Bile isteye yapmış. Sonra da sevemiyorum diye başlık açmış !!! Kıskançlık ve hırsmış. Gebelik bölümünde herkes ismimi ezberledi benim. Sorun bakayım kime bi fesatlığım,bir kötü sözüm olmuş !!! Tanımadığım herkesle arkadaş oldum. Hamile olanı tebrik edip olmayana destek oluyorum,dua ediyorum.
Bu hanımefendi balık baştan kokar misali baştan sorunları olan bir evliliğe ilk aydan çocuk yapmış. Kalkıp da sevemiyorum diyemez. Doğmamış bir çocuk hakkında böyle konuşacağına, çocuğumla yeni bir hayat nasıl kurarım diye başlık açsın. Sanki söylediği çok doğru bi lafmış gibi bütün algıyı benim üzerime çekmeye çalışmayın. Bebek neredeyse doğacak,onun kanını taşıdığı için sevmiyormuş muş. Kazayla hamile kalmamış,korunmadım diyor ! Şimdi de çocuğu anne sevgisinden mahrum edemez !
Fesat değilim diyorsunuz ama yargı dağıtıyorsunuz madem niyetiniz iyi Allahım kalbine ferahlık versin inşallah düzelirsin deyip geçebilirsin. Allahım kimlere çocuk veriyorsunuz ne demek nasıl çirkin bir düşünce. Bence Allah niyetleri görüyorki kime vereceğini biliyor. Niye çocuğum olmuyor diye dert yanacağına önce niyetini düzelt. Çok şükür doktor bana çocuğun olmicak dediğinde bile ben çocuğuna hissiz olan anneler için kötü şeyler düşünmedim. Allah yardımcısı olsun inşallah dedim. İçiniz çok kötü Allah kalbinize iyilik versin sonra inşallah çocuk nasip eder size.

Çoğu kişi pskolojik yardım gör diyecek ama buradan da anlatıp rahatlamak istedim.

Eşimle tanıştığımda çok iyi huylu naif bir insandı ne maddiyatına ne başka bir şeyine baktım. Ailem iyi düşün demesine rağmen emin gibiydim ve evlendim.

Evlenmeden önce doktorlar bana çocuğun olmicak tedavi görmen lazım dediği için korunmadım birinci ayımda hamile kaldım.

Bundan sonraki süreç tam anlamıyla lanetli bir dönemdi.

Evim hazırdı eşyalarım işim herşeyim mükemmeldi çoğu şeyi ben ve ailem aldık eşimin ailesinin düğüne vs pek katkıları olmadı misafir gibi gelip gittiler.
Düğünüme bir gün kala eşimin ailesi sana altın falan takmicaz dedi (düğün gününe kadar alıcaz demişlerdi yani ortada bir söz vardı ) son bir gün kala alamayız dediler resmen oyuna geldim ama bu sebepten düğünü iptal edemedim. Sonuçta eşimle maddiyata göre evlenmemiştim Önemli değil dedim sorun bile çıkarmadım eşime sahte altın al ailem bilmesin bu durumu dedim idare ettim.

Düğünden önce eşim salon için boğazda yalıda yaparız dedi kaldıki benim hiç böyle bir talebim olmamıştı beni baya heveslendirdi bu duruma sonra normal mahalle arası salon tuttuk dedim hiç önemli değil onun içinde sorun çıkarmadım ( yalan söylemişti sonuçta )

Balayı konusunu hiç açmadım bile maldivlere gidelim dedi kendi kendine sonrasında istanbul dışı biryere bile gitmedik. ( sürekli yalan dolan beni baya şişirmeye başladı bu süreçte )

2,5 ay sonra 1 aylık yıllık iznim vardı düğün süreci ve yalanlar sorunlar beni baya yorduğu için yıllık iznimi iple çektim kendi kendime bir hafta şuraya gideriz kafamı toplarım vs diye hayal kuruyordum eşimede bu durumdan bahsettim
Ama benim eşim annemi hastaneye götürelim bahanesiyle kayınvalidemi çağırdı bir hafta kalır döner dedi hastane işleri bir hafta sürdü doğru ama kalan süreçte kayınvalidem gitmedi tüm yıllık iznim boyunca kaldı ona hizmet edip gezdirmek zorunda kaldım yeni evli olduğum için yüz göz olamadım git diyemedim sorun çıkaramadım vs esktra bunaldım. ( kaynanam aşırı konuşur her işe karışır ) Yani kısaca yıllık izniminde içine ettiler kaldım öylece

Yıllık iznimin bitmesine 3 gün kala kaynanam gitti. O dönem hamile olduğumu öğrendim ilk etapta aldırmak istedim ama sonra o kadar doktor çocuğun olmicak dedi ama oldu vardır bunda allahın bir bildiği dedim ve bir cana kıyamadım aldırmadım. ( şuan çocuğu aldırmamış olmanın pişmanlığı içimi yakıyor resmen)

Kayınvalidem baküde yaşıyor biz türkiyedeydik kayınvalidem dönünce eşim işler çok kötü şirketi devredicem baküye gitmemiz lazım karşıma çok iyi bir iş fırsatı çıktı dedi bende o dönem iş yerim el değiştirdiği için çıkışımı yapmıştım.

Eşim para kazanamıyorum burada sende çalışmıyorsun hamilesin ihtiyaçlarını nasıl karşılicam dediği için mecbur geldim ( tabi gelmeden önce birsürü ikna etme konuşmaları yalvarmalar ağlamalar hepsini denedim) evi dağıtmayalım daha herşeyimiz çok yeni evime alışamadım nolur başka bir çözüm bul vs ikna edemedim tabi neyse geldik. 2 ay kaynanamla oturdum.
Eşimin iş durumları kesin değilmiş meğersem ve kayınvalidem aşırı insan daraltan bir tip o evin içinde cehennemi yaşadım resmen. Eşim ilk etapta idare etti sonra saldı. Türkiyeye dönücem diye tehdit edince ayrı eve çıkardı beni.

Ayrı eve çıktım çıkmasına ama dört duvar arasına düştüm bu defa kimseyle görüşemedim aylarca ülkeyi tanımıyorum dışarı çıkamadım komşu yok aile yok arkadaş yok ( telefonda ailemle arkadaşlarımla konuşabildim sadece ) aşırı bunaldım birde hamilelik cehennem devam etti.

Hiçbirşey almadılar evime zaten evide eşyalı tutmuştu eşim mutfak eşyası hariç herşey vardı evde. doğuma annem gelecek diye mutfak eşyası alalım dedim alırız alırız dediler almadılar (kaynanam evindeki eski tabağı çanağı falan verdi bana) çocuk doğacak eksikleri var dedim alırırz alırız dediler ( erken doğum riskim vardı ve çocuğun hiçbirşeyi yoktu ) almadılar herşeyi annemler aldı ( annem doğuma gelince getirecekti) eşim zaten bir halta yaramıyor en azından ailesi destek olur sandım onlarda olmadı. ( bu arada maddi durumları kötü değil soracak olanlar olursa )

Canıma tak etti eşyalarımı topladım terketmeye koyuldum doktor dedi erken doğum riskin var gidemezsin kaldım.

O kadar pskolojim bozulduki eşimden tamamen soğudum hamileliğimin 2. Ayından beri durmadan ağlıyorum Şuan 8. Ayıma giricem çocuktanda soğudum boşanıcam çocuk doğar doğmaz zerre tahammülüm yok ne onu ne ailesini görmeye. Sırf çocuk onların kanını taşıyor diye kendi çocuğumdan bile soğudum.

Doğuma kadar şu şu şu yapılacak denilen hiçbirşey yapılmadı. Beni çok yalnız bıraktılar eşim akşam eve gelince iki muhabbet bile etmedi benle aylarca.
Son bir haftadır hiç bağımız kalmadı evin içinde hiç konuşmayan iki yabancıyız.
Ayrı yemek yiyoruz ayrı yatıyoruz evin içinde tamamen yalnızlaştım daha beter pskolojim bozuldu.
2-3 gün önce doktor riskin azalmış dedi yarına bilet alıp dönmeyi düşünüyorum ama doğumda çocuğuma üzülüyorum babası yanında olmicak bunun vicdanını yaşamakta istemiyorum eşimi sevmiyorum sadece çocuğumla alakalı endişem var
O kadar araftayımki
Öyle içimi dökmek istedim işte…
Siz olsanız napardınız?
Cehaletinizin bedelini neden çocuk ödüyor onu anlamıyorum. Her cümlenizde kendinizi mağdur göstermeye çalışmışsınız. Kandırıldım, yalan söyledi, şöyle yaptı, idare ettim, neyse dedim... Evcilik oynamıyorsunuz sonuçta değil mi? Görmezden geldiğiniz o yalan dolanların şimdi sorumluluğunu almaktan kaçındığınız gibi çocuğu da rezil ediyorsunuz. Boşanın kendi korunma gereği duymayıp hamile kaldığınız o çocuğa da annelik edin. Nerde o eskiden tüm işkencelere evladım diye canını feda eden anneler valla çok çirkin bi dönemdeyiz. Benim tanımadığım babam cinayet işlemişken annem beni bırakmamak adına nelere katlanmış sizin gibileri tanıdıkça ona duyduğum gurur on kat artıyor.

Fesat değilim diyorsunuz ama yargı dağıtıyorsunuz madem niyetiniz iyi Allahım kalbine ferahlık versin inşallah düzelirsin deyip geçebilirsin. Allahım kimlere çocuk veriyorsunuz ne demek nasıl çirkin bir düşünce. Bence Allah niyetleri görüyorki kime vereceğini biliyor. Niye çocuğum olmuyor diye dert yanacağına önce niyetini düzelt. Çok şükür doktor bana çocuğun olmicak dediğinde bile ben çocuğuna hissiz olan anneler için kötü şeyler düşünmedim. Allah yardımcısı olsun inşallah dedim. İçiniz çok kötü Allah kalbinize iyilik versin sonra inşallah çocuk nasip eder size.
Aa ama doktor demedi size çocuğunuz olmaz diye doktorlar(!) dedi.
Bu doktorlar(!) niye dedi?
Sanırım evlenmeden önce gittiğinize göre bir rahatsızlık sebebi ile gittiniz doktorlara.
Neydi ki bu?
Şurda doktorları bile zan altında bırakıyorsunuz aslında kaç doktor olmaz dedi tee bekarken ama evlenince ilk aydan oldu diyerek.
Sebebi neydi ki yanılmış hepsi?

Ben de hamileyim doğumuma az kaldı. Çok rahat bir hamilelik geçirdim çok şükür eşimden yana. Hâl böyleyken duyar kasmayacağım, sizin gibi hissetmek için yaşadıklarınızı yaşamak lazım önce ama anlıyorum, zor şeyler yaşamışsınız evliliğe bile daha alışamadan hamile kalmışsınız. Hamilelik piskolojisi ve yaşadığınız kötü şeyler böyle hissetmenize neden oluyor bence doğum yapınca seveceksiniz bebeğinizi. Bundan sonraki süreci sağlıklı geçirmeniz lazım. Hiç sorunu olmayan kadınlarda bile lohusa depresyonu yaşanabiliyor. Bence bir an önce ailenizin yanına gidin doğumu orada yapın eminim iyi gelecektir. Bundan sonraki süreci rahat geçirin en azından. Eşiniz bu zamana kadar yanınızda olmamış zaten doğumda da olmayıversin.

Aa ama doktor demedi size çocuğunuz olmaz diye doktorlar(!) dedi.
Bu doktorlar(!) niye dedi?
Sanırım evlenmeden önce gittiğinize göre bir rahatsızlık sebebi ile gittiniz doktorlara.
Neydi ki bu?
Şurda doktorları bile zan altında bırakıyorsunuz aslında kaç doktor olmaz dedi tee bekarken ama evlenince ilk aydan oldu diyerek.
Sebebi neydi ki yanılmış hepsi?
Yumurtalıklarımda sorun vardı 3-4 doktora hatta ayrı şehirlerde gittim hep aynı şeyi söylediler evlenmeden öncede gittim tedavi uygularız dediler. Ona görede korunmadım çocuk istiyordum ama 2 sene sonra falan düşünüyordum. Bense bir ay sonra hamile kaldım. İlk başlarda tabiki çok mutlu oldum kabullendim şükrettim ama sonrasında yaşananlar beni inanılmaz bunalıma soktu.

X