• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden 200.000 tl nafaka istedim?

Ya varya bazılarınız yorumlarını okuyunca kendime o kızdım ki burada paylaştığım için. Elbette olayı kendi tarafımdan anlatacıcam kocamı yanı alıp birlikte yazacak halim yok öyle değil mi? Biz 5 yıldır beraberiz. Olayları onun açısından bilmediğiniz için bana sorular sorup verdiğim cevaplara göre beni yargılarsanız daha doğru olmaz mı? Yorumlarınız nerdeyse bir hakaret boyutunda. Anacınız insanlara burda yardımcı olmak mı yoksa onlara hakaret etmek mi? Kimsenin muhteşem evliliği yok ama hepiniz kusursuz ve çok aklı başında insanlar gibi konuşmuşsunuz. Emin’in hiçbirinizin kafasının karıştığı, fevri davrandığı bir zaman olmamıştıtır. Hepiniz son derece,onurlu ve gururlusunuzdur. Ve bu konularda alttan alttan beni yaftalama hakkı buluyorsunuz kendinizde. Ben sizden bu iğneleyecek lafları duymak için yardım istemedim. Beni eleştirecekseniz de gerçekten iddia ettiğiniz olgunluğu gösterecek eleştirin. Benden bir farkınız olsun. Ben buraya birşeyleri yazıyorum diye hiçbiriniz istediği üslupla beni yaftalama hakkı yok! Burda birşeyler paylaşıyoruz diye emin olmadan,tahmin yürüterek beni incitme hakkına sahip değilsiniz. Ben daha 23 yaşındayım buraya sizlerden danışmak için yazdım. Tabiki hatalarım, korkularım var. İnsan gibi anlatın ne anlatacaksınız. Pişman oldum.

annemin tanidiği birisi
evlliliği 2 gün sürüp de 100 bin tanzimat alan da var..
niye mi boşandi?
diller destan düğün yapmışlarda evlennice bakire çikmamişti.. adam boşanma davasi açiyo. kadin 100 bin tanizmat istegiyle boşaniyo.. daha neleri var.:)
para karşılığı boşanma olmaz...
dava açcaksin 200 bin istiycen. buna hakim karar verir;)

annemin tanidiği birisi
evlliliği 2 gün sürüp de 100 bin tanzimat alan da var..
niye mi boşandi?
diller destan düğün yapmışlarda evlennice bakire çikmamişti.. adam boşanma davasi açiyo. kadin 100 bin tanizmat istegiyle boşaniyo.. daha neleri var.:)
para karşılığı boşanma olmaz...
dava açcaksin 200 bin istiycen. buna hakim karar verir:KK66:

Dinen veya hukuken evlilik için bekaret şart değil eğer adama uymuyorsa ve kandırılmışsa mahrem olanı herkese açmadan boşansaymış keşke.

Dinen veya hukuken evlilik için bekaret şart değil eğer adama uymuyorsa ve kandırılmışsa mahrem olanı herkese açmadan boşansaymış keşke.
bilemiyorum öle boşandığı duymuşum annemin tandiğiydi.
bekaret şart degil ama eviliik 2 gün sürdü düğün yaptıktan iki gün sora annesinin evine yoluyor kızı. adam yediremiyor bunlari severek evlenmişlerdi 2 yıl felan. kız baştan sölememiş saklamiş.
adam da boşanma davasi açiyor ama kazanan tabi kadin oluyor.

Kusura bakmayın herkese de bunları yazmam ama artık adama nasıl çektirdiyseniz o kadar parayı vermeye razı olmuş. Normalde bir kadının nafaka almasını da hoş karşılarım elbette ama valla işten çıktınız işiniz yok diye 200.000 istemek de biraz aç gözlülük oluyor boşanma karşılığı olarak.

Hani aldatsa şiddet uygulasa tazminat hakkınız derim ama o da yok. Eşiniz bir an önce bitsin istemese vermez mahkeme karar verir der ki; hiçbir mahkeme de bu saydıklarım yokken o kadar nafaka vermez.

Evliliğiniz üzerinden para kazanıp rahat yaşamak istiyorsunuz resmen. Sanki herkesin evi mi var illa ev mi almak zorundasınız? daha yaşınız kaç çalışın paranızı kendiniz kazanın zor mu geliyor? bir evlilik üzerinden bunun hesabının yapılması hiç hoş değil bariz siz boşanamasın diye bunu öne sürmüşsünüz ama yememiş.

Dediğiniz meblağ da ancak tazminat olur her ay nafaka o kadar bağlanmaz hele de ortada çocuk yoksa. Bunu da siz talep edemezsiniz avukat mahkemede talep eder mahkeme de reddebilir.

bilemiyorum öle boşandığı duymuşum annemin tandiğiydi.
bekaret şart degil ama eviliik 2 gün sürdü düğün yaptıktan iki gün sora annesinin evine yoluyor kızı. adam yediremiyor bunlari severek evlenmişlerdi 2 yıl felan. kız baştan sölememiş saklamiş.
adam da boşanma davasi açiyor ama kazanan tabi kadin oluyor.

Ben de haber sitesinde okumuştum adam bakire değil diye düğün gecesi kadını babaevine bırakıyor. Kadın kızlık raporu aldıp yüklü bi tazminat alıyor gururuyla oynandığı için benzer bir şey olabilir

Kusura bakmayın herkese de bunları yazmam ama artık adama nasıl çektirdiyseniz o kadar parayı vermeye razı olmuş. Normalde bir kadının nafaka almasını da hoş karşılarım elbette ama valla işten çıktınız işiniz yok diye 200.000 istemek de biraz aç gözlülük oluyor boşanma karşılığı olarak.

Hani aldatsa şiddet uygulasa tazminat hakkınız derim ama o da yok. Eşiniz bir an önce bitsin istemese vermez mahkeme karar verir der ki; hiçbir mahkeme de bu saydıklarım yokken o kadar nafaka vermez.

Evliliğiniz üzerinden para kazanıp rahat yaşamak istiyorsunuz resmen. Sanki herkesin evi mi var illa ev mi almak zorundasınız? daha yaşınız kaç çalışın paranızı kendiniz kazanın zor mu geliyor? bir evlilik üzerinden bunun hesabının yapılması hiç hoş değil bariz siz boşanamasın diye bunu öne sürmüşsünüz ama yememiş.

Dediğiniz meblağ da ancak tazminat olur her ay nafaka o kadar bağlanmaz hele de ortada çocuk yoksa. Bunu da siz talep edemezsiniz avukat mahkemede talep eder mahkeme de reddebilir.

Anlaşmalı boşanmada boşanma şartlarını karı-koca belirler. İsterse kadın 200bin kocama vereceğim şartı koysun buna hakim karışmaz. Hakim bir tek çocuk için olan iştirak nafakasına karışabilir anlaşmalı boşanmada

Siz bence ne istediğinizi bilmiyorsunuz?
Tamam evi verdi diyelim ki bence tamamen kendi tasarrufu olur size 200.000 hibe etmesi zira yeni evlisiniz,çocuk yok eşiniz tamam demezse hiçbir hakimin buna onay vereceğini sanmıyorum,peki ya sonra? sonra ne yapmayı planlıyorsunuz? Ev =hayatta kalmak değil yani. Faturalar,yeme,içme ,temel ihtiyaçlar? Bunları ne yapacaksınız.
Bakın boşanma mevzusunu şimdilik kapatıp,önce iş bulun,kendi paranızı kazanmaya başlayın. Belki o zaman eşinize bu denli sarmayacaksınız,enerjiniz işte akacak,evdeki patatese kafayi takmayacaksınız. Kendi paranızı ufak ufak biriktirmeye başlayın,kendinizi ne zaman "tamam ben artık yaşamımı idame ettirebilirim,kimseye ihtiyacım yok"psikolojisinde hissederseniz,evliliğinizde düzelmemiş olursa ayrılırsınız. En azından ben ne yapacağım diye düşünmek durumunda kalmayacaksınız bu sayede.
Tabi psikolojik destek te alabilirsiniz kendinizi toparlamaniz için ama fevri davranmayın her ne olursa olsun. İlk hedefiniz iş ve düzenli gelir olsun.
Kolaylıklar dilerim.

++++++++++

Yahu sordunuz mu bu adam seni hiç dövdü mü? Yada aldattı mı diye? Sormadınız. E o zaman neyin peşin hükmü bu? Mesela nasıl bıktırmışsan razı olmuş diyeceğine nasıl razı oldu diye sorsana?

Düşüncen ne ?
Ayrılmayı gercekten istiyor musun buna karar ver .
İstiyorum. Çünkü onun içinde üzülüyorum. Sorunlar yaşıyoruz ama kötü bir insan değil. Oda istemezdi böyle sorunlu bir evliliği. Ben hergün ağlıyorum oda hergün sinirli

Valla ben bir insanla boşanma aşamasına gelmissem ve çocuğum yoksa oturup nafaka pazarlığı asla yapmam gitsin de başımdan çöpüne ihtiyacım yok derim ki issizssm bile calisirim ama cocugum yoksa onun verecegi paraya minnet etmem senin 200 bin istemen biraz garip olmuş. Bence bir yere ise girmelisin çok bunalmissin

Valla adam size 200 bin verecekse gerçekten 2 dk bile düşünmeyin. 2 yıllık bile evli değilsiniz, daha okul sıralarında olabilecek kadar gencecik bir insansınız; çekişmeli boşanma olursa, adam da kendi maduriyetini ortaya dökecektir...böyle bir parayı rüyanızda göremezsiniz bence.

Son düzenleme:
Bence siz tam bir ergensiniz. Patates konusundan buraya nasıl geldi konu? Allah yardim etsin o adama. Herkes eş olamıyor işte. Ergen bunalımlarından çıkmış mi diye test yaptırmak lazım. Para için evlen, para için boşan.. Yazık.

Bence siz tam bir ergensiniz. Patates konusundan buraya nasıl geldi konu? Allah yardim etsin o adama. Herkes eş olamıyor işte. Ergen bunalımlarından çıkmış mi diye test yaptırmak lazım. Para için evlen, para için boşan.. Yazık.
Yahu sen nasıl bir insansın? Nasıl bir kadın,nasıl bir annesin? Para için evlendiğimi nerden biliyorsun? Benim içimi nerden biliyorsun? Bu nasıl bir kara vicdanlıktır arkadaş. Ben ergen olayım sen insan olmayı dene o arada. Ne güzel yaftalıyorsun.

Bazen erkeklere çok üzülüyorum biliyor musunuz? Adam eminim ki böyle olması için evlenmedi ama olmadı yürümedi diye adamın donuna kadar alacak neredeyse bazı bayanlar :oha:. Yazık çok yazık, evliliği bitirmek için 200 bin istemişsiniz niye peki ev alacakmış elin tutuyor ayağın tutuyor çalışamana engel bişey de yok anladığım kadarıyla çocukta yok( çocuk olsa heralde canını da alırdınız). Üzücü :işsiz:

Back