Bu kadar merak ediyorsanız açıklayayım. Kayınpederim eski Vali. Liseye yeni başladığımda onlar benim memleketime Vali olarak geldiler. Ankara da kolej de okurken babası Vali olunca kolej yerine devlet okuluna göndermiş. Aynı lisedeydik tanışmamız bu. Kayınpederim ise o dönemde de kardeşiyle ortak dış ticaret işleri yapıyormuş. Sonra kardeşi out oğlu in. Açıklayıcı mı? Eğitim fakültelerini küçümsemeniz de hiç hoş değil ayrıca benim kv'm de eğitim fakültesi mezunu...
Tanışma hikayeniz benim "Türk dizisi "kategorisindeymis,(inanmadim anlaminda degil, sıradısı şans anlaminda, hani sekreter ile holding sahibi aşk yasiyor filan ya) merakimi giderdiginiz icin tesekkurler, allah mesut etsin.
Eğitim fakültesini kücümsemek degil benm soyledigim, her ortamin kendine göre bir insan profili olur, bunu az cok herkes bilir.
Egitim Fakultesinde ortalama üstü zenginler olmaz.
Aynı şekilde çok zengin birisi de ögretmenlik yapmaz.
Ben hiç okula ferrari ile gelen ögrtmen görmedim, gören varsa soylesin.
Liseden beri zengin valinin oğlu ile ilişkim olsa kendimi biraz daha geliştirip farklı bir bölüm okurdum.
Davul dengi dengine derler ya o anlamda.
Bu sefer de sizi kücümsediğimu düsünmeyin lütfen, ama insanin aklına geliyor ister istemez, Kp Sirket sahibi vali, kv bile Ünv mezunu, vs, ben de o kadar imkanin içinde ev hanimi olacagim ...
Bilemedim...
Genelde her nesil bir öncekinden az buçuk ilerde olur.
Cunku eski imkanlar ile simdikiler bir degil.
Kv egitim fakulteli ise bu cok iyi bisey, cunku onlarin nesli icin bu ileri bir seviye.
Sira sizin nesle gelince buna "aa cok iyi" diyemeyiz.
Babasi ilkokul mezunu annesi okuma yazma bilmeyenler bile şimdi cok rahat üniversite mezunu oluyor.
Bu insanların anne babalari ünv mezunu olsalardi cocuklar da bikac tik daha iyi olacaklardi.
insallah anlatabilmisimdir derdimi.
Konunun dısina ciktigim icin kusura bakmayin ama konunuz da biraz enteresan geldi bana.
Bunca yil kendi aileniz ile evliliginizn dengesini bulmus olmaliydiniz.
ozellikle boyle siradisi evliliklerde ilk yillar zor alisilir sonra sonra duzen oturur, siz biraz gec kalmissiniz.
ailenize soyleyeceginiz tek sey " ben bu para konulari ile ilgli hic ilglinemiyorum, siz direk eşimle konusun beni karistirmayin"