Eşim yıldönümünü kutlamak istemedi

Aynen öyle. Konu acayip değil eksik.
Elbette kimseden her şeyi tam anlatmasını isteyemeyiz fakat böyle eksik yazınca da parçalar oturmuyor bir türlü.
Ortada çok yoğun çalışan bir koca var. Kadın uyuduktan sonra eve geliyor bazen.
Eve gelir gelmez çay koy diyor. Özel günleri hiç unutmuyor elimizdeki envanterler bunlar.
Kadın kocasını sorgulamıyorsa acaba korkuyor mu çekiniyor mu diye bir soru geliyor benim aklıma.

Yani 1 haftalik evli olsalar anlayacagim diyecegim ama onu bile anlamak zor cunku sevgiliyken yaninda cok rahat hissetmedigi biri ile insan evlenmez. Konuda anlatmak istemedigi ayrintilar olabilir buna hepimiz saygi duyariz ama boyle olunca ne bizler dogru yorumlayabiliriz ne konu sahibi kafasindaki cevaplari bulabilir.

Üzgünüm ama eşiniz sizden ve evliliğinizden soğumuş gibi bir his aldım. Kimse durduk yere böyle bir yorum yapmaz. İstemeden eşinizi kırmış olabilir misiniz?
Elbette kırmış olabilirim kendimde yüzde yüz bi haklılık aramıyorum ama gayet normal davranıyor. Yani ne trip atıyor ne hata yaptım dur bi sarılayım diyor. Ciddi ciddi umursamadığını hissediyorum
Çok ağır bir cümle olmuş cidden. Hem de 8 aylık hamile bir kadına.
Bu bay romantik her günü şimdiye kadar kutluyordu da şimdi ne oldu da böyle bir cümle kurdu.
Ay çok ağır olmuş o laf yaa.
Resmen evliliğin önemi yok adam için.
Sizi üzmek istemiyorum ama ilk aklıma gelen bu oldu.
Acaba kavga falan mı etmiştiniz? Sanki kasıtlı üzmek istemiş gibi
Hayır aksine gayet normal davranıyor 🤷🏻‍♀️

Bu cümleyi kurup ardından hiçbir şey dememiş gibi davranıyorsa eşiniz ruh hastası açık ve net. Yenilir yutulur bir cümle değil zira söylediği.

Aynen bana bunu diyen adam sonrasında çay koy dediğinde çay koymam gönül koyarım yani
Sormaması daha fazlasını duymak istemediği için bence

Ben gonul de koymam bir zahmet cayini alirken bana da getirirmisin derim. Normalde cayini alirken bana da cay getirir o an getirmezse hayirdir ne oluyor derim. Cayi getirdiginde bu gune kadar cok onem verdigin ozel gunler bu gun ne oldu da kutlamamaya karar verdin derim. Bellidir ki ortada bir problem vardir. Normal gunlerde bile elinde cicekle gelen adam bir zahmet cay da getirebilir herhalde. Bu kadar konusmaktan korktugu, cekindigi biri ile insan normal gunlerde cicek getiriyor diye kulaginin ustune yatmaz herhalde.

Cok ilginc degil mi ya? Hepimiz esimizi taniriz neyi neden yaptigini biliriz. Anlamiyorsak hayirdir ne oluyor deriz. Konu sadece bana mi acayip geldi acaba?
Bende tam da bu yüzden açtım konuyu zaten. kavga tripli vs olsak anlardım ama ben hediyesini almış beklerken böyle bir cümle duydum afalladım. Bana herhangi bir şey ifade etmiyor dediği an ne diyeceğimi bilemedim. Hala o sözlerin etkisindeyim. Ya da hormonlardan dolayı ben abartıyorum bilmiyorum. Sanki bir şey olmamış gibi yaşamaya devam ediyor oysa gerçekten kırıldığım çok belli. Karşıma alıp konuşursam sanki ben daha çok kıracakmışım gibi hissettiğim için bir müddet beklemek istedim. 3 hafta sonra doğum var bünyem ufak bir tartışmayı bile kaldıramayacak halde ne yazık ki.

Ben gonul de koymam bir zahmet cayini alirken bana da getirirmisin derim. Normalde cayini alirken bana da cay getirir o an getirmezse hayirdir ne oluyor derim. Cayi getirdiginde bu gune kadar cok onem verdigin ozel gunler bu gun ne oldu da kutlamamaya karar verdin derim. Bellidir ki ortada bir problem vardir. Normal gunlerde bile elinde cicekle gelen adam bir zahmet cay da getirebilir herhalde. Bu kadar konusmaktan korktugu, cekindigi biri ile insan normal gunlerde cicek getiriyor diye kulaginin ustune yatmaz herhalde.
Adam işten yorgun geliyor çay koymak sorun olmaz da o cümleden sonra hemen o an tepki vermeliydi
Bugün lafı söyledi yarın tepki vereyim diye düşünmem şahsen ben
O an "ne dedin sen??" Derim hiç trip atmam açıkça derim derdin ne diye

Bende tam da bu yüzden açtım konuyu zaten. kavga tripli vs olsak anlardım ama ben hediyesini almış beklerken böyle bir cümle duydum afalladım. Bana herhangi bir şey ifade etmiyor dediği an ne diyeceğimi bilemedim. Hala o sözlerin etkisindeyim. Ya da hormonlardan dolayı ben abartıyorum bilmiyorum. Sanki bir şey olmamış gibi yaşamaya devam ediyor oysa gerçekten kırıldığım çok belli. Karşıma alıp konuşursam sanki ben daha çok kıracakmışım gibi hissettiğim için bir müddet beklemek istedim. 3 hafta sonra doğum var bünyem ufak bir tartışmayı bile kaldıramayacak halde ne yazık ki.

Bence fazla geciktirmeden konusun. 3 hafta sonra doguma gireceksiniz. Esinizin destegi dogum sirasinda önemli. Gözünüzden kacan birsey var. Sizin icin kitap bastiran adam durduk yere size bu tripleri atmiyor

Eşimle 2 sene sevgili nişanlılık derken 2 senedir de evliyiz. Kendisi özel günlere çok fazla önem veren bir erkek. 4 senelik bu beraberlikte Tanışma yıldönümümüzde bana kitap yazıp bastırmıştı. Hiçbir özel günü atlamamış iyi kötü küçük büyük sürprizler yapmıştır. Sadece özel günlerde değil Normal zamanlarda bile elinde bi çiçekle gelen romantik bir adamdır. Şimdi 8 aylık hamileyim doğuma oldukça az kaldı. Üç gün önce evlilik yıldönümümüzdü bende illaki bir şeyler bekledim. Çünkü çok yoğun çalışıyor birbirimizi neredeyse göremiyoruz diyebilirim. Ben hediyemi vs aldım ondan ses çıkmayınca unuttu sandım ama keşke unutsaydı bana verdiği cevap şu oldu. ‘evlilik yıldönümünü kutlamak istemediğini bugünün onun iÇin herhangi bir anlam ifade etmediğini söyledi,, ve hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. Bir keresinde doğum gününü çalıştığım iÇin bir gün sonrasında kutladım diye çok üzülmüştü. Özel günlere bu kadar önem veren bi adam nasıl oldu da bu hale geldi. Derdim hediye vs değil elbette ama etrafındaki herkesin bütün derdine derman olup koşan bu adam artık beni görmüyor. Ne anlamam ne yapmam gerekiyor.
Sanırım ilk bebeğiniz ve eşinizin gözünde "çekici karısı" değil de sadece "anne adayı" haline gelmişsiniz..

Bacim bak bu kadar yogun calisan bir adam normal gunlerde her gun elinde cicekle gelemez zaten. Adamin felegi sasar. Sen de hala romantik romantik sessizce esine sormak yerine bize soruyorsun. Bunda tartisacak bir sey yok sadece soracaksin. Ya siz farkli bir dunyada yasiyorsunuz ya biz. Onu dedigi an nasil ne diyecegini bilemedim ne oldu ki dusuncen degisti diyemedin mi? Tavsan daga kusmus dagin haberi yok gibi bir durum olmus. Sen kendi kendine kirilirsan o parcalari kimse toplayamaz. Cok mu hassas birisin?

Bacim bak bu kadar yogun calisan bir adam normal gunlerde her gun elinde cicekle gelemez zaten. Adamin felegi sasar. Sen de hala romantik romantik sessizce esine sormak yerine bize soruyorsun. Bunda tartisacak bir sey yok sadece soracaksin. Ya siz farkli bir dunyada yasiyorsunuz ya biz. Onu dedigi an nasil ne diyecegini bilemedim ne oldu ki dusuncen degisti diyemedin mi? Tavsan daga kusmus dagin haberi yok gibi bir durum olmus. Sen kendi kendine kirilirsan o parcalari kimse toplayamaz. Cok mu hassas birisin?
Şu an da gayet hassas bir dönemdeyim doğrudur maalesef 🤦🏻‍♀️

Bu arada ben ona geçen sene bir şeyler ifade eden bir gün bu sene mi önemini yitirdi diye zaten sordum. Seni tandığım gün benim için en özel gün zaten diyip geçiştirdi. Üstüne bir şey diyemedim yA da demek istemedim bilmiyorum

Şu an da gayet hassas bir dönemdeyim doğrudur maalesef 🤦🏻‍♀️

Incinmen, kirilman normal ama esinle konusamamanin hassaslikla ilgisi yoktur diye dusunuyorum. Belli ki bir sey olmus adam ona tepki veriyor. Bunlari bize anlatmak istemiyor olabilirsin ona saygi duyariz ama adam aksam yatti sabah kalkti boyle oldu dersen sen hayirdir bizimle kafa mi buluyorsun deriz :)

Ben mi çok çirkefim bilmiyorum ama kocama da içimden geçeni demeyeceksem sinirlenince susacaksam ne anlamı var yani 🤷‍♀️ böyle sessiz kalan üyelere hayret ediyorum 😬

Cirkef degilsin bu normal evliliklerde olmasi gereken. Konusamadigim adama ben esim diyorsam sıkınti buyuktur. Konu zaten cok degisik. Bu kadar yogun calisip konu sahibi uyurken eve gelen adam normal zamanda cicekle geliyormus. Yine hamile karisina doguma bilmem kac haftasi kalan karisina cay koy diyor. Konu baslibasina tutarsiz.

Bu ne ya erkek evlenince bu kadar mı değişiyor. Size kızgın ondan mı diyor acaba yine de 8 aylık hamile kadına bu şekil konuşması da yanlış.

Bu arada ben ona geçen sene bir şeyler ifade eden bir gün bu sene mi önemini yitirdi diye zaten sordum. Seni tandığım gün benim için en özel gün zaten diyip geçiştirdi. Üstüne bir şey diyemedim yA da demek istemedim bilmiyorum

benim için özel günün bir önemi yok
her ilişkimde de illa bunun bir şekilde konusu açılıyor ..e tüm dünya kutlamazsan anormalsin gibi davrandığı için tabi.... normalde ilgisini gösteren adamsa benim için sıkıntı yok özel gün kavramını kapitalistçe buluyorum.

ama sizinki şimdiye kadar hep kutlamış
mesela en son hangi günü kutladı, anneler gününde hamileymişsiniz o zaman da bir konusu geçti mi mesela?
d.gününüz ne zaman?

kalan her davranışı normal diyorsunuz, tripli değil diyorsunuz...e böyle bir karar mı almış o zaman "artık kutlamayalım" gibi? sebep? bunun sizinle de paylaşılması gerekmiyor muydu?

yani şu durum şimdiye kadar sağlak olan adamın birden sol elini kullanmaya başlaması gibi bir şey...size de "ee ne var böyle artık" demesi gibi bir şey.

bunu illa tartışmanız gerekmez ki sadece konuşabilirsiniz ne oldu da böyle oldu diye..ama ağlamaya filan mı başlarsınız ? ondan mı korkuyorsunuz?

X