Eşim yıldönümünü kutlamak istemedi

symbkr

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2022
14
1
Eşimle 2 sene sevgili nişanlılık derken 2 senedir de evliyiz. Kendisi özel günlere çok fazla önem veren bir erkek. 4 senelik bu beraberlikte Tanışma yıldönümümüzde bana kitap yazıp bastırmıştı. Hiçbir özel günü atlamamış iyi kötü küçük büyük sürprizler yapmıştır. Sadece özel günlerde değil Normal zamanlarda bile elinde bi çiçekle gelen romantik bir adamdır. Şimdi 8 aylık hamileyim doğuma oldukça az kaldı. Üç gün önce evlilik yıldönümümüzdü bende illaki bir şeyler bekledim. Çünkü çok yoğun çalışıyor birbirimizi neredeyse göremiyoruz diyebilirim. Ben hediyemi vs aldım ondan ses çıkmayınca unuttu sandım ama keşke unutsaydı bana verdiği cevap şu oldu. ‘evlilik yıldönümünü kutlamak istemediğini bugünün onun iÇin herhangi bir anlam ifade etmediğini söyledi,, ve hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. Bir keresinde doğum gününü çalıştığım iÇin bir gün sonrasında kutladım diye çok üzülmüştü. Özel günlere bu kadar önem veren bi adam nasıl oldu da bu hale geldi. Derdim hediye vs değil elbette ama etrafındaki herkesin bütün derdine derman olup koşan bu adam artık beni görmüyor. Ne anlamam ne yapmam gerekiyor.

Yani hamile eşinede unuttum dersin, yoğundum fırsatım olmadı dersin ama bugünün benim için bir anlamı yokta demezsin. Sizin -özellikle daha hassas olacağınız bir dönemde- üzüleceğinizi bile bile söylenen sözler. Konu sahibi sizce bir zamanlar çıtayı bu kadar yükselten bir insan neden bile bile eşini üzmek ister? Hamilelikten dolayı ister istemez ve haklı olarak kendinize odaklandığınız için kaçırdığınız şeyler olabilir mi?

Hediye beklememişsiniz ama daha önce her özel günde alıyormuş, ya da hazırlık vs yapıyormuş. Ben iyimser yaklaşacağım biraz, acaba maddi sıkıntı mı yaşıyor sizin bilmediğiniz? Hediye alamayacağı için böyle bir açıklama yapmış olabilir mi?

Özel günlere ben şahsen önem vermem ama "bugün bana bir şey ifade etmiyor" demek de çok fazla. Bu önem vermemek değil, bile bile sizi üzmeye çalışmış.

Parası olmayabilir. Unutmuş olabilir. Artık sürpriz yapmak istemiyor olabilir. Insan gibi gelip derdini anlatabilirdi. Hamile kadının gözünün içine baka baka söylediği şey bana uc bir nokta gibi geldi.

Sizi sevdiğinden ve bebeği istediğinden emin misiniz sevgili konu sahibi?

Eşimle 2 sene sevgili nişanlılık derken 2 senedir de evliyiz. Kendisi özel günlere çok fazla önem veren bir erkek. 4 senelik bu beraberlikte Tanışma yıldönümümüzde bana kitap yazıp bastırmıştı. Hiçbir özel günü atlamamış iyi kötü küçük büyük sürprizler yapmıştır. Sadece özel günlerde değil Normal zamanlarda bile elinde bi çiçekle gelen romantik bir adamdır. Şimdi 8 aylık hamileyim doğuma oldukça az kaldı. Üç gün önce evlilik yıldönümümüzdü bende illaki bir şeyler bekledim. Çünkü çok yoğun çalışıyor birbirimizi neredeyse göremiyoruz diyebilirim. Ben hediyemi vs aldım ondan ses çıkmayınca unuttu sandım ama keşke unutsaydı bana verdiği cevap şu oldu. ‘evlilik yıldönümünü kutlamak istemediğini bugünün onun iÇin herhangi bir anlam ifade etmediğini söyledi,, ve hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor. Bir keresinde doğum gününü çalıştığım iÇin bir gün sonrasında kutladım diye çok üzülmüştü. Özel günlere bu kadar önem veren bi adam nasıl oldu da bu hale geldi. Derdim hediye vs değil elbette ama etrafındaki herkesin bütün derdine derman olup koşan bu adam artık beni görmüyor. Ne anlamam ne yapmam gerekiyor.
Durup dururken 1 sabah kalkıp bunu demiş olamaz. Başka şeyler vardır mutlaka altta yatan

10 yıllık gibi olmuş çökmüş adam iki yılda
Bende kutlamam ama bir öperiz birbirimizi okadarda değil yeanni 🤭

Siz verin hediyeyi ve senin için anlam ifade etmiyorsa bir düşün evliligimiz devam ettirelimmi diye bir zarf at bakalım anlam ifade etmiyor baya ağır olmuş.

10 yıllık gibi olmuş çökmüş adam iki yılda
Bende kutlamam ama bir öperiz birbirimizi okadarda değil yeanni 🤭

Siz verin hediyeyi ve senin için anlam ifade etmiyorsa bir düşün evliligimiz devam ettirelimmi diye bir zarf at bakalım anlam ifade etmiyor baya ağır olmuş.
Adamın cevabı zaten bu evlilik bitti, mecburen ediyor gibi bir şey. Zarfı bekliyorsa kabul edecektir. Bu defa da konu sahibi yalvar yakar olacaktır boşanmayalım diye. Boşanmak isteyecek biri olduğunu düşünmüyorum konu sahibinin çünkü.

Bu kadar uçlarda gezinmesine gerek yok.
Ya bulutlarda uçurmuş ya yerin dibine sokmuş.
Ortada kavga yok, öfke yok.

Hamile karısına bunu diyen adam için pek hayırlı düşünmem ne yazık ki.

O durduk yere aldığın çiçekleri bir yerine sok benim için de onların artik hiç bir önemi yok derdim ben heralde.

Ay çok ağır olmuş o laf yaa.
Resmen evliliğin önemi yok adam için.
Sizi üzmek istemiyorum ama ilk aklıma gelen bu oldu.
Acaba kavga falan mı etmiştiniz? Sanki kasıtlı üzmek istemiş gibi
Öncesinde bir kavga durumu yoksa adam için evlilik bitmiş de kadın hamile diye boşanamıyor gibi görünüyor. Konu sahibini de hamile hamile üzmek istemem ama, kocası yeterince üzmüş gerçi, islerim yoğun demesi de o sebeple olabilir, eve gelmek istemiyordur.

Öncesinde bir kavga durumu yoksa adam için evlilik bitmiş de kadın hamile diye boşanamıyor gibi görünüyor. Konu sahibini de hamile hamile üzmek istemem ama, kocası yeterince üzmüş gerçi, islerim yoğun demesi de o sebeple olabilir, eve gelmek istemiyordur.
Ya bana da öyle geldi. Konu başlığını okuyunca böyle ağır bi cevap geleceğini bilmeden girdim konuya. Adamın verdiği cevap resmen benim içime oturdu. Ki daha 2 yıllık evlilik yani.

X