• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve sorunlar

K.k. nde yenisiniz galiba.

Paran yoksa neden düğün yaptın?
Eşin ev işlerine yardım etmiyorsa,
neden evlendin?
Neden böyle bir adamdan çocuk yaptın?
Hiç mi gururun yok?
Boşan!

Bunlar sonraki konularınız için antreman olsun😀

Yapmanız gereken 1 bileziğinizi bozdurmak. Daha cicim aylarında bu kadar boğulmaya gerek yok.

Ayyyy ayranı yok içmeye……..
Millet sana neden evlendin demiyor. Millet sana madem bu kadar zor durumunuz var niye dugun yaptın diyor. Nikah yapanların canı yok mu ? Ne hatırası pardon. Ben dün çok zengin birinin Nikahına gittim mesela bak dugun degil. Bu bi tercihtir. Hatıra kalıcak zırvalıgına girersen cebinde 50₺ ile 2 ay geçirmeyi de kabul ettin demektir . Dil de pabuç gibi. Biri kumarbaz biri pabuç dil evliliğiniz 1 sene sürer sürmez

Pardon ? Düğün masraflarından nasıl kısılır sarayda düğün yapmadık hoş hayatınızda 1 kez olsun düğün yapsaydınız en kıytırık düğün için bile ne kadar para gidiyor bilirdiniz. Düğün video çekimi fotoğrafcı pastasıydı orkestrasiydi bunlar olmadan olmuyor maalesef. Düğün çekimi mi olmasaydı mesele demek istediğinizi anlamadım bence siz gerçekten garipsiniz nasıl insanlar var hayret ediyorum. Garip olan her şeyin ateş pahası olması ve sizin vu cehaletle konuşmanız bana yorum yapmayın. İyi aksamlar
Hayır haksızsın.millete saldırmayın.ölüyorsunuz düğün yapmaya gösterişe. Ya durumun yoksa yaparsın bir nikah cok mu zor anlamadımki. Ama yok illa o düğün sarayları tutulacak. Sonra da 50 TL kaldı ne yapayım.,sacma geliyor bana da

Meraba arkadaşlar daha yeni evliyim 1 ay önce düğünümüz oldu borç harç derken çok sıkıştık, 4 tane bilezigimiz var. Eşimle tartıştık 2 aylık maaşını düğün olacak diye almıştı haliyle 1 buçuk ay kadar maaş almayacak ve şu an kirayi zor verdik ve elimizde sadece 50 tl para kaldı. Eşim nesine diye bir idda oyunu varmış 5 10 tllik oynuyordu ama kendine ait hesabı yok arkadaşları oynarsa oynuyor dedi ki bana son parayla idda mi oynasam tutar da borçları veririz delirdim ben tabiki hemen aklına bu geliyor. Kavga gurultu derken siz olsanız ne yaparsınız sadece o değil haliyle ben de sıkışıyorum 1 aydır neredeyse parasızlıktan dışarı adim atamadım ne bir gezme dolaşma dışarıda bi çay içme hicbir şey yok napa bilirim siz olsanız ne yapardiniz, daha 25 yaşındayım ve büyüklerim de bir akil verir yeni evli olduğum için de nasıl davranırım inanın bilmiyorum
Ablacım kocan kumar oynyor,O bileziklere sahıp cıkk,bır bır gidecek cünkü.
Orf ve adetler ac oturun ama yıne de o dugunu yapın demıyor buarada.

1 ay önce düğünümüz oldu borç harç derken çok sıkıştık,

Düğün video çekimi fotoğrafcı pastasıydı orkestrasiydi bunlar olmadan olmuyor maalesef.

İyi adamın 2 aylık maaşını pastaya, orkestra ve fotoğrafa bağla, sonra da 50 lira para kaldı diye adama çemkir. Evlenmek için nikah da yeterli, ama olmaz. El ne der değil mi? Yazık kafana...

Konu sahibinin cahil yorumlarını da okudum. Tüm üyelerin fikrini de. Kusura bakma ama haksızsınız. Daha önce kayınvalidem sadece 2 bilezik takıyor :( diye konunuzda bahsetmiştiniz. Şimdi de düğün için maden gibi zor bir işte çalışan kocanızın 2 aylık maaşını gömmüşsünüz. Bunları yaparken 2 ay boyunca ne yiyeceğiz, faturaları ve kirayı nasıl ödeyeceğiz diye düşünmediniz mi? 1 kere oluyor diye girdiğiniz kafa çok yanlış. Ben geleceğinizi de tahmin edebiliyorum. Cinsiyet partisi, Baby shower, Baby moon, özel hastanede doğum, Doğum fotoğrafçısı .... Daha sonra eve dönünce kocanıza çemkirme başlar yine 2-3 aylık maaşı gömeceğiniz için. Siz hesap kitap plan program bilmedikçe, böyle gelişi güzel yaşadığınız sürece çok sıkıntı çekersiniz. Yaptığınız şeyin ve sergilediğiniz tavrın doğru olmadığını bildiğiniz halde buradaki insanlara çemkiriyorsunuz. Eleştiriye açık değilseniz hiçbir yerde derdinizi, sıkıntınızı anlatmayacaksınız bu kadar basit.

Eklentiler

• A244972D-3026-4CE4-8FAA-40ED49A15A74.jpeg
    A244972D-3026-4CE4-8FAA-40ED49A15A74.jpeg
    95,2 KB · Görüntüleme: 46
Meraba arkadaşlar daha yeni evliyim 1 ay önce düğünümüz oldu borç harç derken çok sıkıştık, 4 tane bilezigimiz var. Eşimle tartıştık 2 aylık maaşını düğün olacak diye almıştı haliyle 1 buçuk ay kadar maaş almayacak ve şu an kirayi zor verdik ve elimizde sadece 50 tl para kaldı. Eşim nesine diye bir idda oyunu varmış 5 10 tllik oynuyordu ama kendine ait hesabı yok arkadaşları oynarsa oynuyor dedi ki bana son parayla idda mi oynasam tutar da borçları veririz delirdim ben tabiki hemen aklına bu geliyor. Kavga gurultu derken siz olsanız ne yaparsınız sadece o değil haliyle ben de sıkışıyorum 1 aydır neredeyse parasızlıktan dışarı adim atamadım ne bir gezme dolaşma dışarıda bi çay içme hicbir şey yok napa bilirim siz olsanız ne yapardiniz, daha 25 yaşındayım ve büyüklerim de bir akil verir yeni evli olduğum için de nasıl davranırım inanın bilmiyorum
Üzüldüm durumunuza,borç harç düğün yapıyorlar sonra olan çocuklara oluyor.Ne gerek vardı bu kadar borca girmeye.Allah yardımcınız olsun inşallah

Geldi fakat nakitler mobilya borçlarına gitti 2 aylık maaşı düğün için aldığı için (orkestra çekime vermek için) şu an maaş da yatmıyor altınlar var bir tek. 1 senedir en azından asgari ücret veren bir iş bakıyorum ama yok maalesef yaşadığımız yer küçük ve imkan çok zor eşim zaten maden de çalışıyor kadınlar için pek bir imkan bulamadık bu şehirde
Siz o bilezikleride yersiniz merak etmeyin,şartmıydı çekim,düğün salonu,bi kına gecesi bi nikah yapın yeter.

Cemkirmek değil benimkisi her düğün yapan bu zorluğa düşer bilenler bilir yol kesen para alan daha bir sürü şey siz öyle kaset falan diyorsunuz ama olmuyor işte dediginiz gibi keske olucak olsa ben sadece ne yapabilirim derdindeyken karşılaştığım onca itam var hepimiz insaniz birbirimizi anlamamız gerekir çok şaşırtıcı
Yooo herkes düğün yapmıyor, ya da düğün yapan herkes aylarca aç kalmıyor....çok değişik bir kafa yapınız ve çevreniz var. İlginç

Konu sahibinin cahil yorumlarını da okudum. Tüm üyelerin fikrini de. Kusura bakma ama haksızsınız. Daha önce kayınvalidem sadece 2 bilezik takıyor :KK43: diye konunuzda bahsetmiştiniz. Şimdi de düğün için maden gibi zor bir işte çalışan kocanızın 2 aylık maaşını gömmüşsünüz. Bunları yaparken 2 ay boyunca ne yiyeceğiz, faturaları ve kirayı nasıl ödeyeceğiz diye düşünmediniz mi? 1 kere oluyor diye girdiğiniz kafa çok yanlış. Ben geleceğinizi de tahmin edebiliyorum. Cinsiyet partisi, Baby shower, Baby moon, özel hastanede doğum, Doğum fotoğrafçısı .... Daha sonra eve dönünce kocanıza çemkirme başlar yine 2-3 aylık maaşı gömeceğiniz için. Siz hesap kitap plan program bilmedikçe, böyle gelişi güzel yaşadığınız sürece çok sıkıntı çekersiniz. Yaptığınız şeyin ve sergilediğiniz tavrın doğru olmadığını bildiğiniz halde buradaki insanlara çemkiriyorsunuz. Eleştiriye açık değilseniz hiçbir yerde derdinizi, sıkıntınızı anlatmayacaksınız bu kadar basit.
her sözüne katılıyorum tek bir şey dışında özel hastanede doğumu buradan ayır :D bende özel hastanede doğum yaptım sebebi de izmirde pandemi de devlet hastanesinde doğum yapmak istememiştim :D ama ben kendim çalışıyordum

Ayağını yorgana göre uzatmak lâzim,yoksa ilerde ne yorgan ne yatacak yeriniz olur. Örf adet, büyükler öyle istedi diye bu kadar masrafa girilmez İnsan düğün sonrasında ne yeyip ne içeceğini nasıl geçineceğini düşünmeli. Düğün için akıl verenler ,şuan nerde???? İkinizde ekonomiyi ve geçinmeyi bilmiyorsunuz.Ögrenip, dikkatlice yaşamaya başlayın yoksa çok sıkıntılı günler sizi bekliyor.

Pardon ? Düğün masraflarından nasıl kısılır sarayda düğün yapmadık hoş hayatınızda 1 kez olsun düğün yapsaydınız en kıytırık düğün için bile ne kadar para gidiyor bilirdiniz. Düğün video çekimi fotoğrafcı pastasıydı orkestrasiydi bunlar olmadan olmuyor maalesef. Düğün çekimi mi olmasaydı mesele demek istediğinizi anlamadım bence siz gerçekten garipsiniz nasıl insanlar var hayret ediyorum. Garip olan her şeyin ateş pahası olması ve sizin vu cehaletle konuşmanız bana yorum yapmayın. İyi aksamlar
Biz düğün yapmadık. Evde nikah kıydık sonra ailemizle yemeğe çıktık. Fotografları da eniştem çekti. Hayır ben siz neden düğün yaptınız diye sizi kınamıyorum istemişsiniz yapmışsınız. Ancak bu kadar da agresif olmayın, düğün masrafı kısılabilir siz kısmak istememişsiniz. Herşeyin ateş pahası olması konusunda haklısınız ve bu normal değil buna da katılıyorum. Ancak burada şu anda önemli olan konu eşinizin kumar oynayarak borç kapatmaya çalışması ki bu çok yanlış. Borcunuz 1 iken 10 olur. Altınlardan birini bozdurmaktan başka bir çare görünmüyor.

her sözüne katılıyorum tek bir şey dışında özel hastanede doğumu buradan ayır :KK70: bende özel hastanede doğum yaptım sebebi de izmirde pandemi de devlet hastanesinde doğum yapmak istememiştim :KK70: ama ben kendim çalışıyordum
Tabi ki yaptirabilir ona lafım yok. Ama bütçesini dikkate almayarak sadece şımarıklık için isteyeceği belli bunları. Yoksa doğum gibi özel bir olay bence de özel hastanede olmalı.

Geldi fakat nakitler mobilya borçlarına gitti 2 aylık maaşı düğün için aldığı için (orkestra çekime vermek için) şu an maaş da yatmıyor altınlar var bir tek. 1 senedir en azından asgari ücret veren bir iş bakıyorum ama yok maalesef yaşadığımız yer küçük ve imkan çok zor eşim zaten maden de çalışıyor kadınlar için pek bir imkan bulamadık bu şehirde
Bileziginizin birini bozdurup rahat edebilirsiniz idare edin ve sonrasi zaten yatar maasinizda. En azindan borcunuz kalmamistir sanirim. Ayaginizi yorganiniza göre uzatirsaniz insallah sknti yasamazsiniz. Mutluluklar

İddaya bulaşmış adamın tek sözüne güvenmem. Bileziklerimi gider anneme veririm saklamasını söylerim ( tabi annenize güveniyorsanız) hemen iş bakmaya başlarım paramın zerresini kendisine vermem eğer tedavi olmazsa bağımlılığı için bosanacagimi söyler resti çekerim.

Tabi ki yaptirabilir ona lafım yok. Ama bütçesini dikkate almayarak sadece şımarıklık için isteyeceği belli bunları. Yoksa doğum gibi özel bir olay bence de özel hastanede olmalı.
kesinlikle :( doğumda zaten hafta sonu acile gitmek zorunda kalmıştım egenin acili bide ege üniversitesi acili 34 . haftamda 5 kişi alttan açılma kontrol etti stresten açılmam oldu erken doğuruyordum stajyerlerde öğrenmek istiyo ama rezalet bir durum kendimi deneme tahtası gibi hissettim sırf bu yüzden 3 gün hastanede yattım bu olay yüzünden doğumu durdurmak için.

Neden düğün olmasın mesela ? Adet örf ve geleneklerimiz bunu gerektiriyordu siz yapmazsınız olur biter her aile bir olmuyor sonuç olarak sorum neden düğün değildi veya gelin neden düğün yaptık bunu konuşalım da değildi sorum dışında yorum yapmazsanız çok iyi olur siz kendiniz düğün yapmazsınız mesele kapanır...
Çok doğru bir soru sormuş arkadaş. İki aylık maaşı peşin öekip düğün aonradı maaşsız kalacak durumda olacaksanız düğün yapmış olmanız cidden çok fuzuli. Evet ilk kez evleniyorsunuz düğün yaparak evlenmek istemeniz, çok, dığl ve hakkınız ancak düğünden sonra elinize 50 lira kalmış, ve yeni evliyken elinizle dışarı çıkıp gezip tozmak yerine evde oturmak zorunda kalmanız da sizi üzüyor haliyle. Maddi açıdan bu derece zor duruma düşecekse insan düğün yapmak çok anlamsız.

Back