- 24 Eylül 2010
- 5.879
- 18.916
- 448
- Konu Sahibi Begumsummm
-
İyi de çocuk gak dedi mi su guk dedi mi havuzlu tatil mi almalı? Çocuk yoktan da anlamalı. Her şeye istediği an sahip olamayacağını bilmeli. Diğer türlü doyumsuz, varlık-yokluk bilmeyen sorumsuz yetişkinlere dönüşüyorlar.Yanılıyorsunuz
Parasız saadet olmaz
Paranız yoksa bebeğe bez alamasınız, olsun eski çarşafları keser bağlarım diyorsanız bilmem
Herkesin saadet anlayışı farklı elbet
Ama çocuklar büyüdükçe 2 şehir gezelim çok eğlenim dinlemiyor
Tatil bakıyoruz kızım diyorki anne odamızdan direk havuza atlayalım öyle otellere bak
Geçen ay en son model telefon almıştık ona şimdide kablosuz kulaklığını istiyor mesela, orjinal olcakmış
Bayram harçlığı ile telefonına uyumlu akıllı saat alcakmış, yetmezse baba sen üstünü tamamla diyor
Bunlar paramız olmasın, sevgimiz yeterle ödenmiyor malesef
Ya ben bir de ailelerin düğün istiyor olayına inanmak istemiyorum. Düşünsenize bir oğlunuz var madencilik gibi zor bir işte çalışıyor. Siz anne baba olarak düğün diye diretebilirmiydiniz. Beni lincleyebilirsiniz ama genelde bu diretmeyi gelin ailesi yapıyor. Daha yakın zamanda bir akrabamin başına geldi. Önce sadece nikahı kabul etti gelin tarafı sonra ille düğün düğün damat tarafının başını yediler. E simdi noldu borçlar için kredi çekmek zorunda kaldılar. cicim ayları borçların sıkıntısıyla geciyorSiz çalışmıyorsunuz, eşiniz iki aylık maaşını önden çekiyor, neymiş sevdiği için düğün yapmış. Sizde eşinizi düşünseydiniz biraz keşke. Düğün yaparsınız ama parasızlıktan evde oturup birbirinizi yersiniz böyle.
Evliliği evcilik oynamak sanmaya devam edin. Sizi çok seven kocanız bir yerlerden para bulup getirsin, gezdirsin sizi böyle kuru kuru, evde oturtacak sevgi mi olur?
Zaten koca terk etmiş, oğlunu yalnız başına büyütmüş bir kadın düğün diye tutturmuş olabilir mi?Ya ben bir de ailelerin düğün istiyor olayına inanmak istemiyorum. Düşünsenize bir oğlunuz var madencilik gibi zor bir işte çalışıyor. Siz anne baba olarak düğün diye diretebilirmiydiniz. Beni lincleyebilirsiniz ama genelde bu diretmeyi gelin ailesi yapıyor. Daha yakın zamanda bir akrabamin başına geldi. Önce sadece nikahı kabul etti gelin tarafı sonra ille düğün düğün damat tarafının başını yediler. E simdi noldu borçlar için kredi çekmek zorunda kaldılar. cicim ayları borçların sıkıntısıyla geciyor
Kadın oğlunu da tek başına büyütmüş, düğün diye tutturdugunu hiç sanmıyorum. Aileler de dediği sadece kendi ailesi muhtemelen.Ya ben bir de ailelerin düğün istiyor olayına inanmak istemiyorum. Düşünsenize bir oğlunuz var madencilik gibi zor bir işte çalışıyor. Siz anne baba olarak düğün diye diretebilirmiydiniz. Beni lincleyebilirsiniz ama genelde bu diretmeyi gelin ailesi yapıyor. Daha yakın zamanda bir akrabamin başına geldi. Önce sadece nikahı kabul etti gelin tarafı sonra ille düğün düğün damat tarafının başını yediler. E simdi noldu borçlar için kredi çekmek zorunda kaldılar. cicim ayları borçların sıkıntısıyla geciyor
Her dediği ve istediği yapılmaz tabii çocuğunİyi de çocuk gak dedi mi su guk dedi mi havuzlu tatil mi almalı? Çocuk yoktan da anlamalı. Her şeye istediği an sahip olamayacağını bilmeli. Diğer türlü doyumsuz, varlık-yokluk bilmeyen sorumsuz yetişkinlere dönüşüyorlar.
şu konudan sonra daha çok sinirim bozuldu. Tek başına çocuk büyütmüş bir kadın var ortada, iki bileziği beğenmiyor bir de. Hayır yani evlenmeye karar vermişler kadın sanki mecbur takı takmaya. Şimdi de asıl sorunu bence anneden para istemiyor olması kocasının. Kadını multi milyoner falan sanıyor galiba. Gerçi bu mantıktaki insanlar "bana ne bul, ben anlamam" kafasında oluyor. Şımarıklık oldukça yaygın toplum san
Orda şunu demek istemiş. Dünyadaki son gün gibi tüm varı yoğu düğüne harcarsan şimdi böyle kara kara düşünürsün demek istemiş. Düşünmeden harcamış düğün için daha bir ay olmuş dara düşmüşler. Olmayan parayı düğünde harcarsan sihirli bir değnek gelip durumu düzeltecek halı yokYine yazmış olmak için yazmışsınız. 50 TL ile bir buçuk ay nasıl saadet olacak mühendis hanım mikemmel hayatınızı işin içine katıp boş edebiyat yapmadan anlatsanıza bize??
Kesinlikle öyle olduğunu düşünüyorum bende.Kadın oğlunu da tek başına büyütmüş, düğün diye tutturdugunu hiç sanmıyorum. Aileler de dediği sadece kendi ailesi muhtemelen.
Su gencim guzelim diyen abla da kesin sıdıkaya benziyordur varya .Kayda değer insan popülasyonunun doğru düşünme yetisi yok gibi gelmeye başladı artık bana. Demin boşanma davası süren adamla birlikte olan bir kızımız " gencim güzelim diye çekemiyorsunuz" cümlesi kuruyordu, şimdi de " seni düğün yapacak kadar seven adamı bulamadın tabii" diye bir mantıkla karşılaşıyorum. Hayır tercih meselesi, düğün yapmak istiyorsanız yaparsınız da bunu bir sevgi ölçütü olarak görmek alt eğitim grubunun bir mantıklandırması. Elinizde altınınız varmış, 50 tl ile iki ay geçmeyeceğine göre bozdurmaktan başka şansınız yok. Eşiniz ailesinden para istemiyor diye dert ediyorsunuz sanırım ama adam isteyebilse zaten isterdi. üstelik elinizde altın varken millete minnet etmeye ne gerek var?
Kir papatyasiii yorumlarini cok begeniyorum lakin parasiz saadet olmuyorParasız saadet olmaz diyen arkadaşlara katılmıyorum oluyor bence . düğün zamanı ikimiz de mühendis olmamıza rağmen asgari ücretle çalışıyorduk çekim yaptiramadik mesela ama benim içimde yara falan kalmadı . Balayı diye üç gün gittik bes yıldızlı herşey dahil otel değildi ama iki şehir gezdik çok eğlendik. Bir ay değil aylarca evde oturduk borcumuz vardı ama sonra işler değişti durumlar toparlandi. Şimdi de şartlar biraz sıkıştı eşim tek kişi çalışmak zorunda . Iyi bir okuldan mezun mühendis ama malum şartlarda aldığı maaş anca geçinmeye yetiyor bizde bu şekilde tatil yaptık dışarıda dikkatli yiyoruz . Çocuğun ihtiyaçlarına öncelik veriyoruz . Ben konu sahibini ve eşini makul bulmadım . Biri iddia oynayıp para kazanacagini zanneden bir çocuk . Diğeri de bir kere yapılıyor diye her şeyin yapılmasını istemiş bir kız . Ülkenin gerçekleri herşey bir arada olmuyor . Olmasını isteyen zengin koca bulacak .
Sizenle aynı yerden bakmamız mümkün değilDediğim gibi herkesin şartları, büyüme şekli farklı.
Ama öyle derimle şöyle yaparımla olmuyor
Zaman öyle değil
Biz değil havuza odadan atlamak senede biaç gün tatil yaptığımız için kendimizi şanslı görürdük, çünkü hiç gitmeyen tatili, köyde bağda bahçede anneanne babaannede geçiren arkadaşlarım vardı çevremde.
Denize sıfır yazlığım var, çocuklar orayı tatilden saymıyor. Tatile nezaman gidicez, 1 hafta çok az 10 gün gidelim diyorlar.
İsteyen istediği kadar çocuk yapar yada yapmaz ama durum bu
Onların ki malesef cahillik . Bir kere oluyor vay adet diye plansız yaşayıp elli TL ile ortada kalmak çok normal değil . Ben bambaşka bir şeye yorum yaptım aslındaKir papatyasiii yorumlarini cok begeniyorum lakin parasiz saadet olmuyorsiz iki muhendis olarak azami bir mali tempo tutturmussunuzdur bunlar sifirinda sifiri baksana 50 tl den para yakalamaya calisiyor
Siz henüz elestiriye açık değilsiniz ki bu tarz konuşmalarınızla daha çok kavga edersiniz biraz sakin olunPardon ? Düğün masraflarından nasıl kısılır sarayda düğün yapmadık hoş hayatınızda 1 kez olsun düğün yapsaydınız en kıytırık düğün için bile ne kadar para gidiyor bilirdiniz. Düğün video çekimi fotoğrafcı pastasıydı orkestrasiydi bunlar olmadan olmuyor maalesef. Düğün çekimi mi olmasaydı mesele demek istediğinizi anlamadım bence siz gerçekten garipsiniz nasıl insanlar var hayret ediyorum. Garip olan her şeyin ateş pahası olması ve sizin vu cehaletle konuşmanız bana yorum yapmayın. İyi aksamlar
Sizde normal bir düğün salonunda yapsaydınız 20 bin nere 40, 50 bin nereGeldi fakat nakitler mobilya borçlarına gitti 2 aylık maaşı düğün için aldığı için (orkestra çekime vermek için) şu an maaş da yatmıyor altınlar var bir tek. 1 senedir en azından asgari ücret veren bir iş bakıyorum ama yok maalesef yaşadığımız yer küçük ve imkan çok zor eşim zaten maden de çalışıyor kadınlar için pek bir imkan bulamadık bu şehirde
Biz de evlendik ve yapmadik mesela:) fotograflari arkadasim cekti sadece evde konu komsuya yemek verdik(annem kendi vermek istedi parasini da o verdi bana kalsa bunu da yapmazdim) sonra nikahimizi kiydik evimize geldik oturduk. Ve biz de bi kere evlendik. yurtdisina iki hafta balayina gittik gezdik tozduk donuste bi otelde tatil yaptik. Evimizin eksik esyalarini aldik. İsteyince oluyor yani. Ha dugun de sizin hayaliniz olabilir o zaman da pesinden gelen sikintiyi goze almis olacaksiniz. Oncelik ve tercih meselesi.Pardon ? Düğün masraflarından nasıl kısılır sarayda düğün yapmadık hoş hayatınızda 1 kez olsun düğün yapsaydınız en kıytırık düğün için bile ne kadar para gidiyor bilirdiniz. Düğün video çekimi fotoğrafcı pastasıydı orkestrasiydi bunlar olmadan olmuyor maalesef. Düğün çekimi mi olmasaydı mesele demek istediğinizi anlamadım bence siz gerçekten garipsiniz nasıl insanlar var hayret ediyorum. Garip olan her şeyin ateş pahası olması ve sizin vu cehaletle konuşmanız bana yorum yapmayın. İyi aksamlar
İnsanlar diyor ki neden birkiminiz yokken, maddi durumunuz müsait değilken dar gününüzde bile arayamayacağınız insanları toplayıp eğlendirdiniz? Daha minimal daha mütevazı bir tören yapsaydınız şimdi böyle bir durumda olmazdınız. Yarın her ikiniz de maddi sıkıntılardan bunalınca o bir kere oluyor diye sakınmadıgınız düğününüz mahkemede bitiyor. Açarsınız buraya “arkadaşlar boşanıyorum yardım” diye bir konu.SANA NEEEEE EVET 1 KERE OLUYOR OMRUM BOYUNCA DA HATIRA :)))) byyyss
Eşiniz kumar oynadığı sürece dışarda içecek çay parada olmaz. İkincisi dış çekim çok önemli birşey de değil ben çektirmedim mesela sıkışcağıma çektirmem dedim tv aldırmadım eşimin bekar evinde kullandığı tv yi kabul ettim buzdolabını kabul ettim neden? Böyle sıkıntılar çekmemek için. Biraz fedakar olmanız lazımdı bak millet ne der kafasından çektiğiniz çileye rabbim yardım etsin umarım yakın zamanda bir iş bulur çalışırsınız ama eşinizi kumardan uzaklaştırın sonu gelmez yoksaMeraba arkadaşlar daha yeni evliyim 1 ay önce düğünümüz oldu borç harç derken çok sıkıştık, 4 tane bilezigimiz var. Eşimle tartıştık 2 aylık maaşını düğün olacak diye almıştı haliyle 1 buçuk ay kadar maaş almayacak ve şu an kirayi zor verdik ve elimizde sadece 50 tl para kaldı. Eşim nesine diye bir idda oyunu varmış 5 10 tllik oynuyordu ama kendine ait hesabı yok arkadaşları oynarsa oynuyor dedi ki bana son parayla idda mi oynasam tutar da borçları veririz delirdim ben tabiki hemen aklına bu geliyor. Kavga gurultu derken siz olsanız ne yaparsınız sadece o değil haliyle ben de sıkışıyorum 1 aydır neredeyse parasızlıktan dışarı adim atamadım ne bir gezme dolaşma dışarıda bi çay içme hicbir şey yok napa bilirim siz olsanız ne yapardiniz, daha 25 yaşındayım ve büyüklerim de bir akil verir yeni evli olduğum için de nasıl davranırım inanın bilmiyorum
Aynı yerden bakmamız gerekmiyor zaten.Sizenle aynı yerden bakmamız mümkün değil
Hem yokken her dala atlamak isteyin hem de burda e madem durum yoktu düğün yapmasaydınız diyen üyelere çemkirin. Evleniyorum çok şükür durum var mümkün mertebe bütçeme göre düğün yapıyorum. Olmasa yapmazdım. Ha illa istiyorsam da ertelerdim.Neden düğün olmasın mesela ? Adet örf ve geleneklerimiz bunu gerektiriyordu siz yapmazsınız olur biter her aile bir olmuyor sonuç olarak sorum neden düğün değildi veya gelin neden düğün yaptık bunu konuşalım da değildi sorum dışında yorum yapmazsanız çok iyi olur siz kendiniz düğün yapmazsınız mesele kapanır...
Ya düğün yapacak parası olmayan adamdan düğün beklemek çok mu vicdanlıca?Ahahah bu ağladığım anlamına gelmez zorda olduğum anlamına gelir ki ben zorluktan çıkmasını bilirim Allaha şükür sen oturup şu kötü kalbinle acaba sevilebilecek miyim diye düşünüp ağlaya bilirsin:) cahille muhabbet etmek en sevmedigim şeydir mesela bugün 50 liram olur cebimde sadece ama 1 2 aya geçer ben yine çayımı kahvemi yemeğimi yer gezerim geçici şeylerdir bunlar, ama vicdan ve merhamet her daim kalıcıdır bilgin olsunnn kendin için dua etmelisin şu kalbinle umarım seni sevip düğün yapacak kadar değer veren birine ddenk gelebilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?