Eşim ve sorunlar

İyi de çocuk gak dedi mi su guk dedi mi havuzlu tatil mi almalı? Çocuk yoktan da anlamalı. Her şeye istediği an sahip olamayacağını bilmeli. Diğer türlü doyumsuz, varlık-yokluk bilmeyen sorumsuz yetişkinlere dönüşüyorlar.

Ya ben bir de ailelerin düğün istiyor olayına inanmak istemiyorum. Düşünsenize bir oğlunuz var madencilik gibi zor bir işte çalışıyor. Siz anne baba olarak düğün diye diretebilirmiydiniz. Beni lincleyebilirsiniz ama genelde bu diretmeyi gelin ailesi yapıyor. Daha yakın zamanda bir akrabamin başına geldi. Önce sadece nikahı kabul etti gelin tarafı sonra ille düğün düğün damat tarafının başını yediler. E simdi noldu borçlar için kredi çekmek zorunda kaldılar. cicim ayları borçların sıkıntısıyla geciyor

Zaten koca terk etmiş, oğlunu yalnız başına büyütmüş bir kadın düğün diye tutturmuş olabilir mi?

Kadın oğlunu da tek başına büyütmüş, düğün diye tutturdugunu hiç sanmıyorum. Aileler de dediği sadece kendi ailesi muhtemelen.

Her dediği ve istediği yapılmaz tabii çocuğun
Ama mantıklı ve gerekli istekleri yaparım
Bende öyle büyüdüm bir zararonı görmedim
Varıda biliyorum yokuda
Doyumsuzda değilim
Ayrıca bu isteklerinin öyle havadan sudan gelmediğini, çalışmak gerektiğinin farkındalar
Doyumsuz olurlar diyorsunuz ama istedikleri yapılmayanlar daha doyumsuz oluyor.
Çevremdede var sonradan görmek çok fena birşey biranda ne oldum delisi olanlar var
Konusahibi gibi mesela oda olsun buda olsun birkez oluyor diye diye borca batıyorlar sonradan
Ömründe kaç sene çalıştı acaba eşi 2 aylık maaşı ortaaya koyarken kendi kaç aylık maaş verdi

Yine yazmış olmak için yazmışsınız. 50 TL ile bir buçuk ay nasıl saadet olacak mühendis hanım mikemmel hayatınızı işin içine katıp boş edebiyat yapmadan anlatsanıza bize??
Orda şunu demek istemiş. Dünyadaki son gün gibi tüm varı yoğu düğüne harcarsan şimdi böyle kara kara düşünürsün demek istemiş. Düşünmeden harcamış düğün için daha bir ay olmuş dara düşmüşler. Olmayan parayı düğünde harcarsan sihirli bir değnek gelip durumu düzeltecek halı yok

Su gencim guzelim diyen abla da kesin sıdıkaya benziyordur varya .

Kir papatyasiii yorumlarini cok begeniyorum lakin parasiz saadet olmuyor siz iki muhendis olarak azami bir mali tempo tutturmussunuzdur bunlar sifirinda sifiri baksana 50 tl den para yakalamaya calisiyor

Sizenle aynı yerden bakmamız mümkün değil

Kir papatyasiii yorumlarini cok begeniyorum lakin parasiz saadet olmuyor siz iki muhendis olarak azami bir mali tempo tutturmussunuzdur bunlar sifirinda sifiri baksana 50 tl den para yakalamaya calisiyor
Onların ki malesef cahillik . Bir kere oluyor vay adet diye plansız yaşayıp elli TL ile ortada kalmak çok normal değil . Ben bambaşka bir şeye yorum yaptım aslında

Siz henüz elestiriye açık değilsiniz ki bu tarz konuşmalarınızla daha çok kavga edersiniz biraz sakin olun

Sizde normal bir düğün salonunda yapsaydınız 20 bin nere 40, 50 bin nere

Biz de evlendik ve yapmadik mesela:) fotograflari arkadasim cekti sadece evde konu komsuya yemek verdik(annem kendi vermek istedi parasini da o verdi bana kalsa bunu da yapmazdim) sonra nikahimizi kiydik evimize geldik oturduk. Ve biz de bi kere evlendik. yurtdisina iki hafta balayina gittik gezdik tozduk donuste bi otelde tatil yaptik. Evimizin eksik esyalarini aldik. İsteyince oluyor yani. Ha dugun de sizin hayaliniz olabilir o zaman da pesinden gelen sikintiyi goze almis olacaksiniz. Oncelik ve tercih meselesi.

SANA NEEEEE EVET 1 KERE OLUYOR OMRUM BOYUNCA DA HATIRA :)))) byyyss
İnsanlar diyor ki neden birkiminiz yokken, maddi durumunuz müsait değilken dar gününüzde bile arayamayacağınız insanları toplayıp eğlendirdiniz? Daha minimal daha mütevazı bir tören yapsaydınız şimdi böyle bir durumda olmazdınız. Yarın her ikiniz de maddi sıkıntılardan bunalınca o bir kere oluyor diye sakınmadıgınız düğününüz mahkemede bitiyor. Açarsınız buraya “arkadaşlar boşanıyorum yardım” diye bir konu.

Eşiniz kumar oynadığı sürece dışarda içecek çay parada olmaz. İkincisi dış çekim çok önemli birşey de değil ben çektirmedim mesela sıkışcağıma çektirmem dedim tv aldırmadım eşimin bekar evinde kullandığı tv yi kabul ettim buzdolabını kabul ettim neden? Böyle sıkıntılar çekmemek için. Biraz fedakar olmanız lazımdı bak millet ne der kafasından çektiğiniz çileye rabbim yardım etsin umarım yakın zamanda bir iş bulur çalışırsınız ama eşinizi kumardan uzaklaştırın sonu gelmez yoksa

Hem yokken her dala atlamak isteyin hem de burda e madem durum yoktu düğün yapmasaydınız diyen üyelere çemkirin. Evleniyorum çok şükür durum var mümkün mertebe bütçeme göre düğün yapıyorum. Olmasa yapmazdım. Ha illa istiyorsam da ertelerdim.
Bu işin matematiği belli. 2 aylık maaşı çekip düğün sevdasına düşersen, evlendikten sonra masadaki iki zeytinle bakışırsın artık. Düğünü erteleseydin en güzel geçmesi gereken zamanı böyle stresle yaşamazdın.
Sorunuz neden düğün yaptık konuşalım değildi, borçlarınızdı. Ama o borçlar düğün sevdası yüzünden olmadı mı ? Neyse artık gelenek göreneğiniz, adetleriniz ödesin borcunuzu

Ya düğün yapacak parası olmayan adamdan düğün beklemek çok mu vicdanlıca?
Düğün yapılmasını değer olarak gören maddeci bir insansın. Bu forumda herkes kendini böyle şeylerle tatmin etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…