Ben bizzat çocukların içindeyim. Gözlemlediğim kadarıyla bir çocuk ilkokul döneminde düzenli, sorumluluk sahibi, saygılı vs ise o öyle gidiyor . Yok tam tersiyse çocuk ortaokulda dahi düzelmiyor, çünkü karakteri, davranışları büyük ölçüde oturmuş oluyor.
İki gezinin ikisine de göndermemek gaddarlık olabilirdi ama bir tanesine gidecekmiş zaten.
Hem anne, öncesinde defalarca çocuğu bu ve benzeri konularda uyarmış. Daha ne yapsın? Anne çocuğun tüm hayatı boyunca ona sürekli bir şeyleri mi hatırlatsın, bu mümkün mü? Ha öyle yapan ana babaların çocuklarını da görüyoruz. Genelde sorumsuz, tembel, uyuşuk insanlar oluyor.
Kimisi çocuğun özel durumundan dolayı daha anlayışlı olunması gerektiğini yazmış ama anneye göre o durum için çocuğa ayrıcalık tanınması gereken bir durum yok.
Hem bu çocuk her hatasında " ben DEHB liyim" veya "ben şöyleyim" vs diyebilecek mi? Çocuk bunu birine dese millet onunla alay eder.
Hayat ve insanlar çok acımasız. . Yani, özel bir durumu varsa bile ne yazık ki her seferinde buna sığınamaz ve sığınmamalı.