- 6 Temmuz 2015
- 4.638
- 14.562
Benim yeğenim 10 yaşında ve hala daha dolap karıştırır, yer içer dağıtır falan kızarım uyarırım bazen sallamam toplarım. Kaldı ki ablam bu konularda acayip kızar ona, terbiye vermede sıkıntı da yok. Ha terbiyesizliği yok, birçok konuda iyi bir çocuk ama bu huyu değişmedi. Ama yarın öbür gün eşim yeğenimi bana bunlardan ötürü kötülerse ben de ağzının payını veririm eşime, neden mi çünkü üslup önemli. Bunu gayet saygılı dile getirmek var bir de yeğeninden bıktım gelmesin eve demek var. İkinci yolu denerse ben de eşinin tepkisini veriririm.
O onun yeğeni, canı kanı, ne diyecekti kötülemenize susup haklısın mı diyecekti. Evet annesi suçlu, bizim de evladımız var ama öyle başı boş bırakmıyoruz. Ancak bu tür şeyleri krize döndürüp eşinizin başına kakarsanız yok yere evliliğinizi bitirirsiniz. Eşe söylenecek şeyler var, söylenmeyecek şeyler var ve yeğenini eşe kızarak şikayet etmek söylememen gerekenlerden. Eşinden özür dileyip eltinle çözmelisin bunu. Ama sakince ve dert ettiğin şeyleri anlatarak öyle sinirle değil.
O onun yeğeni, canı kanı, ne diyecekti kötülemenize susup haklısın mı diyecekti. Evet annesi suçlu, bizim de evladımız var ama öyle başı boş bırakmıyoruz. Ancak bu tür şeyleri krize döndürüp eşinizin başına kakarsanız yok yere evliliğinizi bitirirsiniz. Eşe söylenecek şeyler var, söylenmeyecek şeyler var ve yeğenini eşe kızarak şikayet etmek söylememen gerekenlerden. Eşinden özür dileyip eltinle çözmelisin bunu. Ama sakince ve dert ettiğin şeyleri anlatarak öyle sinirle değil.