Eşim ve KÜÇÜK yeğeni huzurumu kaçırdı !

Ben anne değilim
Ama 4 yaşında yigenim var
Gün aşırı görüşürüz
Ama benden izinsiz dolabımı açmaz
İçerisinden bana sormadan birşey alıp yemez
Üstüne bastırarak söylüyorum 4 yaşında
Ailenin verdiği terbiye ile alakalı
Mesela dolapta süt varsa ister veririm
İkinciyi istedigi zaman ona ihtiyacımın olabileceğini söylerim (amacım yemek yemesı sütu kıskandığım için değil)
Alış verişe gideriz ve caninin cektigi tek birşeyi alır
İkincisini ısrar etsenizde yalvarsanizda almaz
Valla hiç pısırık değil
Gayette öz güvenli bir çocuk
Yatak odama dahi girmez olaki birşey dikkatini çekti habersiz asla ona dokunmaz
Resim yapmak ister kendine ait bir defteri var benim evimde onun dışında kitapligimda ki hiç bir şeye tek bir çizik atmaz
Daha bir sürü şey
Çocuklar meraklı olabilir ama anneler bazen onların durması gerektiği yerleri belirtmelidir bence

Tam 18 yil aile apartmaninda oturduk. Ust katta dayim , bir ustunde dedemler vardi.
Hergun saatlerim dayimlarda geciyodu okadar candan beraber buyuduk kuzenlerimle.
Ama bir kere bile buzdolabini acip bana bunu veeeeer dememisimdir asla. Masa da yemek yediklerinde bile israr kiyamet otururdum yok ben yedim derdim dayim cok kizardi yemiyorum diye.
Yada yemek yiyolarsa bahane bulup asagi inerdim rahatsiz etmemek icin.
Hem de kucucuk bir cocukken dusunuyodum bunlari.
tamamen ailesini hatasi.

Tam 18 yil aile apartmaninda oturduk. Ust katta dayim , bir ustunde dedemler vardi.
Hergun saatlerim dayimlarda geciyodu okadar candan beraber buyuduk kuzenlerimle.
Ama bir kere bile buzdolabini acip bana bunu veeeeer dememisimdir asla. Masa da yemek yediklerinde bile israr kiyamet otururdum yok ben yedim derdim dayim cok kizardi yemiyorum diye.
Yada yemek yiyolarsa bahane bulup asagi inerdim rahatsiz etmemek icin.
Hem de kucucuk bir cocukken dusunuyodum bunlari.
tamamen ailesini hatasi.
Sizdeki hayâ duygusu gerçekten takdire şayanmış:KK9:

Çocuk görünümlü canavar nedir ya ? Ne biçim bir tabir bu ? 6 yaşında hanımefendi,6.Ailesinin bazı şeyleri öğretmemesi çocuğun suçu değil.

Çocuk görünümlü canavar nedir ya ? Ne biçim bir tabir bu ? 6 yaşında hanımefendi,6.Ailesinin bazı şeyleri öğretmemesi çocuğun suçu değil.
Kötü çocuk da vardır .
Her şey aileyle alakali değil .
Tüm çocuklar saf değildir .
Yavru kedi gözü oyan çocuklar var .
Ruhları psikopat.
Aile istediği gibi davransin .

Mesela konuda anlatılan çocuk sevimsiz, şımarık .
Karakter bu
Tamamen aile değil .

Kötü çocuk da vardır .
Ruhları psikopat.

Karakter bu
Tamamen aile değil .
2 yasindaki bebeği iskence ederek olduren çocuklar da var. Her cocuk melek degil

Kötü çocuk da vardır .
Ruhları psikopat.

Karakter bu
Tamamen aile değil .

Buraya gelip 91798198115 satır çocuğu anlatacağına tek yapması gereken annesine gidip ''ya çocuğuna göz kulak ol ya da kapı orada'' demek.Çocuk sizin de dediğiniz gibi şımarık ama bilin bakalım kim şımartmış.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar. Biz eşimin ailesiyle aynı binada oturuyoruz. Eltim alt katımda oturuyor.
Eltimin Küçük oğlu 6 yaşında ve inanılmaz yaramaz bir çocuk! Görgü terbiye sıfır !
Bize ne zaman gelse direk buzdolabını açar karıştırır "onu yicem bunu yicem ". hatta bazen İZİN istemeden alır ve yer aşırı sinir olurum ben bu duruma . Kaç kere de annesi yanındayken uyardım. " X başkalarının buzdolapları izinsiz açılıp karıştırılmaz ! Ayıp ! Bişey istediğin zaman bana söyle varsa ben sana veririm ." Diye .
Ama yok o kadar asi ve dik başlı bir çocuk ki laftan anlamıyor o sadece kendi bildiğini okuyor .
Temizliğe de asla önem vermez yemek veya Abur cubur yedikten sonra o eller üstüne başına sürülür!!
bizdeyken ben zorla uyarıyorum da gidip ellerini yıkıyor . Banyoda da işi gücü sabunla oynamak işi bitince de elini tutup kapının arkasında asılı olan bornozlara silmeye kalkmıştı birkeresinde. Sürekli takip ediyorum onu gördüğüm gibi gittim ve uyardım " oğlum burda el havlusu var ya bornozlara niye siliyorsun diye " ,bide "yooo silmedim ki" diye yalan söylüyor gözümün içine baka baka.
çok yalan söyleme huyu da var . Çekmeceleri karıştırıp kalemliğimden kalem alır sonra "ben bunu okulda yerde buldum " der .
Eşim AÖF De öğrenci ders çalıştırıyorum ona o defteri almış neymiş resim yapacakmış "tamam kopar ordan 2-3 sayfa yap " dedim . Ama yok o her sayfaya çizip film yapçakmış sayfalar geçtikçe oynucakmış o film . "Oğlum görmüyor Musun dersler var bu defterde amcan çalışıyor" diyorum " amcam koca adam olmuş ne okuluna gidiyor sanki yalan söyleme" diyor.
Artık o saatten sonra sinirimden çatlıyorum işte . Neyse bunlardan daha çok var da ben size Cuma günü yaptığı şeyleri anlatayım .
Yine geldi annesiyle ve her tarafı karıştırmaya başladı mutfak çekmeceleri, camlar , tv sehpası , sıra buzdolabına geldi.
Benim uyarmama rağmen annesi de isteksiz Bi şekilde "oğlum kapat bak ayıp" deyip oğlunu çekmeye çalışıyor sözde! Bi yandan onla beraber dolabın içini süzüyor "al ne al ne istiyorsun" diyiverdi sonunda oda. çokomel vardı dolapta onları görmüş aldı ki kısa bir süre önce annesinin aldığı 2 tane keki yemişti bide salonda yeme huyları var "oturup mutfakta tepsinin üstünde ye " diyorum "yok içerde yicem " al o zaman tepsiyle ye ama dökme yerlere diye uyardım. Çünkü biliyorum herşeyi dökerek yiyor.
Neyse bu yedi biraz çizgi film izledi sonra tekrar gelip buzdolabını karıştırmaya başladı "ben yeşil zeytin yicem" !!!!!!
Ben tabi sinirden patlıyorum kendi evlerindeyken mutfağa uğramaz buraya gelince midesini kurtlar basıyor !
Aldı gitti içerde zeytin yemeye başladı . Her neyse bunlar sonunda gitti . Ertesi gün eşimle oturuyoruz. tv sehpamın üstünde 2 uçta süs eşyam var onlardan birtanesinin ağız kısmında Bi koyuluk farkettim o ne diye bakmaya gittim ki şoka girdim o küçük çocuk görünümlü canavar yediği çikolatayı çiğnemiş çiğnemiş süs eşyamın içine tükürmüş!! direk eşime gösterdim "bu ne rezillik nasıl bir çocuk bu hiç mi terbiye temizlik öğretmemişler bu çocuğa " diye söyleniyorum eşim sesini çıkarmadan dinledi.
Neyse aradan 1-2 gün geçti salonda zigon sehpamın üstünde de camdan bir süs eşyam var baktım tepesinde bişeyler var yakınına gittim kurumuş zeytin çekirdekleri !!!! İtinayla onları oraya dizmiş ! Allahım kriz geçircem ben denk gelip görmesem evime bir misafir gelse görse rezil olucam ! Dur dedim ben şu tv sehpasının üstündeki diğer bibloyada bakıcam Bi baktım onun içinde de 7-8 tane yeşil zeytin çekirdeği !
Allahım deli oldum ya ben asla alışık değilim böyle pisliklere . 4 aylık çoçuğum var ne zaman uyusa hemen temizliğimi işimi gücümü yapmaya çalışıyorum o uyanmadan şimdi böyle kirletilidğini görmek beni delirtti . Artık psikolojimi bozdu acaba başka nereye naptı diye her tarafı kontrol etmeye başladım koltukların altını yastıkların arkasını. ki iyi ki de bakmışım tuvalet peçetesinden alıp parçalayıp parçalayıp koltuğun altına atmış !
Ben artık iyice sinirlendim akşam eşime anlatıyorum bunları bana demesin mi " yaratıcı çocuk zeytin ağacı dikmiş oraya " !!!!! Ya sen ne diyorsun ben mecbur muyum senin yeğeninin pisliklerini temizlemeye kendin mi temizliyorsun bu evi de böyle rahat rahat konuşuyorsun gerekmediği sürece o çoçuğun artık bize gelmesini istemiyorum . Geldiği gibi zaten budolabına dadanır her tarafını karıştırır bundan da rahatsız oluyorum öyle kafasına göre İZİN almadan başkalarının dolabını açıp karıştıramaz" dedim
sonra bu başladı " benim yeğenim karıştırır da bide senden izin mi alıcak benim oğlum aşada böyle bişey yapsa yengem kızsa abim onu mahveder o yüzden sende sakın benim yeğenlerime karışma !
Bende dedim " benim oğlum hele Bi büyüsün öyle bişey asla yapmaz çünkü onu öyle eğitip öğreticem " dedim.
Bu içerde hala söyleniyor bana ben yatak odasına geçtim o kadar sinirlendim ki yeğeninin bu yaptığı şeyleri normal karşılayıp ona hak vermesine yastığını battaniyesini aldım içeri götürdüm " madem bana hak vermek bu kadar zor geliyor sana bu gece burda yat da aklın başına gelsin istersen hatta in yeğeninin koynunda yat" dedim.
Ben oğlumu uyuturken eşim geldi
" napıcaksın amcamlar gibi mi olalım birbirimize mi düşelim kardeşler yeğenler komple . Bi çocuğun yaptığı şeylere katlanamadın yemin ederim seni boşarım" dedi bana ve gitti içeri. Beynimden vurulmuşa döndüm .
8-9 yıllık beraberliğin sonunda evlenmişiz çocuğumuz olmuş birbirimizi o kadar severken o ettiği laf çok zoruma gitti.
Eşimde ailesi haksız bile olsa hep onları tutma huyu var ve bundan çok rahatsız oluyorum , üzülüyorum .
Ben yine de sabaha karşı 5 gibi uyandım baktım salonda yatıyor üstü yarı kapalı yarı açık kıyamadım gittim uyandırdım hadi gel yatağa diye beni Bi terslemeler . " bak o ettiğin boşanma lafına rağmen kıyamadım geldim seni çağırıyorum " dedim " git başımdan zaten 2 saat sonra kalkıcam gece nasıl burda yattıysam sabah da burdan kalkarım " Dedi .
Ben biraz daha ısrar edince beni itti ve ciddi bir ifadeyle "vallahi bak dövecem seni git " Dedi . Ben tabi o an delirdim ve yanına geldiğime lanet ettim içimden ! " öyle mi X dedim sen bence de git bugün o boşanma davasını aç açmazsan ş.......sizsin " dedim ve gidip yattım. Oda bişey demedi uyumaya devam etti sabah da kalktı giyindi işe gitti . Şimdi ben haksızmıyım , haksızsam nerde haksızım, akşam eşim geldiğinde nasıl davranmalıyım lütfen akıl verin :KK43: çok uzun oldu biliyorum ama anlatıp içimi dökmem lazımdı hakkınızı helal edin ve çok sağolun :KK43:
yani ben gülerek okudum çocuk hakkındaki yazdıklarınızı kusura bakmayın. nasıl kinlenmişsiniz öyle. madem o kadar rahatsız oluyorsunuz haddini bildirseydiniz çocuğa. eşinize söylenip dırdır ettiğiniz için şimdi ne yapsanız gözüne batacak.

Diger yorumlari hic okumadim benimde ilkokul 2 ye giden yegenim var bize gelince bazen buzdolabini acar hala cukulata gibi birsey varmi varsa veririm.bazen uzun sure yanimdaysa ben aciktim bisey hazirlarmisin der hazirlarim.esinize o agir laf hos olmamis.

çocuk asla sorunlu değil onu yetiştiren anne baba sorunlu.Çocuktan hıncınızı çıkarmayın boşa

Böyle bir durum varsa ilk yapılması gereken, eşinle konuşmak olur. Hayatım, böyle böyle problemler var. Bir pedagogla görüştürmeliyiz bu çocuğu dersin. Önce ailesiyle konuşur, daha sonra da sana uğradığında eğitici tavırlarla ağırlarsın çocuğu. Sen resmen boğazını sıkacak bir haldesin. Eşinin laflarını doğru bulmuyorum ama sen de çok abartmışsın. Bu çocuğun desteğe ihtiyacı var sadece.

Çocuk sevmiyorsunuz ve sınıf öğretmenliği yapıyorsunuz, sevmediği ot burnunda bitermiş pes! Bizde sizlere çocuk emanet ediyoruz.
Edenler memnun, memnun olmayana kapı açık gidebilir. Ayrıca mesleğimi yapmak için çocuk sevmek zorunda değilim.

Bu başlıkta mikemmel annelerimizi (!) de görüyoruz sapla samanı ayırt edemeyen, özgüvenli çocuk yetiştiricem diye şımartan, "oğlum değil mi yapsın ellerine sağlık" mantığında annelerimiz....

Ayrıca her çocuk melek falan değildir bırakın şu miti. Gayet de sevimsiz çocuklar var, sizler yukarıdaki gibi şımartmaya devam ederseniz de olmaya devam edecek.

Konu sahibesi ben size hak verdim kesin bir dille tavrınızı koyun böyle şımarıklık olmaz.

Edenler memnun, memnun olmayana kapı açık gidebilir. Ayrıca mesleğimi yapmak için çocuk sevmek zorunda değilim.

Bazen durumlara gore yorumlar yaptigimizda insanlarin hoşuna gitmeyebiliyor ve insanlarin bütün hayatlarini o konudaki yorumlara gore yargiliyorlar.
Kendimden biliyorum. Bir konuda tartisma çıkmıştı. Ne cirkefligim kalmisti ne terbiyesizligim vs. Oysaki beni tanimiyorlar.

Sizinde oyle olmus sanirim.
Bir konuda doğru hatirliyorsma eger ki, nikler hiç aklimda kalmaz.
Bir uye sizi iyi bir ogretmen oldugunuz icin tebrik edip sayinizin cogalmasi gerektigini yazmisti. O yorum dikkatimi cekip ne yaptiginizi okumustum sayfalari geri alip. Konuyuda ne yapmistiniz onuda hatirlamiyorum. Gerci onun siz olup ol.adiginizida net hatirlamiyorum ama sanirim sizdiniz.

Cok uzattim demek istedigim bir yerde taktir bir yerde yerden yere vurulursunuz. Cunki insanlari 1 yoruma gore yargilayabiliyorlar.

Evet. 6 yasinda bir cocuk... ama cocuktur diyip gecmek zaten en buyuk hata. Cocuklar kesinlikle aptal degiller yada anlamiyor degiller.
O cocuk ev sahibin inadina yapiyor buyuk ihtimal. Cunku 6 yasinda cocuk herseyi anliyor ve biliyor. Benim 3 yasindaki yegenime bile yapma dedigi seyi gozune baka baka yanlis oldugunu bile bile. Sirita sirita yapiyoraa. 6 yasindaki cocuk anlamiyor cocuktur demesin kimse bana...

Annesi ne halt yiyor acaba.? 1 -2 sefer olsa neyse zaten ev sahibi idare eder. Ama hergun olan bir durimda boyle bunalima girmesi normal degil mi? Bence gayet bukadar sinirlenmesi normal.

Bence mesele yiyip yememeside degil. Sanki evinde hapiste yukarida birden kendini hapisten cikip gibi ordan oraya vurmasi kendini sıkıntı. Sanki tembihlenmis gibi evde birsey yeme amcanlarda ye ic simar gibi...
Kusura bakma. Herkes bazen kendi cocuguna tahamul edemiyor bagiriyor cagiriyor yada kendi yegeni olsa ne? Onada kizar. Herkes kendi yegeni olsa oyle davranacakmi acaba diye yazmislarda...

Ben konu sahibine hak veriyorum. Getirmesin annesi birnkac gun zormu? Hergun hergun ne isi var ki ? Birkere hergün gelmesi sacma.

Bunlar size degil :)) bu arada konuyada yorum yapayim dedim.

6 yaşındaki çocuğun yaptığı terbiyesizliklere normal deyip sınırsız özgürlüğü savunanlar, aşağıdakini de hoş görecek mi acaba, geleceğin psikopatlarını arsızlarını yetiştiriyoruz toplumca

Bu goruntu cok tepki almisti ki ben sinirlendigimden hepsini izleyememistim bile.
.gelecekte annesine ablasina eşine saygi duyacagininhic sanmiyorum. Erkek egosu olacak. Ben ne dersem o olacak diye. Bunun icin gerekirse siddet uygulayacak buyuk ihtimal.

Bazen durumlara gore yorumlar yaptigimizda insanlarin hoşuna gitmeyebiliyor ve insanlarin bütün hayatlarini o konudaki yorumlara gore yargiliyorlar.
Kendimden biliyorum. Bir konuda tartisma çıkmıştı. Ne cirkefligim kalmisti ne terbiyesizligim vs. Oysaki beni tanimiyorlar.

Sizinde oyle olmus sanirim.
Bir konuda doğru hatirliyorsma eger ki, nikler hiç aklimda kalmaz.
Bir uye sizi iyi bir ogretmen oldugunuz icin tebrik edip sayinizin cogalmasi gerektigini yazmisti. O yorum dikkatimi cekip ne yaptiginizi okumustum sayfalari geri alip. Konuyuda ne yapmistiniz onuda hatirlamiyorum. Gerci onun siz olup ol.adiginizida net hatirlamiyorum ama sanirim sizdiniz.

Cok uzattim demek istedigim bir yerde taktir bir yerde yerden yere vurulursunuz. Cunki insanlari 1 yoruma gore yargilayabiliyorlar.

Evet. 6 yasinda bir cocuk... ama cocuktur diyip gecmek zaten en buyuk hata. Cocuklar kesinlikle aptal degiller yada anlamiyor degiller.
O cocuk ev sahibin inadina yapiyor buyuk ihtimal. Cunku 6 yasinda cocuk herseyi anliyor ve biliyor. Benim 3 yasindaki yegenime bile yapma dedigi seyi gozune baka baka yanlis oldugunu bile bile. Sirita sirita yapiyoraa. 6 yasindaki cocuk anlamiyor cocuktur demesin kimse bana...

Annesi ne halt yiyor acaba.? 1 -2 sefer olsa neyse zaten ev sahibi idare eder. Ama hergun olan bir durimda boyle bunalima girmesi normal degil mi? Bence gayet bukadar sinirlenmesi normal.

Bence mesele yiyip yememeside degil. Sanki evinde hapiste yukarida birden kendini hapisten cikip gibi ordan oraya vurmasi kendini sıkıntı. Sanki tembihlenmis gibi evde birsey yeme amcanlarda ye ic simar gibi...
Kusura bakma. Herkes bazen kendi cocuguna tahamul edemiyor bagiriyor cagiriyor yada kendi yegeni olsa ne? Onada kizar. Herkes kendi yegeni olsa oyle davranacakmi acaba diye yazmislarda...

Ben konu sahibine hak veriyorum. Getirmesin annesi birnkac gun zormu? Hergun hergun ne isi var ki ? Birkere hergün gelmesi sacma.

Bunlar size degil :)) bu arada konuyada yorum yapayim dedim.

1. sınıfla ilgili bir konuda yazılmıştı evet.
Severim sevmem, mesleğimi düzgün yapıyor muyum ona bakmak lazım. Falanca üye geliyor tanımadan etmeden çocukları bana emanet etmenin kötü olduğunu vurgulama haddini kendinde buluyor. Ben nasılım, çocuklara nasıl davranıyorum, neler yapıyorum fikri yok ama zikri var.
Çok da önemli değil. Bu konuda çoğu kişi çocuğun yerine kendi çocuklarını koydukları için itici gelmiyor. Ben kendimi konu sahibinin yerine koyuyorum.

1. sınıfla ilgili bir konuda yazılmıştı evet.
Severim sevmem, mesleğimi düzgün yapıyor muyum ona bakmak lazım. Falanca üye geliyor tanımadan etmeden çocukları bana emanet etmenin kötü olduğunu vurgulama haddini kendinde buluyor. Ben nasılım, çocuklara nasıl davranıyorum, neler yapıyorum fikri yok ama zikri var.
Çok da önemli değil. Bu konuda çoğu kişi çocuğun yerine kendi çocuklarını koydukları için itici gelmiyor. Ben kendimi konu sahibinin yerine koyuyorum.
Aynen. Bende kendimj konu sahibin yerine koydum. Benimd eyegenlerim var ki onlar ağladığında oturup onlarla aglamis biriyim ama yeri geldiginde onlar yuzunden cildirmista biriyim.
Severken iyi sevmezken kotu olunmaz insanlar

Benim basimada geldide seni ondan anladim. :)
Güldür güldür sovda diyorsa adam. Ben ne lanet ne pis biriymisim haberim yok diye. Bende o konusa o tartisma yuzundne bana cirkef terbiyesiz vs. Denimdiginde kendime. Vay be! Ben ne lanet ne cirkef ne terbiyesizmissimde haberim yok demistim :))) gülerek tabiiki... oysaki cevremde cok saygili terbiyeli hoş Sohbet biri olarak bilinirom :)))
Sadece beni uzenleri gıcık etmesini severim. Kesin o kisiyide gıcık etmissimdir nikini bile bilmiyorum.
Ama seni anliyorum.

Dogurdur. Ne oldugunu hatirlamiyorum ama seni taktir ettigimi hatirliyorum okuduğumda :)

Çocuk konusunda haklısın ama eşinle kavga etmen yersiz olmuş.
Boşamazsan şer...sin demek çok büyük bir meydan okuma.
Adamın bam teline basmışsın ama herhalde artık barışmışsınızdır.

Misafirlikte çocuğuna sahip çıkmayan annelere çok kızıyorum.Çocuk bu,gözün hep üstünde olacak.
Sırf ev sahibi için değil,çocuğunun güvenliği için göz ucuyla takip edeceksin ne yapıyor diye.
Bunların bazıları hakikaten cahil,kendileri bilmiyor ki çocuğa öğretsin.
Bazıları kendi evlerinde izin verdikleri (başa çıkamadıkları) için senin evini hiç umursamıyor.
Bazıları da aman misafirlikte kurtlarını döksün biraz rahat edeyim diye düşünüyorlar.

X