• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve Eşimin Vazgeçilmez Ailesi :(

ayy utandim. Bu bayram konulari beni cok uzuyor. Bizim de es ailesi ile sorunlarimiz yok degil ama ne bileyim Allah selamete cikarsin hepimizi

Amiiiiiiin inşalllah. Yaklaşım tarzını çok sevdim.Mantıklı ve gerçek. Boşanmak da çözüm evet ama emek vermeden çaba sarf etmeden ve üzülerek söylüyorum kadın toparlamadan bir şey olmuyor acı veriyor bu ama gerçek bu.

ayy utandim. Bu bayram konulari beni cok uzuyor. Bizim de es ailesi ile sorunlarimiz yok degil ama ne bileyim Allah selamete cikarsin hepimizi
Amin .. Allah yardımcımız olsun ya.. ben birtek benim başımda var sanırdım bakıyorum kaç kişi muzdaripmiş.. üstelik bayram bu ya, en mutlu olmamız, nefes almamız, stres atmamız gereken zamanlarda daha çok stres yükleniyoruz.. işte ben bu durumu hazmedemiyorum, o ailesini sürekli görüyor zaten ve ben hep yoruluyorum, bir bayram tatilini dahi adam bana ayıramıyor, yazıklar olsun..
haftada 1,2 kez annesine gitme olayına da ben sıcak bakmam ki, onlar olmadan hatta eşim onlardayken bile daha mutluyum, kafam daha rahat.. o yüzden diyorum işte acaba boşanmalı mıyım diye..
yaşım 28, belki birdaha evlenicem ve çocuk isticem, yaşım geçmeden bunları kaçırmak da istemiyorum.. :KK14:
beni anladığınız için ve kendinizi bu kadar güzel ifade ettiğiniz için çok teşekkür ederim size..

Amiiiiiiin inşalllah. Yaklaşım tarzını çok sevdim.Mantıklı ve gerçek. Boşanmak da çözüm evet ama emek vermeden çaba sarf etmeden ve üzülerek söylüyorum kadın toparlamadan bir şey olmuyor acı veriyor bu ama gerçek bu.
ya ben istesem toparlarım, çok da yapıcı olurum huzurlu mutlu oluruz ama birsüre.. sonra yine bu bencillikler, aynı kısır döngü.. ve hep kendimden vererek nereye kadar gider bu evlilik onu bilmiyorum işte..
benim eşim asla hatasını anlayamayan, hatayı kendinde göremeyen bir insan.. bu yüzden hiçbir zaman sorunlarımıza kalıcı çözümler bulamıyoruz
hep veren tarafın benim olmam gerekiyor..

Niye orta yolu bulmuyor işi hep yokuşa sürüyor bu erkekler ve aileleri ?? Kendi oğulları kızları onlarla vakit geçiriyor işlerine geliyor. Ama gelinler kendi ailesiyle sürekli vakit geçirse. " geline bak bizi hiç sallamıyor ayıp vs.." derler . Gerçekten çıldırıyorum ya.. bencilliğin bu kadarı. Sizin aileniz çok mu uzakta şehir dışında falanmi. Önceden eşim işinden ötürü gelemiyordu. Bayram 3 4 gün oluyordu iste yine . Burada ailesiyle geçiriyordu. Ben de orucun son 1 haftası giderdim kalırdım ailemde te bayramdan sonra gelirdim . Bay be ne ka güzeldi.. :/ siz de öyle yapın bence.. onlarla vakit geçirin. Yoksa asla yaranamazsın boyun egmekle

Ah canimm. Evliligimin ilk gununden beri cok badire atlattik. Vajinismusla basladi ilk geceden. Ne yaptim? Kitap aldim, okudum. Baktim olmaz boyle tek basima yapamicam dedim. Kitabi yazan doktora gittim tedavi oldum. 1. Ayimiz boyle gecti.

Esim yatagimizda uyumak istemezdi. Her gun annesinin evine giderdik abartmiyorum her gun. Allah yuzume bakti da ailesi memlekete tatile gitti. O ara adami koltuklardan toplayip yataga getirdim kac kere.

Sonra acayip kusme huyu vardi, gunlerce. Baktim sen misin kusen. Ondan evvel ben kustum. Ondan evvel ben koltuga tasindim. Baksin, iyi oluyor muymus?

Bence iki kisinin arasindaki problemler cok guzel cozulmeli. Cunku zaten aile bireylerinden kaynaklanan sorunlar yetip artiyor... Oraya hic girmiyorum.

Ama ne? İki kisinin disindakilerden kaynaklanan sorunlarla bas edebilmek icin kendi aramizdakileri cozerken daha fedakar olmaliyiz. Tabi mutlu olmak istiyorsak.

Tabi ki herkesin esi uzlasmaz. İnatlasabilir, adam zaten huzur vermiyor olabilir. Ben konusulabilecek kisilerden bahsediyorum. Yani cozumu olan seyleri cozelim elimizdeyse diyorum. Yoksa adam hanzoysa kimsenin elinden bir sey gelmez.

Ya da erkegin hayatini yasayabilen kadinlar da var. O da bir kategori...

Ilk gunu bunlarla kal 2. Gunu ailenin yanina git tatilin bitene kadar kal. malesef istisnasiz her ewlilikte oluyor Boyle Sorunlar.. esinin bu dusuncesini degistirmeye bi yerden baslaman gerekiyor. Gerekirse Aglican cingar cikarcan duygu somurusu yapcan guzellikle konuscan bi sekilde ikna etcen. Bi defa kabul ederse diger bayramlar hep oyle devam eder insallah

Amin .. Allah yardımcımız olsun ya.. ben birtek benim başımda var sanırdım bakıyorum kaç kişi muzdaripmiş.. üstelik bayram bu ya, en mutlu olmamız, nefes almamız, stres atmamız gereken zamanlarda daha çok stres yükleniyoruz.. işte ben bu durumu hazmedemiyorum, o ailesini sürekli görüyor zaten ve ben hep yoruluyorum, bir bayram tatilini dahi adam bana ayıramıyor, yazıklar olsun..
haftada 1,2 kez annesine gitme olayına da ben sıcak bakmam ki, onlar olmadan hatta eşim onlardayken bile daha mutluyum, kafam daha rahat.. o yüzden diyorum işte acaba boşanmalı mıyım diye..
yaşım 28, belki birdaha evlenicem ve çocuk isticem, yaşım geçmeden bunları kaçırmak da istemiyorum.. :KK14:
beni anladığınız için ve kendinizi bu kadar güzel ifade ettiğiniz için çok teşekkür ederim size..
ne demek, rica ederim
Her konuyu bu kadar benimsemem ama ben de 28 yasindayim ve 4 yil dolmasina az kaldi. Kendime yakin gordugum icin yazdim. Bence dediklerimi son kez deneyebilirsin. En azindan bosanirsan da elimden geleni yaptim dersin. Ama sabir olmadan hicbir sey degismiyor. Zor, evet. Ama tercih senin.

Beni inatla anlamayan ve kaybetmesine neden olacak şeyler yapan insanı siliyorum. Hayat evliliği yürütmeye çalışmakla geçecek kadar uzun değil. Emeği tek taraflı verince kendinw hakaret olarak algılıyorum. Bu yüzden ben olsam ailesiyle gitmem, inceldiği yerden kopsun ya da kendini düzeltsin derim. Beni mutsuz eden kocamsa bile yıllarca katlanmam.

AraniZda Ciddi problem Yok neden hic caba sarfetmediniz. Burda kimse esinin ailesine bayilmiyor ama bayramda seyranda ayda haftaya bi gidiyor. Sadece esimizin gonlu hos olsn diye. Ewliligin daha fazla Zarar gormeden esinle acilen bi konusma Yap.
Ewde aileler halkinda tek bse konusmayin o derse annem soyle babam soyle hmm de gec. Gidilecegi zaman git ellerini op muhatap bile olma nasilsnz saglignz sihhatiniz nasil dersen bu onlara yeter.
Cocugunz olmamasida esini ve seni yipratmistir. Rabbim hayirli saglikli bi ewlat versin insallah

Arkadaşlar gerçekten yardımınıza ihtiyacım var..

Ben 28 yaşında 3,5 senelik evli bir bayanım, çocuk yok.
Eşimle severek evlendik ancak 3,5 senedir eşimle hiç anlaşamıyoruz, sürekli huzursuz bir ev yaşantımız var
En büyük problemlerimizden birisi de eşimin asla vazgeçemediği ailesi, yani kv ve kp.

Her gün iş çıkışı onların yanına gider, beni bilerek onların bulunduğu semte taşıttı, benim kendi ailem çok uzakta, o ailesi ileyken ben hep yalnız kalıyorum bunlar zaten sıradan yaşadığım problemlerim..

Üstüne her bayram birlikte vakit geçiririz, onun annelerini akrabalarını götürürüz, benim ailemle bir gün geçiriyorsak geriye kalan tüm günler onun ailesiyleyiz, bu çok bencilce değil mi sizce?

Bu bayramda da kendilerince plan yapmışlar, uzak şehirdeki bir akrabalarına gidip kalacakmışız, yol masrafları, benzin parası hep bizden.. eşimin annesi babası abisi eltim çocukları yani hep böyle içiçeyiz.. iyi de bende çalışıyorum nefes almaya ihtiyacım var ama bunların bencillikleri yüzünden hiç kendi hayatım olamıyor üstüne üstlük eşim de onlara inanılmaz düşkün asla tek kelime ettirmez, toz kondurmaz..

Ben ciddi ciddi boşanmayı bile düşünüyorum, sizce ne yapmalıyım ve benim gibi böyle sorunlar yaşayanlar var mı aranızda? :KK43:

ÇOCUK YAPMAYIN...

Ben böyle sorunlar yaşayacağımı bildiğim bir evlilik sürdüremezdim sanırım. Büyük konuşmak elbet istemiyorum ama. SAdece erkek eşlerin karar verdiği hayat gerçekten çok üzücü..

Başka bir ihtimal olduğunu gösterin o zaman siz de. Ben aileme gidiyorum sen de kendi ailenle istediğin yere git de restini çek bak bakalım ne yapıyor. Siz sorun çıkmasın diye alttan aldıkça o hep kendi dediği olsun isteyecek.

Evet katılıyorum. 3,5 sene nin en başında rest çekilseydi bu aşamalara gelinmezdi.

Eşiniz ailesine düşkün değil . Düşkün olsa böyle sorunlar olmazdı. Zira benim eşimde bende ailelerimizle düşkünüz ancak bağımlı değiliz.
Bağımlı bi eşiniz ve sanırım bağimli bir kayınvalideniz mevcut.
Size tafsiyem maden sizde çalışıyorsunuz eşiniz size bu haksızlıği yapamaz.
Calismasanizda imkanıniz var ise sorucak tatilmi ailenmi vb seçeneklerle gelicek. Zaten ailesine yakinsiniz ilk gün bayramlaşılir ordan ailene gecilir sende ağaç kavuğundan çıkmadın .
İlk yıllarım benimde oldukça zordu kayınvalidem biraz fazla bağımlı . Şuan bize alisti çok şükür benim doğru davranış şeklimle . Ama kiz kardesim evlendi peşinde. . Ne yazıkki oda annesine çok bağimli . Evler dipdibe yemek nerdeyse birlikte ve yeni evli olmalarına rağmen 40 yıllık gibiler . Damadimiz çok alisti rahata birsey olsa annesi yardım eder diye düşünüyor .sorumluluk alamadı ikiside ..
Ben çok üzülüyorum böyle evliliklere görüyorum mutsuz ama hala ayni tas aynı hamam.
Allah yardım etsin.. kız kardeşimden biliyorum(görümcem ) görse bilse bile hala ayakta durmaya çalışmıyor çok değişik bir psikoloji . Annesi yokken üşür falan..

Bu sümsük kocalardan da ne çok türedi!
Hayır bekarlığına baksan iş çıkışı yemek yiyip soluğu kahvede alan tiplerdendir.

Boşan arkadaşım. O da ailesinin dizi dibinde hayatını sürdürsün madem.

Allah yardımcınız olsun durumnuz gerçekten cok zor.. bu tip insanlar asla cekilmiyor
Sizi düşünen yok arada bu kadar vıc vıc olmakta iyi değildi..
bende evliliğim ilk yılı böyleydm ama şükür düzeldi
hem evli barklı adamn ne işi varmş hergün anasının evinde yahu ?
madem öle evlenmeseymiş otursayms anasının dizinin dibinde
kendininde bir evi yuvası var bunu idrak edemior ana kuzusu ..!
ailesine elbette gidecek. ama bu hergün değil. sizinde baş başa kalmaya ihtycnz var soncta o gidiyor sen yalnız kalıyorsun..
olacak iş değil bencillik
ailene böle yapılmasıda bu olaya mudahale etmen lazm pasif kalırsan hep böle olr.

Bu sümsük kocalardan da ne çok türedi!
Hayır bekarlığına baksan iş çıkışı yemek yiyip soluğu kahvede alan tiplerdendir.

Boşan arkadaşım. O da ailesinin dizi dibinde hayatını sürdürsün madem.
Ne kadar doğru söylemişsin bekarken eve girmezler aile yüzü görmezler , evlenince bı aileye düşkünlük halleri kadını aileye köle etme hevesi doğuyor bunlarda çoğu evlilikte bu yüzden bitiyor ..

Arkadaşlar gerçekten yardımınıza ihtiyacım var..

Ben 28 yaşında 3,5 senelik evli bir bayanım, çocuk yok.
Eşimle severek evlendik ancak 3,5 senedir eşimle hiç anlaşamıyoruz, sürekli huzursuz bir ev yaşantımız var
En büyük problemlerimizden birisi de eşimin asla vazgeçemediği ailesi, yani kv ve kp.

Her gün iş çıkışı onların yanına gider, beni bilerek onların bulunduğu semte taşıttı, benim kendi ailem çok uzakta, o ailesi ileyken ben hep yalnız kalıyorum bunlar zaten sıradan yaşadığım problemlerim..

Üstüne her bayram birlikte vakit geçiririz, onun annelerini akrabalarını götürürüz, benim ailemle bir gün geçiriyorsak geriye kalan tüm günler onun ailesiyleyiz, bu çok bencilce değil mi sizce?

Bu bayramda da kendilerince plan yapmışlar, uzak şehirdeki bir akrabalarına gidip kalacakmışız, yol masrafları, benzin parası hep bizden.. eşimin annesi babası abisi eltim çocukları yani hep böyle içiçeyiz.. iyi de bende çalışıyorum nefes almaya ihtiyacım var ama bunların bencillikleri yüzünden hiç kendi hayatım olamıyor üstüne üstlük eşim de onlara inanılmaz düşkün asla tek kelime ettirmez, toz kondurmaz..

Ben ciddi ciddi boşanmayı bile düşünüyorum, sizce ne yapmalıyım ve benim gibi böyle sorunlar yaşayanlar var mı aranızda? :KK43:
bosan

kocam aynısı
bir sürü fesat iki yüzlü akrabalarla çevrili
boşanacak kadar kafanda bitirdiysen boşan.
ben fesat kardeşim yüzünden pek annemlerle bayram gezmelerine çıkamıyorum.
biraz da mecbur kalıyorum.işte senin yaşadığın sebeplerden araba almıyorum.aldırmak istemiyorum.tabi bu yüzden benden kötüsü yok.
beş para etmez arkadaşları bile daha kıymetli benden.

valla içim şişti bu bencil erkeklerden. sanki kadınlar ağaç kovuğundan çıkıyor onların aileleri yok. en iyisi benim kocam desem o bile iyi değil bu konuda. bekarken ailesinden bunalıp ayrı eve çıkmaya çalışan insan evlenince birden kıymete binen aile. bizde onun ailesine yakın oturuyoruz. her fırsatta gidiyoruz. benim ailem uzakta. arada gideriz ama yinede her defasında yanlı olduğunu bariz anlıyorum. mesela bizimkiler geliyor bir hafta kalsa annem hemen sanki üzerinden aylar geçmiş gibi özledikler bilmem neler. biz özlenmiyoruz sanki. yani aynı şartlarda benim aileme yakın oturuyor olsak onunkiler dışarda olsa kesinlikle sık görüşme olayına ititraz eder. onun ailesi geldiğinde bizimkiler özledik bir haftadır görmüyoruz deseler demedik laf bırakmaz. yani en iyisi böyleyse diğerleri nasıldır kim bilir. 4 gündür annem bizde bugün kp hemen ofise damladı. dünde kv ve görümcem kızımı habersiz kreşe almaya gitceklermişde işleri varmışmış. öldüler sanki. bu arada önceki sorunlardan ötürü aileleri bir araya getirmiyoruz. yoksa önceden benim tarafımdan kim gelse dakkasında bize damlarlardı. velhasılı Allah kolaylık versin eşin bir çok erkek gibi bencil malesef. bence çocuk falan da düşünme. kavga falan edip kendini de yıpratma. güzelce konuş empati yapmasını tavsiye edip bu bayramı kendi ailenle geçir. resti çek yani ama kibarca ;)

Back