• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve Eşimin Vazgeçilmez Ailesi :(

Kimse kaldıramaz. Bu çok acı bişey. Sensin Anneni, Babanı görmeyen, onlara hasret kalan. Eşinin ne ihtiyacı var onlarla tatile gitmeye! Onlar her zaman birbirlerini görüyorlar zaten, bavulunu topla git.
ya işte o da öyle kolay olmuyor ki, sil baştan bir düzen kurmaya çalışıcam işime kadar herşeyimi değiştirmem gerekecek.. :(

Sizin aileniz bayramda akraba ziyaretlerine gitmenizi talep ediyor mu? Ediyorsa 1gun onlarla gezin. 1 gun esinizin ailesiyle. Son gunde esinizle vakit gecirin.

Alimin fikri neyse zikride odur. İnanin siz boyle dusunurken, esiniz ailesine olan tavrinizi mutlaka hissediyordur. Surekli savunmada olmasi bu yuzden olabilir. Her sartta her durumda "bosan" denmesini kabul edemiyorum. Hayat dediginiz sey bu kadar basit degil. Ortada konusulsa halledilecek turden bir sorun var. Ama iki tarafta konusmaktan vazgecmis gibi. Evliyim, empati kuruyorum. Fedakarliklarla yurur evlilikler. Elinizi vicdaniniza koyun. Ve "3.5 yildir sadece veren benim. Esimin hicbir fedakarligi yok" diyorsaniz -ofkenize yenilmeden, objektif bir bicimde- anlayabilirim bosanma dusuncenizi.

evet oturduğum yer işime yakın, 2 akşamda bir yanlarına gidip bikaç saat oturup geliyor, başlarda beni de zorluyordu gitmem için ama ben gitmiyorum.. benim kaldıramadığım şey bencillikleri.. bizim de maddi durumumuz belli ama masraflar konusunda elini taşın altına karşı taraf koymadığında resmen kullanılmış gibi hissediyorum..
İşe yakın ise bence oturduğunuz yerde çok sıkıntı etmeyin...
Bir kaç saat çok fazla... siz onu evde bekliyorken bu kadar vakit geçirmesi doğru değil.... eşinizle konuşun, bu süreyi 1 saate çekin yada gittiği günün devamında siz bir program yapın ki size yetişmeye çalışsın...
Hiç arkadaşlarınız, sosyal hayatınız yok mu?
Biraz da kendinize vakit ayırsanız bu kadar fazla vaktin olması da enteresan aileye ayırmak için..
Dediğim gibi masraf mevzusu senede bir-iki kerelik bir şeyse ben olsam takmazdım.. ben de aileme o kadar harcama yapsam eşim buna takılsa hoş karşılamam... nedir yani, o ora şle fakir mi oldu zengin mi olacak...

Olay sadece buysa cozulebilir gibi görünüyor.
Ben esimin ailesiyle ayni yerdyim, kendi ailem uzakta.
Bayramin birinci gununu burda geciririz. Akşamına annemlere gideriz ama yatma vaktine denk gelir.
Ertesi gunu deborda gecirip yatmaya kendi evimize geliriz.
Sonraki gunlerde evde bos durana kadsr esimin ailesinin yanina gideriz , bana garip gelmiyor bu durum.
Sizin hesaba gore biz de 3 gunu onlarla 1 gunu benimkilerle geçirmiş oluyoruz

ya işte o da öyle kolay olmuyor ki, sil baştan bir düzen kurmaya çalışıcam işime kadar herşeyimi değiştirmem gerekecek.. :KK43:

Boşanma bu konuda abartı olur bence
Ama tavrınızı net koymanız lazım
Çalışan insanlar için tatiller önemli, bir gün senin bir gün benim ailemle kalan bir günde dinlenmek istiyorum gibi net bir tavır olmalı. Başta biraz zorlar ama alışacaktır elbet

valla ailesine abartı şekilde düşkün olanlar değişmiyor..bu kesin ve net..çünkü benim eşim öyle malesef..7 yıllık evliyim hala arada tartışıyoruz..

Arkadaşlar gerçekten yardımınıza ihtiyacım var..

Ben 28 yaşında 3,5 senelik evli bir bayanım, çocuk yok.
Eşimle severek evlendik ancak 3,5 senedir eşimle hiç anlaşamıyoruz, sürekli huzursuz bir ev yaşantımız var
En büyük problemlerimizden birisi de eşimin asla vazgeçemediği ailesi, yani kv ve kp.

Her gün iş çıkışı onların yanına gider, beni bilerek onların bulunduğu semte taşıttı, benim kendi ailem çok uzakta, o ailesi ileyken ben hep yalnız kalıyorum bunlar zaten sıradan yaşadığım problemlerim..

Üstüne her bayram birlikte vakit geçiririz, onun annelerini akrabalarını götürürüz, benim ailemle bir gün geçiriyorsak geriye kalan tüm günler onun ailesiyleyiz, bu çok bencilce değil mi sizce?

Bu bayramda da kendilerince plan yapmışlar, uzak şehirdeki bir akrabalarına gidip kalacakmışız, yol masrafları, benzin parası hep bizden.. eşimin annesi babası abisi eltim çocukları yani hep böyle içiçeyiz.. iyi de bende çalışıyorum nefes almaya ihtiyacım var ama bunların bencillikleri yüzünden hiç kendi hayatım olamıyor üstüne üstlük eşim de onlara inanılmaz düşkün asla tek kelime ettirmez, toz kondurmaz..

Ben ciddi ciddi boşanmayı bile düşünüyorum, sizce ne yapmalıyım ve benim gibi böyle sorunlar yaşayanlar var mı aranızda? :KK43:
bu kadar beklemezdım ama madem bu zamana kadar sustunuz eşlik ettiniz tepki gösterme zamanınız gelmiş bu bayramı ayrı geçirin hem siz ailenize zaman ayırmış olun hem kafa dinleyin biraz , size sende geleceksin vs ısrar ederse bundan sonra böyle yetti artık deyin geri adım atmayın anasından kopamayacaksa evlenemseymiş, eşiniz hem anacı hemde biraz bonkor ( ben ona enayılık derım cunku bırlıkte bır yere gıdılcekse hersey ortak odenmelı).... gerısı de sıze kalmıs artık..

Olay sadece buysa cozulebilir gibi görünüyor.
Ben esimin ailesiyle ayni yerdyim, kendi ailem uzakta.
Bayramin birinci gununu burda geciririz. Akşamına annemlere gideriz ama yatma vaktine denk gelir.
Ertesi gunu deborda gecirip yatmaya kendi evimize geliriz.
Sonraki gunlerde evde bos durana kadsr esimin ailesinin yanina gideriz , bana garip gelmiyor bu durum.
Sizin hesaba gore biz de 3 gunu onlarla 1 gunu benimkilerle geçirmiş oluyoruz
olay evet bu ama sizce ben mi çok abartıyorum yani?

eğer öyle bişey yaparsam da boşanmak gibi bir şey olacak bu onun açısından..
Onun acisindan kendo ailene gitmen bosanmak olucaksa sende onun ailesine seni gittigin icin kackere bosanmaliydin esinden
ESINIZ i karsiniza alip konusun ben gelmiyorum bu bauram deyin cok zorlarsa kendisi gitsin.Hic taviz vermeyin

bu kadar beklemezdım ama madem bu zamana kadar sustunuz eşlik ettiniz tepki gösterme zamanınız gelmiş bu bayramı ayrı geçirin hem siz ailenize zaman ayırmış olun hem kafa dinleyin biraz , size sende geleceksin vs ısrar ederse bundan sonra böyle yetti artık deyin geri adım atmayın anasından kopamayacaksa evlenemseymiş, eşiniz hem anacı hemde biraz bonkor ( ben ona enayılık derım cunku bırlıkte bır yere gıdılcekse hersey ortak odenmelı).... gerısı de sıze kalmıs artık..
aynen öyleee... aynı zamanda da saff.. kendisini kullandırtıyor..

olay evet bu ama sizce ben mi çok abartıyorum yani?
Baska seyler de vardir diye dusundum.
Ama olay gercekten bu kadarsa bence büyütüyorsun.
Kendi adima bayram gunu evde yalniz olmaktansa esimin ailesiyle olmaktan mutluluk duyarim
Bir sorunumuz yok onlarla severim de.
Ama sana karsi kötü davranislari varsa kendince haklisin.
Ama bayram dedigin senede 2 kez. Bir orta yolunu bulabilirsiniz bence.

Baska seyler de vardir diye dusundum.
Ama olay gercekten bu kadarsa bence büyütüyorsun.
Kendi adima bayram gunu evde yalniz olmaktansa esimin ailesiyle olmaktan mutluluk duyarim
Bir sorunumuz yok onlarla severim de.
Ama sana karsi kötü davranislari varsa kendince haklisin.
Ama bayram dedigin senede 2 kez. Bir orta yolunu bulabilirsiniz bence.
ya tabi ki başka sorunlar da var hem de çoookk ama en büyük tartışma sebeplerimizden birisi bu, onun ailesi ve eşi arasında kuramadığı denge.. ailesiyle bir sorunum yok kötü de davranmazlar ama hoşlarına gidiyor onların da hep çocukları yanlarında dursun, gelinleri hizmet etsinn....

acaba şöyle mi yapsam? ne eşimin istediği yere gitmesek ne annemlerin istediği yere gitmesek sadece akraba ziyaretleri yapsak böylece onların da planını bozmuş olurum !

ya tabi ki başka sorunlar da var hem de çoookk ama en büyük tartışma sebeplerimizden birisi bu, onun ailesi ve eşi arasında kuramadığı denge.. ailesiyle bir sorunum yok kötü de davranmazlar ama hoşlarına gidiyor onların da hep çocukları yanlarında dursun, gelinleri hizmet etsinn....
Bayramlar evliliklerde hep gerginlik sebebi malesef.
Eskiden bayramda tatile gidenlere anlam veremezdim ama su an cok mantikli geliyor

ya sende başına gelince anlarsın gerçek hayatta öyle mi oluyor.. uzaktan ahkam kesmek kolay..

ben başımda da anlatıyorum canım. yorum yapıyoruz işine gelmiyorsa sıkıntını yazma.
benim eşimin ailesi ile kendi ailem arasında düzeni kurmak için az çaba sarf etmedim en nihayetinde orta yola gelmeyi öğrettim.
bir sürü yere yalnız gitmek zorunda kaldı, bir çok kere bana mı sordun ailenle plan yaparken git kendin dedim sonra birlikte plan yapmayı da öğrendi bana sormadan kimseye tamam dememeyi de.
bak bakalım kim ahkam kesiyor.
başka yorumlara olan hıncını tanımadığın ve sana yardım etmek için yorum yazanlardan çıkarma.

ben başımda da anlatıyorum canım. yorum yapıyoruz işine gelmiyorsa sıkıntını yazma.
benim eşimin ailesi ile kendi ailem arasında düzeni kurmak için az çaba sarf etmedim en nihayetinde orta yola gelmeyi öğrettim.
bir sürü yere yalnız gitmek zorunda kaldı, bir çok kere bana mı sordun ailenle plan yaparken git kendin dedim sonra birlikte plan yapmayı da öğrendi bana sormadan kimseye tamam dememeyi de.
bak bakalım kim ahkam kesiyor.
başka yorumlara olan hıncını tanımadığın ve sana yardım etmek için yorum yazanlardan çıkarma.
baştan bu şekilde açıklayıcı anlatsan, kestirip atmasan emin ol ki ahkam kestiğini düşünmek yerine dediğin gibi yardım ettiğini düşünebilirdim ayrıca neden başka yorumlara kızıp da başkalarından çıkartayım ki? kayda değer bulmadığım yorumlara cevap dahi yazmıyorum zaten.

Back