• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve Eşimin Vazgeçilmez Ailesi :(

valla içim şişti bu bencil erkeklerden. sanki kadınlar ağaç kovuğundan çıkıyor onların aileleri yok. en iyisi benim kocam desem o bile iyi değil bu konuda. bekarken ailesinden bunalıp ayrı eve çıkmaya çalışan insan evlenince birden kıymete binen aile. bizde onun ailesine yakın oturuyoruz. her fırsatta gidiyoruz. benim ailem uzakta. arada gideriz ama yinede her defasında yanlı olduğunu bariz anlıyorum. mesela bizimkiler geliyor bir hafta kalsa annem hemen sanki üzerinden aylar geçmiş gibi özledikler bilmem neler. biz özlenmiyoruz sanki. yani aynı şartlarda benim aileme yakın oturuyor olsak onunkiler dışarda olsa kesinlikle sık görüşme olayına ititraz eder. onun ailesi geldiğinde bizimkiler özledik bir haftadır görmüyoruz deseler demedik laf bırakmaz. yani en iyisi böyleyse diğerleri nasıldır kim bilir. 4 gündür annem bizde bugün kp hemen ofise damladı. dünde kv ve görümcem kızımı habersiz kreşe almaya gitceklermişde işleri varmışmış. öldüler sanki. bu arada önceki sorunlardan ötürü aileleri bir araya getirmiyoruz. yoksa önceden benim tarafımdan kim gelse dakkasında bize damlarlardı. velhasılı Allah kolaylık versin eşin bir çok erkek gibi bencil malesef. bence çocuk falan da düşünme. kavga falan edip kendini de yıpratma. güzelce konuş empati yapmasını tavsiye edip bu bayramı kendi ailenle geçir. resti çek yani ama kibarca :KK66:
Maalesef benim de çok ayarım yok, deliriyorum böyle durumlarda her türlü haksızlığı çıkartıyorum bu sefer haklıyken haksız pozisyona düşüyorum gerçi onlar beni hiçbir zaman haklı görmezler de.. yazdıkların o kadar doğru ki işte çoğumuzun yaşadığı hep aynı şeyler ama çözüm ne acaba?

Ben artık boşanmak olarak görüyorum.. :sinirli:

Maalesef benim de çok ayarım yok, deliriyorum böyle durumlarda her türlü haksızlığı çıkartıyorum bu sefer haklıyken haksız pozisyona düşüyorum gerçi onlar beni hiçbir zaman haklı görmezler de.. yazdıkların o kadar doğru ki işte çoğumuzun yaşadığı hep aynı şeyler ama çözüm ne acaba?

her türlü rezilliği çıkartıyorum demek istedim.

biraz akıllarının başlarına gelmesi gerekiyor aslında. bizde şöyle bir avantaj oldu 3 yıl önce ailesi yüzünden çok büyük sorunlar yaşadık ve eşim evi terk etti benim gözümü korkutmak için boşanma davası falan bile açtı ama ben hiç geri adım atmadım. 5 ay ailesinde kaldı sonra aklı başına geldi. yani iyisi derken kastettiğim buydu. bu akıllanmış hali. biz karşı çıkınca kıymete biniyor aileleri. en iyi izlenmesi gereken yol sakin olmak çünkü sinirle yaklaşınca suçlu oluyorsun. maddiyat kısmına gelince de bizdede aynıydı ondada baktım ben karşı çıkınca değişen birşey olmuyor ses etmeyip bende harcamaya başladım. borca soktum. şimdi ailesi bişey istese bizimkisi alıyo ama verirkende parasını istiyo :D bende ne kadar ayıp istenmez diyorum :) biraz politik olmak sorunu çözüyor aslında. biz daha dün bir konu üzerinde konuşurken sen her konuda yanlısın zaten dedim. tepki göstermiyor olmam anlamadığım anlamına gelmiyor dedim. inceden verdim mesajı ki ona bile sinirlendi.

biraz akıllarının başlarına gelmesi gerekiyor aslında. bizde şöyle bir avantaj oldu 3 yıl önce ailesi yüzünden çok büyük sorunlar yaşadık ve eşim evi terk etti benim gözümü korkutmak için boşanma davası falan bile açtı ama ben hiç geri adım atmadım. 5 ay ailesinde kaldı sonra aklı başına geldi. yani iyisi derken kastettiğim buydu. bu akıllanmış hali. biz karşı çıkınca kıymete biniyor aileleri. en iyi izlenmesi gereken yol sakin olmak çünkü sinirle yaklaşınca suçlu oluyorsun. maddiyat kısmına gelince de bizdede aynıydı ondada baktım ben karşı çıkınca değişen birşey olmuyor ses etmeyip bende harcamaya başladım. borca soktum. şimdi ailesi bişey istese bizimkisi alıyo ama verirkende parasını istiyo :KK70: bende ne kadar ayıp istenmez diyorum :) biraz politik olmak sorunu çözüyor aslında. biz daha dün bir konu üzerinde konuşurken sen her konuda yanlısın zaten dedim. tepki göstermiyor olmam anlamadığım anlamına gelmiyor dedim. inceden verdim mesajı ki ona bile sinirlendi.
böyle de benciller çünkü, yani bize değer verseler kaybetme korkuları olsa böyle davranmazlar diye düşünüyorum ben :(

böyle de benciller çünkü, yani bize değer verseler kaybetme korkuları olsa böyle davranmazlar diye düşünüyorum ben :KK43:

aileleri konusunda direk benciller ve bence başka konulardada benciller. yanlız yaşadığında mutlu olacaksan ayrılmayı tercih edebilirsin ama o da çözüm değil sanki. yani deve misali ya güdeceksin ya gideceksin hesabı. ilerde anlarlar belki de çok geç olur gibi. en güzeli kendini yıpratmamak. ben şu an öyle yapıyorum anı yaşamaya çalışıyorum. yoksa kurcalasam yine eskisi gibi oluruz. o ailesine para harcıyo bende elimden geldiğince habersiz anneme yardım etmeye çalışıyorum. o ailesiyle sık sık görüşmeye çalışıyor bende ailemle birlikte olabilmek için tüm fırsatları değerlendiriyorum. boyun eğme kesinlikle güzel güzel bahaneler uydurup kendi ailenede vakit ayır. çalışan insan için gerçekten sinir bozucu. insan ayağını uzatıp dinlenmek istiyor belki dimi bi kendi hallerine bıraksalar başta büyükler büyük değiller ki oğulları ne olsun

aileleri konusunda direk benciller ve bence başka konulardada benciller. yanlız yaşadığında mutlu olacaksan ayrılmayı tercih edebilirsin ama o da çözüm değil sanki. yani deve misali ya güdeceksin ya gideceksin hesabı. ilerde anlarlar belki de çok geç olur gibi. en güzeli kendini yıpratmamak. ben şu an öyle yapıyorum anı yaşamaya çalışıyorum. yoksa kurcalasam yine eskisi gibi oluruz. o ailesine para harcıyo bende elimden geldiğince habersiz anneme yardım etmeye çalışıyorum. o ailesiyle sık sık görüşmeye çalışıyor bende ailemle birlikte olabilmek için tüm fırsatları değerlendiriyorum. boyun eğme kesinlikle güzel güzel bahaneler uydurup kendi ailenede vakit ayır. çalışan insan için gerçekten sinir bozucu. insan ayağını uzatıp dinlenmek istiyor belki dimi bi kendi hallerine bıraksalar başta büyükler büyük değiller ki oğulları ne olsun
ahh maalesef ki tam da anlattığın gibii...

Arkadaşlar gerçekten yardımınıza ihtiyacım var..

Ben 28 yaşında 3,5 senelik evli bir bayanım, çocuk yok.
Eşimle severek evlendik ancak 3,5 senedir eşimle hiç anlaşamıyoruz, sürekli huzursuz bir ev yaşantımız var
En büyük problemlerimizden birisi de eşimin asla vazgeçemediği ailesi, yani kv ve kp.

Her gün iş çıkışı onların yanına gider, beni bilerek onların bulunduğu semte taşıttı, benim kendi ailem çok uzakta, o ailesi ileyken ben hep yalnız kalıyorum bunlar zaten sıradan yaşadığım problemlerim..

Üstüne her bayram birlikte vakit geçiririz, onun annelerini akrabalarını götürürüz, benim ailemle bir gün geçiriyorsak geriye kalan tüm günler onun ailesiyleyiz, bu çok bencilce değil mi sizce?

Bu bayramda da kendilerince plan yapmışlar, uzak şehirdeki bir akrabalarına gidip kalacakmışız, yol masrafları, benzin parası hep bizden.. eşimin annesi babası abisi eltim çocukları yani hep böyle içiçeyiz.. iyi de bende çalışıyorum nefes almaya ihtiyacım var ama bunların bencillikleri yüzünden hiç kendi hayatım olamıyor üstüne üstlük eşim de onlara inanılmaz düşkün asla tek kelime ettirmez, toz kondurmaz..

Ben ciddi ciddi boşanmayı bile düşünüyorum, sizce ne yapmalıyım ve benim gibi böyle sorunlar yaşayanlar var mı aranızda? :KK43:
Kimse ailesinden vazgeçemez ama eşiniz sizinle bir aile olduğunu benimsememiş. Hergün akşam siz evde beklerken uzun uzun vakit geçirmesi bile bencillik. Her bayram onun ailesiyle cümbür cemaat gezme nedir. Hepsini geçtim neden siz maddi olarak bu kadar verici olasınız ki. Yakıt masrafı yeme içme karşılayacaksınız gidin bir otele tatil yapın. Çok sessiz kalmışsınız, siz kendi ailenize gidin bu bayram tüm bayramıda orda geçirin madem size saygı duyulmuyor. Eşiniz de kavga çıkartacaksa çıkartsın. Risk almadan hayatımıza devam edemeyiz. Bunun için boşanmayın da, eşiniz kabul etsin bir zahmet oda fedakarlık yapsın

Ya sanırım haklısın :KK43: çocuk var mıydı peki sizde ve ben ayrıldığım taktirde tüm düzenim değişecek, işimi de değiştirmek zorunda kalıcam.. boşandıktan sonra mutlu musun peki?

Mutluluk nedir ? Mutlulugu nasil tanimliyor musun ?

Cocugum yoktu. Olsaydi da bosanirdim. Bursa gibi sanayi şehrinden gönen e yerlestik. Kafayi yedim. Tavuk fabrikasinda calistim işciydim zaturre oldum soguktan.Bebegimi karnimda 4.5 aylikken kaybettim . Ben senin annenin sigorta primini ödemem, ödettirmem dedim. Benim annem nasil calistiysa seninki de öyle calisip emekli olsaymis benim annemin cani yok muydu, babam borcu oldugu halde her geldiginde cebime para sıkıstirir. Dolap bombos bu cocuk once evine baksin sonra annesinin sigortasini ödesin dedi k.p. yaninda bilerek. Mutfak masrafimi babam karsiliyordu. Erkek kardesi evliligimizin 3.gununden beri bizde kaliyordu ve hep esimden para aliyordu o sicak odada yatadi biz sogukta ki o da benden 2 yas kucuktu calismiyordu. Yeter dedim her aksam ama istisnasiz her aksam gönen in koyune tencere yemek tasiyorum benzin vs. Ya senin ailen hep yok diyor benimkiler de var diyor ! Ne aç insanlarsiniz diye cildirdim k.v yaninda ki ben paragöz oldum.

4 yil gecti. Bosandiktan 1 yil sonra pisman oldu, ne annem ne de seni aldattigim kadin hayatimda kalici degil farkina vardim geri dön dedi. Baskasi var diyerek yalan soyledim şoka girdi bir de baskasiyla profil resmimi koydum haha harikaydi

Ne işi Allah ini seversen zaten senin maasin ev harcalamarina gidiyor , esin kendi maasiyla ailesini gezdiriyormus. Bak birebir yasadim. Ben işten ciktigimda kiyameti kopardi para yetmiyormus hayat musterekmis. Minicik gönende 2 maas yetmezmiydi yeterdi bir de muhendis maasi.salla gitsin onunla olmaktansa bir ömür yalniz kalayim

Mutluluk nedir ? Mutlulugu nasil tanimliyor musun ?

Cocugum yoktu. Olsaydi da bosanirdim. Bursa gibi sanayi şehrinden gönen e yerlestik. Kafayi yedim. Tavuk fabrikasinda calistim işciydim zaturre oldum soguktan.Bebegimi karnimda 4.5 aylikken kaybettim . Ben senin annenin sigorta primini ödemem, ödettirmem dedim. Benim annem nasil calistiysa seninki de öyle calisip emekli olsaymis benim annemin cani yok muydu, babam borcu oldugu halde her geldiginde cebime para sıkıstirir. Dolap bombos bu cocuk once evine baksin sonra annesinin sigortasini ödesin dedi k.p. yaninda bilerek. Mutfak masrafimi babam karsiliyordu. Erkek kardesi evliligimizin 3.gununden beri bizde kaliyordu ve hep esimden para aliyordu o sicak odada yatadi biz sogukta ki o da benden 2 yas kucuktu calismiyordu. Yeter dedim her aksam ama istisnasiz her aksam gönen in koyune tencere yemek tasiyorum benzin vs. Ya senin ailen hep yok diyor benimkiler de var diyor ! Ne aç insanlarsiniz diye cildirdim k.v yaninda ki ben paragöz oldum.

4 yil gecti. Bosandiktan 1 yil sonra pisman oldu, ne annem ne de seni aldattigim kadin hayatimda kalici degil farkina vardim geri dön dedi. Baskasi var diyerek yalan soyledim şoka girdi bir de baskasiyla profil resmimi koydum haha harikaydi
sen gerçekten çok güçlü bir kadınmışsın, sana helal olsun.. hiç üzülmedin mi peki, en önemlisi özlemedin mi?

ya gerçekten öyle kararsız bir insanım ki acaba diyorum ben mi çok tepki gösteriyorum, hep birlikte gezicez işte diye düşünmeye başladım üstelik bir günde annemleri gezdirecek ben :KK11:anneleriyle gezmeyi kabul edersem.. ama kabul etmemeliyim yine de değil mi çok mu vicdanlıyım :sus:

sen gerçekten çok güçlü bir kadınmışsın, sana helal olsun.. hiç üzülmedin mi peki, en önemlisi özlemedin mi?

Seven kadinin bir fino köpeğinden farksiz oldugunu anladim. İlk evlendigimiz gece k.v. odamiza girdi aa oglumun ustu acik niye ortmedin diye bir bagirdi bana. Tamam ben bosanicam dedim. Eski sevgilisiyle ayni evde 2 sene kalan adam ki o kadin icin benim evliligim yikildi, annesine sarilmayan, anneler gununde zorla cicek aldirdigim kocamin yaninda k.v bana dedi ki oglumla arama kimse giremez.

Oglunla otur evlendirmeseydin o zaman dedim. Çek git bu evden dedi. Duştan cikmistim. Altinlari da birak dedi. Babaannemden hatira o bilezik ve kupeler dedim. Aldirmadi vermedi cantami koyun ortasinda kalakaldim taxi de yok köy de acayip yobaz insanlar k.v bagiriyor paragoz altinlari istiyor ayt tansiyonum cikti diye...

Sevgi ne demek ? Özlemek ne demek ?
Pantolonunun cebinde kullanilmis prezervatif buldum bitti dedim

ya gerçekten öyle kararsız bir insanım ki acaba diyorum ben mi çok tepki gösteriyorum, hep birlikte gezicez işte diye düşünmeye başladım üstelik bir günde annemleri gezdirecek ben :KK11:anneleriyle gezmeyi kabul edersem.. ama kabul etmemeliyim yine de değil mi çok mu vicdanlıyım :sus:
Hayir yuvanin yikilmasini istemiyorsun. Duzenin bozulmamali. Sen boyun egmeyi içselleştirmişsin. Kendinde suçu araman en buyuk hata.

Sen bosanmayacaksin arkadasim. Seviyorsun cunku. Sevmemeyi ogreneceksin. Gun gelecek sevgin bitecek yillarin heba olacak.

Onun gozunde anne bir, eş çok...

ya kıyamam yalnız değilsin :( 28 yaşındayım bende ve 4 yıllık evliyim, biliyor musun daha şimdi eşimle o kadar büyük kavga ettim ki aynı sebeplerden malum yarın bayram artık dayanacak gücüm kalmadı mümkün olsa şu an gidip boşanma davası açasım var, seni çok iyi anlıyorum. ben bu akşam eve gitmeyeceğim bilmiyorum sonumuz ne olur ama bu hayatı istemiyorum :( umarım sende bende hakkımızdaki en hayırlı çözümü buluruz

Ogullarini rahat birakmiyor k.v ler. Erkek , mutlaka disarda kendini tatmin ediyor. Zavalli kadin ise k.v ve k.p evinde kahir cekiyor. Ogluna cok duskun olan , gelinini kiskanan ve yalnizbirakmayip yatak odasina bile pat diye giren k.vler...

Hayir yuvanin yikilmasini istemiyorsun. Duzenin bozulmamali. Sen boyun egmeyi içselleştirmişsin. Kendinde suçu araman en buyuk hata.

Sen bosanmayacaksin arkadasim. Seviyorsun cunku. Sevmemeyi ogreneceksin. Gun gelecek sevgin bitecek yillarin heba olacak.

Onun gozunde anne bir, eş çok...
öyle çok sevdiğimi düşünmüyorum ama evet düzenimin bozulmasından korkuyorum ve en önemlisi de bir şey itiraf etmem gerekirse o böyle yaptıkça benim gözüm gönlüm dışarı kayıyor, büyük bir yanlış yapmaktan korkuyorum.. :KK61:

ya kıyamam yalnız değilsin :KK43: 28 yaşındayım bende ve 4 yıllık evliyim, biliyor musun daha şimdi eşimle o kadar büyük kavga ettim ki aynı sebeplerden malum yarın bayram artık dayanacak gücüm kalmadı mümkün olsa şu an gidip boşanma davası açasım var, seni çok iyi anlıyorum. ben bu akşam eve gitmeyeceğim bilmiyorum sonumuz ne olur ama bu hayatı istemiyorum :KK43: umarım sende bende hakkımızdaki en hayırlı çözümü buluruz
Allah hakkımızda hayırlısını versin ama biz napıcaz ya :( Allah sabır versin arkadaşım.. sakin bir anında annesiyle konuş bence..

Anlıyor musunuz :KK43:
Canim benim, şu an ilgiye ve sevgiye açsın. Gayet dogal. Evli iken eşin ne kadar anlayişsiz olursa olsun yanlis yapma. Sevginin bitse de saygi bitmemeli. At imzani kurtul.

Duzenim bozulacak, hayatim alt ust olacak diyorsun. Nereden biliyorsun hayatinin altinin ustunden daha guzel olmayacaginin?
Vuracaksin en dibe. Kalbin kanayacak. Insanlara karsi tepkisiz kalmayi kalmayi ogreneceksin icinden gelmeyecek kavga etmek dahi . Yorulacaksin. Yeniden küllerinden dogacaksin. Eski guzel anilarinizin hayaleti seni bir sure rahat birakmayacak ama inan bana geçecek
Asla onsuz yasayamam diyordum.
Insan herseye ama herseye alisiyor zamanla

3.5 yıl çekmişsin devam et ya da boşan. Devam edersen çocuk da yaparsın. O zaman ömürbillah çekersin. Sen bilirsin.

Back