• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve Eşimin Vazgeçilmez Ailesi :(

damat ailesine gösteriş hava olsun diye yapıyor lar kız ailesini düşünmeden bide boşanma sebebi demiş ailesi ni seçmiş zaten gözden çıkarmış gelmicm aileme gdiyorum gelcksen gel de
ya tam olarak kendimi anlatamadım, ben annemlerde kalırsam boşanma sebebi olmaz, herkes öyle anlamış da, emrivaki yapıp çekip gidersem o zaman dönüşü olmayabilir demek istedim yoksa annemde kalıyorm normalde ama bu durum farklı..

Gemileri yakmayı çok düşündüm, düşünüyorum evet.. benim tek derdim, tüm düzenim bozulacak, işimi gücümü de değiştirmek zorunda kalıcam..
iki günde bir her akşam gidiyor annelerine, 1,2 saat kalıyor bense evde yalnızım.. annemler bana arabayla 1 saat uzaklıkta oturuyor ben her hafta sonu mutlaka gidip onları görüyorum ama eşim bu duruma dahi bozuluyor.. arabam var evet ve maalesef tek problemimiz bunlar değil, daha çok anlaşamadığımız konu var ama bu en büyüğü :KK43:
en önemli olan ayakların yere basıyor sağlıklısın gençs,n birde işsizz boşanma durumu yaşıyn çocuklular var her zaman çocuksuz boşnma bunlar hep daha ılımlıya kendini düzeltecek yada yol ayrımı

ben sizin kaybetme korkusu yaşadığınızı o yüzden herşeye boyun eğmeye meyilli olduğunuzu düşünüyorum. adam ben ne dersem o diyor siz gidersem gemileri yakmış olurum diyorsunuz. o zaman kayınvalidenizle tatile gidin.
ya siz doğru soruya mı cevap verdiniz yoksa algılama problemi mi yaşıyorsunuz?
benim yazdıklarımla sizin verdiğiniz bu cevabın ne alakası var şimdi acaba?

hakaret baskı filan yok ben fevri agresif ve kavgacı birisiyim, sadece ona çok çektiriyorum o da çektireceğimi bildiği halde bunları yapıyor hep :63:
onunla takraba gezmek zorunda değil sin bunu anlat başka birşey yapalım de kendi bilir çok sorun yok bence ailenede gidin sadece onun anne baba ve kendi anne babandam sorumlusn bunu söyle kötü davranış yoksa boşnma

madem bu kadar meraklıydı ailesine evlenmeseydi,onlarla kalsaydı;kızlar açısından evlilik yeni bağımsız bi aile demek;ama nedense erkeklerde evlilik var olan aileye ekleme yapmak gibi ne kadar saçma...siz boşanmayın bence böyle bi sebpten çünkü düzeltilebilir bi sorun...mesela o akrabalara gittiğinizde gidin başka odaya kitap okıycam ben falan deyin ya da başım ağrıyor deyip ggidin yatın bi odaya ,eşiniz dönüşte kavga edicek ama size de duygularınızı anlatmak için fırssat olur...

Arkadaşlar gerçekten yardımınıza ihtiyacım var..

Ben 28 yaşında 3,5 senelik evli bir bayanım, çocuk yok.
Eşimle severek evlendik ancak 3,5 senedir eşimle hiç anlaşamıyoruz, sürekli huzursuz bir ev yaşantımız var
En büyük problemlerimizden birisi de eşimin asla vazgeçemediği ailesi, yani kv ve kp.

Her gün iş çıkışı onların yanına gider, beni bilerek onların bulunduğu semte taşıttı, benim kendi ailem çok uzakta, o ailesi ileyken ben hep yalnız kalıyorum bunlar zaten sıradan yaşadığım problemlerim..

Üstüne her bayram birlikte vakit geçiririz, onun annelerini akrabalarını götürürüz, benim ailemle bir gün geçiriyorsak geriye kalan tüm günler onun ailesiyleyiz, bu çok bencilce değil mi sizce?

Bu bayramda da kendilerince plan yapmışlar, uzak şehirdeki bir akrabalarına gidip kalacakmışız, yol masrafları, benzin parası hep bizden.. eşimin annesi babası abisi eltim çocukları yani hep böyle içiçeyiz.. iyi de bende çalışıyorum nefes almaya ihtiyacım var ama bunların bencillikleri yüzünden hiç kendi hayatım olamıyor üstüne üstlük eşim de onlara inanılmaz düşkün asla tek kelime ettirmez, toz kondurmaz..

Ben ciddi ciddi boşanmayı bile düşünüyorum, sizce ne yapmalıyım ve benim gibi böyle sorunlar yaşayanlar var mı aranızda? :KK43:

Merhaba..3,5 senedir evli iseniz bunu değiştirmek gerçekten çok zor.Ailesine düşkün olsun ama kendinin de bir ailesi olduğunu unutmasın.Herkesin yeri ayrı.Ama sürekli her adımda birlikte olurlar ise bir aile reisi kimliğini kazanamaz ki ailelerden kaynaklanıyor bu. Eşini karşına alıp bir hayatımız olsun istiyorum , başbaşa tatil çıkalım çalışıyorum bayram tatillerini birlikte sakin geçirelim istiyorum diye konuştunuz mu ? ÇÜnkü bazı erkekler gerçekten yüzüne vurmayınca bazı şeyleri kafası basmıyor.Aile söz konusu oldu mu da hiç çalışmıyor mübarek..

onunla takraba gezmek zorunda değil sin bunu anlat başka birşey yapalım de kendi bilir çok sorun yok bence ailenede gidin sadece onun anne baba ve kendi anne babandam sorumlusn bunu söyle kötü davranış yoksa boşnma
kötü davranış yok yoksa ben onu döverim zaten benden korkuyor :skandal:da bu sorunları hiç aşamayacağız galiba :(:KK20:

Merhaba..3,5 senedir evli iseniz bunu değiştirmek gerçekten çok zor.Ailesine düşkün olsun ama kendinin de bir ailesi olduğunu unutmasın.Herkesin yeri ayrı.Ama sürekli her adımda birlikte olurlar ise bir aile reisi kimliğini kazanamaz ki ailelerden kaynaklanıyor bu. Eşini karşına alıp bir hayatımız olsun istiyorum , başbaşa tatil çıkalım çalışıyorum bayram tatillerini birlikte sakin geçirelim istiyorum diye konuştunuz mu ? ÇÜnkü bazı erkekler gerçekten yüzüne vurmayınca bazı şeyleri kafası basmıyor.Aile söz konusu oldu mu da hiç çalışmıyor mübarek..
yaa kendi kişilikleri yok çünkü, en ufak bişeyde küçük bir çocuk gibi ailelerine sığınıyorlar, abisi de böyle eltimle biz çekiyoruz bunları yani dediğiniz gibi tamamen aileden kaynaklanıyor bu durumlar..

YAA maalesef acı gerçekler bunlar, çok güzel açıklamışsınız.. sorunlar bunlar peki çözüm ne acaba? :KK43:
evvela evlenmeden once gozler kör olmayacak. İnsanlar birbirine soru sormayi bilecek. Planli programli bir hayat yasanacak. Ailelere adaletli davranmak, çocuk istenip istenmedigi gibi konular konusulacak. Evlenene kadar her seye raziyim yeter ki kavusalim kafasindan çikilacak.

Haydi bunlar ihmal edilerek evlenildi. Dustuk bir cikmaza. O zaman ilk sorundan kavga etmek yerine bu konular dile getirilecek.

Hadi alistirdik taviz verdik verdik verdik diyelim... Yine geç degil. Gereken dozda kendimizi ifade edecegiz. Laftan anlayana laf ile, daha ciddi doz isteyene de artik o sekilde...

Anladi, anladi.

Anlamadiysa degismiyorsa da 2 yol var zaten belli. Deveyi gutmek ya da diyardan gitmek işte...

Bosanmiyorsak da o evde her gun kahrolmadan yasamanin bir yolunu bulmak bizim elimizde.

Bir de iki kisi es olmadan, biz olmadan, bolll bolll kavga gurultu edilen bir eve Allah Peygamber askina cocuk yapilmamali. Kendim kavga gurultu icinde buyudum. Annemle babamin bosanmasini da istemezdim ama kavga etmelerini de istemezdim.

Madem birlikte yasanacak, bi huzur vermelerini isterdim sadece. Tartisacaklarsa da kendi odalarinda bagirmadan olsa iyi olurdu. Her sabah bagirma seslerine uyanmamis olurdum.

Henuz evlenmemis olanlara da sunu soyliyim kimse kolay kolay degismez. Burada acilan konulara bakin hic kocam cok degisti ama cok iyi biri haline geldi diyen bulunur mu??

yaa kendi kişilikleri yok çünkü, en ufak bişeyde küçük bir çocuk gibi ailelerine sığınıyorlar, abisi de böyle eltimle biz çekiyoruz bunları yani dediğiniz gibi tamamen aileden kaynaklanıyor bu durumlar..

Öyle ama çözüm bulmak gerek. Benim de çok ciddi problemlerim oldu.Aşılması zor gibi görünen ama Ya Sabır deyip düzelteceğim deneyeceğim dedim olmaz ise hiç değil ise boşanırsam da pişman olmayayım dedim. Kendi hayatınız olduğunu kafasına yerleştirmek gerek .Baş başa tatile çıkın mesela çok iyi geliyor gerçekten.Arkadaş çevreniz illa vardır.Onlar ile vakit geçirmeyi deneyin bu gerçekten çok işe yarıyor.Yani hayatında sadece ailesinin değil başka insanların da olduğunu sizin de bir aile olduğunuzu fark etmesi gerek ;)

evvela evlenmeden once gozler kör olmayacak. İnsanlar birbirine soru sormayi bilecek. Planli programli bir hayat yasanacak. Ailelere adaletli davranmak, çocuk istenip istenmedigi gibi konular konusulacak. Evlenene kadar her seye raziyim yeter ki kavusalim kafasindan çikilacak.

Haydi bunlar ihmal edilerek evlenildi. Dustuk bir cikmaza. O zaman ilk sorundan kavga etmek yerine bu konular dile getirilecek.

Hadi alistirdik taviz verdik verdik verdik diyelim... Yine geç degil. Gereken dozda kendimizi ifade edecegiz. Laftan anlayana laf ile, daha ciddi doz isteyene de artik o sekilde...

Anladi, anladi.

Anlamadiysa degismiyorsa da 2 yol var zaten belli. Deveyi gutmek ya da diyardan gitmek işte...

Bosanmiyorsak da o evde her gun kahrolmadan yasamanin bir yolunu bulmak bizim elimizde.

Bir de iki kisi es olmadan, biz olmadan, bolll bolll kavga gurultu edilen bir eve Allah Peygamber askina cocuk yapilmamali. Kendim kavga gurultu icinde buyudum. Annemle babamin bosanmasini da istemezdim ama kavga etmelerini de istemezdim.

Madem birlikte yasanacak, bi huzur vermelerini isterdim sadece. Tartisacaklarsa da kendi odalarinda bagirmadan olsa iyi olurdu. Her sabah bagirma seslerine uyanmamis olurdum.

Henuz evlenmemis olanlara da sunu soyliyim kimse kolay kolay degismez. Burada acilan konulara bakin hic kocam cok degisti ama cok iyi biri haline geldi diyen bulunur mu??

Alnınızdan öpesim geldi :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

hakaret baskı filan yok ben fevri agresif ve kavgacı birisiyim, sadece ona çok çektiriyorum o da çektireceğimi bildiği halde bunları yapıyor hep :63:
kavga etmemeni sakince kendini ifade etmeni oneririm. Yine soylemen gerekenleri soyle ama mesela bagirmadan. Araniz iyi oldugunda da sakince konusabilirsin.

Yalniz şu ailesine tek gonderme. Biz olmaya calisin. 2 gunde bir gitme de, mesela haftada 2 gun birlikte gidip gelelim de. Ayni sekilde o da senin ailene gelsin.

Normalde haftada 2 demem de adam gunasiri gidiyomus. Bir anda bicak gibi kesmemek icin dedim. Hatta 1 gun gidin 1 gun de siz onlari caya cagirin.

Fedakarlik şu noktada karsilikli yapilmali. Bak bizim esimin ailesinden bireylerle buyuk sorunlarimiz var. Buna ragmen ve bu yuzden onu tek birakamam... İnsallah anlatabilmisimdir

Anladi, anladi.

en en iyi cevap bu gerçekten ! kaleminize sağlık.. ve maalesef evet, asla DEĞİŞMİYORLAR !

Back