Öncelikle merhabalar.
Daha önce bende yakın zamanda konu açmıştım oradan sizde bakabilirsiniz.Siz böyle anlatınca inanın kendi yaşadıklarım aklımdan film şeridi gibi geçti gitti.
Benimde sevgilim arkadaşımı soruyordu,özel bir merakının oldugunu hissettiriyordu.Yanımda güzel birisini vs.. görsün adeta beni o an unutmuş gibi bakıyordu vs...
Size bir kaç bir şeyler soracagım izninizle:
Eşiniz bencil midir? Bu soruyu okudugunuzda aklınıza gelen ilk cevabı verin!
Aynı zamanda kendisine ederinden daha fazla deger biçer mi? Yani kafa yapısı şu mu:Ben aslında daha iyisine layıgım ama şu anlık yapacak bir şey yok kafasında mıdır?
Eger bunlar varsa muhtemelen size gaslighting denilen manipülasyon yöntemini bilinçsiz bir şekilde uyguluyor. Gaslighting deline manipülasyon yöntemi genelde;karşısındaki insanın düşüncelere sevk eder,şüphe tohumlarını atar ve siz rahatsızlıgınızı dile getirdiginizde inkar eder.Sonrasında form değiştirerek farklı farklı durumlarda farklı farklı olaylarda yine benzer şeyler yaşarsınız ve zaman geçtikçe kendinize ait olan deger yargıları ve düşünceleri tartışmaya açarsınız karşı tarafla.(örn:yogun olarak en yakın kız arkadaşınızdan bahseder,siz rahatsızlıgını dile getirirsiniz ve karşı taraf sizi paranoyaklıla vs... suçlar.Zaman içerisinde bu duygusal şiddet o kadar artar ki bir yerden sonra artık tartışmayı bırakır pes edersiniz ve kendi düşüncelerinize olan inancınız sıfırlanır.Kendi degerinizi kendi gözünüzde düşürürsünüz ve karşı tarafa ister istemez kul köle olma noktasına,tükenme noktasına,kendinizi inanılmaz derecede yetersiz hissetme ve aklınıza gördüklerinize karşı bir güvensizlik oluşur.Bu manipülasyon yöntemindeki temel amaç,karşsındaki kişi kendisine muhtaç kılmaktır.kadın erkek farketmez herkes istemeden de olsa yapabilir.)
Bu yüzden üste sordum size bencil mi diye;çünkü narsist kişiliklerde gözülen bir manipülasyon yöntemidir.
Size tavsiyem söylediklerini çok fazla ciddiye almayın uzunca bir dönem ve kendi içinize dönüp,kendinizi mutlu edecek,sizi hayatta ilerletecek şeylerle uğraşmanız(iş hobi, spor vs... hepsi aynı zmanda da olabilir.)