Eşim ve Annesi

Senden para istediğinde yok diyeceksin ve çizgini çizeceksin

Aileci zaten imzayı atınca oluyorlar
O an tekrar evlerinin küçük oğulları olası geliyor.

Tuhaflar gerçekten...
Benim nısanlım da anne babaya aşırı düşkün. Ama Allahtan annesi babası cebimızdekı paraya göz dikmez.Hatta yenı ev kurduk.Haftaya nıkah. Annesı reçel yapmıs, eksıklerı mızı alıyorlar. Bızı baya düşünüyorlar. Ama bende biraz dik başlıyım. İstemediğim şeyi direk söylüyorum pat diye. İstedigım şeyi direniyorum. Nişanlım evi aılesıne yakın ıstıyordu.eger tutarsan zili sökerim, telimi kullanmam falan dedim. Hatta tut kendın otur dedim. Yanı tavız vermiyorum. Bazen huysuzluk yapıyorum. Galıba ıyı yapıyorum.

Aile çok farklı birşey.Evlendiğimiz gece dolaptaki yemeğimizi bile babam koymuştu.O taraftan hiç birşey görmedim.

Kesinlikle.
İnsan mesafeli olursa her ilişkiyi başarıyla götürebilir.
Karşıdaki de insan vasıflarına sahipse tabi ki.
Bazı aileler de alttan alttan yapar yapacağını, ruhunuz duymaz.
O en tehlikeli tür, benimkiler öyle.
Ama korkumdan yapamıyorlar çünkü lafımı esirgemem.
Bir de eserekliyimdir, kızıdırlarsa görüşmeyeceğimi, inadımı bilirler.
Yani saygı çerçevesinde ilişkimiz devam ediyor, kimse kimsenin kuyruğuna basmıyor.
Ama böyle olmasam vah halime...

Aile çok farklı birşey.Evlendiğimiz gece dolaptaki yemeğimizi bile babam koymuştu.O taraftan hiç birşey görmedim.
Ben kendı babamdan görmedim. Başka kadınla yasıyor. Kadına esya aldı. Erkek kardeşime aldı. Bana igne bile almadı. Utanmadan nikaha gelıyor. Kesinlikle eksıgım var mı demedı.ama nısanlımın aılesı herseyı yaptı maddı manevı
Aıle bambaska cıdden

Haha bende bende siz gıbı aynen lafımı esırgemıyorum. Kalbi kırılır dıye dusunmuyorum. Ben zaten evı 2 dolmus uzaklıkta tuttum.haftada bır gıderım ancak. Mıçmıç sevmıyorum. Burda çok okudum. Yakın oturan herkes pişman. Bence mesafe en ıyısı. Mesafe olmazsa gerisi kötü oluyor. İnsanlar kullanmaya baslıyor sonra senı

Mesafe en iyisi dimi bende benim kayınvalidem uzakken yakınıma taşındırdım.Tansiyon hastası bişey falan olur diye.İyi niyetimin karşılığınıda fazlasıyla aldım.
Hatta o dönemler ben o kadar çok ısrar etmiştimki taşınırken bana ‘oglum annem sensiz ben yapamam nolur evi taşıyalım’ dedi diye geldim yoksa gelmezdim dedi.Hani sen kimsinki seni dinlicem diyormuş anlayamamışım.

Hatta eşimin nişan için harcamaları olacağı zaman dişlerini yaptırtıp eve yeni koltuk takımı aldırmıştı.O zamandan belliymiş ne olduğu keşke anlasaydım...

O yaşta bi kadına 1000 lira bile fazla fazla yeter. 600 üne ilaç alır. Kalanı da size de verebilir ev alın diye. Kadının tek yapmak istediği sizin birlikte olmanızı istemediği için oğluna sürekli para harcatıp seni zor durumda bırakmak. Yerinde olsam kendi paramla en fazla mutfak alışverişi falan yapardım. Kalanını da kendinize harcayın. Sen de ailene gönder mesela. Anlasın ne demek olduğunu

Siz ne kadar kazanıyorsunuz yani 2400 nornalde bile çok az bi meblağken bi de bu kadar bonkör davranmak istemesi çok şaşırtıcı. Maddi olarak kullanıldığınızı düşünüyorsanız hesapları ayıracaksınız bunun başka yolu yok

Kadının tek yapmak istediği sizin birlikte olmanızı istemediği için oğluna sürekli para harcatıp seni zor durumda bırakmak.
Buna katılıyorum.Çünkü oğlunun çok kazanmadığını biliyor ve hala buna razı gelip ödettiriyorsa demekki gelin elbet biryerde patlar diyor. aramız bozulsun evde huzursuzluk çıksın istiyor.Başka bir amaç olamaz.Çünkü o böyle birşeye asla izin vermezdi.Kendi kayınvalidesini kayınbabasını bile evine almıyor.

çok sinir bozucu bir durum. anne deyince akan sular durur, normal şartlarda eşinizin annesinin ilaç parasını ödemesi gayet güzel bir davranış çünkü 2000 lirayla yalnız bir kadının geçinmesi çok zor. Ancak anlattığınız diğer şeyler ve verdiğiniz cevaplara bakınca da annesinin mağdurdan ziyade planı olan birisi gibi davrandığını görüyorum.

Ben sizin yerinizde olsam her ay 600 liralık bireysel emeklilik sigortası sözleşmesi yapardım, dünyanın bin türlü hali var diye. Her ay kendi sigortanızı hesaba atın, sonra ayı tamamlamaya bakın.

eşiniz biraz saf galiba, ihtiyacı olan herkese yardım etmek isteyebilir ama bu şekilde sizin evinizin ve paranızın bereketi kalmaz ki, kendi adınıza hiçbir yatırım yapamazsınız. Eşinize bu yatırımın ileride çocuk için ne kadar önemli olduğunu uzun uzun anlatın ve birikim yapma konusunda onu ikna edin. Paranızı bir yere bağlamazsanız eşinizden bu tip teklifler gelmeye devam edecek. Gerekirse maaşınızın büyük bir bölümü yatırıma gitsin.

Kayınvalidenizle de gerekmedikçe konuşmayın, mayısgelini nicki kullandığınıza göre gelin olmak sizin önemli. Gelin gibi değil, yaşı büyük birisine saygı gösteren bir birey gibi görün onu ve aranızdaki duygusal bağı acilen kesin. ona bu kadar kızmanız bile ona hala gereğinden fazla değer verdiğinizi gösteriyor, bu tipler değişmez. aynı kalıptan çıkmış erkek çocuk anneleri. Uğraşmaya gücünüz yetmez, eşiniz de anlamaz, sakın eşinize annesi hakkında olumsuz tek kelime etmeyin. Eşinizi seviyorsanız annesini idare etmeyi öğreneceksiniz

İlacına okey , trilyon da kazansa annesi gitsin alsın annesinin ilacını sallamazdım .

Amaaaaa , yok yeni telefonmuş , yok efendim kurban parası vermeymiş (kurbanı parası olan keser haksız mıyım? ) , yok arabanın yakıtını almadan burs vermeymiş, yok öyle bir şey .

Bence çok sert çıkmalısınız .

Nasıl bu kadar kör olabiliyor bu adamlar ben gerçekten şaşıyorum ya , artık burada daha neler okuyacağız ?

Çocuğunun bezi yokken neden düğünde sahte dolar savurur gibi para savuruyor bu adamlar ya ?

Nasıl bu kadar kör olabiliyor bu adamlar ben gerçekten şaşıyorum ya , artık burada daha neler okuyacağız ?

Çocuğunun bezi yokken neden düğünde sahte dolar savurur gibi para savuruyor bu adamlar ya ?
Cocuklarim biraz daha büyüsün ben çalışıp evi gecindiricem esimde anne babasını gecindirir artık yetmiyor çünkü tek maaş bi dünya kira ödüyoruz önümüz kış dogalgaz elektrik bi dünya para nasil dönecek bu ev...insan evladına yardim eder bunlar evlatlarından istiyor hadi muhtaç olsalar amenna ama varlık icindeler yeminle

Ya bence itiraz etmelisin olmaz böyle diye , çocuklarım bir şeyler istiyor sürekli de parasını bitiriyomuş gibi yap . Al sakla .

Ya tüh ben de bunları tavsiye eder oldum ama Allah kahretsin işte dinsizin hakkından imansız gelirmiş.

Kavgacı ol , huzurunu boz napıcaksın yani ? Yardım etmek güzeldir ama sana önümüzdeki doğal gaz faturasını da düşündürmemesi lazım .

Sen çalışırsan da var ya zııırnık var ya zırnık verme .

bence bir evladin annesinin babasinin ilac masrafini karsilamasi normal, olmasi gereken, kesinlikle haddime düşüp yargilayacagim bir sey degil.

ama sizde olay tek ilac parasi degil. size duyulmayan saygı. ben de esinizin sizi kullandigini düşündüm. yani kardesinin çocuğuna varana kadar düşünüyor siz hariç. boyle adama iyilik yapmamak lazim. ayrilin işten, calissin iki işte, baksin bakmak istedigi herkese.

Bazı kayınvalideler ne acımasız ne bencil.Okurken sinirlerim bozuldu.Bizim annelerimiz yuvamızda huzurumuz bozulmasın diye aç kalsa bunu dile getirmez.Ama bazı erkek anaları! Doğurdukları çocukları kendi eşleri gibi görüp geliniyle huzuru bozulsun ister.Benim ablamın kayınvalidesi ablam düğün öncesi evi dizerken arayıp ben oğlumun kıyafetlerini yollamak istemiyorum çok zoruma gidiyor evlenmesini bile kıskanıyorum demişti.Hatta yollamamıştı bile.Adam bir hafta damatlığıyla gezmişti resmen.Burada bazı arkadaşlar ilaçları alsın ne var demiş.Hayır efendim alamaz sadece annesinin ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak isteyip evini ihmal ediyorsa niye evlenirki bir insan.Bi de onlara yapamadığı suratı gelip eşine yapıyormuş çok para harcıyoruz vs diye para için bunaltıp sıkıyormuş.Bir insan önce kendi evini geçindirecek eğer durumu el verirse eşinin rızasını alıp öyle yapacak ailesine.Konu sahibi çocuk yapma ve bu adamı boşa gitsin annesiyle evlensin.Ruh hastaları!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…