Esim ve annemin saçmalığı

Hıı şimdi anlaşıldı. O pembe pastayı yemeyi isteyen tek kişi kocanız. Siz sevmiyorsunuz.
Ben de çikolatalı pasta sevmem mesela, her yıl gelenek diye bunu alsalar, kızardım.
O zaman haklısınız valla.

Sorun sadece pasta değilmiş. Eşinizle sesleri yükseltmeden sakin bir anda isteklerinizi konuştunuz mu? Anneniz konuya nasıl müdahil oluyor o kısmı anlayamadim hâlâ.

11 yıldır aynı pembe kalpli pasta hakkaten insan usanır ya hep ayni hep ayni doğum günü ne olucak belli pembe pasta azıcık insan değişiklik ister pasta almasın
birinde bir yemege götürsün
Insan bir supriz değişik bir şey ister yani
Doğum günü özel bir gün kutlama yapılıyor da sırf formalite olsun diye değilde hoşluk olsun diye yapılsa

Kutlamayanlara lafım yok

Birazcık düşünmek ince fikirlik olmak lazim ama iste olunmuyor

Sorun sadece pasta değilmiş. Eşinizle sesleri yükseltmeden sakin bir anda isteklerinizi konuştunuz mu? Anneniz konuya nasıl müdahil oluyor o kısmı anlayamadim hâlâ.
Onla gitmis almislar o zaten herseye mudahil. Hayati boyunca mudahil . Niye begenmedin diye bana kiziyor yada neden boyle konusuyrosun diye. O istedi diye ben sevinmek zorunda degilim. Yada konuşmalarımı ksiiligimi degistirmek beni boyle kabul edemedi.

Doğum gününüz kutlu olsun öncelikle.
Annenizle madem bu kadar anlaşamıyorsunuz, sınır için ve annenizin bu sınırı aşmasına müsade etmeyin. Eşinizle sakince hiç konuştunuz mu? Olay sadece pasta mevzusu değil belli.

En onemlisi pqsta aldi diye bana dunyalari aldi sanip bas bas bagriyor sen hic birseyi hak etmiyorsun.

Peki su acidan bakin bu kadın 1 pastayla mutlu oluyormus yada birsey istemiyormusken normal mi bunlar?

Artik pastayida hak etmiyormusum arkadaşlar olay kapandi kendimden taviz verdikce yok olmuşum .Aslinda cok sey istemeliymisim

Kalpli olmasi icin 2.5 kg almis normalde orta yada kucuk boy bir pasta yeter bize geri kalani atiliyor zaten

Demi sana sarılmadan sevdig8ni hissettirmeden pasta alsa nolur ki yqda hediye
Doğum gününüz kutlu olsun, sağlıklı huzurlu bir ömür dilerim
Şahsen abarttığınızı düşünmüyorum, ben de doğum günlerinde pahalı hediye vb beklemem, sevgililer günü, o günü bu günü diye her şeyi kutlayıp durmam veya hediye beklemem ama doğum günlerimizde (pasta konusunda yazacaklarım için şimdiden özür dilerim) gidip de bir pastaneden sevmediğim bir hazır pasta alıp ce-eee iyi ki doğdun denmesini de istemem, bahçeden koparılmış bir papatya bile olsa mutlu olurum yeter ki düşünüp emek verilerek yapılmış bir şeyler olsun, pasta olacaksa da sevdiğim bir pasta olsun isterim, siz de sardunya istemişsiniz, ki aslında siz sizi tanımamalarına, pasta zevkinizi bile bilmemelerine, kendi damak zevklerine göre pasta alıp asıl önemli olan sizin isteğinizken kendi kafalarına göre hareket etmelerine kızmışsınız, doğum günü olan sizsiniz onlar değil, kendi doğum günlerinde bol bol pembe kalplipasta yiyebilirler:))

Bide bu durum 11 yıldır hep ayni insan cidden çıldırır
Bir çiçek bir tatlı söz hadi hazırlan kahvaltıya gidelim ne bileyim yemeğe gidelim gibi şeyler bekler insan

Yine konu sahibi sabırlı valla

Benim eşim ne pasta alır ne çiçek böcek.Ben de önemsemiyorum böyle şeyleri.Sarılıp kutlaması yeterli.Pasta,hediye vs. sembolik şeyler.

Ay her konuda böyle kendini öven yorumlar var. Kadin misafirden bunalmiş, biri kalkip der "ne var ki çok severim, evimde 6 yorgan var milleti ağirlamak için. Biri der "ben çat kapi gelenleri sevmiyorum". Başka biri kalkip "Ne var ki, ben 5 çeşit yemeği yarim saatte yapiyorum, bunda ne var ki ciniiim"

Ve herkes nasil bir konuyu bu kadar yanliş anlar? Kadin sadece sevdiği çiceği istemiş bu kadar. Ona bile saygi duyulmuyor. Bizim toplumuzda bu sınırlara saygi duymak sorunu var. Kadin pasta istemiyor diye kaprisli damgasini yiyor. Niye kapris olsun? Sen seversin, başkasi sevmez. Herkesin farkli şeylerden hoşlanma, kendini özel his etmeye hakki yokmu? Banada biri gelip pirlanta alsa istemem mesela, ama atiyorum komik bir kupa ve kahve alsa daha hoşuma gider.

Millet karşindakini özel his ettirmeyi çok yanliş anliyor. Karşindakinin sevdiği şeylere değil, kendi yada toplumun sevdiği şeylere bakiyor. Ve bunu yaparken "aa ben ne muhteşemim" diye düşünüyor.

Bide bu durum 11 yıldır hep ayni insan cidden çıldırır
Bir çiçek bir tatlı söz hadi hazırlan kahvaltıya gidelim ne bileyim yemeğe gidelim gibi şeyler bekler insan

Yine konu sahibi sabırlı valla
E yani kim olsa kızar, pasta kadının sevdiği bir pasta olsa amenna ama pembe kalpli pastayı 11 yıl boyunca her sene alıp getirmek de
Hayır bir de ne var biliyor musunuz? Kalpli pasta getirince şirin olmuyorsunuz veya eşinize değer verdiğinizi sevdiğinizi göstermiş olmuyorsunuz, al işte kadını azarlayıp doğum gününü burnundan getirmişler, sardunya istiyorum dediğinde isteğine değer verip alsalarmış, abartılı görünebilir ama bu bana göre senin isteğinin kıymeti yok, ben böyle karar verdim böyle yaptım işine gelirse demenin kibarcası.

Bizde herkesin sevdiği pasta farklı, misal eşim asla boyalı, katkı maddeli pastaları yemez, adama kutu sütle yapılmış tatlı bile yediremiyoruz midesine dokunuyor, şimdi ben ona bunu bile bile kendime göre pasta yapsam yemez kırılır da, çok zor değil ki eşine değer verdiğini göstermek ama bu pembe kalpli pastayla olmuyor.

Cok teşekkür ederim mune abla okadar haklisinki tam beni ozetlemissin aglarken yazdim ve kendimi ifade edemedim. Oturup yesin ne diyeyim artık onuda hak etmiyor musum aslinda bu daha büyük bir hakaret. Hak etmek derken hepinizin yedigi pastayi hak ediyorken seneye daha cok calisip kendimi daha cok ezdirip hak etmeliy8m

Ben muhteşemim derken?Yorumumdan bunu nasıl çıkardınız?

Bazı yerlerde pastalar 4-6 kişilik gibi değil de kg ile satılıyor.

Ben muhteşemim derken?Yorumumdan bunu nasıl çıkardınız?

"Baak ben böyle şeylere önem vermiyorum" demek böyle bir ima yaratir. Ki konu bu bile değilken. Senin için özel gün önemli olmayabilir yada sadece bir mesaj istersin. Başkasi atiyorum o mesaji bile istemez. Yada konu sahibi gibi sadece çicek isteyebilir. Konu burda bizim isteğimiz değil ki. Konu sahibin istekleri, yapabildikleri, hoşlandiklari.

Bunu çok görüyorum konularda. Yani seni alintilamiş olabilirim fakat sadece bunun çok yapildiğini vurgulamak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…