• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve annem arasındaki sorun ne olacak ?

Kardeşim ; annem hasta, yalnız ailemizden geriye bir tek o kaldı ona da sahip çıkalım annemi yalnız bırakma zaten evi şey yapamıyor uzun süre ayakta kalamıyor dizlerinden rahatsız diyor 😞
O kadar akıl vermeyi biliyorsa gelsin annesinin başında dursun o zaman, neden altta kalıyorsunuz, sonuçta bunu söyleyen kız kardeşinizde kendi keyfi için onun tabiri ile hasta annesini tek başına eniştesinin insafına bırakmış, çekmiş yurt fışına gitmiş, herkesin annesi kıymetli ama 45 yaşında genç kadının, sırf can sıkıntısı için yeni evlilerin evine çöreklenmesi hiç hoş değil, çok yanlış yapıyorsunuz, eşinizi evliliğinizden ve evinizden bu nedenle bir defa uzaklaştırırsanız, sonradan çok yalvarsanızda eşinizi eski haline döndüremezsiniz, evliliğiniz büyük yara alır.

Kız kardeşim annemin tarafında. Ben ne söylesem benimle kavga yapıyor. Annemden önce kendisi laf söylemeye başlıyor. Kocan değil önemli olan annem diyor.
Hem suçlu hem güçlü ortalığı karıştıran kardeşiniz ne demek önemli olan annem anne tabiki önemli ama önceliğiniz kendi yuvanız. 1.5 senedir ne yapıyordu da almadı annesini yanına yeni evlisiniz eşiniz sonuna kadar haklı.

Arkadaşlar biraz uzun olabilir şimdiden özür diliyorum ama lütfen okuyup bana bir akıl verir misiniz. Ben 2019 Ağustos ayında evlendim. Babam 10 sene önce vefat etti annem ben ve kız kardeşim yaşıyorduk. Kız kardeşim okul vesilesi ile yurtdışına gitti ve 2 ay kadar kalıp para kazanıp gelecekti. Ben gelene kadar annem sizde kalsın dedi eşimle konuştum tamam dedi. Ama kardeşim gelmedi orada kalmaya karar verdi ve annemi yanına alacağını söyledi.kardeşim gideli 1,5 sene olacak bu Mayıs ayı gibi annemi yanına almayı düşünüyor. Annem biz evlendikten sonra hemen bize kalmaya gelmedi aradan dört ay geçti ondan sonra geldi.Yaklaşık 1 sene olacak bize geliyor kalmaya ama arada kendi evine gidiyor gittiği zaman kendi evinde iki hafta kalıyor bazen 1 buçuk ay kalıyor ondan sonra bize geliyor.Annemin evi ile bizim evin arası otobüs ile 1 saat.Annem yalnız kalmak istemiyor.Eşim bu ayın sonundan sonra istemiyorum kendi evinde kalsın diyor bende kız kardeşimin yanına gidene kadar idare et diyorum ama olmaz diyor.Ben anneme nasıl söyleyeceğim bunu bana akıl verin lütfen 😢😢
Bende yaşlı kendi işini göremiyor sandım okuyunca. 45 yaş ne ki gencecik. Aynı durumda eşinizin annesi olsaydı ve sizde kalsaydı, empati yapın lütfen biraz. Annemi kırmayacağım diye eşinizden olmayın. Güzel bir dille söylersiniz herkesin bir özel hayatı var canım.

Anneniz çok düşüncesiz, yaşlı olsa neyse 45 yaşında evinde tek başına durabilir. Benim annem 65 yaşında her işini kendisi yapıyor. Tek başına evi ne kadar kirlenecek, bir yemek yapsa 3-4 gün yeter.
Kardeşin evlenince ne olacak? 45 yaşında, 80-90 yaşına kadar yaşasa 35-45 yıl sizinle yaşamış olacak o zamana kadar da siz yaşlanmış olursunuz. Olay tam tersi olsaydı, gelin çoktan kovmuştu kayınvalideyi.

Ben rahat edemiyorum diyor . Aslında annem kendi odasından dışarıya çıkmıyor kolay kolay akşam yemeğinde görüşüyoruz çok nadir gelip yanımıza oturuyor. Evde onun var olduğunu bilmesi bile rahatsız olmasına yetiyormuş istediği gibi hareket edemiyormuş
Ben eşinizi haklı buldum, belki tepki alıcam ama anneniz yaşlıda değil 45 Yaşında bir bayan insanın bin türlü hali var evinde rahat olmak ister çok yaşlı bakıma muhtaç olsa neyse dicemde böyle olmaz.

Eşiniz hakkı.
Anneniz ise vurdumduymaz.
Evliliğinizin büyük bir dönüm noktasında olduğunun farkında değilseniz farkına varın.
Annenizin evliliğinizin umursadığını zannetmiyorum.
Umarım bu hatadan kısa zamanda dönersiniz.
Çünkü erkeklere dediğimiz gibi, bağlı değil bağımlıysanız insanların zamanını çalmayın oturun annenizle evinizde.
Bir karar verirken annenizin kasıtlı olarak evliliğinizi yaraladığını gözardı etmeyin derim.
Hep dediğimiz gibi denge önemli...

Senin annen cidden sorunlu kusura bakma ben eşinin yerinde olsam böyle bir aileye damat olmazdım. Sözlüyken bile size baksın diye maddi beklentisi vardı. İstemenizde ki görgüsüzlükler hele kardeşinizin telefon isteği annenizin bi ton altınlar isteyip süt hakkı içinde ayrı maddi beklentisi vardı. Şimdi de adamın evine 1 senedir çöreklenmiş. Ama kayınvalideniz bir ay kalınca rahatsız oluyormuşsunuz. Bence bu adamın yakında aklı başına gelir

Senin annen cidden sorunlu kusura bakma ben eşinin yerinde olsam böyle bir aileye damat olmazdım. Sözlüyken bile size baksın diye maddi beklentisi vardı. İstemenizde ki görgüsüzlükler hele kardeşinizin telefon isteği annenizin bi ton altınlar isteyip süt hakkı içinde ayrı maddi beklentisi vardı. Şimdi de adamın evine 1 senedir çöreklenmiş. Ama kayınvalideniz bir ay kalınca rahatsız oluyormuşsunuz. Bence bu adamın yakında aklı başına gelir
A ben de şimdi okudum 😱 annesi bayağı bayağı fena ve bencil.

Siz diyince ben de okudum. Böyle bir anne için kocamla kötü olmazdim ben olsam. Konu sahibi anneniz altın konusunda da size küsmüş zamanında ama bakın şimdi sizin evinizde. Anlasanıza artık o size küsmüyor sadece istediklerini yaptırmak için bir yol bulmuş. Siz de her seferinde küser diye korkup yapıyorsunuz. Siz böyle devam ettikçe anneniz de size en ufak şeyde küsmeye devam edecek. Bi kere küser diye korkmayın sesiniz çıksın sizi küsmekle korkutamadigini anlasin bakın nasıl düzeliyor her şey. Ayrıca söylemeden edemeyeceğim annedir tamam ama annenizin küsmesi daha hayırlı bence.

Arkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar.Sizlere danışmak istediğim birşey var. Ben 1 bucuk ay önce sözlendim.Sözlüm uzman çavuş. Annem onun cimri ve düşüncesiz birisi olduğunu düşünüyor.Yaklaşık 2 aydır çalışmıyorum.Ev kirası,fatura derken ay sonu bayağı sıkışık oluyoruz. İş arıyorum ama doğru düzgün bir iş bulamadım hala. Gel helelim sözlüm annemi aramıyor,birşeye ihtiyacın var mı diye sormuyor,işsiz olduğumu bildiği halde ufak da olsa yardım etmiyor diye sürekli lafını yapıyor. Onunla konuş ya adam olsun ya da seni vermiyorum yüzüğü at dedi. Bunu ona nasıl anlatıcam. Bugün bu sebeoten dolayı kavga yapınca laf arasında bu konular bir defa söylenir sürekli bıdı bıdı yapılmaz dedim. Benimle düzgün konuşmuyorsun kaynanana nasıl saygılısın felan diye kızdı bir de Ne yapcam ben yardım edin

Bakın bunlar sizin konularınız. hayatınızdaki tek sorun anneniz farkında mısınız?
SİZİN ANNENİZ PARAGÖZ KÖTÜ KALPLİ VE BENCİL BİRİ. yollayın evine sıkıla sıkıla otursun.

Adım adım gidelim.
Şimdi öncelikle kardeşimiz yurtdışında. Yanına alma imkanı zaten yokken rahat rahat evine al demek kolaydır, katkısı pek yok. Ülke içinde olsaydı en azından haftanın yarısında kendisinin bakması gerekecekti.

İkincisi anneniz için asıl sıkıntılı durum evdeki ihtiyaçlarını size bağımlılığı nedeniyle giderememesi. Bağımsız yaşayacağı olanakların olması lazım, olmazsa devamlı size bağımlı kalmaya devam eder. Şu anda en büyük öncelik tedavisiyle hareket imkanlarını artırmak, Covid nedeniyle herkes evine tıkıldı, kaslar eridi.

Kapısına istediği zaman alışveriş servisi getirttirebilirsiniz, kendi bakımını yapması için ev içinde tutunma yerleri koyabilirsiniz, en temizi sohbet bile edeceği bakıcı uğrayabilir. Bakıcı istemiyorsa hasta bakıcıları var, düzenli gelip sporunu terapisini yaptırır ki rahatça yürüsün.

Sosyal olarak elbette arayıp ilgileneceksiniz, yalnız bu konuda sınırlarınızı iyi çizmeniz lazım. En temizi sizin yakınınızda ev tutsun, tamam pahalı değmez vs dediniz ama yukarıda saydıklarımdan daha temiz bir çözüm olacaktır. Giriş katında oturursa, fiyat da uygun olur.

Mesafe arttıkça dönüş zorlaşıyor, dönüş zorlaştıkça evde kalması gerekiyor, evde kaldıkça sıkıntınız artıyor. Daha temiz ve pratik bir çözüme ilerlemeniz gerek, sonuçta banyoda düşse uzaktan nasıl yetişeceksiniz, yakın olmak ciddi avantaj.

Arkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar.Sizlere danışmak istediğim birşey var. Ben 1 bucuk ay önce sözlendim.Sözlüm uzman çavuş. Annem onun cimri ve düşüncesiz birisi olduğunu düşünüyor.Yaklaşık 2 aydır çalışmıyorum.Ev kirası,fatura derken ay sonu bayağı sıkışık oluyoruz. İş arıyorum ama doğru düzgün bir iş bulamadım hala. Gel helelim sözlüm annemi aramıyor,birşeye ihtiyacın var mı diye sormuyor,işsiz olduğumu bildiği halde ufak da olsa yardım etmiyor diye sürekli lafını yapıyor. Onunla konuş ya adam olsun ya da seni vermiyorum yüzüğü at dedi. Bunu ona nasıl anlatıcam. Bugün bu sebeoten dolayı kavga yapınca laf arasında bu konular bir defa söylenir sürekli bıdı bıdı yapılmaz dedim. Benimle düzgün konuşmuyorsun kaynanana nasıl saygılısın felan diye kızdı bir de Ne yapcam ben yardım edin

Bakın bunlar sizin konularınız. hayatınızdaki tek sorun anneniz farkında mısınız?
SİZİN ANNENİZ PARAGÖZ KÖTÜ KALPLİ VE BENCİL BİRİ. yollayın evine sıkıla sıkıla otursun.
Adam yolunmuş kaz olarak görülmüş. Yolmuşlarda yolmuşlar ailecek şahsen çocuğun annesi yerinde olsam net böyle bir aileyle evlenmesini istemezdim. Kadınlarımız erkek nasıl aikesini dinler şu bu diyor ama bakınız yeri geldi mi valla dinlemeli. Hayır kv nin yerinde olsam başta ne oluyor derdim. Olaylara bak ya adamda saf mıdır nedir? Nasıl dayanmış

Oooouuuchhh 😱 Simdi baktim eski konularina da e yok artik yani 🥴
Konu sahibi pek onlar gibi degil ama annesi ve kiz kardesi cidden fenaa.
Surekli manipule ediyorlar ama konu sahibi farkinda bile degil.

Baciim bacciiiiim Kiz kardesine de ki anan okadar kiymetliyse yurt dislarinda ne isin var 1.5 senedir? Attin kadini gittin ne bicim evlatsin sen de. seni manipule etmesine izin verme. Uste cik bakalillm ne diyecek..

Bak esini kaybedersen hayatinin hatasini yaparsin. Seni bu anne ile normal bir Turk erkegi asla cekmez. Bosanirsan bir daha kolay kolay evlenemezsin.

O yurt disi isi de %90 olmayacak. Oturum alamiyormuşuz, annem arada turist vizesi ile gelir kalir diyecek kiz kardesin. Ta kiii seni bosatana kadar. Ondan sonra senede 1 kere kendi esiyle cocuklariyla tatile gelir sen de anne evinde onlara hizmet edersin.

Arkadaşlar biraz uzun olabilir şimdiden özür diliyorum ama lütfen okuyup bana bir akıl verir misiniz. Ben 2019 Ağustos ayında evlendim. Babam 10 sene önce vefat etti annem ben ve kız kardeşim yaşıyorduk. Kız kardeşim okul vesilesi ile yurtdışına gitti ve 2 ay kadar kalıp para kazanıp gelecekti. Ben gelene kadar annem sizde kalsın dedi eşimle konuştum tamam dedi. Ama kardeşim gelmedi orada kalmaya karar verdi ve annemi yanına alacağını söyledi.kardeşim gideli 1,5 sene olacak bu Mayıs ayı gibi annemi yanına almayı düşünüyor. Annem biz evlendikten sonra hemen bize kalmaya gelmedi aradan dört ay geçti ondan sonra geldi.Yaklaşık 1 sene olacak bize geliyor kalmaya ama arada kendi evine gidiyor gittiği zaman kendi evinde iki hafta kalıyor bazen 1 buçuk ay kalıyor ondan sonra bize geliyor.Annemin evi ile bizim evin arası otobüs ile 1 saat.Annem yalnız kalmak istemiyor.Eşim bu ayın sonundan sonra istemiyorum kendi evinde kalsın diyor bende kız kardeşimin yanına gidene kadar idare et diyorum ama olmaz diyor.Ben anneme nasıl söyleyeceğim bunu bana akıl verin lütfen 😢😢
Eşinize ne yapıyormuş anneniz de istemiyor? Tuhaf yani sizde onun annesini istemeyin o zaman

Eşinize ne yapıyormuş anneniz de istemiyor? Tuhaf yani sizde onun annesini istemeyin o zaman
Zaten istememis. Anladigim kadariyla Kayinvalidesi gelip 1 ay kalmis konu sahibi istemedi diye gitmis.

Hem iIlla bir sey mi yapmasi gerek? 45 yasinda, eli ayagi tutan kayinvalidenizin evi ve maasi varken surekli sizde kalmasini istermisiniz? 🙄

Zaten istememis. Anladigim kadariyla Kayinvalidesi gelip 1 ay kalmis konu sahibi istemedi diye gitmis.

Hem iIlla bir sey mi yapmasi gerek? 45 yasinda, eli ayagi tutan kayinvalidenizin evi ve maasi varken surekli sizde kalmasini istermisiniz? 🙄
Şimdi böyle söyleyince doğru diyorsunuz. Eli ayağı tutan maaşı olan annem bile olsa uygun olmaz hem o da istemez rahatsız olur. Ev üstüne ev olmaz.

Şimdi böyle söyleyince doğru diyorsunuz. Eli ayağı tutan maaşı olan annem bile olsa uygun olmaz hem o da istemez rahatsız olur. Ev üstüne ev olmaz.
Bence konu sahibinin annesi ayda bir gidip 1 hafta kalsaydi, esi bu sekilde tepki gostermezdi. Arada onlar da giderlerdi denge saglanirdi ama bastan 2 ay demisler sonra 1.5 yila cikmis falan adam da bunalmis haliyle. Her sey tadinda guzel.

Back