Eşim ve annem arasındaki sorun ne olacak ?

Annem oraya turist vizesi ile gidecek kardeşim mayıs ayına kadar annemle beraber kalabileceği bir ev ayarlayacak başka yapılması gereken ne varsa yapacak
Almanya falan mi? Bu isler oyle kolay degil malesef. Anneniz genc, bakima ihtiyaci yok ve yasadigi ulkede 1 kizi daha var. Bu durumda maddi olarak gerekli sartlar saglansa da aile birlesimi vs. Olmuyor diye biliyorum. Annenin bakima muhtac ve yasli olmasi gerekiyor.
Ingiltere desen anne, baba icin 65 yas uzeri sarti var.

Umarim yaniliyorumdur ama pek oluru var gibi gelmedi.

Annem oraya turist vizesi ile gidecek kardeşim mayıs ayına kadar annemle beraber kalabileceği bir ev ayarlayacak başka yapılması gereken ne varsa yapacak
Yurtdışına taşınma, yerleşme işinin bukadar kolay olduğunu bu sitede öğrendim. Her isteyen hop diye yurtdışına gidebiliyor gibi bir algı yaratılıyor ama değil malesef. Anneniz mayısda falan gitse bile adı üstünde turist vizesi, kalacağı en uzun 6 ay olur. Sonrası?

Son düzenleme:
Aileye yapilan her fedakarlik sizin icin iyi sonuclar dogurmuyor. Esiniz tepki vermekte hakli. Anneniz yasli degil, bakima muhtac degil. Gidip 1.5 ay yalniz kalabiliyorsa diger zamani da kalir. Ama kardesiniz sizi biraz oyaliyor gibi geldi bana.
Anne olayı yanlış anlamış zaten, gelip 1,5ay kızında kalıp evine dönmesi gerekirken tersine çevirmiş. Aradaki mesafede 1 saatken 1,5 ay bile kalması gerekmez. Gelir 3-4 gün hadi 1hafta kalır evine gider. Hem özler hem özletir. 1-2 ay sonra gene gelir. Kimseyi bunaltmaz bu genç yaşta.
Dediğim gibi benim aklıma birtek maddi sıkıntısı geldi, bu durumdan memnun olması diğer türlü akıl işi değil.

Maddi sıkıntısı varsa iki evladi da yardim edebilir. Ama daha nerdeyse yeni evli sayilirlar. Eniste bunalmakta hakli vallaha

Sorunun esiniz ve anneniz arasinda olmadigini gormekle baslayabilirsiniz ise..

Yurtdisinda yasayan biri olarak soyluyorum sadece gezmeye gelen, dogum icin gelen 2 ay kalir. calismak icin gelen 2 ay kalmaz. degmez gelmesine.. ya kardesiniz giderken biliyordu uzun kalacagini sizlere soylemedi. annesini de yaniniza yerlestirdi. rahat gitti.. ya da size demis olmasi lazim denemeye gidiyorum hic yapamazsam donerim 2 ay sonunda, yapabilirsem uzun kalacagim annemi de alacagim.. iki durumda da ona gore dusunurdunuz cozum arardiniz. kardesiniz durust ve samimi sekilde ortaya koymamis meseleyi bence.

2 aylik gidiyorsa 45 yasindaki kadin hastaligi veya ruhsal bir bunalimi olmadigi halde evde yalniz kalabilir ki zaten 1.5 ay kadar kalabiliyormus. arada siz gider bir gece kalir donerdiniz.. gayet evinde kalabilirdi. esiniz bu durumda hakli bence.

annenizi daha fazla goturmeyecekse en guzeli yakininiza kiraya tasimak.

kardesiniz haksiz. anneniz evet anne cok onemli ama anneniz ve kardesinizin anlayissizligindan sebep yuvanizdaki huzuru da bozacak degilsiniz herhalde.. anneniz gidince o adamla kalacak olan sizsiniz..

Anneniz duygu sömürüsü yapıyor. Vicdanen rahatsız olmanıza neden oluyor. Siz 1 buçuk sene elinizden geleni yapmış hatta evliliğinizin en güzel zamanlarında eşinizle defalarca karşı karşıya gelmek zorunda kalmışsınız. Sizi resmen arada bırakmış anneniz. Bu eşiniz için boşanma nedeni bile olabilir. Kimse eşinin ailesiyle yaşamak zorunda değil, hele de keyfi nedenlerle. Ben de buna maruz bırakıldım ve böyle devam ederse her şeyin biteceğini söyledim. 90 yaşındaki anneannem tek başına yaşıyor. Gün içinde annem ve dayılarım ziyaretine gidiyor. Yemeğini bile kendisi yapıyor Allahım esirgesin. Yalvarsan gidip kalmaz çocuklarında. Siz şimdi bir buçuk sene annenizin yanında oldunuz, anne evliliğimde huzur kalmadı bundan sonra evinde kal, sen de rahat et biz de diyeseksiniz. Eşinin ağzına bakıyorsun derse de orası onun da evi adam evde 3. birini istemiyor diyeceksiniz. Yani olması gereken de budur. Ha, oldu da gidemedi kardeşinizin yanına, o zaman yakınlarda ev tutup gündüzleri birlikte geçireceksiniz.

Aslında konu sahibinin bir kaç girişimi olmuş annesiyle kibarca güzellikle konuşmuş ama annesi buna rağmen küsmüş odasına gidip ağlamış. Ben siz ciddi şekilde konuşsanız bile annenizin tamamen küsüp soğuyacağını zannetmiyorum. En fazla bir iki gün küser. Bir de keşke bu konuşmayı yazın yapmış olsaydınız. Şimdi bir de kış geldi iyice kış günü kapıya koyan evlat muamelesi göreceksiniz gibime geliyor. Anneniz yalnızlıktan ziyade masraftan tasarruf etmek için sizde kalıyor gibime geldi. Yoksa kendisiyle bu şekilde konuşmaya gelindiyse sırf yalnızlık fobisi yüzünden kalmaya devam etmezdi.
Annecim sen evini kiraya ver bizim bu taraflara taşın, ev ev üzerine olmuyor gelenim gidenim oluyor rahat edemiyoruz gibi şeyler söyleyebilirsiniz. Yoksa bu konunun sonu tatsızlıkla bitecek gibi geliyor...

kesinlikle sorun anneniz ve eşiniz arasında değil. anladığım kadarıyla evlendikten 4 ay sonra gelip kalmaya baslamis hemde daha 45 yaşında, bakıma muhtaç değil. rahatsızlığı dizse ev işi yapmayıverir, zamana yayar. yavaş yavaş yapar. bende 45 yaşında bir kadının yalnız yaşamamak için gelip kızıyla damadıyla yaşamasına cok anlam veremiyorum yani kendi için de rahatsızlık verici bir durum, eğer anneniz hasta, muhtaç olsaydı eşinize kızardım ama su an hak verebiliyorum malesef ki. evliiğiniz tam birbirinizle vakit geçirecek senesinde sonucta uzun yıllar evli değilsiniz. konustuğunuzda da küsüyorsa size bir çözüm bulamadım, Allah yardımcınız olsun.

Anneniz yalnız kalmaktan korkuyor olsa, fobisi olsa falan anlayacağım. Ama yalnız sıkılıyor olması bencilce biraz.
Yalnızlık çok zor ve bu durum da çok zor.
Duygusallığınızı da anlıyorum.
Eşinizi de anlıyorum.
Konuda hepiniz haklısınız aslında.
Tek kişi var derdinizin sebebi.
O da kardeşiniz!
Kardeşiniz ya çok cahil. Ya da çok kurnaz.
Bir kere annenizi oraya aldırması mümkün değil.Pandemi var işler bu kadar kolay yürümez.
Velev ki gitti, ne kadar kalabilecek?
Kardeşiniz çok hayırlı evlatsa kendisi gelsin dursun annesi ile.

Yani konuyu 'anne-baba bağ bağışlamış, evlat o bağdan üzüm vermemiş' durumuna getirmek istemem, bu çok acı. Ama bazen de gerçekler vardır....
Anneniz çok genç, belki bir gün yeniden evlenmek isteyecek kadar genç.
Kendisinin sizin evinizde yaşamak istememesi lazım halbuki.
Anneniz ve kardeşinizin bu tutumları çok yanlış.
Siz kardeşinizle ciddi bir konuşma yapın, sizi boş vaatlerle kandırmasın.
Annenize de kıyamadım ama kızdım da. O konuda karışığım. Tavsiye veremicem

Evlatlarımızı sırtımızda taşırken, ilerde de onlar bizi taşır diye düşünmüyoruz. Karşılık beklemeden candan bir parça olduğu için canımızı verecek kadar seviyoruz. Demek ki alışmıyor diye bir şey olamaz, insanoğlu eğer kabul ederse her şey e alışır ama belli ki annesi alışmak istememiş. Yazık hem kızına hem de böyle bir hayatı kendine reva gördüğü için kendine yazık ediyor.

Annen yanliz kalamiyorsa gitsin evlensin bu yasta damadinin evinde bukadar kalmasi cok yüzsüzlük ayrica istenmediginide biliyor bence sen sana ne derlerse desinler kardesinlede annenlede konus esim istemiyor ya kendi evinde kal yada git yurtdisina de. Senin yuvani huzursuz etmeye haklri yok kardesinde kendini cok akilli saniyor sen onu manipule et bakalim annemi biraktin ortada gittin sana guvenmistik yalancisin soylesin boylesin diye nekadar bencil insanlar

Bence saçma konuşmuşsunuz yeni evliler ve annede genç bence çok saçma canımdan sevdiğim kızım var ama elden ayaktan düşmedikten sonra 4 aylık evli kızıma kalmaya gitmem 1 gece bile

Bırakın konuşmayı sadece imasını bile yapsam annem ömür boyu adım atmaz evime.
Bence anneniz siz onunla ciddi ciddi konuşsanız bile küsmez size. Gurur yapmıyor belli ki. Konuşun durumu anlatın siz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…