Eşim ve annem arasındaki sorun ne olacak ?

1 ay farklı annen gibi sürekli kalmak farklı.
Annen hiç bir şeye karışmıyor mu ?

Evliliğinizin daha cicim aylarında anneniz gelmiş. Eşiniz ses etmemiş felan. 2 ay denmiş 1 buçuk sene olmuş. Anneniz olduğu için kıyamıyor olmanızı duygularınızı anlıyorum ama inanın eşinizle sorun yaşamaktansa, annenizin daha uzun süreli kendi evinde arada bi hafta 10 günlüğüne sizde kalması gibi önce eşinizi sonra annenizi konuşarak ikna etm3lisiniz.

Başka aile büyüğü yok mu annenizle konuşabilecek inşallah çıkar bir yol bulabilirsiniz

Annem tekrar bize geleceği için zaten gelecek diye gitmiyoruz. Hem gitsek dahi annem beni görmeye geldiler o yüzden biraz daha kendi evimde kalayım sonra giderim diye düşünmüyor. Ben anneme daha önce bu konuyu anlatmaya çalıştım ama annem odasından çıkmadı akşam yemeği yemeyi reddetti hatta ağladı. Kim derdi kızım evlenecek de beni evinde istemeyecek felan dedi hatta

Annem kendi evinde kalıp arada bize kalmaya gelse dediğiniz gibi iki hafta falan bizde kalsa eşim zaten buna sesini çıkarmaz hatta biz de gideriz ziyaretine bize gelemediği zamanlarda. Annem bu şekilde düşünmüyor işte çok alıngan birisi bir şey söyler söylemez hemen konuyu başka yerlere çekiyor duygusala bağlıyor giderse de küs gidiyor

Sizden önce annenizin düşünmesi lazım, bunlar yeni evli orda burda sevişmek isterler, donla gezmek isterler, rahat edemezler, kızımın huzuru kaçar belki diye. 45 yaş çok genç ve yalnız kalabilir ama sanırım anneniz sadece kendini düşünüyor ki duygu sömürüsü de yapıyor böyle.
Eşiniz haklı.

Kardeşim kesin konuşuyor bu konuda. Pasaport çıkarttırdı ileride ne olur bilmiyorum bir de eşim uzman çavuş biz 3 sene sonra doğuya gidicez zaten

Zaten şimdi olmasa bile ileride anneniz yaşlandığında muhtemelen kardeşinizde de kalacak sizde de kalacak. Eşinizin bunun da farkında olması gerekir. Kendi annesini atmayacağına göre sizin anneniz de fazlalık olmamalı. Bu konuyu kesin ve net bir dille esinizle konuşmalısınız.

Eşimin ailesi başka şehirde bize gelmiyorlar hiç. Kaynanam sadece bir defa geldi 1 ay kadar kaldı gitti. Annemle aramız 1 saat uzaklıkta. Ama ben şimdi bu konuyu açıklamak istesem benimle konuşmaz küser gider

kussun,
kac gun kusecek, bu sebeple evladini silecekse buyursun silsin, annenizin size cok vicdan yaptirmasina izin vermemelisiniz.

doganin kanunudur bu,
zamani gelince kuslar yuvadan ucarlar.
Anneniz yanliz kalmaya alisacak,
siz bu kadar yakinsiniz diye sukretmeyi de ogrenecek.
siz de bu sirada sik sik ziyaretine gitmeyi ihmal etmeyin, kusse de darilsa da siz bu durumun nromal oldugunu savunun ve bu sekilde yasamaya gayret edin.

ayrica pandemi sebebi ile kardesinizin annenizi yanina almasi isi daha da gecikecektir muhtemelen.
bir de tabi alamama ihtimali de yuksek.

Bir arkadasim annesini yanina almak istiyor, iste belgelerini falan sunuyor, kendi basina yasayamaz benimle yasayacak falan diye, Turkiyede bakici tut o zaman annene diyorlar, neredeyse 1 yildir annesine vize almaya calisiyor o da. Kardesiniz nasil bu kadar kesin konusuyor ki. Islemler basladi mi ?

Ben evli değilim belki bilemem ama tek yaşaması şu korona döneminde sıkıntı olur diye düşündüm sonuçta alışverişti tek başına kalmaktı bunalabilir kadıncağız yani ara ara da kendi evine gidiyormuş. Ben üzüldüm şu an anneye ya.
4 ay daha idare edebilse keşke eşiniz ama istemiyorsa da nasıl söylenir anneye bilemedim.

O konuya gelince de küçük bir oda vardı oraya baza koyduk annem geldiğinde orada kalıyor. Genelde bütün gün kendi odasında oturuyor bilgisayardan dizi falan izliyor. Ben zaten sizi rahatsız etmiyorum kendi odamda oturuyorum diyor. O konuda da kendini bu şekilde haklı çıkarıyor Ama Bizimle yaşıyor olması evde varlığının olması eşimin rahatsız olması için yeterli bir sebepmiş

Ben de öyle diyorum aslında dört ay daha idare et diyorum zaten sonra gidecek ben de istediğim her an göremeyeceğim diyorum ama yok diyor

Açık konuşun siz de, küserse küssün. Valla kızdım annenize. Hiç sizin evliliginizi düşündüğü yok. Yaşlı, bakıma muhtaç olsa amenna ama böyle genç yaşta yeni evli çifti yalnız bırakmamak ne demek. Ne kadar bencilce.

Annenizin anlayışlı olması gerek bu şekilde eşinizle sorun yaşarsınız sanki. Inanın eşiniz iyi bir insan. Bazen erkekler evlendikleri zaman eşinin ailesine çok tuhaf davranıp düşünebiliyor. Eşiniz 1 buçuk sene idare etmiş. Şimdi onun fikrine siz ve anneniz ters davranırsa sorun olabilir aranizda. Açıkçası tek endişem karı koca ilişkiniz. Bozulur mu? Eşlerimiz seçtiğimiz insanlar sonuçta. Aramızdaki tek bağ sevgiyle kuruluyor. Sevginiz zedelenmez umarım.

Babam öleli 20 yıl oldu annem yanliz yaşıyor.. iki gün kalsa üçüncü gün gideyim kimseye rahatsızlık vermiyeyim der. Kendi rahat edemez .. kardeşiniz ve anneniz baya rahatlar 1 yıl kalmış . 1.5 ay kendi evinde kalan, gidenekadarda kardeşinizin yanına evinde kalabilir. açık ve net bir şekilde artık eşinizin rahat edemediğini söyleyin..

Anneniz eşinizin tavrından anlamıyor mu
Siz gelmeyin demek yerine.
Annem anlıyor ama ne kadar anlasa da kalmayı tercih ediyor . İyiyse de kötüyse de . Ben anneme bu konularda açıklama yapmaya o kadar çok korkuyorum ki çünkü bana direk sen eşinin ağzına bakıyorsun sen eşine cevabını veremiyorsun o benim annem istediği zaman gelir kalır istediği zaman gider diyemiyorsun diyor

Eve gelmem diyor kalmaya devam ederse vallahi şaşırdım ne yapacağımı

Zor bir durumdasın.
Eşine bunun geçici bir süre olduğunu söyleyip biraz sabretmesini rica et.
yada kardeşin kiraya destek olsun yakınınızda bir ev tutun. Annenin kendi evi mi kirada mı

Tabiki de rahatsız olur adam belki bağıra çağıra sevişmek istiyor, belki evinde donla dolaşmak istiyor, belki gece gündüz farketmesin istiyor. Ben tamamen eşinizi haklı buluyorum. Yeni evlisiniz siz yaa bir yil ne demek.

Ben de öyle diyorum aslında dört ay daha idare et diyorum zaten sonra gidecek ben de istediğim her an göremeyeceğim diyorum ama yok diyor
Neden istemiyor ki anlaşamıyorlar mı? Yoksa baş başa vakit geçiremediğinizi düşündüğü için mi?
Bir de daha yaşlılığı hastalığı var bu işin o zaman ne olacak ne diyeyim Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…