- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.330
- 298
- Konu Sahibi flowerblue
-
Kaynanam bize kalmaya geldi zaten bir ay kadar. Kalmasın da sorun yoktu da birkaç şeye karışır gibi oldu o yüzden sinirlenmiştim. Bir de kedimiz var ondan korkuyordu sürekli peşinde dolaşmak zorunda kalıyordum o yüzden gitsin istedim. Ama uzun süreli Kalmak istese sanırım bende istemem
Evliliğinizin daha cicim aylarında anneniz gelmiş. Eşiniz ses etmemiş felan. 2 ay denmiş 1 buçuk sene olmuş. Anneniz olduğu için kıyamıyor olmanızı duygularınızı anlıyorum ama inanın eşinizle sorun yaşamaktansa, annenizin daha uzun süreli kendi evinde arada bi hafta 10 günlüğüne sizde kalması gibi önce eşinizi sonra annenizi konuşarak ikna etm3lisiniz.Arkadaşlar biraz uzun olabilir şimdiden özür diliyorum ama lütfen okuyup bana bir akıl verir misiniz. Ben 2019 Ağustos ayında evlendim. Babam 10 sene önce vefat etti annem ben ve kız kardeşim yaşıyorduk. Kız kardeşim okul vesilesi ile yurtdışına gitti ve 2 ay kadar kalıp para kazanıp gelecekti. Ben gelene kadar annem sizde kalsın dedi eşimle konuştum tamam dedi. Ama kardeşim gelmedi orada kalmaya karar verdi ve annemi yanına alacağını söyledi.kardeşim gideli 1,5 sene olacak bu Mayıs ayı gibi annemi yanına almayı düşünüyor. Annem biz evlendikten sonra hemen bize kalmaya gelmedi aradan dört ay geçti ondan sonra geldi.Yaklaşık 1 sene olacak bize geliyor kalmaya ama arada kendi evine gidiyor gittiği zaman kendi evinde iki hafta kalıyor bazen 1 buçuk ay kalıyor ondan sonra bize geliyor.Annemin evi ile bizim evin arası otobüs ile 1 saat.Annem yalnız kalmak istemiyor.Eşim bu ayın sonundan sonra istemiyorum kendi evinde kalsın diyor bende kız kardeşimin yanına gidene kadar idare et diyorum ama olmaz diyor.Ben anneme nasıl söyleyeceğim bunu bana akıl verin
Ben yalnız bırakmam giderim zaten ama anneme bunu anlatsam anne sen evinde kal biz seni görmeye geliriz desem eminim küsecek ki daha önce bir defa oldu. Bu konular açıldı annem küstü bana hatta ağladı odasında. Bende eşimle konuştum biraz daha bizde kalsın yalnız kalmasın dedim ikna ettim ama şimdi istemiyor
Başka aile büyüğü yok mu annenizle konuşabilecek inşallah çıkar bir yol bulabilirsinizBen yalnız bırakmam giderim zaten ama anneme bunu anlatsam anne sen evinde kal biz seni görmeye geliriz desem eminim küsecek ki daha önce bir defa oldu. Bu konular açıldı annem küstü bana hatta ağladı odasında. Bende eşimle konuştum biraz daha bizde kalsın yalnız kalmasın dedim ikna ettim ama şimdi istemiyor
Annem tekrar bize geleceği için zaten gelecek diye gitmiyoruz. Hem gitsek dahi annem beni görmeye geldiler o yüzden biraz daha kendi evimde kalayım sonra giderim diye düşünmüyor. Ben anneme daha önce bu konuyu anlatmaya çalıştım ama annem odasından çıkmadı akşam yemeği yemeyi reddetti hatta ağladı. Kim derdi kızım evlenecek de beni evinde istemeyecek felan dedi hattasiz annenizi ara ara ziyaret etseniz, anneniz 1.5 ay kendi evinde kaliyormus mesela, bu sure icerisinde ziyaret ediyor musunuz?
bu sekilde sure uzatilabilir.
Annenize de esinizin uzun sureli birlikte oturmayi tercih etmedigini soyleyin.
bu sekilde sureleri daha makul seviyelere cekerek esinizin de annenizin de gonlunun olacagini dusunuyorum.
Annem kendi evinde kalıp arada bize kalmaya gelse dediğiniz gibi iki hafta falan bizde kalsa eşim zaten buna sesini çıkarmaz hatta biz de gideriz ziyaretine bize gelemediği zamanlarda. Annem bu şekilde düşünmüyor işte çok alıngan birisi bir şey söyler söylemez hemen konuyu başka yerlere çekiyor duygusala bağlıyor giderse de küs gidiyorEvliliğinizin daha cicim aylarında anneniz gelmiş. Eşiniz ses etmemiş felan. 2 ay denmiş 1 buçuk sene olmuş. Anneniz olduğu için kıyamıyor olmanızı duygularınızı anlıyorum ama inanın eşinizle sorun yaşamaktansa, annenizin daha uzun süreli kendi evinde arada bi hafta 10 günlüğüne sizde kalması gibi önce eşinizi sonra annenizi konuşarak ikna etm3lisiniz.
Sizden önce annenizin düşünmesi lazım, bunlar yeni evli orda burda sevişmek isterler, donla gezmek isterler, rahat edemezler, kızımın huzuru kaçar belki diye. 45 yaş çok genç ve yalnız kalabilir ama sanırım anneniz sadece kendini düşünüyor ki duygu sömürüsü de yapıyor böyle.Aslında şöyle. Annemin iki dizinde diz kapağı kayması var. Ameliyat oldu ama maalesef istediği gibi olmadı iyileşmedi. Uzun süreli ev işi vs yapamıyor. Bir de yalnız kalmak istemiyor. Ben birşey deyince sen ve kocan beni evinize sığdıramıyorsunuz diyor küsüyor alınıyor
Kardeşim kesin konuşuyor bu konuda. Pasaport çıkarttırdı ileride ne olur bilmiyorum bir de eşim uzman çavuş biz 3 sene sonra doğuya gidicez zaten
Eşimin ailesi başka şehirde bize gelmiyorlar hiç. Kaynanam sadece bir defa geldi 1 ay kadar kaldı gitti. Annemle aramız 1 saat uzaklıkta. Ama ben şimdi bu konuyu açıklamak istesem benimle konuşmaz küser gider
Sizden önce annenizin düşünmesi lazım, bunlar yeni evli orda burda sevişmek isterler, donla gezmek isterler, rahat edemezler, kızımın huzuru kaçar belki diye. 45 yaş çok genç ve yalnız kalabilir ama sanırım anneniz sadece kendini düşünüyor ki duygu sömürüsü de yapıyor böyle.
Eş
O konuya gelince de küçük bir oda vardı oraya baza koyduk annem geldiğinde orada kalıyor. Genelde bütün gün kendi odasında oturuyor bilgisayardan dizi falan izliyor. Ben zaten sizi rahatsız etmiyorum kendi odamda oturuyorum diyor. O konuda da kendini bu şekilde haklı çıkarıyor Ama Bizimle yaşıyor olması evde varlığının olması eşimin rahatsız olması için yeterli bir sebepmişSizden önce annenizin düşünmesi lazım, bunlar yeni evli orda burda sevişmek isterler, donla gezmek isterler, rahat edemezler, kızımın huzuru kaçar belki diye. 45 yaş çok genç ve yalnız kalabilir ama sanırım anneniz sadece kendini düşünüyor ki duygu sömürüsü de yapıyor böyle.
Eşiniz haklı.
Ben de öyle diyorum aslında dört ay daha idare et diyorum zaten sonra gidecek ben de istediğim her an göremeyeceğim diyorum ama yok diyorBen evli değilim belki bilemem ama tek yaşaması şu korona döneminde sıkıntı olur diye düşündüm sonuçta alışverişti tek başına kalmaktı bunalabilir kadıncağız yani ara ara da kendi evine gidiyormuş. Ben üzüldüm şu an anneye ya.
4 ay daha idare edebilse keşke eşiniz ama istemiyorsa da nasıl söylenir anneye bilemedim.
Açık konuşun siz de, küserse küssün. Valla kızdım annenize. Hiç sizin evliliginizi düşündüğü yok. Yaşlı, bakıma muhtaç olsa amenna ama böyle genç yaşta yeni evli çifti yalnız bırakmamak ne demek. Ne kadar bencilce.Annem kendi evinde kalıp arada bize kalmaya gelse dediğiniz gibi iki hafta falan bizde kalsa eşim zaten buna sesini çıkarmaz hatta biz de gideriz ziyaretine bize gelemediği zamanlarda. Annem bu şekilde düşünmüyor işte çok alıngan birisi bir şey söyler söylemez hemen konuyu başka yerlere çekiyor duygusala bağlıyor giderse de küs gidiyor
Annenizin anlayışlı olması gerek bu şekilde eşinizle sorun yaşarsınız sanki. Inanın eşiniz iyi bir insan. Bazen erkekler evlendikleri zaman eşinin ailesine çok tuhaf davranıp düşünebiliyor. Eşiniz 1 buçuk sene idare etmiş. Şimdi onun fikrine siz ve anneniz ters davranırsa sorun olabilir aranizda. Açıkçası tek endişem karı koca ilişkiniz. Bozulur mu? Eşlerimiz seçtiğimiz insanlar sonuçta. Aramızdaki tek bağ sevgiyle kuruluyor. Sevginiz zedelenmez umarım.Annem kendi evinde kalıp arada bize kalmaya gelse dediğiniz gibi iki hafta falan bizde kalsa eşim zaten buna sesini çıkarmaz hatta biz de gideriz ziyaretine bize gelemediği zamanlarda. Annem bu şekilde düşünmüyor işte çok alıngan birisi bir şey söyler söylemez hemen konuyu başka yerlere çekiyor duygusala bağlıyor giderse de küs gidiyor
Annem anlıyor ama ne kadar anlasa da kalmayı tercih ediyor . İyiyse de kötüyse de . Ben anneme bu konularda açıklama yapmaya o kadar çok korkuyorum ki çünkü bana direk sen eşinin ağzına bakıyorsun sen eşine cevabını veremiyorsun o benim annem istediği zaman gelir kalır istediği zaman gider diyemiyorsun diyorAnneniz eşinizin tavrından anlamıyor mu
Siz gelmeyin demek yerine.
Eve gelmem diyor kalmaya devam ederse vallahi şaşırdım ne yapacağımıAnnenizin anlayışlı olması gerek bu şekilde eşinizle sorun yaşarsınız sanki. Inanın eşiniz iyi bir insan. Bazen erkekler evlendikleri zaman eşinin ailesine çok tuhaf davranıp düşünebiliyor. Eşiniz 1 buçuk sene idare etmiş. Şimdi onun fikrine siz ve anneniz ters davranırsa sorun olabilir aranizda. Açıkçası tek endişem karı koca ilişkiniz. Bozulur mu? Eşlerimiz seçtiğimiz insanlar sonuçta. Aramızdaki tek bağ sevgiyle kuruluyor. Sevginiz zedelenmez umarım.
Tabiki de rahatsız olur adam belki bağıra çağıra sevişmek istiyor, belki evinde donla dolaşmak istiyor, belki gece gündüz farketmesin istiyor. Ben tamamen eşinizi haklı buluyorum. Yeni evlisiniz siz yaa bir yil ne demek.O konuya gelince de küçük bir oda vardı oraya baza koyduk annem geldiğinde orada kalıyor. Genelde bütün gün kendi odasında oturuyor bilgisayardan dizi falan izliyor. Ben zaten sizi rahatsız etmiyorum kendi odamda oturuyorum diyor. O konuda da kendini bu şekilde haklı çıkarıyor Ama Bizimle yaşıyor olması evde varlığının olması eşimin rahatsız olması için yeterli bir sebepmiş
Neden istemiyor ki anlaşamıyorlar mı? Yoksa baş başa vakit geçiremediğinizi düşündüğü için mi?Ben de öyle diyorum aslında dört ay daha idare et diyorum zaten sonra gidecek ben de istediğim her an göremeyeceğim diyorum ama yok diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?