Eşim ve alkol

Tedavi olucam diyorsa tabi ki yanında ol destek ol birlikte mücadele ver ama benim eşim gibi, tedavi olmaya yanaşmıyorsa, bende sorun yok sende var diyorsa o zaman zaten mücadele edecek bir şey kalmıyor

Her tedaviye gideni yatırmıyorlar maalesef onunda aşamaları var 7 gün 24 saat alkolün tüm çeşidini içip kendine zarar veren kişiler yatarak tedavi görüyor

Nereden çıkarıyorsunuz bunları? Yardım almak isteyen bir insan yazdıklarınızı okuyup vazgeçebilir, yapmayın.
Alkol sorunu olduğunu kabul eden ve alkol tedavisi görmek isteyen herkes tedaviye kabul edilir. Diğer maddeler için de geçerli.

Sert bir uslubunuz var ama bilmediğiniz bir çok şey dr var şu anlıyorum kelimesi bile ne kadar yumuşatıyor yazdıklarrınız. Uyarı iğneleyerej olmaz gözümde. Yine de tavsiyenizi dikkate alıcam

Tedavi olucam diyorsa tabi ki yanında ol destek ol birlikte mücadele ver ama benim eşim gibi, tedavi olmaya yanaşmıyorsa, bende sorun yok sende var diyorsa o zaman zaten mücadele edecek bir şey kalmıyor
Tedavi olmayı kabul etmiyor ama kendisinin sorunlu olduğunu biliyor. Ve kabul ediyor normal değilim diye

Siz yanlış anladınız beni ben tedavi etmiyorlar demedim her hastayı yatarak tedavi etmiyorlar arkadaşımın babası amatem de yatırılmadan ilaç ve terapi ile yıllar önce bıraktı..bunu demeye çalıştım..

Tek kelime amin amin amin alkolden yana dertli hemde çok dertli biri olarak Allah bizlere sabır versin eşlerimize hidayet versin çeken bilir dışardan davulun sesi hoş gelir ama Rabbim kimseye yasatmasin

Hayır isteyeni yatırıyorlar da. Alkolik bir babanın evladıyım, üç kez amateme yattı, amatemle oldukça haşır neşir olduk. Sadece rakı içerdi ve asla zarar vermezdi ne kendine ne başkasına. Kişi yatarak tedavi almak istiyorsa yatırıyorlar.

Benim yanlış anlamam mesele değil. Yazdıklarınız tedavi görmek isteyen birini caydırabilir.

Tedavi olmayı kabul etmiyor ama kendisinin sorunlu olduğunu biliyor. Ve kabul ediyor normal değilim diye
Benim eşimin de , evet haklısın, evet tedaviye ihtiyacım var sanırım, evet beni içki çarpıyor gibi lafları da oluyordu ama sadece lafta kalıyordu bunlar. Kavga ettikten sonra 2 gün içmiyordu, 3. Gün içkili geliyordu. Hiç kavga etmesek bile, içkili olduğu gözlerinden konuşmasından hemen belli oluyordu. Eve yarım saat geç kalsa hemen telefona sarılıyordum, arayayım da sesinden ne kadar içtiğini anlayayım diye. Çok zor gerçekten. Peki bekadan içiyor yada haftada ortalama kaç gün

Gerçekten çok iyi anlıyorum sesinden promil ölçüyorum. Bakışlarından kaç şise içtiğini. Haftada en az 3 en çok 5 içmediği günlerde ben konuşmuyorum diye içmiyor zaten.

seviyorum demiş zaten.
inşallah kendisi bitip tükenmeden sevgisi biter de boşanır bir an önce.
yoksa çekecek çok çilesi olur.
Ben de şuan paylaşımı yapan arkadaşla benzer şeyler yaşıyorum onu çok iyi anlıyorum ve sizi de çok iyi anlıyorum çok haklısınız yazdiklarinizda.size sonuna kadar katılıyorum yüzde 90 'ni düzelmez ki bırakmak istemeyen kidi asla duzelmez..ama burda ki tek sorun karış tarafın ne yapacağı değil sevgi baglilik yada fedakarlik adini siz koyun..bizim arkamıza bakmadan hayatımıza devam edebilmek için bunları tüketmemiş lazım.sizinde dediğiniz gibi inşallah bir an önce sevgi biter ve elimizden gelen herşeyi yaptık bizden bu kadar der kalbimiz ve beynimizrahat yaşayabiliriz.
Bizim bu durumumuza eş bağımlılığı deniyor.bagimli olan kişilerin es ve aileleri bir süre sonra bağımlı olanlara ayrı bir bağımlılık yaşıyorlar.bu bir hastalık gibi birşey tedavisi güçlü iradeler için çok kolayken benim gibi zayıf olanlar için se yıllar alabiliyor malesef ..

Ben de bir ara alkoliklik yaşamış biri olaraktan (haftada 7gün okuldan önce ve sonra yalnızken) sizin söylemleriniz daha da geri iter, çevremdekiler beni yargıladıkça sinir oluyor içmeye devam ediyordum. Sorunlar oldukça yalnızken içiyor insan. Mutluysa birlikte. Sadece sorunlarını çözeye çalışın destek olun yakınmayın çünkü kişinin kendi alacağı bir karar. tedavi olcaksa da kendi motive olmalı.

Şimdi normal standartlarda arkadaşlarla ve sosyal olarak hafta 3 falandır, yani sadece mutluyken. Kendi içimden geldiği için, zaman içerisinde geliştiğim için, kimse dırdır etmediği için be önemlisi hayatta gerçekten daha değer verdiğim şeyleri anladığım için ve mutlu olduğum insanlarla olduğum için azalttım.

Bu arada insan söylemek istemediklerini değil söylemek isteyip de söyleyemediklerini söyler alkollüyken, yani bu çalışmama olayınız demek gerçekte de canını sıkıyor alkolü bırakınca çözülceği anlamına gelmiyor bence.

7
Ben dırdırcı bir insan değilim. Asla olmadım eşim benden daha dırdırcı hatta. İşimi onun yüzünden bıraktım bırakırken de anlaştık tüö borçlarını kapadım. 10bin lira kadar. Çalılırken evi ben geçindirdiğim için daha rahat içiyordu şimdi kartlara borçlanıyor. Olmadı veresiye alıyolar. Benim çalışmam kadar kendisini kafaya taksaydı çoktan düzelmişti. Ben sarhoşluğa inanmıyorum zil zurna içip bana zulüm ederjen abisi karşısına dikilince 30 sn ayıldı. By kadar içen bi adam sarhoş olmaz sarhoşmuş gibi yapar ve bunun altına sığınırak şımarır

İlaveten geçen gün bana evliya gibisin senden başkası beni çekmezdi dedi bunu ona etrafındaji herkes söylüyor. Dırdırcu değilim yani. İçiyor sokaktan topluyorum arabanın lastiği patlıyor yanımd sızmış bi adamla kadın başıma gece 3te yol yardım bulmaya çalış ıyprun meseka

Yine mi icki ah! al benden de o kadar icerde iciyor benimkide Allah sabir versin..en iyi ben anlarim..

O kadar doğru ki!esim de benimle sorunlari konuşmaya gelince sarhoş ama iki dakika sonra annesi ya da babası aradığında birden ayılıyor şaşkınlıkla baka kalıyorum.telefonu kapatınca yine sarhoş:)))

Çok sabırlıymışsın. Bizde öyle yoldan toplama fln yoktu, o kadar değildi ama ona bile katlanamadım. Her zaman yaptığın bir şakayı yanlış anlar ters cevap verir, normal bir soru sorarsın yanlış anlar ters cevap verir, duygu değişimleri yaşar, iyiken bir anda aklına bir şey gelir kızar. Bunlara katlanamadım. Susup peki canım diyemedim, hep karşılık verdim ve şiddetli tartışmalar yaşandı aramızda. Karşımda normal sohbet edebileceğim, aklı başında adam istiyorum ben, kavga etmesek bile sarhoşa laf anlatmakla geçirmeme ömrümü.

Allah yardımcın olsun Alkol bütün kötülüklerin anasıdır şu an fiziksel şiddeti olmayabilir ama o illete devam ettiği müddetçe daha bağımlı hale gelecek ve ileride belki psikolojik şiddet fiziksel şiddete dönüşecek bir an önce tedavi olması lazım başka çaresi yok bu durumun

Bence esin daha rahatsiz edici. Aklinizi basiniza getirmek icin soyluyor artik. Yanlis da demiyor yani.

canim benim ben gayet iyi anliyorum seni, ki benim muhattabim daha da kötü bi de beni sucluyordu senin yüzünden basladim felan diye, ben bi olaya yabanci olmayan biri olarak yorum yaptim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…