Eşim ve alkol

Sorunumuz o zaten duru yok 200 den aşağı kapatmaz geceyi. Şarap bira vs. Haftada 3 içtiğini varsaysak hesabı aşıyor. Bir insanın kartları full alkol borcu olamaz yani

Yasanmisliklariniz aynı benimki gibi..3 yıldır hatta daha fazla bile oldu alkolle uğraşıyorum.suan 6 aydır eşimden ayrı baba evindeyim eşim yeni yeni içkisini azalttı ama hala tamamen bırakamadı birakmayacaga da benziyor ve ben hala olmayan umut ile güzel günler olur mu diye bekliyorum dava bile açamıyorum bırakıp hayatıma devam edemiyorum..
Içimde günden güne öfke birikiyor ve birgün o içkiyi bıraksa bile sanırım bu ıçimdeki şey mutlu olmamı engelleyecek.
Boşanın da diyemem sabredin de çünkü ben ikisini de yapamıyorum.

Eksiklerimi tamamlamış gibi yazmışsın. Ben hiç boşanma kelimesini kullanmadım kullanmıcam da eğer gerçekten kendimden emin olduğum gün sessiz sedasız gidicem.

Bazen diyorum ki bende bu adam hayatındaki herkesi tüm sevdiklerini bırakır ama içkiyi asla. Öyle haklısınız ki

Eksiklerimi tamamlamış gibi yazmışsın. Ben hiç boşanma kelimesini kullanmadım kullanmıcam da eğer gerçekten kendimden emin olduğum gün sessiz sedasız gidicem.
Öncelinin boşanma olmadı, ona tedavi olacaksa herşeyi unutup tekrar deneyeceğimi söyledim fakat o kabul etmedi. Tedavi olacak bir şeyi yokmuş sorun alkolde değilmiş ben ruh hastasıymışım. O da boşanmaktan yana şuna yani, bu durum şansıma oldu diye düşünüyorum. Tabi ki ben de üzülüyorum, üzülüp özlediğim zamanlara o alkollü ilken kavga etiğimiz akşamları aklıma getirince şükür diyorum yine.

Öncesi sonrası yok bu durumun 5 yıllık evliyim bende eşim yılda bir içerdi ayda 1 oldu haftada 1 derken hergün içmeye başladı kimse planlı programlı alkolik olmuyor
ya yanlis anlama beni benimde basimda vardi böyle biri, önce hic icmiyordu kötü arkadas cevresi yüzünden baslamisti, eger gücüne gidecek bi sey demissem özür dilerim

neyse en azından kendini düşündüğün bir nokta varmış.
Tabikide kendimi düşündüğüm noktalar var iğneler gibi konuşmanızı anlayamıyorum. Bencilcr davranıp bazı şeyleri iki kişilik düşünülmicekse neden evlendim tabiki önce onun için mücadele etmek en doğrsu geliyor bana en azından ömür boyu rahat bir vicdan için bunu yapmam gerektiğini biliyorum. Uslubunuz rahatsız edici.

ya yanlis anlama beni benimde basimda vardi böyle biri, önce hic icmiyordu kötü arkadas cevresi yüzünden baslamisti, eger gücüne gidecek bi sey demissem özür dilerim
Estafullah....önemli değil ama eşler içince suçlu evdeki kadınlar oluyor ben alkol içmemde sevmemde eşimin ailesi bana tavırlı sen yüz veriyorsun müsade ediyorsun dişini göstermiyorsun diyorlar..yahu bunu alkolik bi adamla yaşayıp görmek lazım hergece kavga ediyorsun ağlıyorsun yalvarıyorsun tatlı dille konuşuyorsun adam sabah bin pişman gece yine alkolik..kendi aileme dertleniyorum bilmiyormuydun bilerek kabul ettin deniliyor..kimse bile bile kendini ateşe atmaz,alkol alan adam evliyada olsa dünya,tatlısı aşk kelebeği gibi ortada da dolansa onu çekmek çok zor.. size kırılmadım ama kime alkolden dert yansan hemen bi eleştiri bunu çeken yaşayan bilir.. Allah onları kurtarsın o pislikten

burama kadar geldi diye bir tabir vardır ya.
oraya geldiğinde, tek kişilik mücadelen sonuç vermediğinde lütfen yazdıklarımı hatırla.
bir abla vardı beni uyarmaya çalışmıştı da ben üslubunu beğenmemiştim diye.
yeni evlisin seviyorsun da umudun var anlıyorum da, ama boşa çaba. zamanına yıprandığına yazık olacak.

Alkolü fazla tüketenler gençken daha iyi, hele bı yaş alsın alkol yüzünden beyin zarı incelsin ondan sonra daha da sapıtıyorlar.
Çocuğun yoksa yolunu ayır, yazık etme kendine.

Ağzına sağlık kardeşim. Kimse alkollü insanın kahrını çekmekten zevk almıyo. Ama başında olmayan da anlamıyo malesef

Yabancı bir belgesel izlemiştim bu konuyla ilgili, sizin durumunuzdakiler için co-dependent diye bir terim kullanılmıştı. Genelde bu tür evliliklerde karşı taraf eşinin bağımlılığını dışarı karşı saklamaya çalışır, kendi alkolün etkisiyle yapamadığı şeyleri eşi üstlenir.
Yani bu da bir tür bağımlılık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…