eşim ve ailesi

Bu ne terbiyesizlik???
Kaç yaşında kayınpederiniz? Köprüaltı çocukları ders alsın kendisinden... edepsiz! ben böylesini görmedim.. Bir kadına bu kadar hakaret... Hangi yüzle bakacak sizin yüzünüze... Torunu ile ilgili dedeymiş... Önce bir ağzını toplasın.. Nasıl bir örnek insan modeli bu.. Torunu da yoldan çıkartır... Terbiyesiz, ahlaksız insan... Orada evladı için yorgun, uykusuz kalmış, dertli bir anne var, ona düşer patlamak, patlanılması gerekiyorsa, torunu düşünen dedecik ağzından köpükler saçıyor... Bu adamın savunulacak yanı yok.. İnsan bir kadına bu şekilde konuşamaz.. İnsan genç bir kadına bu şekilde konuşamaz.. İnsan, Gelin diye aldığı kadına bu şekilde ASLA konuşamaz...

Bayramda gitmek?
Bak hanım kardeşim... Allah'ın izniyle diyorum, bana bu şekilde hakaret eden insan elimde kalırdı benim... Sınırlarınızı siz mi koymuyorsunuz, yoksa bu insanlarda o kültür mü yok?
Nasıl size böyle söyler ya...? Benim eşime babam böyle şeyler söyleyecek, bırak torunu için, dünya barışı için söylemiş olsa, babam benim için bitmiştir...
Pabucumun ucunu bile göstermem.. Ta ki eşimden özür diler...

Eşinize gitmeyeceğinizi söyleyin.. Unutamıyorum deyin.. Zaten unutursanız, yeniden hatırlatırlar merak etmeyin...
Sınırlarınızı koyun madem... Benim kendimce fikrim bu...

Çok ayıp...
...

Bence git. haklı olsan bile bayramda küsler barişir. rahatsız olduğun şeylerin yine arkasında durursun. gidiosun diye her istediklerini yapmak zorunda değilsin. Allah rızası için bayramda gidip görüşebilirsin bence bunda kötü bişey yok.

Bence saygı ve sevgi karsiliklidir neden kayınpederiniz sizi sürekli küçümsüyor sen ne yasadın nerden bileceksin vs diye hatta doktorlarda nebiliyormus Demekki kavinpederiniz cok bildikli birisi. O cocuğun bi anası babası var onlara danışmadan etmeden nasıl kendi kendine ben hastaneye Yatircam diyor ozaman eline diken batanı hastaneye yatırsınlar. Taa nisanliyken tavrımı ortaya koydum kimseyi kırarak değil ama açık sözlüğümdur ben icimde kurmam asla esimle aramdaki konulara asla karışmanızı istemem yoksa bizim aramız bozulur bunuda istemezsiniz demi dedim o oldu.

Kayınpederiniz büyük olabilir ama bence kendisi terbiye nedemek bilmiyor size öyle sözler nasıl edebilir Allah'tan esınız arkanızda eşinizin hatrina bence gitseniz daha iyi olur ama açık ve net bir hal ve hareket sergileyin oraya gittinizdede anlasınlar sirf oglu içn geldiginizi.

Son düzenleme:
merhaba kızlar , öncelikle butun yazıları okuyup çok üzüldüğümü belirtmek isterim.
ben evli değilim sözlüyüm ama benimde buna benzer bir derdim var malesef...!
görümcem ve kaynanam beni sevmiyolar , bir türlü ailelerine kabul edemediler. birkaç kez görümcemle tatlı dille konuşmayı denedım ama işe yaramadı. görümcem sevemedıkce, annesinide doldurup benimkinin üstüne gönderiyor. zavallımda arada kalıyo yapma , etme ben sevıyorum karışma dedıysede dinletemiyor. gecen gün facede bir fotografımızı paylaştım diye görümcem kızılca kıyametı koparttı ,way efendım nspet yapıyomuşum ona diye...
tabi bu sartlardada biz bir türlü düğün evresine geçemiyoruz...
bir büyüğüm hep derdiki ; evlenince sadece eşinle değil ailesiylede evlenirsin...
bana bir yardımcı olurmusunuz??

arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için inanın bende hiç gitmek istemiyorum sanki bütün suçlu ben gibiyim bişey demedim yapmadım yemin ederim ama sırf eşim için gidicem o üzülmesin diye sonrasında yine mesafe koyacam dedim tamam diyor ama eger gitmessem oda benim aileme aynı davranacakmış insanların hiç bişeyden haberleri yok bende gidip gelmem eger sen arayı düzeltmessen dedi bayram olmasaydı erteliyecektim ama şimdi mecburum suratına bile bakmam yarın mecburiyetten gidicem inş bi terslik olmaz bana dua edin nolur buraya yazarım yine

Son düzenleme:

Ben kayınvalideme hiç gitmiyorum. (Bayramlar hariç..)
Bunun nedeni var.. Anlatmak istemiyorum.. Benzer bir şey ama tabi bana o kadar hakaret etmesine müsaade edemem kimsenin. Beni yanlış anlamayın. Ama ayağımı kestim, bitti.. Bana geliyorlar fırsat buldukça, elimden gelen saygının fazlasıyla ağırlıyorum. Bizde böyledir, gelen misafire asla saygıda kusur edilmez.. Senin çatının altı, senin namusundur der benim büyüklerim.
Bunu neden söyledim... Eşim ilk zamanlar bana şunu söyledi "Sen benim anneme gitmiyorsan, ben de senin ailene gitmem!"
Aslında biraz üzüldüm çünkü ailem inanılmaz cömert ve fedakar insanlardır. Ağızlarından kelime çıkmadığı gibi, eşimin bazı kabahatlerine de göz yummuşlardır sürekli...
Ama hiç belli etmedim.. Böyle söylemesinin hemen akabinde sanki durumdan çok memnun kalmışım gibi;
"Süper, bu kararını sonuna kadar destekliyorum. Kesinlikle görüşmemelisin, bu benim çok işime gelir..." dedim, konuyu kapattım...
Eşim onun arkasından ne iş çevireceğimi bilemedi sanırım.. Ya da boşanmam için kolaylık olur diye düşündü bilemiyorum.. Ama beni samimi buldu herhalde, gözü korktu... Tehdidi havada asılı kaldı.. Düşünüyorum da bazen, işime de gelebilirdi hiç görüştürmemek.. Bahanem de hazırdı, "kültür olarak aileme layık değilsin.. Görüşmemelisin.." diyecektim...

Annesinin yaptığı hata yüzünden biiznillah kimse beni ailemle tehdit edemez...
Umarım senin için de durum böyle olur,

Selamlar,

Son düzenleme:
herkes haddini bilsin.ben olsam kesinlikle o insanların yanına gitmezdim eşim üzülür diede düşünmeyin sonuçta o hakaretleri duyarken eşinizde yanınızdaymış ve siizn üzülmenize gözyummuş.babasını durdurmamış..sana ekmek yok gibilerinden bi laf etmiş sizin ekmeğiniizi o mu veriyor ne biçim bir hakaret.ben olsam yani allah koruusn çok fena yapardım.

hadi bayram die gittiniz o hakaretleri yutup ellerini falanda öpücekmisiniz.insan nasıl hiçbişey olmamış gibi davranır.

Canim esim banada dedi bende sizinkilere gitmem die bende dedim tamam gitmeyelim ama bende bu evde daha fazla oturmam hergun senin ailenin yuzunu gormek istemiyorum madem oyle diyosun ne beninkikee gideriz nede seninkikere dedim uzakta hic kinseyi gormeden yapariz esimde ben onu yapamam dedi bende yapamiyacagin seyler icin beni tehdit etme dedim

Son düzenleme:
her ne olursa olsun .. siz bile suçlu olsanız(suçlusunuz demiyorum ),eşim beni savunmuyorsa vay derim onun erkekliğine ,.. demekki onun erkekliği sadece bana

şok oldum ,ya nerden buluyorlar bu cesaretide herşeye karışma hakkını buluyorlar kendilerine,saygını yapıyorsun ,sevgi gösteriyorsun ,yapılanlar şaka gibi ,ben olsaydım asla eskisi gibi olmazdım ,asla eşimin hatırı falan demezdimmm,kayınvalidemle sizli bizli olurdum ,o adamında yüzünü görmezdimm,allakolaylık versinh

pes doğrusu ... diycek başkada bişey bulamıyorum...icinden nasıl geliyorsa öyle davran güzelim............

Son düzenleme:
Neden eşiniz de sizin ailenizle görüşmeyeceğini söylüyor eğer siz onun ailesine gitmezseniz? Sizin aileniz ona hakaret etmiş mi, küfür etmiş, dövmeye kalkmış mı? Bu terbiyesizlikleri yapan onun babası değil mi? Sizin ailenizin ne günahı var?

Böyle durumlarda eşlerini resmen ortada bırakan erkeklere çok sinirleniyorum. Kendi yetmiyor, bir de ailesinin derdini terbiyesizliklerini yükleniyorsunuz, üstüne sizi koruyacağı yerde bir de sizin ailenizin bir suçu varmış gibi onlarla görüşmemekle tehdit ediyor. Ne kadar ezikçe, ne kadar zavallı ve kişiliksiz bir davranış.

Evet, orada babasını dövecek hali yoktu, iki tarafı da sakinleştirmeye çalışmış. Ama siz onun karısısınız, onun çocuklarının annesisiniz, onun namusu, hayat arkadaşı, ailesisiniz... Sizi korumak zorunda, ezdirmemesi lazım kimseye sizi. Sizin babası tarafından böyle bir şeye muhatap kaldığınız için yerin dibine gireceği yerde sizi yine de onlarla görüştürmeye zorluyor üstelik tamamen alakasız bir şekilde sizin ailenizi de işin içine katarak. Sizin babanız ona böyle bir şey yapsa bırakın kendisini, sizi bile görüştürmezdi kendi babanızla. Tamam kendi babasıyla görüşmesin ilişkisini kessin demiyorum, ki aslında karısına böyle davrandığı için kesse yeridir ama neyse, ama sizi zorlayamaz görüşmeniz için.

Tabii ki bz burda boş konuşuyoruz. Aile konularında en çok o olayın içindeki kişi yani siz bilirsiniz en iyiyi. Allah yolunuzu açık gönlünüzü ferah etsin ve böyle şerlerden korusun sizi.

ne yaptın gittin mi bayramda?

evet arkadaşım gittik bayramdan bı gün önce giderek hep dua okudum agzını açıp bi kelime edemesin diye neyse odasındaydı önce eşim öptü elini sonra ben öptüm elini hiç bişey demedim geçtik başka odaya oturduk hiç konuşmadım yarım saat durduk geldik daha o gidiş hiç gitmedim adamıda görmüyorum oda gelmiyor ama kayın validem yine yüzsüz vakitli vakitsiz geliyor ama eski ben degilim torununu görüyo baktı bende yüz yok çıkıyor gidiyor daha bide utanmadan sende gel hiç gelmiyecenmi diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…