köpek it eşşoglu eşşek die saymaya başladı karşılık verdigim sadece yatırmam dedim neysee bana küfürleri sayınca bende terbiyenizi takının dedim bana bu şekilde konuşamassınız sana kalkar bi çakarım dedi bende siz kim oluyosunuz bana daha babam bugüne kadar çakmadı dedim bana defol gitler neler neler iyi dedim babamı arayım gelsin götürsün çocugunuda al defol git sana bu kapıda ekmek yok konuşmaya bak çar çar ötüyo die
Bu ne terbiyesizlik???
Kaç yaşında kayınpederiniz? Köprüaltı çocukları ders alsın kendisinden... edepsiz! ben böylesini görmedim.. Bir kadına bu kadar hakaret... Hangi yüzle bakacak sizin yüzünüze... Torunu ile ilgili dedeymiş... Önce bir ağzını toplasın.. Nasıl bir örnek insan modeli bu.. Torunu da yoldan çıkartır... Terbiyesiz, ahlaksız insan... Orada evladı için yorgun, uykusuz kalmış, dertli bir anne var, ona düşer patlamak, patlanılması gerekiyorsa, torunu düşünen dedecik ağzından köpükler saçıyor... Bu adamın savunulacak yanı yok.. İnsan bir kadına bu şekilde konuşamaz.. İnsan genç bir kadına bu şekilde konuşamaz.. İnsan, Gelin diye aldığı kadına bu şekilde ASLA konuşamaz...
Bayramda gitmek?
Bak hanım kardeşim... Allah'ın izniyle diyorum, bana bu şekilde hakaret eden insan elimde kalırdı benim... Sınırlarınızı siz mi koymuyorsunuz, yoksa bu insanlarda o kültür mü yok?
Nasıl size böyle söyler ya...? Benim eşime babam böyle şeyler söyleyecek, bırak torunu için, dünya barışı için söylemiş olsa, babam benim için bitmiştir...
Pabucumun ucunu bile göstermem.. Ta ki eşimden özür diler...
Eşinize gitmeyeceğinizi söyleyin.. Unutamıyorum deyin.. Zaten unutursanız, yeniden hatırlatırlar merak etmeyin...
Sınırlarınızı koyun madem... Benim kendimce fikrim bu...
ben ilk başta hata yaptım mesafe koyamadım ne dedilerse sustum ne dedilersede yaptım artık patlama toktasına geldim ve bende sinirlendim adam ne biliyosun ne gördün diyince bunu kaldıramadım bende çok sinirli insanım cevapda verdim eşim araya girmese emin ol benimde elimde kalırdı adam hiç üstüne basmıyo bile hep kendi dedigim dedik inatçı pişman olsa bile ölse kahrından geri adım atmaz öyle bi pis huyluki çenede hiç susmas bana diyo kaynana huyunu biliyordun niye karşılık verdin bende o huyluysa benimde huyum bu bundan sonra böyle dedim ne saygı bekleyin nede sevgi dedim eşimede bişey diyemiyorum artık en ufak şeylerde tarrışıyoruz ve beni ailemle tehtid ediyo sende gitmessin bende onlara söyle yaparım ederim die elim kolum baglı mecburum artı benim ailemde başka şehirde oturuyolar hiç bişeyden haberleri yok öyle çok karışan bi ailem yok herkes kendi halinde ama bunlar sabah akşam bende
Ben kayınvalideme hiç gitmiyorum. (Bayramlar hariç..)
Bunun nedeni var.. Anlatmak istemiyorum.. Benzer bir şey ama tabi bana o kadar hakaret etmesine müsaade edemem kimsenin. Beni yanlış anlamayın. Ama ayağımı kestim, bitti.. Bana geliyorlar fırsat buldukça, elimden gelen saygının fazlasıyla ağırlıyorum. Bizde böyledir, gelen misafire asla saygıda kusur edilmez.. Senin çatının altı, senin namusundur der benim büyüklerim.
Bunu neden sömjkyledim... Eşim ilk zamanlar bana şunu söyledi "Sen benim anneme gitmiyorsan, ben de senin ailene gitmem!"
Aslında biraz üzüldüm çünkü ailem inanılmaz cömert ve fedakar insanlardır. Ağızlarından kelime çıkmadığı gibi, eşimin bazı kabahatlerine de göz yummuşlardır sürekli...
Ama hiç belli etmedim.. Böyle söylemesinin hemen akabinde sanki durumdan çok memnun kalmışım gibi;
"Süper, bu kararını sonuna kadar destekliyorum. Kesinlikle görüşmemelisin, bu benim çok işime gelir..." dedim, konuyu kapattım...
Eşim onun arkasından ne iş çevireceğimi bilemedi sanırım.. Ya da boşanmam için kolaylık olur diye düşündü bilemiyorum.. Ama beni samimi buldu herhalde, gözü korktu... Tehdidi havada asılı kaldı.. Düşünüyorum da bazen, işime de gelebilirdi hiç görüştürmemek.. Bahanem de hazırdı, "kültür olarak aileme layık değilsin.. Görüşmemelisin.." diyecektim...
Annesinin yaptığı hata yüzünden biiznillah kimse beni ailemle tehdit edemez...
Umarım senin için de durum böyle olur,
Selamlar,
ne yaptın gittin mi bayramda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?