eşim ve ailesi

layrax

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2009
81
0
86
İstanbul
merhaba hanımlar zor durumdayım burda herkes bişeyler paylaşmış banada fikir verirsiniz diye düşündüm.ben 4 yıllık evliyim eşimin ailesiyle çok yakın evlerimiz kaynanam nerdeyse hergün bizdeydi yer içer giderdi bende bugüne kadar hiç saygısızlık yapmadım hep kapım açık güler yüzlüydüm herşeyi konuşurduk ameliyat oldu 6 ay evimde yattı hiç kalkamıyodu gece bile saattimi kurup çocuk gibi ilgilendim herşeylerine katladım neyse efendim benim 1 tane 2.5 yaşında kızım var geçen bayram hastalandıkı ateşler içinde ateşide 10gün felan sürdü kaç kere doktora götürdük özel hastaneler hemen antibiyotik vermiolar hep ateş düşürücüyle geçiştirdik neyse bayramdan 1 gün önce tekrar götürdük ozamn ilacını verdi eşim çok ilgili bi baba çocuk hasta die biz birbirimizi yiyoruz sabah akşam gece hiç dinlenme yok nöbet tutuyoruz derken bayramın ikinci günü biz yine sabahlamışız eşimle 7 yataga girdik 9da tekrar kızım uyandı kaltık ona bişeyler yedirip 10 gibi ilacını verdik ilacı verdim benim kayınpeder geldi bizde eşimle kahvaltı yapıcaz ben hazırlıyorum neyse daha oturmadık adam konuşuyo çocuk ateşli atletini çıkarın camı acın böyle olmaz ben tekrar götürcem gerekirse hastaneye yatırcam falan filan bayramın birinci günüde doktoru tekrar tlf aradım ben dediki ilaç 3 gün sonra etkisini gösterir bogazlarında sadece dedi ben bunu adama anlatamadım diyorum doktoru aradım bogazında dedi o nerden biliyo sen nerden biliyosun ne gördün ben hastaneye yatırcam cocugu eeee artık benim tepem attı gecenin siniri hepsi patladı ben çocugumu yatırmam dedim nie eziyet çektircem ilacı bi kullanalım önemli bişey yok dedi bana diyo ilacı bu saattemi verilir uykumu önemli ilacımı önemli sen ne yaşadınki falan bende karşılık verince köpek it eşşoglu eşşek die saymaya başladı karşılık verdigim sadece yatırmam dedim neysee bana küfürleri sayınca bende terbiyenizi takının dedim bana bu şekilde konuşamassınız sana kalkar bi çakarım dedi bende siz kim oluyosunuz bana daha babam bugüne kadar çakmadı dedim bana defol gitler neler neler iyi dedim babamı arayım gelsin götürsün çocugunuda al defol git sana bu kapıda ekmek yok konuşmaya bak çar çar ötüyo die eşim arada kaldı benim bi odaya götürdü babasınada yuvamı mı yıkıcan dedi dışarı çıkardıı böyle bi olay geçti bugüne kadar hiç böyle bişey yaşamamıştım keşke baştan mesafe koysaydım bukadar herşeye karışmasalardı kayın validemde geldi oda desin ne var diyo sen terbiyeni takın nasıl dersin diyo kalk gidelim özür dile ben bişey yapmadımki adam bana saydı dedim ama ona agzıma geleni söyledim içimde hiçbişey kalmadı çıktı gitti şimdi o gelio hergün gelen kadın haftada 1.2anca geliyo oda 15dk torunu görüyo gidio oda saydı bana sonra gitmem deyince sen nebiçim bi kızmıssın hiç merhamet yokmu yaptıgımız iyilikler haram olsun bende benimkide mi haram olsun diyosun dedim okadar yattın dedim evini bile temizledim bayram olur normal gün olur hastakadın die ama hepsi boşmuş bi kere karşılık verdim sadece şimdi benden kötüsü yok herşeyi onlar söyledi suçlu ben oldum napcamı bilmiyorum1 aydırda o adamı görmüyorum eşimde ısrar etmedi gidelim felan die ama bazı konularda yine ters düşünüyoruz öyle işte hanımlar şimdi bayram geliyo başka şehirde olcaz bayramda eşim gitmeden gidelim diyor napıyım bana bi akıl verin

Son düzenleme:
Eşin arkanda durmasını bilen sana o güveni verebilen biri mi bu önemli, bence git çünki bu eşinle aranızda daha da zıtlaşmalara neden olacak amaaa o ve ailesi de şunu bilmeli ki sen kimsenin hizmetçisi değilsin hele ki şamar oğlanı hiç olmamalısın malesef eşlerin özellikle de erkeklerin ailesi şunu unutuyorlar onlar bizim anne babamız değiller bu yzden önce ve sadece saygı görürler ve küçüklerine sevgi gösterebildikleri ölçüde önce sevilebilir ve arkasından da gerçekten anne baba yerine koyulurlar.

İstiyorlar ki hizmet etsin saygı göstersin lafımı dinlesin hizmetçilik etsin söylediklerimizi emir telakki etsinn. Eeee iyi de sevdiniz mi bunu gösterdiniz mi sahip çıktınız gerektiğinde arkasını durdunuz mu övdünüz hayır duası verdiniz mi yok.

Ben şunu bilir şunu söylerim evli çiftlerin aileleri çapraz savunma yapmazsa çocuklarına zarar veriyorlar yani bir gelini kaynanası kayınpederi bir damadı da kaynanası kayınpederi tutmalı savunmalı küçük problemler de zaman aşılması çok daha kolay oluyor ailevi sorunlar.

Diyeceğim o ki Aileniz le ilgili sadece siz karar alabilirsiniz hele ki çocuğunuzla ilgili önce siz sonra babası karar alabilir diğer hiç kimse de buna müdahale edemez bence.

eşinizle mütabakata vardysanız onu kırmayacağınızı ama eskisis gibi de olmayacağını belirterek tavrınızı da güçlendirmiş olduğunuzu belli ederek adetten gidp ellerini öpebilirsiniz

Son düzenleme:
hiç noktalama işareti koymamışsınız, bütün cümleler birbirine karışmış. üstelik yazı uzun. yarısına kadar okudum, yarısından sonrasını anlamadım. o dedi bu dedi, ben dedim...

babası sana hakaret edip küfürleri havada uçururken eşin öylece dinledi mi yani!

tamam onlar da ailesi ama kimsenin kimseye saygısızlık etmeye hakkı yok ne diyeceğimi bilemedim..

çok teşekkür ederim yorumunuz için bende bundan sonra tavrımı koyucam zaten gidersem eşim için onada zaten belirttim eskisi gibi asla olamam diye..

babası sana hakaret edip küfürleri havada uçururken eşin öylece dinledi mi yani!

tamam onlar da ailesi ama kimsenin kimseye saygısızlık etmeye hakkı yok ne diyeceğimi bilemedim..

eşimde arada kaldı babasına sus dedi nasıl konuşuyosun git benim rahatımı bozma dedi

hiç noktalama işareti koymamışsınız, bütün cümleler birbirine karışmış. üstelik yazı uzun. yarısına kadar okudum, yarısından sonrasını anlamadım. o dedi bu dedi, ben dedim...

noktalama işaretlerine dikkat etmedim evet ama yazıyı yarısına kadar okuduysanız zaten anlamassınız sonunu getirmeniz lazımdı...

İşte bir taraf haddini bilmeyince böyle içinden çıkılmıyor sonra.
Kötü olmuş,iyice yüz göz olmuşsunuz.
Sen tabi ki de haklısın.O'nun torunuysa senin evladın.
Bu kadar müdahale etmeye hakkı yok.
Ama hatalar silsilesi dolu ilişkiniz.
Diyalogları bu denli laçkalaştıracak kadar içli dışlı olmamalıydın.
Yakın oturuyorsunuz diye her gün görüşmek zorunda mısınız?
Evet kayınvalide ile iyi geçinmek bir sanat ve güzel bir durum ama
asla bir anne-kız ilişkisi olmuyor,olamaz da fizik kanunlarına aykırı bir kere
Neyse olan olmuş artık,anladığım kadarıyla gideceksiniz.
Siz bilirsiniz,yönlendirmek istemem ama az buz değil kayınpederin ağzından çıkanlar.
Daha da çok taze...
Ben olsam biraz zamana bırakırdım.Şimdi tıpış tıpış gidince,onca sözün,hakaretin,küfrün üstüne:44:
''ne desem yarabbi şükür diyip gelicekler''zihniyeti oluşmasın:44:
Hem bayram diye,büyük diye onca şey sineye çekilip de el öpmeye mi gidilir...
Hani normal de bir tartışma değil ki,seviyeyi iyice aşağı çekmiş.
Evden kovmak,küfretmek,hakaret etmek ne demek ya?
Ya neyse çok fazla konuşmayım,seçim senin.

Kızına geçmiş olsun canım, acil şifalar diliyorum.
Büyüklerin buyurgan, saldırgan tavırları sanırım geleneksel öğretilerden kaynaklanıyor.
Kendilerini işe yaramaz, değersiz hissetmekten korktukları için evlatlarının büyüdüğünü
kabul edemezler. Kayıtsız şartsız itaat edeceksin, sesini asla yükseltmeyeceksin.
Hiç adil olmasa da, böyle görmüş bunu öğrenmişler. Değiştiremezsin canım.
Eşinin hatırı, yuvanın huzuru, Allah rızası için bayram vesilesi ile gitmen hayırlı olur.

Evlilik ne yazık ki ''ortak yaşam'' başlığı altında bazen bize altından kalkılmayacak görevler sunuyor.

Tıpkı o kadar küfür ve hakaret eden adamın eşinizin babası olması hasebiyle ortada kalmanız gibi.

Ben olsam ;

Bir daha da davosa gitmezdim

Ne demişler tükürdüğün yüze bakma,bakacağın yüze tükürme.

Kayınpederiniz bu hesapları çoktan yapmış olmalıydı yılların tecrübesi ile...O yapamadıysa büyüklük sizde kalsın hikayesi bana göre değil.

şu forumda millet derdini yazıyo bi sinirle iyi kötü kuruyo cümlesini sonra biri çıkıyo "ay nokta yok,vay virgül yok,amanın bişey anlamadım"....
bi bırakın şunları yaaa...
neyseeee.....
gitme şekerim...
o kadar hakaretin üstüne biraz daha diren bence..
eşin baskı yapmıyosa bu konuda boşver....

şimdi gidersen taviz vermiş olursun çünkü suçlu olan sen değilsin, onlar. Sen şimdi gidersen daha büyük tepkilerle karşılaşabiirsin. nasıl olsa yüzlerine tükürsek yarabbi şükür diyorlar diye düşüneceklerdir.

Koy tepkini ortaya onlar özür dilesin senden. Mümkünse çocuğunu da gösterme onlara.

ben burada iyileşmeyen torunu için endişelenmiş,korkmuş bir dede okudum.tabiiki sonrasında çok yanlış yapmış,bu hata ama burada yüzlerce konu okuyoruz.yok şöyle oldu aramadılar,yok hasta olduk merak bile etmediler,gelip gitmediler diye.en azından ilgililer.

büyükler hatalı konuşmuş,hatalı davranmış ama siz de hemen yapıp ettiklerinizi ortaya dökmüşsünüz.lafını edeceğiniz hiç bir şeyi yapmayın lütfen

Karşılıklı istenmeyen,kırıcı konuşmalar yapılmış..Müdahele edilme konusunda haklısınız ama ne kadar siz haklı gibi görünseniz dahi sizde çok masumane davranmamışsınız.bugün haklılığınız eşiniz tarafından görünsede ileride devam ettireceğiniz bu küslük daha büyük sorunlara kapı açacaktır.daha büyük kırgınlıklar yaşamamak adına gidip el öpün bunu eşinize belirtin.Tekrarı olmaması adına karşılıklı yaşadığınız kırgınlıkları güzel bir dille kpnizle de mutlaka konuşun...

keşke bu kadar ısrarcı olmasalar.
malesef büyükler kendi kafalarında birşeye karar verince,
sizin itirazınız onlara saygısızlık gibi geliyor.
ve muhtemelen daha önce böyle bir olay yaşamadığınız için sizin cevap vermeniz
onun zaten olan öfkesini çığ gibi büyütmüş

her ailede tartışma olur,
keşke -bende dahil- tartışmayı hakarete çevirmesek

kayınpederinin küfürleri hakaretleri çok kötü olmuş.
daha çok yeni belki biraz bekleyip daha sonra gitmelisin
ki onlarda hadi gelsin artık , bitsin küslük kıvamına gelsinleer.
şu anda bak tıpış tıpış geldi durumu olabilir.

açık söyleyeyim ben adımımı atmazdım. bana hakaret edilmedi farklı şeyler oldu ama bayramdan bayrama görüşüyorum. öyle bir muamele olsa asla yüzlerine bakmazdım eşimin hatrına da olsa. ama işte herkesin fıtratı farklı. karşı taraf bak ben ne desem de tıpış tıpış geliyorlar diyebilir. her ufak tartışma bu şekilde bitebilir. en azından kayınbabanız sizi arayıp hal hatır sorması gerekirdi özür dilemese bile. o da bir nevi pişmanlık belirtisi olurdu. sizin de yüzünüz olurdu gitmeye. bilemiyorum ben çok sinirlendim açıkçası yapılan muameleye kendi anne babamız söz söylemeye kıyamaz elin adamı ağzına geleni saymış. bayrama gidecekseniz bile hayırlı bayramlar diyip geçin kenara. hiçbir şey konuşmayın başka da. en azında ne kadar kırgın olduğunuzu belli edin. hiçbir şey olmamış gibi davranmayın kesinlikle.

insanlıktan çıkmış buda

kayınbaban haddini çok aşmış:26:eğer eşin gidelim diye baskı yapmıyorsa bir müddet daha görüşme gitme derim
tabiki eninde sonunda mecburen görüşeceksin sonuçta anne baba atılmıyor satılmıyor ama kayınbaban hatasını anlayana kadar gitme
ayrıca çok içli dışlı da olma canım ilişkiler vıcık vıcık olunca buna bezer sıkıntılar mutlaka oluyor
yakın da otursanız araya bir mesafe koy ki böyle yüz göz olmayın

Dedesi ilgilensin uzulsuna ben anneyim benim dusundugum kadar benim evladimi dusunumezki herseyi bugune kadar kimseye soylemedimki ama ben okadar iyilik yapmisim sadece sesimi yukseldim savundum die bunlari soykemeye hakki yok bence

cnmm eşinin ailesi evet barışacaksın ama bukadar çabuk olmamalı onca hakasrete ilk fırsatta özre gitme derim... birkaç daha kesinlikle devam etmeni konuşmamanı öneririm bu kadar çabuk barışrsan adam birkere açmış zaten birkere daha rahatlıkla açar ağzını sakın gitme cnmm... eşinlede bu konu açıldığında sert değilde kesin bir tavırla istemediğini söyle ve birdaha bunu teklif dahi etmemsini söyle....
ama sana tavsiyem daha çok barışma ortamlarınız olur olay bu kadar tazeyken barışma yüz bulur.... kesin tavrını sürdür ve gitme enazından birkaç aydaha
ama buarada eşine ters bir şekilde söyleme direkt olarak sonradan o zaten arefe günü annesinin dolduruşuyla gelir tekrar ozaman ters konuşursun... kocaman konuşmasını bilmeden geçsin bana hakaret etsin... sen gel sürekli beni sıkıştır illaki aramızın olmasını istiyorsan git babana söyle enazından bir telefonla söyle hatalı olduğunu kabul et desin telefona da razıyım... senin hatrına affetmeye.. ama onca haksız yere aşağılayan adam için birdaha bana gel deme deyin sert bir şekilde ve olay büyümesin diye oradan uzaklaşın bir iki saate de hiçbirşey olmamış gibi davranın olayı ilerletmeyin.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…