Cikmazdayim yani buradaki insanlarin yorumlarıda iyice beni gerdi yok gecinemeyecekseniz ndn evlendiniz sanki biz evl nmeden hesap kitap yapmadik öyle birden evlendik anlamıyorum yada anlatamiyorumBakin esiniz size el kaldiriyorsa en gec orda o durumdan cikmaniz gerekir farkindasiniz degil mi. Esinizin ailesi belli ki iyi insanlardan olusmuyor ve esiniz de o toksiklikten nasibini almis. Bence siz kendinizi kurtarmanin derdine düsün. Su anda cocuk yok anladigim kadariyla. Para marayi gecin. Bir insanin davranislari her söyledigi sözden daha kiymetlidir. Kendinizi suclamayin. Sorunlu olan taraf siz degilsiniz, ama kendinize de bu hayati reva görmeyin
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Eşim ve ailesi
- Konu Sahibi Kadrr
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Ya anlamiyormusunuz biz hesabımızı yaptık zaten diyorum ki 60 bin borç olacaktı onuda takılarla kapatacaktik kalanida bizi zirlamazdi zaten bizi zorlayan ek borç eşimin ailesinin söz verip yapmadığı bizi yarı yolda bıraktığı borç biz takıları krediye yatiracakken o takılar ailesinin üstlenip yapmadığı borçlara gitti bizede 2 sene ödenecek aylık 3000 TL'lik borc kaldı ve bunu eşim ödeyemeyince ailesinde destek çıkmayınca ailemden borç almak zorunda kaldık daha ne kadar anlatmam gerekiyorMadem 2 başınıza bir ev çeviremeyecektiniz, neden evlendiniz diyorum işte. 500 TL ile mutfak mı dönüyor artık? Elden gelen öğün olmaz o da vaktinde olmaz işte. Benim annem yapıyor onlar da yapsın diye birşey yok, madem aileler olmadan ayakta kalamayacak halde idiniz, bu acele neydi? Hadi acele ettiniz, bunca gerekli gereksiz masraf niye idi? Bir kere yapılıyor diye diye yuvada huzur kalmıyor.
Ve ayrıca hiç bir şekilde de gereksiz bir masrafınız olmadı dış çekim dahi yapmadık bu devirde hangi yeni evlenen 3 binlik salon takımı ve 3.500 TL'lik yatak odası takımı alıyor Allah aşkına herşeyi düz bildiğiniz gibi görmeyi bırakın ben eşimin üzerine kalacağını öğrenince nikahtan sonra eşya alırken orta sehba bile istemedim bilmeden konusuyorsunuzMadem 2 başınıza bir ev çeviremeyecektiniz, neden evlendiniz diyorum işte. 500 TL ile mutfak mı dönüyor artık? Elden gelen öğün olmaz o da vaktinde olmaz işte. Benim annem yapıyor onlar da yapsın diye birşey yok, madem aileler olmadan ayakta kalamayacak halde idiniz, bu acele neydi? Hadi acele ettiniz, bunca gerekli gereksiz masraf niye idi? Bir kere yapılıyor diye diye yuvada huzur kalmıyor.
Cikmazdayim yani buradaki insanlarin yorumlarıda iyice beni gerdi yok gecinemeyecekseniz ndn evlendiniz sanki biz evl nmeden hesap kitap yapmadik öyle birden evlendik anlamıyorum yada anlatamiyorum
Simdi söyle birsey var: Insanlar evlenecegi zaman ailesinin lafina güvenmek istiyor. Esinizde öyle. Ailesinin yardim edecegine güvenmis belli ki. Onlarin onu hep yari yolda birakmalarini aslinda bildigi halde. Neden evlendiniz, neden tek basiniza herseyi yapmadiniz demiyorum, cünkü su anda onlari zaten degistiremiyoruz. Asil soru: Sizi bu delilerin arasindan nasil cikartiriz, cünkü esiniz bana hic güvenilecek biri gibi gelmedi. Ailesi ugruna size siddet de gösterir, cünkü gücü tek size yetiyor
Bu eşinizin problemi size söylemesi gereken oydu ailesi değil.Tamam ama bu bana sorulmadı değil mi bana esin borçla evlenecek bunu kabul ediyorsun bu sıkıntıya razimisin denilmesi denilseydi dönersin eşime herşeyimi al ben borç istemiyorum dedlrdim amaa bu bana nikahtan sonra dayatildi
Şöyle söyleyeyim eşime destek olmayı bıraktım zaten şuan dogudayz ve senede 2 kere 15 er gün gorusucez ailesiyle evimizdeyken eşim 4 4 Luk bana çok fazla ilgi gösteriyor değer veriyor sorun onların yanındayken oluşuyor ve mesleği bırakıp ailesinin yakınına taşınmayı düşünürse ayrılmayı düşünüyorum nasıl onun bir çevresi varsa ailesi varsa benimde var o yuvasını düşünmeyin mesleği bırakıyordu çevresi için o zaman bende çevrem için onu birakirimSimdi söyle birsey var: Insanlar evlenecegi zaman ailesinin lafina güvenmek istiyor. Esinizde öyle. Ailesinin yardim edecegine güvenmis belli ki. Onlarin onu hep yari yolda birakmalarini aslinda bildigi halde. Neden evlendiniz, neden tek basiniza herseyi yapmadiniz demiyorum, cünkü su anda onlari zaten degistiremiyoruz. Asil soru: Sizi bu delilerin arasindan nasil cikartiriz, cünkü esiniz bana hic güvenilecek biri gibi gelmedi. Ailesi ugruna size siddet de gösterir, cünkü gücü tek size yetiyor
Onunda haberi yoktu ki nikahtan sonra düğüne 1 ay kala söylediler biz yapamayız sen taksitle ödersin dediler eşim nasıl odiycem dedi falan ama nafileBu eşinizin problemi size söylemesi gereken oydu ailesi değil.
Yani öğrenir öğrenmez o bana soylediOnunda haberi yoktu ki nikahtan sonra düğüne 1 ay kala söylediler biz yapamayız sen taksitle ödersin dediler eşim nasıl odiycem dedi falan ama nafile
Valla hanımefendi benim eşimin ailesi bir havlu dahi almadı, istemedik de her şeyimizi kendimiz yaptık. Evlenmek için de tonla borç yapmaya gerek yok, evlenmeden önce sizler ağaçta mı yetişiyordunuz hiç mi evinizde bir elektrik süpürgesi buzdolabı vs yoktu bu yaşınıza kadar ne yapıyorsunuz ben anlamıyorum. Ben 0 borçsuz evlendim öyle 40 yaşında da değil 25’imde. Size de tavsiyem sürekli maddiyatçı dert edecekseniz kendiniz çalışıp kendi paranızı kendiniz kazanın. Millet size arabasını vermek zorunda değil sıkışan gitsin araç kiralasın taksi tutsun. K.bakmayın ama adam size soğuk davranmakta haklı sürekli maddi konuları öne süren, babasının arabasının hesabını yapan birinden herkes soğur. Bir an önce ‘kendi’ hayatınıza odaklanıp kendi dertlerinizi kendiniz çözmeyi denerseniz her şey daha kolay olacaktırTamam diyelimki altınları bozmadım diyelimki bende borçla evlendim daha evlenir evlenmez elinde parası kalmayan eşim bu borçları nasıl ödeyecekti ve ben eşim bu kara zor durumdayken karşımda ağlarken oturup koluma bilezik mi takacaktim k. Bakmayın ama herşey dışardan göründüğü giibi olmuyor o öyle yapsaydı bu böyle yapsaydı diyip duruyorsunuz çocuğunuzun sıkıntısı olsa kime gidecek arkadaşına mi komsussuna mi o yapmak zorunda değil bu yapmak zorunda değil benim ailem yardım etmeseydi bu yuva ayakta kalmayacaktı yuva o kadar kolay yürütülüyor nasıl bu evde yemek yapmak benim sorumluluğunda aileninde çocuğunu okutmasi büyütmesi evlendirsmesi sorumluluğudur 40 yaşına kadar çalışıp düğün yapamayan adam 24 yaşında yeni işe başlamış bir cgencten düğün yapmasını nasıl bekleye bilir oğlun varsa dbirikim yaparsın kızın varsa çeyiz hazırladım kültürümüz böyle değil mi zaten
Siz her şeyi peşin peşin yapmış vermişsiniz, onlar ertelemiş, bir de üstüne elinizdekine göz dikmişler. O kadar kendinizi öne atmışsınız ki, eşiniz size güvenip işini bırakacak duruma gelmiş. Hala diyorsunuz onu yapmadılar bunu yapmadılar. Bekleseydiniz diyorum işte, illa evlenelim diye bu acele neydi diyorum, madem aileler olmadan bişey yapamayacaktınız.Ya anlamiyormusunuz biz hesabımızı yaptık zaten diyorum ki 60 bin borç olacaktı onuda takılarla kapatacaktik kalanida bizi zirlamazdi zaten bizi zorlayan ek borç eşimin ailesinin söz verip yapmadığı bizi yarı yolda bıraktığı borç biz takıları krediye yatiracakken o takılar ailesinin üstlenip yapmadığı borçlara gitti bizede 2 sene ödenecek aylık 3000 TL'lik borc kaldı ve bunu eşim ödeyemeyince ailesinde destek çıkmayınca ailemden borç almak zorunda kaldık daha ne kadar anlatmam gerekiyor
Yahu eşinizin babasına güvenerek mi evlendi? Evini geçindiremeyen de bi zahmet evlenmesin. Siz var ya bu zihniyetle hiç mutlu olamazsınız bu lafımı unutmayın. ByeOnunda haberi yoktu ki nikahtan sonra düğüne 1 ay kala söylediler biz yapamayız sen taksitle ödersin dediler eşim nasıl odiycem dedi falan ama nafile
Ya asakamisiniz benim derdim şuan para değil benim derdim söz verip yapmalarına rağmen bunları yaşamamıza rağmen eşimin beni değersiz görmesi siz nasil görmek istiyorsanız öyle görün yani bütün sıkıntı benim tamamValla hanımefendi benim eşimin ailesi bir havlu dahi almadı, istemedik de her şeyimizi kendimiz yaptık. Evlenmek için de tonla borç yapmaya gerek yok, evlenmeden önce sizler ağaçta mı yetişiyordunuz hiç mi evinizde bir elektrik süpürgesi buzdolabı vs yoktu bu yaşınıza kadar ne yapıyorsunuz ben anlamıyorum. Ben 0 borçsuz evlendim öyle 40 yaşında da değil 25’imde. Size de tavsiyem sürekli maddiyatçı dert edecekseniz kendiniz çalışıp kendi paranızı kendiniz kazanın. Millet size arabasını vermek zorunda değil sıkışan gitsin araç kiralasın taksi tutsun. K.bakmayın ama adam size soğuk davranmakta haklı sürekli maddi konuları öne süren, babasının arabasının hesabını yapan birinden herkes soğur. Bir an önce ‘kendi’ hayatınıza odaklanıp kendi dertlerinizi kendiniz çözmeyi denerseniz her şey daha kolay olacaktır
Ben de size diyorum ki siz bunları dert eder eşinize dillendirir kalkıp baban sana araba vermiyor sana değer vermiyor bak damada veriyor derseniz adam sizden soğur. Sizi maddiyatçı olarak görür. Ama siz hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz.Ya asakamisiniz benim derdim şuan para değil benim derdim söz verip yapmalarına rağmen bunları yaşamamıza rağmen eşimin beni değersiz görmesi siz nasil görmek istiyorsanız öyle görün yani bütün sıkıntı benim tamam
Ya kardeşim ben konuşmuyorum kiiii Allah Allah ben onunla tartışıyoruz sorunda orda zatennnBen de size diyorum ki siz bunları dert eder eşinize dillendirir kalkıp baban sana araba vermiyor sana değer vermiyor bak damada veriyor derseniz adam sizden soğur. Sizi maddiyatçı olarak görür. Ama siz hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz.
Erkek delisi mi acaba bunlar.. erkek soyu asil falan ,ne yapsa haklilar mi diyor kiEvet kayınvalidem otoriter bı kadın aslında eşim bana değer verse hiç umrumda olmayacak ama insanın zoruna gidiyor kendi kızı damadı kavga edince damadını tutuyor biz en ufak bi tartisalim suç bende oluyor
Ne kadar da saçma
Sinir oldum kv nize, bagimli cocuk yetistirmis
Şöyle, damat kızını boşarsa ortada kalır, kızına dul derler, ama geline karşı öyle bir çekinceleri yok.Erkek delisi mi acaba bunlar.. erkek soyu asil falan ,ne yapsa haklilar mi diyor ki
Ne kadar da saçma
Sinir oldum kv nize, bagimli cocuk yetistirmis
Birlikte çalışıp ödeyebilirsiniz. Ailenin öyle bir görevi yok. Bakıp bu yaşa getirmiş, iyi kötü bir işe girmiş. Asker ve istifa durumu diyorsanız sanırım sözleşmeli er tarzında bir mesleği var eşinizin. Maaşını kazanıyor siz ne yapın ne edin istifa etmemesi için uğraşın bence. Yaşadığınız yer şartlar iyileştiğinde sizde çalışıp eşinize destek olun. Eşinizin ailesini de yılda birkaç hafta ancak göreceğinizi düşünün böylece. Her aile aynı olmuyor maalesef sizin aileniz kızının arkasında Durmuş olabilir ama onun ailesi durmamış mecburiyeti de yok dediğim gibi o onların ayıbı deyin gerekirse ve evliliğinizi yürütmeye bakın.Ödemek zorunda değiller ama buda ailenin bir görevi o zaman neden ben borçla evlenmedim eşim neden benim borcumu üstlenmedi ya benim ailemde yapmasaydi o zaman ne olacaktı ? K. Bakmayın ama doğurmaklada olmuyo aileninde bir görevi var sonuçta
O da dogru, farkli bir bakıs açısı..Şöyle, damat kızını boşarsa ortada kalır, kızına dul derler, ama geline karşı öyle bir çekinceleri yok.
Ama kızim olsa kizımi tutardim sanirim, damadın canini okurdum