Yok zaten çocuk düşünmüyorum da araba içinde ben kotulemiyorum sadece hiç mi zoruna gitmiyor diyorum gitmiyor diyor oysaki o arabaya çok ihtiyacı vardiÖncelikle yeni evlisiniz bazi şeyler zamanla oluşur. Çok deger verirseniz çok üzülürsünüz. Ailesini sevmezi ayrılırken aglamasi bunlara takılmayın. Burda sorun size değer vermesi. Annesi farkli siz farklisiniz sevgi de farkli. Bunu zamanla öğrenir eşiniz umarim. Ailesi hakkinda laf söyler tartışırsaniz siz haksiz olursunuz. Sadece bazı şeyleri görmesini sağlayın. Damadına versin arabasını siz gelin o damat farki yok. Ama sizede versin siz eşinize böyle izah edin. Çocuk için zaman verin çünkü evliliğiniz oturmassa birde çocuk için kavgalar olur.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Eşim ve ailesi
- Konu Sahibi Kadrr
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?E siz de borçla evlenseydiniz hanımefendi bunun hesabını yapacaksanız. Eşiniz çalışıyormuş para biriktirip öyle evlenseydi kendiniz diyorsunuz az kazanmıyor diye. Akıl var mantık var vermeseydiniz altınınızı, kimse size araba vermek zorunda değil, kimse borçlarınızı da ödemek zorunda değil. Bence bunların lafını yapmayın belki de eşiniz bu yüzden ailesine daha ‘kıymetli’ davranıp size farklı davranıyordur. İş konusunda haklısınız siz neticede bir memur ile evlendiniz kalkıp keyfe keder işi bırakcm ailemin yanına taşınıcam mantığı çok yanlış.Ödemek zorunda değiller ama buda ailenin bir görevi o zaman neden ben borçla evlenmedim eşim neden benim borcumu üstlenmedi ya benim ailemde yapmasaydi o zaman ne olacaktı ? K. Bakmayın ama doğurmaklada olmuyo aileninde bir görevi var sonuçta
Eşinizin borcu, sıkıntısı olmuyor o dediğiniz. Sizin için, sizin evinize, düğününüze yapılmış bir masraf. Düşünce biçiminiz en başta yanlış.Merhaba arkadaşlar ben yeni evli bir bayanım benim sorunum şu eşim asker eşimle nisanlanmadan önce eşimin ailesi herşeyi yapacaklarmış gibi vaadlerde bulunuyorlardı (akrabayiz) nikaha kadar eşim kiredi çekecek kalan masraflarida ailesi karsilayacakti böyle söylediler ama nikahtan sonra geri kalan herşeyi eşime taksit yaptırdılar ve bunu nikahtan sonra söylediler zaten ailemle de hiç iletişime geçmediler en ufak şeyde kavga çıkıyordu zaten eşim asker maaşı yüksek diye herşeyi üstlendi ama ben bunu kabul etmedim bana kimse sormadı ben a dan Z ye üstüme dusen herşeyi yaptı üstelik babam bile yok tek başıma annemle herşeyimi yaptım borçsuz evlendim ama eşimin borcunun sıkıntısını cekermiyim diye kimse sormadı neyse evlendik herşeyimi altın olan herşeyimi verdim bozduk borçlara verdik çok zor zamanlar geçirdik ailesi yardım etmedi benim ailem borç para verdi arada birde para gönderdi ben ihtiyaçlarımı alaym diye ama onu bile eşime verdim babası arabayı vericem evlenince dedi evlendik vermedi izne gidiyoruz bize araba lazım oluyor vermiyor damadı tatile gidiyor ona veriyor eşimde bunlara hiç bir tepki vermiyor evliliğin ilk haftası bilezikleri bozup araç aldık baabasi vermeyince eşim ise otostop la gidiyordu çünkü uzakta iş yeri aracında masrafını karsilayamadik eşim babamdan arabayi istiycem bizimkini satayım elimiz düzelince babama aracı geri veririz dedi babasıyla konuştu babasi veririm dedi biz izni ayarladım ona göre gittik izne babası aracı veremem ben aracı sarıçam demez mi yine eşim sesini çıkarmadı ve en son geçen ay izne gittik ve araç lazım oldu vermedi 1 hafta sonra damadı şehir dışına çıkacak diye aracı ona verdi ve eşim hiç sesini cikarmadi eşime yapilan benim zoruma gidiyor ama o hala bu olanlara rağmen babam diyor en çok onu seviyorum diyor bu borç içinde bana dışardan yemek yemeseydinde sıkısmasaydik dedi annesi laf sokuyor sesini çıkarmıyor hep ben haksizim onların yanında bana dusmaniymisim gibi davranıyor ve şuan da benim verem burda yok ben mesleği bırakılan borcumda azaldı diyor inanirmisiniz ben borcuna katlandim herşeyimi verdim hafiflettim yanında ben durdum onu ayağa ben kaldırdım ama en kıymetli olan annesi babası oldu ve onlardan uzak kalmamak için borcu az diye mesleği bırakılan diyor bende artık ben dayanamıyorum bırakacaksın bırakırsın gidersin ama ben olmam gelmem bosanirim dedim çünkü orada yaşarsak bana da tanısı değişecek 15 günlük tatilde ne çektiğimi ben biliyorum hastaydı iyileşsin diye bitki çayları verdim ilaçları kendi ellerimle icirdim iyileşti bana bulaştı gribi geceden uyuyamadım ertesi akşama kadar yataktan kalkamadım yanıma gelipte iyimisin bile demedi tartışıyoruz annesi bı yandan eşim bı yandan düşmanmisim gibi davranıyorlar laf sokup gülüyorlar yani ağlıyorum yüzüme bile bakmıyorlar psikolajimi cokertiyorlar oraya gidince kendimi kötü hissediyorum huzurum olmuyor eşim ben yokmuşum gibi davranıyor ve o kadar desteğine ragmen hayatında değer verdigi en son kişiyim ne yapacağımı şaşırdım
Ailesi kötü insanlarmış. Ama eşinizde de hata var çünkü artık aile dediği kişi sizsiniz. Siz olmalısınız bunun bilincinde değil. Ailenin kuklası haline gelmiş.
Eğer bizim için olsaydı şuan masrafınız sadece 15 milyardi düğün falan istemezdim ailesi başkalari için düğün istediler elalem ne der diye ama borcunu biz ödüyoruzEşinizin borcu, sıkıntısı olmuyor o dediğiniz. Sizin için, sizin evinize, düğününüze yapılmış bir masraf. Düşünce biçiminiz en başta yanlış.
Ailesi kötü insanlarmış. Ama eşinizde de hata var çünkü artık aile dediği kişi sizsiniz. Siz olmalısınız bunun bilincinde değil. Ailenin kuklası haline gelmiş.
Tamam ama bu bana sorulmadı değil mi bana esin borçla evlenecek bunu kabul ediyorsun bu sıkıntıya razimisin denilmesi denilseydi dönersin eşime herşeyimi al ben borç istemiyorum dedlrdim amaa bu bana nikahtan sonra dayatildiE siz de borçla evlenseydiniz hanımefendi bunun hesabını yapacaksanız. Eşiniz çalışıyormuş para biriktirip öyle evlenseydi kendiniz diyorsunuz az kazanmıyor diye. Akıl var mantık var vermeseydiniz altınınızı, kimse size araba vermek zorunda değil, kimse borçlarınızı da ödemek zorunda değil. Bence bunların lafını yapmayın belki de eşiniz bu yüzden ailesine daha ‘kıymetli’ davranıp size farklı davranıyordur. İş konusunda haklısınız siz neticede bir memur ile evlendiniz kalkıp keyfe keder işi bırakcm ailemin yanına taşınıcam mantığı çok yanlış.
Ayrıca ba sorulsaydi kabul editormuyum bı fikrim alınsaydı kabul etsem sorun değil ama ben 15 yaşımdan bu yaşıma kadar çeyiz hazırladım para biriktirdim onlarda bunu yapabilrirdi sorsalardi durumumuz yok borçla olucak deselerdi ona göre konuşursum krediyi kabul ettim arkasından taksitte bize kitledilerve bu ne bana ne de eşime soruldu nikahı kıyar kiymaz bunu yaptılar ve bana sorulmadı senin ailen sana sormadan borç yuklese sana ne dersin ve bunu bana ailem değil eşimin ailesi yaptiEşinizin borcu, sıkıntısı olmuyor o dediğiniz. Sizin için, sizin evinize, düğününüze yapılmış bir masraf. Düşünce biçiminiz en başta yanlış.
İşte o babasi sizin de anneniz yapsa sizde dusunmezsiniz yada olsun annem dersiniz, birde erkekler bizim kadar ince düşünmüyor, size de belli etmiyordur. Zamanla anlar bazı şeyleri.Yok zaten çocuk düşünmüyorum da araba içinde ben kotulemiyorum sadece hiç mi zoruna gitmiyor diyorum gitmiyor diyor oysaki o arabaya çok ihtiyacı vardi
Siz eşyalarınızı evlendikten sonra mı aldınız? Alınmış eşyanın borcu başkasının üstüne nasıl devredilebiliyor? senetle mi alındı onda bile senette adı geçen ödemekle yükümlü.Ayrıca ba sorulsaydi kabul editormuyum bı fikrim alınsaydı kabul etsem sorun değil ama ben 15 yaşımdan bu yaşıma kadar çeyiz hazırladım para biriktirdim onlarda bunu yapabilrirdi sorsalardi durumumuz yok borçla olucak deselerdi ona göre konuşursum krediyi kabul ettim arkasından taksitte bize kitledilerve bu ne bana ne de eşime soruldu nikahı kıyar kiymaz bunu yaptılar ve bana sorulmadı senin ailen sana sormadan borç yuklese sana ne dersin ve bunu bana ailem değil eşimin ailesi yapti
Akraba evliliği yapmışsınız bilmiyor muydunuz gelin giderken yada evliliğe karar verirken ailenin durumunu? Dışarıdan bakmayla bile görülebilecek bir durum çünkü
Ailesi destek olsun borçsuz evlenelim istiyorduysanız, aileniz onların yapmadıkları yerde destek çıkmayacaktı, bekleyecektiniz, ailelerden biri çekinik ve gönülsüz davranınca aman iş bozulur evlilik olmaz korkusuna koşa koşa evlenince, kocaya da doyulunca böyle göze batıyor herşey sonra.Onun ailesi yapmadı sıkıntıyı ben çektim benim ailem destek oldu benim parmağımda yüzük kalmadı nikaha kadar herşeyi yapacaklarını vadedip sonradan beni zor duruma sokmalarına ne demeli
Tamam diyelimki altınları bozmadım diyelimki bende borçla evlendim daha evlenir evlenmez elinde parası kalmayan eşim bu borçları nasıl ödeyecekti ve ben eşim bu kara zor durumdayken karşımda ağlarken oturup koluma bilezik mi takacaktim k. Bakmayın ama herşey dışardan göründüğü giibi olmuyor o öyle yapsaydı bu böyle yapsaydı diyip duruyorsunuz çocuğunuzun sıkıntısı olsa kime gidecek arkadaşına mi komsussuna mi o yapmak zorunda değil bu yapmak zorunda değil benim ailem yardım etmeseydi bu yuva ayakta kalmayacaktı yuva o kadar kolay yürütülüyor nasıl bu evde yemek yapmak benim sorumluluğunda aileninde çocuğunu okutmasi büyütmesi evlendirsmesi sorumluluğudur 40 yaşına kadar çalışıp düğün yapamayan adam 24 yaşında yeni işe başlamış bir cgencten düğün yapmasını nasıl bekleye bilir oğlun varsa dbirikim yaparsın kızın varsa çeyiz hazırladım kültürümüz böyle değil mi zatenE siz de borçla evlenseydiniz hanımefendi bunun hesabını yapacaksanız. Eşiniz çalışıyormuş para biriktirip öyle evlenseydi kendiniz diyorsunuz az kazanmıyor diye. Akıl var mantık var vermeseydiniz altınınızı, kimse size araba vermek zorunda değil, kimse borçlarınızı da ödemek zorunda değil. Bence bunların lafını yapmayın belki de eşiniz bu yüzden ailesine daha ‘kıymetli’ davranıp size farklı davranıyordur. İş konusunda haklısınız siz neticede bir memur ile evlendiniz kalkıp keyfe keder işi bırakcm ailemin yanına taşınıcam mantığı çok yanlış.
Şöyle söyleyeyim eşyaları eşimin ailesi aldı borcunu eşime odettiler ayrıca biz kurduz Kürtlerde düğünü anne baba yapar takıları zaten çocuk dogdumu birikim yaparlar ha normu var geri kalanını beraber öderler bizim kültürde böyledir bütün akrabalarımız da böyle yaptılar akrabamız evet ailemde ona güvenerek verdi beni adetlerimiz biliyorlar diye bizde kız tarafının salonunu dahi erkek tutar adet budur ama ben 15 yaşında çalışıp herşeyimi aldım ve kinamida kendim yaptım ailem de takı takip eksiklerimi aldılar normalde bizde kız sadece mutfak eşyası tabak bardakvs ve yatak odasına yokrgan havlu yastık vs alır ama ben herşeyi a dan Z ye. Aldım onların alması gerekenleri bile ayrıca benimle aynı tarihte evlenenlerin eşyaları 30 40 tutarken ben 14 bine tüm eşyalarını seçtim oturma odam 3 bin yatak odam 4 bin yemek masası ve buz dolabı halı perde bunlar dahil erkek tarafı sadece bunu yaptı ve bununda eşim aldı onların takacagi takıları bile bu ne kadar normal gelebiliyor size anlamiyorumSiz eşyalarınızı evlendikten sonra mı aldınız? Alınmış eşyanın borcu başkasının üstüne nasıl devredilebiliyor? senetle mi alındı onda bile senette adı geçen ödemekle yükümlü.
Akraba evliliği yapmışsınız bilmiyor muydunuz gelin giderken yada evliliğe karar verirken ailenin durumunu? Dışarıdan bakmayla bile görülebilecek bir durum çünkü
Yok istedi eşim sadce 1 ay 500 TL mutfak masrafı diye gönderdiler sonrada oraya para gitti buraya gitti diyip gondermediler üstüne bide anneme sende suç neden para veriyorsun bunlara dedi babası annemde benim kızım orda sıkıntı çekip huzursuz olacaksa neden göndermeyin yetmiyorsa biz yapmayacaksak kim yapacak dedi sustu babasiAilesi destek olsun borçsuz evlenelim istiyorduysanız, aileniz onların yapmadıkları yerde destek çıkmayacaktı, bekleyecektiniz, ailelerden biri çekinik ve gönülsüz davranınca aman iş bozulur evlilik olmaz korkusuna koşa koşa evlenince, kocaya da doyulunca böyle göze batıyor herşey sonra.
Pardon 500 yazacaktimAilesi destek olsun borçsuz evlenelim istiyorduysanız, aileniz onların yapmadıkları yerde destek çıkmayacaktı, bekleyecektiniz, ailelerden biri çekinik ve gönülsüz davranınca aman iş bozulur evlilik olmaz korkusuna koşa koşa evlenince, kocaya da doyulunca böyle göze batıyor herşey sonra.
Benimkiler sahte bilezik getirdi tak diyerek sahte altin kolye falan takmadim tabiki uzerimde gelinlikle bi konvoyum oldu dugunumde olmadi. Koye gidiyorum evet. isten geldi ben istifa ettim dedi elin isinde daha calisilmiyor dedi ben çok yoruldum acikcasi. Bende ayni abisinin borclarini odediler butun parayi abileri yedi. Eşya alindi ailesi odeyecekti esimi kefil yapmislar gidip gelip parasini eşimden istiyorlar kendileride odemiyorSende mi gideceksin köye gerçekten çok zor benim eşimin ailesi kardesleride ilk başta para istiyorlardı ben kavga ettim benim kardeşlerim istemiyorsa onlarda isteyemez sen istiyomusu.n o kadar zorluk çekiyoruz sen de işte diyince artık göndermiyor geçen yine kardeşi para istemiş verdimi bilmiyorum artı verirse kendi bilir ben destek olmiycam artık ayrıca takım yoktu takmadilar diyosun babada takmadilar eşime borç yaptırıp gösteriş yaptılar onun borcunu oduyoruz şuan sırf onlar millete rezil olmasın diye keşke yapmasalardi da eşimde bu borca girmeseydi onlar taktı görünsün diye biz borç oduyoruz
Neden katlaniyorsunBenimkiler sahte bilezik getirdi tak diyerek sahte altin kolye falan takmadim tabiki uzerimde gelinlikle bi konvoyum oldu dugunumde olmadi. Koye gidiyorum evet. isten geldi ben istifa ettim dedi elin isinde daha calisilmiyor dedi ben çok yoruldum acikcasi. Bende ayni abisinin borclarini odediler butun parayi abileri yedi. Eşya alindi ailesi odeyecekti esimi kefil yapmislar gidip gelip parasini eşimden istiyorlar kendileride odemiyor
Siz severek evlenmediniz mi? Evlendirilmek zorunda mı kaldınız?Şöyle söyleyeyim eşyaları eşimin ailesi aldı borcunu eşime odettiler ayrıca biz kurduz Kürtlerde düğünü anne baba yapar takıları zaten çocuk dogdumu birikim yaparlar ha normu var geri kalanını beraber öderler bizim kültürde böyledir bütün akrabalarımız da böyle yaptılar akrabamız evet ailemde ona güvenerek verdi beni adetlerimiz biliyorlar diye bizde kız tarafının salonunu dahi erkek tutar adet budur ama ben 15 yaşında çalışıp herşeyimi aldım ve kinamida kendim yaptım ailem de takı takip eksiklerimi aldılar normalde bizde kız sadece mutfak eşyası tabak bardakvs ve yatak odasına yokrgan havlu yastık vs alır ama ben herşeyi a dan Z ye. Aldım onların alması gerekenleri bile ayrıca benimle aynı tarihte evlenenlerin eşyaları 30 40 tutarken ben 14 bine tüm eşyalarını seçtim oturma odam 3 bin yatak odam 4 bin yemek masası ve buz dolabı halı perde bunlar dahil erkek tarafı sadece bunu yaptı ve bununda eşim aldı onların takacagi takıları bile bu ne kadar normal gelebiliyor size anlamiyorum
çünkü insan sevdiği biriyle evlenirken ben onu aldım bu kadar ödedim, senin aldıkların şu kadar tutuyor vs hesapları yapmiyor. Çok eski adetlermiş kız tarafı onu erkek tarafı bunu yapar diye. Kaldı ki şu devirde kimse ana babasından beklentiye girmeden kendi başına ödeyerek alıyor yapıyor evini düğününü.
yani siz evliliğe karar verdiğiniz zaman eşinizin bir takım borçlara girmesi normal çünkü kimse eskisi gibi çeyiz biriktirme derdinde olmuyor. Siz yapmışsınız madem sorsaydınız evlilik hazırlığı yaparken benim çeyizimde bunlar var sende neler var diye
Madem 2 başınıza bir ev çeviremeyecektiniz, neden evlendiniz diyorum işte. 500 TL ile mutfak mı dönüyor artık? Elden gelen öğün olmaz o da vaktinde olmaz işte. Benim annem yapıyor onlar da yapsın diye birşey yok, madem aileler olmadan ayakta kalamayacak halde idiniz, bu acele neydi? Hadi acele ettiniz, bunca gerekli gereksiz masraf niye idi? Bir kere yapılıyor diye diye yuvada huzur kalmıyor.Yok istedi eşim sadce 1 ay 500 TL mutfak masrafı diye gönderdiler sonrada oraya para gitti buraya gitti diyip gondermediler üstüne bide anneme sende suç neden para veriyorsun bunlara dedi babası annemde benim kızım orda sıkıntı çekip huzursuz olacaksa neden göndermeyin yetmiyorsa biz yapmayacaksak kim yapacak dedi sustu babasi
Benimle ailesinin evinde kavga ediyor babası evimin huzurunu bozuyorsunuz gelmeyin diyor bana söylediği kavgalar bana el kaldırması sorun olmuyor onun için ama babası öyle soyledi diye ben nasıl bu şekilde giderim babamı üzdüm ben neyapicam diye dert yanıyor en çok da babasına kendini sevdirme cabasindaYalnis adamla evlenmissiniz. Bütün mesele bu aslinda. Adam annesinin babasinin sevgisini kazanmak derdinde hala. Onun ugruna size kötü davraniyor. Dedigim gibi yalnis adama güvenmissiniz
Ya ben anlatamiyormuyum bunlar zaten konuşuldu sadece bana 60 bin cekicem gelen takilarlada kapatılacak borç denildi onun dışında ailesi gelip biz birşey demeden onu bunu yapicaz diye havalar attılar konuştular daha sonrada yapmadıkları gibi herşeyi eşime bıraktılar zaten evlenmeden eşinin harcı borcu varmı bunları konuşur anlasirsin hadi evlenelim o umrumda olmasın bu umrumda olmasın diyerek evlenilmez ki zatenSiz severek evlenmediniz mi? Evlendirilmek zorunda mı kaldınız?
çünkü insan sevdiği biriyle evlenirken ben onu aldım bu kadar ödedim, senin aldıkların şu kadar tutuyor vs hesapları yapmiyor. Çok eski adetlermiş kız tarafı onu erkek tarafı bunu yapar diye. Kaldı ki şu devirde kimse ana babasından beklentiye girmeden kendi başına ödeyerek alıyor yapıyor evini düğününü.
yani siz evliliğe karar verdiğiniz zaman eşinizin bir takım borçlara girmesi normal çünkü kimse eskisi gibi çeyiz biriktirme derdinde olmuyor. Siz yapmışsınız madem sorsaydınız evlilik hazırlığı yaparken benim çeyizimde bunlar var sende neler var diye
Benimle ailesinin evinde kavga ediyor babası evimin huzurunu bozuyorsunuz gelmeyin diyor bana söylediği kavgalar bana el kaldırması sorun olmuyor onun için ama babası öyle soyledi diye ben nasıl bu şekilde giderim babamı üzdüm ben neyapicam diye dert yanıyor en çok da babasına kendini sevdirme cabasinda
Bakin esiniz size el kaldiriyorsa en gec orda o durumdan cikmaniz gerekir farkindasiniz degil mi. Esinizin ailesi belli ki iyi insanlardan olusmuyor ve esiniz de o toksiklikten nasibini almis. Bence siz kendinizi kurtarmanin derdine düsün. Su anda cocuk yok anladigim kadariyla. Para marayi gecin. Bir insanin davranislari her söyledigi sözden daha kiymetlidir. Kendinizi suclamayin. Sorunlu olan taraf siz degilsiniz, ama kendinize de bu hayati reva görmeyin