Eşim ve ailesi iş arkadaşlarım herkes bana paspas ezik zavallı salak muamelesi yapıyo

Bak öncelikle beni yalnış anlama iş konusunda bende pasif çalışanlardan hoşlanmıyorum bende ilk işi başladığımda böleydim sonra bi abla beni karşısına aldı dediki bak kızım sen mütavazi ağırsın ama şimdiki zamanda bölelerine yer yok atak olucaksın her sohpette yer alıcaksın insanlarla hahahi olucaksın iş burası birbirimizi içten sevmek zorunda değiliz herkes böle dedi bende o zamandan beri böleyim valla bizim yanımıza sus pus bişeyin ucundan tutmaz illa şunu yap bunu yap diyicen aldılar yanımızdan çünkü şimdiki iş yaşamında atak kendine güvenen kişiler lazım mesela o sen öneride bulunmuşun o saçma demiş ya ona neden saçma olduğunu sorup düşünceni savunabilirdin bunu sürekli yaparsan emin ol açılıcaksın düşüncelerini başkalarına kabul ettirmeyi öğrenmelisin kocana gelince davranaışları hiç hoş değil o sana malak dediğinde sende ona öküz desen iyice çirkinleşicek ilişkiniz bence ilk önce iş yaşamında kendini saydırırsan sırayla eve görümceye ve eltiyede kendini saydırıcaksın ayrıca o mutfak olayıda hiç hoş değil neymiş o sen yabancıymışın gibi ne arıyodun falan ayıp senin konunu sürekli takip edicem sakın ölümden falan bahsetme yazık böle şeyler için deymez canım bak hayatta çok zorluk yaşayanlar var allaha şükür bi hastalığın falan yok sen şu iş olayını hallet sonrada kocanı baştan çıkart bence eltinle görümcende ne halt yerse yesin sende aylık dergiler al mesela cosmopıolitan ben çok okurum gerçekten kendini geliştirebilirsin bunlarlada

canım toplumda genelde sessiz öz güveni düşük kendini savunamayan insanlar 2. plana atılıyor bu bir gerçek sen de babanın baskısı altında büyümüşsün kötü bir çocukluk geçirmişsin bu nedenle kendini ifade edemiyorsun ürkek davranıyorsun.öncelikle mutlaka bir psikiyatra uzman doktora git görün burda bize yazdığın gibi sıkıntılarını anlat tedavi ol kendini toparla sonra da odun kocana yolver gitsin yada kendini ona kimseye ezdirmeölümü niye düşünüyorsun biraz dişli ol bu kadar sessiz olma canım mutlaka tedavi ol kendine güvenin gelecektir

İntiharı düşünme güzel insan sen öleceksin de ne olacak ki herkes aynı yaşantısına devam edecek sen öldüğünle kalacaksın.Allah senin bu dünyaya gelmeni istedi ki seni yarattı azraili gelmeden çağırmak nedir.Ayrıca bu zamana kadar eltiler çalışmıyor diye eltilerini ezerdi siz de duydum çalışanın ezildiğini.Sen iş yaşamına karışmış bir insanın belli bir sosyal çevren var ne diye bu kadar boynu büküksün.Darılma ama ben de laf söylenince sessiz kalan insanlara gıcık oluyorum.İçindekileri güzelce,kendi duygularını anlatarak söylesen ne sen kırılırsın ne başkası.Kocanda öküzün önde gideni ayrıca ama sen diyorsun ya dişli olanlar kazanıyor diye işte bence eşine bile dişli olacaksın.Her dediğine he deme,kendi fikirlerini de söyle ona.bir de yeni bir yaşam kuramaz mısın.Yani diyelim ki boşanmaya karar verdin,kendine bakacak kadar para kazanıyor musun.İlla babam sahip çıkacak diye bu kadar çile niye çekiyorsun ki?Babanın evlat sevgisi yok demek,bunun için sen intiharı düşünüyorsun ama boşanmak daha kolay değil mi.

merhaba canim yazdiklarini okudum ama tum yorumlari okuyamadim oncelikle cok uzuldum bende kisa bir donem senin durumuna dustum inan ve esim yapti bunu hatta konularima bak goreceksin ben yardim aldim canim ve o kadar faydasini gordum anlatamam esim senin esinin yaptiklarindan cok daha fazlasini yapti bana biliyor musun?dis gorunusumu asagiladi laf soktu begenmedi neler neler o oyle yaptikca ben mahfoluyordum ve sonra bu doktorla tanistim beni uzun uzun dinledi ve bana ilac verdi ama ilac fikri beni hep korkuturdu ama ben bu ilac la ( tabii once rabbimin sayesinde) fazla kilolarimdan takintilarimdan kisacasi bana sorun yaratan tum yonlerimden siyrildim ve esim hayalini bile kurmadigim kadar degisti bana iyi oldu hamdolsun....sunu biliyorsundur sen kendini saymazsan kimse seni saymaz yasadiklarinin sebebi sen degilsin yuetistirilme bicimin ama omur boyu boyle gidecek degililk is iyi bir dr bul eger ankara da yasiyorsan direk benim doktoruma git sana adini falan veririm kendindeki degisimi sende goreceksin rabbim yardimcin olsun

Canım yaşadıkların çok üzücü ama bak seninde dediğin gibi ilk adımı atmışsın bile..
Bundan sonrasını değiştireceksin sende...Bak kendini ne güzel ifade edebilmişsin ben kesinlikle senin açılacağına eminim...
Önce kendine değer vereceksin...Kim olursa olsun anan baban kocan vs hepsinden önce sen geliceksin kendin için.

Değişime önce iş yerinden başla.Çünkü kocan ve ailesinin iyi niyetli olmadığı çok açık.O nedenle önce iş geliyor.Kendini geliştir ,
paranı kazan ve aile dediğin o insanlardan arın.Bunun içinde maddi olarak ayakta durman şart.
Başın hep dimdik olsun , yürürken bile havalı ol.İnsanlar yürüyüşünden bile özgüvenin olduğunu anlasınlar.
İşle ilgili fikrini söylemekten çekinme.Sen tonun kısık olmasın kelimeleri düzgünce seç ve ne söylemek istiyorsan söyle.
Koşuşurken sadece sesin çıkmasın gözlerinde konuşsun , birşey söylerken söylediğin kişinin gözlerinin içine bak hiç çekinme.
Unutmaki hepimiz birer insanız ve kimse kimseden üstün değil.Demek ki işini iyi yapıyorsun ki patronun seni işten çıkartmıyor.
Emin ol bu bile kendine güvenmek için bir sebep.İşini daha da iyi yapmaya çalış.İşle ilgili araştırmalar yap patronunla paylaş.
Daima yüzün gülsün.Pozitif ol.Kafanı eğip ağlak durma.İnsanlar bundan hoşlanmaz.

İş arkadaşlarınla özel konuşurken mutlaka dinle onları.İllaki bir konuda fikrin olacaaktır.Onları dinlerken önemsediğini hissettir.
Atıyorum şu ara diziler herkesin ortak noktası bişeyler bul işte.Maksat muhabbet.Burçlardan , yemeklerden , modadan falan bahset.
Önemli olan sosyalleşmek.Baştan onların ilgisini çeken şeylerden sözet.Zamanla kendi hobilerinden bahset.Gerisi gelecektir.

Giyim konusunda daima temiz ve ütülü olsun kıyafetlerin.Çok fazla kıyafetin olmasın güzel birkaç kıyafetin olsun yeterli.
Bir kaçtane son moda gömlek , dar kesin bir iki pantolon , birde platform topuklu botun olsun güzel görünücektir.
Saçlarına özen göster..Çok makyaj değil doğal makyaj yap.Ama muhakkak iş yerinde az da olsa makyajın olsun.

Eşine gelince.....Ben ona neler söylerimde neyse...
Onunla çok fazla ilgilenme..Saygını hiç yitirme ama üstüne çok düşme.Emin ol sen biraz kendinle ilgilendikte o neye uğradığını şaşıracaktır.
Akşamları yemeğini hazırla..Sonra git kıyafetlerine bak kombin yap.Saçlarına maşa yap manikür yap bişiler yap.Müzik dinle.
Ev işi yaparken bile hafif şarkı mırıldan..Onun duyacağı şekilde.Yani mutlu havalarına gir , kesinlikle el pençe divan durma onun karşısında.
Sana hakaret ettiğinde cavap verme onun seviyesine inmediğini göster.Zamanla kararını verirsin onunla ilgili.
İnternetten pozitif düşünceyle ilgili şeyler araştır.
Ne olursa olsun ölüm falan düşünme....Unutma hayatın bize ne getireceğini hiç bilemeyiz.
İçini ferah tut..

Değişime önce kendinden başla...
Dua et kardeşim , Allah yardım edecektir.

Sevgiler....

Canim cok cok uzuldum imkanin varsa psikolojik destek al sakin cocuk falan yapma var mi bilmiyorum

sen kendin olayı bitirmişsin arkadaşım..
yaptıklarının da farkındasın aslında. sen yapamıyorum edemiyorum pasifim konuşamıyorum dersen, daha çok ezerler seni..
neden karşılık veremeyecekmişsin, neden çekinemicekmişsin?
kendine değer ver ve farkına var..
en basitinden eltin görümcen mutfakta bişeylerle uğraşırken sen neden balkona gidiyosun..
kendini önce sen dışlıyosun..
hiç bir şey yapmasan da yanlarında otur,
yemek hazır olana kadar,annesinin ayağının altında dolaşmayan bi çocuk gibi davranma...
ölüyüm kurtulayım demekle olmuo işte, asıl imtihan orda orası da ayrı bi konu...
ben sende bi çaba göremiyorum,kendin bitirmişsin zaten herşeyi..
ne yapabilirim nasıl düzelebilirim yerine ben böyleyim allah kahretsin, bıktım usandım...
silkelen ve kendine gel, kişisel gelişim kitapları oku... imkanın varsa destek al...
önce sen kendinin farkına var ki,insanlar seni görebilsinler...

Bak canım herşeyin farkındasın.
Nedenlerini niçinlerin analizini yapabiliyorsun.
Mesele daima sorunun derinliğini, sebeplerini bilmektir.
Sen bunları biliyorsun şimdi geriye tek şey kalıyor kozanı yırtıp dışarı çıkmak.
Kendine telkinlerde bulun, gerektiği yerde kendini korumasını bil, hak edene gereken cevabı ver.
İnsanların seni böyle ezmesine üznesine izin verme
Mümkünse yardım almaya çalış.
Önünde iki yol var ya böyle yaşamaya devam edeceksin yada silkinip kendin için gerekli olduğunu bildiğin şeyi yapacaksın.
Unutma mücadele etmeden birşey kazanılmaz.
Bazen kendinle mücadele etmen gerekir

kendini o kadar hırpalama gel burada konuşalım tartışalım fikir verelim birbirimize sende yavaş yavaş açılırsın

hatta zamanla biri sana bişey dediğinde cevap vermeye bile başlarsın

sen gel hep birlikte konuşalım hem sen rahatlarsın hem yalnız kalmamış olursun

olanları bize anlatırsın biz fikir veririz

ölmek ne demek kim için ne için.

saka gibi ya ne biçim bir adamla evlenmissin ! bence kendini toparla, kendine bir gelecek sagla, biraz para biriktir, ayaklarinn uzerinde durmani saglayacak bir is bul sonra da bosan..

Bu durum için de bulunan kişi için yani sizin için kesinlikle zor ve üzülmekte yerden göğe kadar haklısınız.Ancak bu sorunu çözecek olan yine sizsiniz.Bana mutluluğu hak etmediğinizi düşündüğünüz izlenimini uyandırdı bu yazdıklarınız sanki kendinizi sessiz kalarak cezalandırıyor gibisiniz.İşe öncelikle kendinizi dinleyerek başlasanız yani ne istediğinizi hayattan neler beklediğinizi bir oturtsanız ve daha sonra bunları gerçekleştirmek için ufak ufak stratejiler yapıp onları uygulamaya geçirseniz.Başlangıçta zor olacak ama güzel olan şeyleri elde etmek zaten hiçbirimiz için kolay değildir.İlk hedeflerinizi çok büyük tutmayın lütfen ufak değişikliklerle kendinizi görmek istediğiniz yere taşımaya çalışın.Örnek vermek gerekirse diyelim ki eltiniz ve görümceniz mutfakta yine bir şeyler yapıyorlar.Siz de onlar iş yaparken benim de canım nasıl kek istedi abla kek kalıbı neredeydi ben iki dakika da bir kek yapıvereyim deseniz.Kim size yapma diyebilir ki? Ya da sen bırak biz yaparız dediler sakın vazgeçmeyin ısrarcı olun kendiniz yapmak istediğinizi kararlı bir şekilde belirtin.Sizi ilk birkaç kez garipseyebilirler ama daha sonra emin olun onlar da alışacaktır.İnşallah bu sorunlar kısa zaman da çözülür hiçbirşey ya da hiçbir kimse sizin için sizden daha değerli değil bunu lütfen unutmayın.

Cocuklukta acilan yaralar insanin butun kisiligini etkiliyor

Ama bu yaralari sarmak yine bizim elimizde

oncelikle ben ezigim, ben basaramam demeyi birak
kendine bunu telkin etmekten vazgec

once sen kendine deger ver
unutma ki bir insan kendine deger vermezse hic kimse vermez
yasadiginin ozeti bu

hepsini gec esinin seni ezmesine musaade etme
cunku izin vermeye devam edersen yarin bir gun cocugun oldugunda o da seni ezer

tum bu psikolojiden kurtulmak icin once doktora git, sonra kendine kisisel gelisim kitaplari al ve oku
eminim ise yarayacak ve ozguvenin yerine gelecektir
bak bakalim ondan sonra seni ezebiliyor mu kimse...

1- cocuk asla düşünme şimdilik!!!!
2- psikolojik destek al mutlaka ve mutlaka. çünkü sorun cocuklugunda, gecmişinde, babanda, ailende yani yetiştirilmende...
3- ne iş yapıyorsun? maaşın ne kadar, tahsilin ve iş yerındekı konumun ne? bunlara göre kendine şık kıyafetler al. zevkine guvenmıyorsan, mağaza görevlilerinden mutlaka yardım al, hatta oraya gelen müşterilere bile sorabilirsin. topuklu ayakkabı giy. dik yürü...
4- evde yüksek sesle aynanın karsısına gecerek kitap, gazete, dergi vs oku ama mutlaka yüksek sesle! sesini çıkarmaya alış ki insanların karsısında sesin titremesin.
5- bütün bu sorunları hallettikten sonra, azar azar para biriktir.
6- heryerde fikrini açık açık söyle, zor değil gercekten değil. içinde tutma asla. işle alakalı bi fikrin varsa söyle, yapılan yemekle alakalı, evin temizliği ile alakalı bı fikrin varsa söyle. mesela kocanın ailesine gittiniz, ayhhh canım frambuazlı pasta istedi, pasta yapmak her yiğidin harcı değil, yapılmaz şimdi evde, ben gidip alıyım yiyelim de. eltinle gorumcene de caktırmadan -becerıksızleeeeerrrrr- demıs de olursun aynı zamanda
7- sıkıldıkca yaz buraya, fikir iste. zamanla açılıcaksın emin ol. ama süreci hızlandırmak veya yavaslatmak senin elinde, gayret et.

merhaba. diğer başlıklarınızı da okudum, cidden durumunuz zor, ama çözümsüz değil emin olun.

o kadar çok yorum vardı ki arada kaçırmış olabilirim ama şu ana kadar yapmadıysanız; yapmanız gereken en kısa zamanda bir psikiyatra gitmek, durumunuz klinik görünüyor çünkü. depresif ruh haliniz, OKB denilen takıntılarınız ve sosyal fobiniz için bu şart. lütfen bu aşamada bilinç altınızdan psikolog ve psikiyatrlarla ilgili olmusuz görüşleri çıkarın. nasıl ki başınız ciddi anlamda ağrıdığında doktora gitmek istiyorsanız, "ruhunuz" da ağrıdığında onu tedavi etmeniz gerekiyor. insanın insanca yaşaması içi bu şart! ben de bikaç yıl depresyon illetiyle yaşadım, herkes "amaan abartıyorsun, amaaan psikologmuş psikiyatrmış hepsi uydurma" dedi. olan benim iki yılıma oldu. eğer çevredekiler ne der diye çekiniyorsanız, başım dönüyordu KBB'ye gittim falan diyin, herkes bilmek zorunda değil. devlet hastanelerini bilmem ama üniversite hastanelerinde psikiyatri servisleri tıkır tıkır işliyor, hiç kaygınız olmasın. size verecekleri tedavi pek çok probleminizin üstesinden gelmenizi sağlayabilir, en azından daha sakin kafayla düşünebilirsiniz geleceğinizi.

sosyal hayatta malesef ne anlattığımızdan çok nasıl anlattığımız önemli. bu forumda birçok konudan bilirsiniz, örneğin eşinize "tabağını kaldır!" demek yerine bunu tatlı dille ifade etmemiz gerektiğini söylüyor evli arkadaşlarımız, ki çok doğru. patronunuz ya da eşinizin ailesiyle olan ilişkilerinizde de bu kural geçerli; patronunuza fikrinizi "şeyy, ımmm, acaba, şey, uyku saatini kaldırsak mı ki, bilmem ki çok mu saçma olur?" şeklinde ifade etmek var, bir de "uyku saatinde uyuyarak vakit geçirmeleri yerine çocukların eğitici faaliyetlerle kaliteli zaman geçirmeleri bilişsel kaabiliyetlerini gelişmesine daha çok yardımcı olacaktır" şeklinde. eğer siz kendi çabalarınızla ve aldığınız yardımlarla kendi savınızı net, özgüvenli ve kararlı bir şekilde belirtmeyi başarabilirseniz, birçok probleminizin ortadan kalkacağını düşünüyorum.

gidin, tedavinizi olun. sizdeki değişimi herkes farkedecek. inanın herşey çok ama çok berraklaşacak tedavi sayesinde, ben "çakralarım açıldı" diyorum mesela. :) belki de aslında eşinizin ailesinin size yaklaşmaya çalıştığını farkedeceksiniz. belki de iş arkadaşlarınız size yardım etmeye çalıştılar ama siz bunu anlayamadınız, onlar da vazgeçtiler? belki görümcenizin bir sözünü siz bin anladınız? kendinize iki ay verin, kafanızı sağ salim topladığınızda durumu değerlendirin. eğer eşinizle hala mutlu değilseniz, bırakın gitsin! baba evine dönmek zorunda değilsiniz, kendi hayatınızı kurabilirsiniz, bakın bir mesleğiniz var, vasıfsiz değilsiniz! evet zor olur, evet sıkıntılı olur ama bunu yapabilirsiniz. bir yurt, bir pansiyon, bir apart; varsın taşlı yemek masanız, LCD televizyonununuz, üç odalı eviniz olmasın, huzurunuz olsun yeter ki.. internet erişiminiz var bakın, ne güzel yazıyorsunuz buraya; yardım dernekleri var, cemaatler var, vakıflar var, siz başınız dik, kendine güvenli ve uyanık olduktan sonra ne aç kalırsınız ne açıkta...

Son düzenleme:
konuyu okudum... çok sinir bozucu gerçekten....öncelikle şunu belirtmek istiyorum İNSANLARA ONLARIN DÜŞÜNCELERİNE GÖRE HAREKET ETTİĞİNİZİ HİSSETTİRİRSENİZ emin olun onlar bu durumu SONUNA KADAR KULLANACAKLARDIR... onların fikirlerinden cok kendi fikirlerinizle hareket ettiğinizi,aslında sağlam bi durşunuz olduğunu ÖNCE KENDİNİZ KABUL ETMELİSİNİZ.... zaten kendi içinizde çözdüğünüzde duruşunuza da yansıyacaktır...aslında farkındalıgınız var fakat uygulamaya gecmek için kendinizi yüreklendirmek yıne size düşüyor. LÜTFEN KENDİNİZİ BU KADAR DEĞERSİZ GÖRMEYİN...sizin kendinizi değersiz görmeniz ONLARIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR!!

ben de lisede sosyal fobi vardı. ama üniversitede dedim ki bu yeni bir başlangıç. ne olursa olsun susmıycam dik durucam.

saçmalasan da, yanlış yapsan da konuş. zaten sana negatif davranan, sen naparsan yap negatif davranır.

kendini düşün önce. en önemli nokta bu.

kızlar size de söylüyorum. önce siz kendinizi düşüneceksiniz. sonra sevdiklerinizi. hiç bir şey sizin varlığınızın önüne çıkmamalı.

Allah size değer veriyor, yaratıyor, hayat veriyor, nimet veriyor, mutluluk veriyor. ama siz kendinizi başkaları için üzüyorsunuz? olacak şey mi bu?

eğer bir şeyin doğru olduğunu biliyosran söyle ve yap. yanlış yaparsan da yaparsın. yapmadan üzüleceğine, yapıp üzül.

ve mutlaka eşinden gizli para biriktir.
güvencen olsun.
kendini sağlama al.
aşkından ölen erkekler bile 2 gün sonra kadınları kapının önüne koyuyor canım.

üzülme artık. kendinden başkasını da umursama bu kadar.

Hayatta en keyifli şey;insanların "YAPAMAZSIN" dedikleri şeyi onların gözüne soka soka yapmaktır.....

canım babanın size yaşattığı hayat ve belki de imkansızlıklar seni bu noktaya getirmiş. üzülerek söylüyorum ama sende sosyal fobi oluşmuş. lütfen bir uzmana git. aşılmayacak bir problem değil. atılgan olman lazım. kendine güvenmen lazım. lütfen destek al. inan o zaman kimse ezemez seni. sana yardım etmek isterim. bana özelden yazabilirsin. psikolojik danışmanım.

konuyu okudum... çok sinir bozucu gerçekten....öncelikle şunu belirtmek istiyorum İNSANLARA ONLARIN DÜŞÜNCELERİNE GÖRE HAREKET ETTİĞİNİZİ HİSSETTİRİRSENİZ emin olun onlar bu durumu SONUNA KADAR KULLANACAKLARDIR... onların fikirlerinden cok kendi fikirlerinizle hareket ettiğinizi,aslında sağlam bi durşunuz olduğunu ÖNCE KENDİNİZ KABUL ETMELİSİNİZ.... zaten kendi içinizde çözdüğünüzde duruşunuza da yansıyacaktır...aslında farkındalıgınız var fakat uygulamaya gecmek için kendinizi yüreklendirmek yıne size düşüyor. LÜTFEN KENDİNİZİ BU KADAR DEĞERSİZ GÖRMEYİN...sizin kendinizi değersiz görmeniz ONLARIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR!!

Çocuklukta, özellikle de 6 yaşına kadar olan yaşanmışlıklar kişinin tüm hayatını etkiler, bilinçaltını oluşturur. Sevgisiz, ilgisiz, güven vermeyen bir ailede büyümen senin için bugünlerin ilk adımı maalesef. İlk önce bu psikoloji için kendini suçlama, bu dünyaya kendi isteğinle gelmedin. Büyüyeceğin aileyi sen seçmedin. O günleri değiştiremeyeceğimize göre de bundan sonra yapabileceklerine odaklanmalıyız.

Öncelikle çalışman senin için aslında bir şans. Bilmiyorum nasıl bir konumda çalışıyorsun ama öncelikle işini doğru ve dürüst yaptığın sürece iş arkadaşlarınla çok sıkı fıkı olman gerekmiyor. İşe her sabah günaydın -gözlerinin içine bakarak- ve her akşam iyi akşamlar diyerek başlamalısın.

Maaşının hepsini eşine veriyosundur muhtemelen, işler kötü gittiği için maaşlarda düşüş yaptıklar gibi bir bahaneyle maaşının bir miktarını biriktirip, en kısa sürede bir psikologa gitmeni öneririm. Bu destek emin ol sana bir çok güzel kapıyı açacak.

Kendine bak, bakımlı ol. Giyimine dikkat et. Belki konuşarak değil ama ilk başta dış görünüşünle etkileyici ol. İleride nasılsa konuşmalarınla da insanları etkileyeceksin

Günlük gazeteleri, aylık dergileri, haberleri takip et. Eşinin eksik yönlerini bul ve sen o yönlerini güçlendir. Kendini hazır hissettiğinde de o konulardan sohbet vs aç ve eşinden daha bilgili olduğunu ona alttan alttan hissettir. Ona bu duyguyu mutlaka yaşat çünkü eşinin böyle öküz (afedersin ama) olmasında senin hiçbir katkın yok. Bu onun kişisel sorunu aslında.

Yavaş yavaş zamanla kendine güvenin gelecek. Zaten ilk adımı attın. Artık gerisi gelecektir. Buna inan. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Unutma!

uzundu ama tamamını okudum bence kesşnlşkle bi psşkologa gitmeelisin
gurup terapisi de alabilirsin kendini toplıum içinde ifade etmen gerek
sonuçta eltin görüncen daha iyi anlaşıyo olabilir buna fazla takılma bence salla gitsin ama bence kendini ifade etmek adına psikologa gitsen iyi olur diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…