Eşim ve ailem arasinda kırılmakdan bi ben kalmadi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocukta yok yolver gitsin eşiniz ,bu hayat çekilir mi ömür boyu.

Esim calismami istemiyo bende yeterince calistim oyuzden istemiyorum calismak kendi ohtiyaclarim icin ayda 50 60 tl fln verio ama sorgulamasi beni sinir ediyo zamaninda babamda boyleydi cunku . Genel anlamda her hafta 1 gun iki tarafada gidiyoruz ama bazen fazla gittimiz zamanlarda oluyo ve bu zamanlarda ailesiyle mutlu bnm ailem geldiginde ise söyleniyo sanirim bunun farkinda degil yani bu huyunu nasil duzelticegimide bilmiyorum. Boyaya gittigi zaman ailemi cagirma sebebim ise her gecikeceginde aklim kaliyo falan diyo rahat edemiyo diyo bide son zamanlar bunaldim cok fazla ailemle zaman gecireyim 1 3 gece cok gec gelirse yanliz olmayim ablamin yanina nasil gitcez neler olcak onuda annemle konusruz annemede iyi gelir die dusundum ki kalmasalarda ara ara sorun yapiyo esim bizim tek sorunumuz aile ve bu kisitlamalari.Bunun disinda bi kac kisi kardeslerinin agdasini solememden bahsetmis ben esinden hic bisey saklamadim su zamana kadar hep birlikde agda yapcaz derken de aksi bisey oldugunu hic dusunmedim acikcasi cunku kardeslerimin kaslarini cogu zaman ben aliyodum ne biliyim kötü oldugunu dusunmemistim . Belkide oturamayan bi ewlilik var ve birbirimizin aliskanliklarini cözemedik alisamadik daha bilmiyorum ben yanlis da yapiyo olabilirim kimsenin kirilmasini istemiyorum bunu istemedigim gibi bende kirilmak istemiyorum. Takıntili biriyim takintilarimi bile asamadim iyi veya kotu yorum ve fikirleriniz icin tesekkur ederim rabbim sizden razi olsun.

Ayda 40 50 tlnın sana normal gelmesi enteresan. Kocaman kadınsın ya hani. Cocuklara gunde on tlden haftalık 70tl verse aileler, ayda 300 TL yapar.
Garip gelmedi mi mesela bu hesap sana?
Hadı gun asırı versınler on TL, 150 yapar.
Sen 50 dıyosun ve hesabı sorulan elli.
Bunu da normal buluyosun garip.
Kocandan neyi saklar neyı saklamazsın bu kimseyi baglamaz, kardes lerinın mahremınden bahsedemezsın bıttı.

İyi de aylık 50-60 lira günlük küçük bir şişe su parasına tekabül ediyor. Biriktirip nasıl kıyafet alıyorsunuz? Ev dışında hiç ama hiç bir şey yapmıyor musunuz?
Karnınız acıksa eve yemek siparişi bile veremezsiniz. Market de keza öyle.
Kendi ihtiyaçlarım için veriyor demişsiniz ama sizin ihtiyaçlarınızı düşünse o kadar mı verir, en temel şeylere dahi yetmez bu para.
Nasıl bu kadar pasif kaldınız?

27 yaşimdayim. Kaç sene önce lise ögrencisiyken günlük 6 lira harçligim vardi.
Hadi onu verebiliyor bi de hesabini soruyor.
Şu durumda kalmak calismaktan daha rahat geliyor heralde.

27 yaşimdayim. Kaç sene önce lise ögrencisiyken günlük 6 lira harçligim vardi.
Hadi onu verebiliyor bi de hesabini soruyor.
Şu durumda kalmak calismaktan daha rahat geliyor heralde.
Bizim sıpa hasta olmuş veterinere 500 TL bayılıp geldim. Aylık gideri 350 TL hanımefendinin ve canı istemezse kucağıma bile gelip kendini sevdirmez .

kedi bile kendini ağırdan satmayı biliyor. Bazen ona bakıp senden öğrenilecek çok şey var diyorum...

Konuya geri gelecek olursam konu sahibi yaşamınız insan olmanın temel gereksinimlerinin bile karşılanmadığı bir yaşam. Eşinizi ya bunları karşılaması ve kendi evine bağlanması için uyarın ya da ayrılın. Böyle ailelerle mıç mıç ihtiyaçların bile giderilmediği evlilik evlilik değildir.

Okurken daraldım yaw

Bir de ağda çok özel bir işlemdir. Eşime herşeyi anlatırım demek ayrı kızkardeşinizin ağda yaptığını anlatmanız başka şey. Ve çok ama çok ayıp bir şey... Böyle özel şeyleri eşinizle paylaşmayın mahremiyet diye bir şey olmalı eşler arasında bile

Erken evlilik hazır olmadan mi evlendiniz eşinize çok kabahat bulamıyorum ikinizde de var sıkıntı beraber asacaksiniz hayirlisi

gerçekten sorun aile mi burda bi düşünün
çocuk yapım kesin çözüm

Sizde eşinizde evlenilecek tipler değilsiniz. Evlerden ırak yani. Görücü usulü anladık da gözünüz kapalı mıydı be kardeşim uyum adına zerre birşey yok aranızda

Ailelere gelene kadar tonla probleminiz var
İzinsiz evden çıkamamak, koskoca kadın 50 lira harçlıkla yaşamak falan
Haftanın bilmem kaç günü de ailelere gitmek neden , onbeş günde bir hal hatır sormak yeterli
Evlendiniz artık evinizde birbirinizle vakit geçirmeyi öğrenin

Konunun neresinden tutsam elimde kaldı.
Eşim şuraya gitti, ben buraya gidemedim, ailem geldi, kvme gittim, Samsun'a ablama gideceğim, kardeşim gelecek, bu ne ayol?
Kırın dizinizi, evinizde oturun biraz.

50-60 TL harçlıktan birikim yapmayı aklım, havsalam almadı ona hiç girmiyorum.
Bizim memlekette bir laf vardır;
Ya hesap kitap bilmiyorsun ya buralı değilsin diye.

Kocaya 'kardeşlerimle ağda yapacağız' demek neyin nesi?
27 yıllık kocama ağda yapacağım/yaptım diye rapor vermiyorum, yatakta görünce anlar.

Bakkala, markete izinsiz göndermeyen kocaya çocuk doğurmayı istemeyi de yorumlamasam daha iyi.
Kocanız size küçük çocuk muamelesi yapıyor, farkında değilsiniz herhalde ki çocuk istiyorsunuz.

Bu yaşıma kadar yeterince çalıştım demişsiniz.
Yaşınız kaç?
Ayrıca üç kuruşa muhtaçken 'çalışmak istemiyorum' demeyi hiç anlamıyorum.

Kısacası aklınızı başınıza alın.
Sağlıklı evlilik nedir?
Eş olmak, hayatı paylaşmak nasıl olur?
Açıp okuyun ev ev, köy köy gezeceğinize...
Hatta bir işe girip çalışın.
Madem evde duramıyorsunuz hiç değilse para kazanırsınız.
Ama ona da eşiniz izin vermez değil mi?
Her şeye o karar veriyordu, doğru...

Son düzenleme:
Yeterince çalıştım demişsiniz de ne kadar çalıştınız mesela?

Neye yetti çalıştığınız?

Belli ki yetmiyor iste eşinizin geliri, çalışıp destek olun, kendinize de artırırsınız, boş kalmaktan sağa sola sarmazsınız

Haftada 6 gün kök ailelere gidip geleceğinize haftada 6 gün mesai yapın bence, her anlamda daha saglıkli olur evliliğiniz

Çocuk yapmayın bu arada, lütfen korunmaya devam edin

Offf ban yemek istemiyorum ama sizin zeka yaşınız 15-16 olabilir mi? Bir insan sinirle, kendini kardeşine yollamayan eşinin ailesine gidip nasıl kalır? Neden kalır? Neden aylık 50 tl harçlık alıp onu da eşine destek olsun diye verir. Neden bakkala bile gitmek için izin alır? Neden bir insan kendine bu eziyeti reva görür? Öfff bana fenalık geldi

Yinede şükür mü ediyorsunuz? Mesela neye?
Çocuğunuz yok diye sevinmeniz lazım üzülmeni değil. Böyle bir adamla ömür geçmez.
Geçer ama işkence olur.
Böyle evliliğim var bari çocuk yapayım da tek başına çekmeyim dşyor bence. Aylık 50 tl birikimle çocuğuna 3 ayda zor bez alır ama haberi yok. Çünkü bu adam o çocuğa da para harcamaz. 50 tl nedir yaaa? Şimdi bi markete girsem 100 tl den aşağı çıkamam. Kaldı ki kendi ihtiyaçlarımı da karşılayıp bir de birikim yapacağım

Ne kadar baskıcı bir adam ya yok daha neler.
Benim eşimde dışarda zaman geçirmeyi sinema Piknik gezme vs. sevmez ama ben ailemle takılırım şehir dışınada çıkarım.Bence haftada birgün beraber ailelerinize gidin diğer günlerde kim ne kadar gitmek istiyorsa o kadar gitsin ailesine.Kardeşlerinle yapacağın ağdayı eşine söyleme bence ben okurken garip oldum bu kadar detaya gerek yok.Aylık 50 tlde kişisel temizliğin için ucu ucuna ancak yeter çok az bu kadar fedakâr olma gözünü aç.

bakkala gidemediği için sanirim haberi yok fiyatlardan...ama kendisine çok kötü haberlerimiz var, aylık açlık sınırı 4500 tl oldu bacım, o da hep makarna yersen

Sonra bunun adı, çocuğum için katlanıyorum olacak, tüm yükü çocuğun omuzlarına verecek.
Zerre kadar merhametli olduğunu sanmıyorum böylelerinin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…