merhaba bayanlar;
bir derdim var benimde sizinle paylaşmak istediğim.ağustos 2009 da evlendim.evlılığımızın 6,ayında eşim askere gıttı uzun dönem o dönemde çalışmıyordum ama beledıyenın kıra yardımı oluyomuş asker ailesıne onu öğrendım küçücük bi ev tuttum evimi eşyamı dağatmadım ailem yanlız kalmama ızın vermedı onlarla bekledim eşimi yaz başında işte buldum eşime parada yolladım kendi ihtiyaçlarımıda karşıladım birazcık parada biriktirdim.çok şükür eşimin askerliği bitti ve döndü mayıs 2011 de ve ben herşey düzene girsin istedim.ev almayı düşünmüyoruz kırediyi ödeyemeyız çünkü ve kayınvalıdem muteahıte verdı bizede 1 daire vericek ama nerden bakılsa bitmesi 3/4 sene.öncelikle bize yetecek bi eve taşındık sonrasında eşim eski işyerinde işe başladı ilk aylar harcamalara bişey demedim çünkü askerlıkte çok bunalmıştı ailesi ikimizede sahip çıkmadığı için.eşim 900 ben 750 maaş alıyoruz benım yol yemek masrafım yok eşiminde sadece sabahları kahvaltısı vardır o da 3-5 lira bişey.ama kaç ay oldu 1 kuruş biriktiremedık onu bırakın geçinemıyoruz bile.kıredi kartlarını iptal ettırdım 1 tane var onuda yanımda bıle taşımıyorum kullanmamak için.
sorunum şu ben aylık alıyorum 750 600 lirası kira kalıyo 150 tl.eşim haftalık alıyo 220 ama ay sonunda 1 lirası bile yok ortalıkta bu ay 100 lirasını koyabılmıştım kenara bu gun baktım
oda yok sadece benım maaş var.yani gezme deseniz yok tozma deseniz yok.mutfak erzak alışverişimi toplu yapıyorum eşim alıyo 220 sadece ekmek yoğurt ve kahvaltı ama para yok yok yok çok uzuluyorum. ben bu sene yaz başı hamile kalmak istiyorum eşimde çok istiyo hemen olsun istiyo ama durum ortada.biraz karışık oldu anlatabıldımmı bılmıyorum ama eşim tutumlu olmak nedir bılmıyo.dun akşam dışardaydık hemen eve dönebılırdık hadi yemek yıyelım dedım tamam 2 tanede bılet alalım yılbaşı için onada tamam ama meğerse ondaki para fatura parasıymış.tamam ben maaşımı aldım 2 gun sonra o da para alıcak ama neden uyarmıyo aşkım bu fatura parası ona göre demiyo sabah kızdım sen bılmıyomusun onun fatura parası olduğunu diyo.herşeyı ben planlıyorum zaten bi faturayı o yatırıyo harçlığı vardır onu harcıyoruz sanıyorum.yanı durumun farkında dııl sankı.eşim mükemmel bi insandır ama zamanında parayı annesının elıne saymış kadında dememiş bu yarın evlenır yuva kurar butçeyı aileyı öğretıyım bilinçlendırıyım benim doğum izni gibi bi şansım yok.
ne yapsam karar veremedım hayatımı bebeğimi daha fazla ertelemk istemiyorum akşam eşimle konuşup bundan sonra kırayı onun ödemesinimi istesem yani ben kıredı kartlarını odeyıp bırıkım yapmayı deneyıp eşimde sankı ben çalışmıyomuşum gıbı evın masraflarını karşılasın sizce nasıl bi fikir bu yoksa yanlışmı yapmış olurum???