eşim ve aile bütçemiz

O zaman da yol parası derdi çıkıyor. İstanbul'da iki vasıta işe gidip gelmek demek ayda 140 TL en az ekstra yol masrafı demek, trafikte geçen 1,5 saat de cabası, maalesef.

ikimizin işide burda uzaklaşmak yol parası çıkarır sadece bide eskı evımı demın anlattım kuçukluğunu şimdiki evımın salonu eskı evımın salonu mutfağı ve oturma odasının toplamı kadar oturma odasında 1 çekyat var bebek odası olarak yapsam komple mobılya takımını alsam yınede ferah kalır yatak odam gene ferah mutfağım desen L şeklınde ve kuçukte bı masa koydum eskı evımle arasında 100 lıra fark var ama hesap ortada ayrıca burası akrabaya ait kırada zam yapmıycaklar 5 senede surse kendı evımız aynı paraya oturucaz

birikim yapmayı istemen güzel bir düşünce.evinize giren para kötü değil ama istanbul gibi bir yer için çok da değil.kira verdiğiniz için cebinize fazla birşey kalmıyor.sana şu tavsiyede bulunabilirim her ay maaşından kalan 150 lirayı bir kenara at yokmuş gibi farzet eşinin haftalığıyla giderleri karşılayın.yani sorumluluğu eşinin üstüne at onunda harcamalarına dikkat etmesini sağla

canım bence kimin neyi ödediğinin bir anlamı yokkkkk

bir defter tutt
aldığınız geliri bir tarafa yazın
yaptığınız ödemeleri yada harcamaları kim ne kadar yapmışsa yazın
zaten kalan tutar birikiminiz olur onunla her ay bir cumhuriyet altını alın bir tarafa atın
nakit harcanır altın kalır

buraa altın olmazda bir başka şey olur
önemli olan her ay bir şeye yatırım yapmakkkk

olanlar yanlış değil siz yanlış yerdesiniz toplamda 1800tl geliriniz var 600tlilik evde oturuyorsunuz kusura bakma ama sorun burda olduğun yerde değil de ait olmadığın yerde olduğunuz için bu haldesiniz...Geçin 250 300 tl lik eve baya bir rahatlarsınız varsak baksak şimdi evinizde 3 telefon, internet vs vs vardır kapasite zorlaması var bu durumda küçümseme babında asla demedim bunları ayağını yorganına göre uzat bu durum için ideal örnek olur.Emeklemeden yürümeye çalışıldığı için böyle tökezlemeler normal bu durum ilerde sizi daha da zorlar

eşin patronuyla görüşsün maaşını aylık alsın.
öyle taksit taksit para alınca hemen harcanıveriyor.
nereye gittiği de belli olmuyor.
senin maaş aldığın güne denk getirsin maaş gününüde.
maaşlarınızı birleştirin aynı gün kiranızı ödeyin.
toplu alışverişiniz yapın, faturalarınız ödeyin.
harçlıklarınızı alın.
kalanıda bankaya atın yada altın vs artık nasıl değerlendirmek isterseniz.

900 ve 700 inanılmaz az maaşlar bunlar. başka işe girme şansınız yok mu*
bu maaşlarla nasıl çocuk bakacaksınız?

1800 değil. 1650.

Kararlı olduğunu hissettir yeter. Ben de cocuk istiyorum evet ama sana güvenemiyorum, bu evin ben çalışmadan da çekip çevrilmesi lazım. diyebilirsin. Tabi onu kırmadan.

sen çalışmazsan 900 maaş giricek eve.
900-600=300 kaldı.
300 liraya: faturalar +bebek malzemeleri+aşısı+doktoru+ evin gıdası + yol +yemek+aidat

mümkün değil. ek gelir olmadan olmaz.

biz eşimle ne alırsak o kadar harcama yapıyoruz bundan eminim çok istesekte bi köşeye para atamıyoruz bize aylık 800tl girse borcumuz olmuyo 2000tlde girse borcumuz olmuyor ama bi köşede paramızda olmuyo eşimde bende elimize geçen parayı salondaki bi köşeye koyarız ve aldığımız harcamaları oraya not alırız her ay gelir kadar gider oluyor sebebini anlamıyorum evimiz kendimizin 2 yaşında bi oğlum var 7 aylıkta hamileyim aylık tek giderimiz yakıt 195tl onun haricinde klasik ev masrafları ama o ay çok kazanmışsak otobüs yerine taksiye biniyoruz devlet hastanesi yerine özele gidiyoruz yani ne alırsak onu yiyoruz ama bunu bilinçsizce yapıyoruz aranızda bizim gibi olan var mı merak ediyorum bi türlü para biriktiremiyoruz acaba altın fala mı çektirsem kredi kartına diye düşünüyorum her ay taksitlerle ödeyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…