• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim ve aile bütçemiz

şöyle bi sorunumuz var ama ortada benim eşim haftalık alıyo patronuylada konuştu aylığa döndüremedi.aylık olsa eminim bişeyler bırıkır bı küçük altın alınır bişey olur ama haftalık işte o an
gözü görmüyo devamlı para gelıyo diye ama benım 750 içerde eşimin 900 dışarada saçılıyo

eşinizin her hafta haftalığından bi miktar ayırsanız ?

Ayrıca poaçanı evde kendin yapmanı öneriyorum..2 tepsi poaçayı fırına atıp pişirdiginde eşinin 4 günlük sabah kahvaltı masrafı çıkmış olur..böyle de yapabilirsin..

Eşim çok sever ve sürekli yaparım

ve harcamalarınız fazla gibi geldi gözüme ve neden bu kadar yüksek fiyatlı bir evde oturuyorsunuz eğer istanbul'da iseniz o ayrı konu tabii evimize toplam 3300 lira giriyor ev kiram 500 lira 85 m2 bir evde 3 kişi yaşıyoruz hani örnek olması açısından yazıyorum giderlerimizi saysam sana dünya kadar ve elden alınan borç + kredi ödememiz mevcut 1 ay kaldı bitmesine ve birikim yapabiliyorum ..

eşinizin her hafta haftalığından bi miktar ayırsanız ?

olmuyo işte anlamıyorum dönüp masrafa baktım 500 e hadı bunun 300 ü nerde haftalığını alır hadi şu fatura için deriz kalanı bana verır sonra bı bakarız cepte hiç bişey yok yanı zar zor becerıp 100 lira koymuştum kenara sabah onunda harcandığını görünce delı oldumbazen sınırlenıyorum kendı kendıme dıyorum sankı ben onu gelın aldım butun sukuntıyı heasabı ben yapıyım beyımız aynı.ve yanı 5 aydır bunlara taktım kafayı hala 3 kuruş yok kenarda her aysonu böyle gerılıyorum

En iyisi bir banka hesabı açıp oraya birikimini atman canım bana göre biriktirilecek para evde durmamalı yoksa her halukârda harcanıp gidiyor.Ben öyle ediyorum bankada açtım bir altın hesabı eşimin ekstra gelirini ve benim maaşımdan kalan parayı oraya yatırıyorum ve onu unutuyorum sanki hiç yokmuş gibi..canım birşey alacak olsa param var diyemiyorum en azından gidip bankayla kim uğraşacak diyorum üşengeçliğe vuruyorum işi..Ola ki eşim istemeye kalksa paranın nerede olduğunu bildiği için kesinlikle para mevzusunu teklif bile edemiyor :)
Bu senin sorununa bir çözüm olabilir maaşını alır almaz direk bankaya 200 lira atmanı onu da atamam dersen 100 lira atmanı öneriyorum ayda bir gram altın alsam senede 12 gram altın eder bunu da bebişin olduğu zaman çeker kullanırsınız.

Ayrıca poaçanı evde kendin yapmanı öneriyorum..2 tepsi poaçayı fırına atıp pişirdiginde eşinin 4 günlük sabah kahvaltı masrafı çıkmış olur..böyle de yapabilirsin..

Eşim çok sever ve sürekli yaparım

ve harcamalarınız fazla gibi geldi gözüme ve neden bu kadar yüksek fiyatlı bir evde oturuyorsunuz eğer istanbul'da iseniz o ayrı konu tabii evimize toplam 3300 lira giriyor ev kiram 500 lira 85 m2 bir evde 3 kişi yaşıyoruz hani örnek olması açısından yazıyorum giderlerimizi saysam sana dünya kadar ve elden alınan borç + kredi ödememiz mevcut 1 ay kaldı bitmesine ve birikim yapabiliyorum ..

bırıkım yapma konusunda bende kendıme guvenıyorum ama eşim çok becerıksız bu konuda yanı cebınıde boşaltamazsınkı tamamhaftalığını elıme verıyo e 50 lira harçlık olmasınmı cebınde ani bişey olur bişey çıkar ama yok yanı harcanıyo.ınanın masraf yapan herşeyı görüyorum uyarıyorum eşimi bu gereksız dıye ama bakalım
kahvaltı konusuna gelınce eşim zayıftır ama iştahlıdırda baya bi ara dedım baget ekmeği alalım sandıvıç yapıyım sana yarım bagete akşam dedı benı kesmedı 2 poğaça aldım :) ne diyim yani aç kalınca başına ağrılar gırer vallahi çok asabıleşir :) görüntüdede sadece kahvaltıya para verıyo şu sıra evdede bişiler yıyo sabah ama emınım kesmıyodur orda gene 2 poğaça yıyodur.evde yapsamda bayat olunca yemez

En iyisi bir banka hesabı açıp oraya birikimini atman canım bana göre biriktirilecek para evde durmamalı yoksa her halukârda harcanıp gidiyor.Ben öyle ediyorum bankada açtım bir altın hesabı eşimin ekstra gelirini ve benim maaşımdan kalan parayı oraya yatırıyorum ve onu unutuyorum sanki hiç yokmuş gibi..canım birşey alacak olsa param var diyemiyorum en azından gidip bankayla kim uğraşacak diyorum üşengeçliğe vuruyorum işi..Ola ki eşim istemeye kalksa paranın nerede olduğunu bildiği için kesinlikle para mevzusunu teklif bile edemiyor :)
Bu senin sorununa bir çözüm olabilir maaşını alır almaz direk bankaya 200 lira atmanı onu da atamam dersen 100 lira atmanı öneriyorum ayda bir gram altın alsam senede 12 gram altın eder bunu da bebişin olduğu zaman çeker kullanırsınız.

onuda denedik desem :)altın hesabı dııl ama maaş kartı gıbı bankamatıkte maaşımızı oraya yatırıcaktık ama para puf dıye uçtuğundan onuda beceremedık

çok uzuyo bu durum benı ben eşime guvenmek ıstıyorum benı geçindirir dara sokmaz diye ama oda nasıl olsa bennu bütçeyle uğraşıyo akşam konuşucam bakalım harcadığı 1 milyonun bile hesabını alıp sonrada durumu rahatsızlığımı anlatıp kenara çekilicem bakalım ne olucak

yarama tuz bastın arkadaşım..aynı konu benimde canımı sıkıyor. ama bizim borçlarımız var paranın nereye gittiği belli. tabi eşim de benim kadar sıksa biraz kendini belki daha rahat getiririz ay sonunu. ben eşimden 10 gün önce alıyorum maaşımı ve direkt kira ve faturalara gidiyo benim maaş.o maaşını alınca da borçları ödüyo geriye kalan da bi şekilde bitiyo.pek hesabını bilmez eşim. benimde elimde bi kuruş bile kalmıyor.2 yıl oluyor evleneli hala bi birikim yok.üstüne üstlük borçlar da bitmiyo bi türlü sürekli yenisi ekleniyor.zamanında beni dinlese şu an evimizin kredisini ödüyor olacaktık ama neyse.çok istememize rağmen sürekli bebeği erteliyoruz..:25:
bi de benim canımı sıkan eşimin çok az maaş alması. işini değiştirmesini istiyorum ikna edemiyorum.bu devirde hangi erkek asgari ücrete çalışır :19:
ben çalışmasam aç kalırız. :53:

biz kadınların işi gerçekten çok zor... allah yardımcımız olsun..

kızlar bu durumda pek ben ne yapabilirim bi akıl da bana verin :84:

cnm senin önerin çok doğru.bence de onu uygula.
Bazen suçlu biziz aslında.erkeklerin üzerinden sorumluluk almaya bayılıyoruz.herşeyi biz düşünmeye başlayınca tabii onlarında işine geliyor koyuvriyorlar herşeyi.
Benim eşimde evlendiğimiz ilk aylar böyleydi.hep tartışmalarımız olurdu maddiyat yüzünden.benim eşiminde eli çok boldur. beni çıldırtırdı.elde avuçta yok.kredi var.karttan yiyorduk zaten.beni çileden çıkarırdı. ve bi kenara para koyalım dedikçe her ay bi problem olurdu.yamakine bozulurdu ya ekstra bir durum olurdu.ne yapıyorsun parayı diyordum kızıyordu ne yapıyorum sanki ben diye.ayyyy sinir oluyordum.
Neyse sonra ben çalışmaya başladım durumu toparladık.şimdi Allaha şükür aklı başına geldi.biraz da hırs yaptı ev almak için. çocukta düşünüyoruz.bir de ben hiç bir şeye karışmıyorum.fatura, kira, kredi hepsini o ödüyor.kalanını cep harçlığı yapıyoruz.altın hesabı açtırdı.oraya 1-2 gr altın koyuyoruz.
Bırak sorumluluklarını bilsin.sakın üstüne alma onun sorumluluklarını da.kadın olarak zaten düşünmemiz gereken bir sürü şey var.bu konuları da onlar düşünsün.biliyorum çok yoruluyorsun bu konuyu düşünmekten.aynen bende öyleydim ve eşimle tek problemim maddiyattı. şu an hala eli inanılmaz bol düşünmeden harcıyor ama kenara koyduğu için görmezden geliyorum artık o kadarını.
"parayı ne yapıyorsun nereye gidiyor bu paralar deme.çocuk istiyoruz ama biraz birikim yapalım belki ben çalışamam problemli bir gebelik geçiririm tek maaşla idare edemeyiz bu yüzden birikim yapalım" de.ben öyle söylemiştim:1::1:

çok uzuyo bu durum benı ben eşime guvenmek ıstıyorum benı geçindirir dara sokmaz diye ama oda nasıl olsa bennu bütçeyle uğraşıyo akşam konuşucam bakalım harcadığı 1 milyonun bile hesabını alıp sonrada durumu rahatsızlığımı anlatıp kenara çekilicem bakalım ne olucak

canım ya aynen benim eşim. elinde hiç para tutmaz. cebinde 400 tl mi var hepsini o ay harcar. ama saçma sapan işlere paranın nereye gittiği belirsiz. ilk yıllar çok kavga ettim kredi kartlarını aldım elinden hesap sordum falan kuruşu kuruşuna. olmadı birbirimizi yedik. aramız bozuldu para yüzünden. huylu huyundan vazgeçmiyor. erkekler bizim gibi değil. parayı nereye verdiklerine dikkat etmiyorlar. o yüzden hesap sorma derim aranız bozulur. erkekler bunu müdahele olarak algılayıp saldırıya geçiyorlar. ben cebimdeki her kuruşu bilir ona göre harcarım. o canı ne isterse ona göre.

canım benim eşimde birzamanlar böyleydi.ikimizde çalışıyoruz.benim akşama kadar masa başında kafam şişiyor.o ise bedensel yoruluyor.ben üstüne eve gidip bedensel yoruluyorum.temizlik-bulaşık-yemek.
birazda sen kafa patlat dedim.devrettim kocama.
örneğin yine bir ay bankada faturalar için ayırdığım parayı çekip harcamıştı.tamam yüzlerce lira değil ama sonra bir baktım otomatik ödemeden düşmemiş.kesme ihbarnameleri geliyor.
kirayı bile 1 hafta öncesinden hergün söylüyordum.
yine de ben unutayım desem o hiç aklında tutmuyordu.para olmasına rağmen kirayı geç veriyorduk.
bir gün ben artık yeter dedim.yaklaşık 1 yıl önce.o gün bu gündür kendisi takip ediyor.
bu hafta biraz sıkıştık.20 tl çekmiş karttan.bununla cumaya kadar iade etmemiz lazım diyo.herşeyi hesaplıyo artık.
oh valla rahatladım.hesapsız kitapsız birşey almıyor artık.
ve arkadaşlarıyla çıktığında herkesin hesabını ödemiyor.
bence yavaş yavaş ödemelerin sorumluluğunu eşine yükle.bütçeyi denkleştirmeye çalıştıkça görecektir eğriyi,doğruyu.

geçinememe konusuna gelince.500 tl kira ve iki maaş giriyor eve.bizde köşeye birşeyler koyamıyoruz.yarın öbür gün çocuk olunca tek maaşla ne yaparız bilmiyrum.bu işin sırrı nedir.bilenler söylesin

Son düzenleme:
canım benim eşimde birzamanlar böyleydi.ikimizde çalışıyoruz.benim akşama kadar masa başında kafam şişiyor.o ise bedensel yoruluyor.ben üstüne eve gidip bedensel yoruluyorum.temizlik-bulaşık-yemek.
birazda sen kafa patlat dedim.devrettim kocama.
örneğin yine bir ay bankada faturalar için ayırdığım parayı çekip harcamıştı.tamam yüzlerce lira değil ama sonra bir baktım otomatik ödemeden düşmemiş.kesme ihbarnameleri geliyor.
kirayı bile 1 hafta öncesinden hergün söylüyordum.
yine de ben unutayım desem o hiç aklında tutmuyordu.para olmasına rağmen kirayı geç veriyorduk.
bir gün ben artık yeter dedim.yaklaşık 1 yıl önce.o gün bu gündür kendisi takip ediyor.
bu hafta biraz sıkıştık.20 tl çekmiş karttan.bununla cumaya kadar iade etmemiz lazım diyo.herşeyi hesaplıyo artık.
oh valla rahatladım.hesapsız kitapsız birşey almıyor artık.
ve arkadaşlarıyla çıktığında herkesin hesabını ödemiyor.
bence yavaş yavaş ödemelerin sorumluluğunu eşine yükle.bütçeyi denkleştirmeye çalıştıkça görecektir eğriyi,doğruyu.

geçinememe konusuna gelince.500 tl kira ve iki maaş giriyor eve.bizde köşeye birşeyler koyamıyoruz.yarın öbür gün çocuk olunca tek maaşla ne yaparız bilmiyrum.bu işin sırrı nedir.bilenler söylesin

ayyy evet bak benim de aklıma geldi.bir de arkadaşlarıyla dışarı çıkma faslı vardı ki.cıngarın koptuğu andı.:52::52: sürkli eşim ödemezdi genelde dönüşümlüdür onlarda yada yemeği biri öderse kahveler birinden olurdu tamam ama ben 5 liranın hesabını yaparken onun öyle savurması delirtirdi.
:47:

aslında 3 ay önce karar vermiştim buna yapmaya o zamn 3 kredı kartı vardı aşırı harcamasakta hesp kesim tarıhını takıp edemeyınce hepsi 1 aya çullanıyodu bende elımı çekemıyodum ama şu an 1 kart var ve kullanılmıyo sabıt taksıtler yanı .elimi harcamalardan çekemıyodum ama bu ay yapıcam akşam eşimi karşıma alıp kunuşucam satır satır yazdırıcam yaptığı masrafı sonra bakta düşün diyecem katlarında asgarisini öderim ellemıycem bakalım parasını ne yapıcakmış ,
düşündümde böyle bir anda yapmak daha mantıklı geldı bana dan dıye hesaplar başına düşünce anlıycak ne kadar boşa para harcadığını 3 ona 5 buna evımızın rızkını çöpe atmış olduğunu

ayyy evet bak benim de aklıma geldi.bir de arkadaşlarıyla dışarı çıkma faslı vardı ki.cıngarın koptuğu andı.:52::52: sürkli eşim ödemezdi genelde dönüşümlüdür onlarda yada yemeği biri öderse kahveler birinden olurdu tamam ama ben 5 liranın hesabını yaparken onun öyle savurması delirtirdi.
:47:

eşiminde var benzer bi durumu arkadaşı gelır yanlış anlaşılmasın alkolık sorunlu dııl ama bunaldı artık alkol alıyo akşamları ama kımseye yuk olmaz içeceğinide kendi alır gelır ama bızımkıde buna uyar alırdı biraları 30-40-50 ve ben aylarca karar verememiştim saçımı boyatsammı boşa masrafmı çıkmış olur diye dedım oyle gıttım boyattım saçlarımı mis gibi :) naapıyım dedım benmıyım enayi sonra eşimde farkettı hem o içmezse çayımızı demlersek arkadaşıda içemıyodu onunda alkol alımını azaltmış olduk

Eşinin maaşından tüm masraflar ödenibiliyorsa,ve eline para kalıyorsa, hepsini o ödesin canım.
Ama şuan ki durumda yoksa öle bir durum, bence eşine öle yaklaşma. Para yüzünden tatsızlık yaşamaya değmez.
Ne biliyim, Bu ay para biriktirmeye başlayalım mı de,bebişimiz için de, bir kumbara yapın,üzerine bebeğimiz için falan yazın,
sen her hafta haftalıgından 10 lira koy de,
Bende maası alında 50-60 lira koyayım,her ay sonunda 100 lira koymus oluruz kenara falan de olmaz mı.

aslında maaşı yeter sadece ay sonu 200 300 destek çıksam ona yeterlı olur en az 500 400 de cebimizde kalır eminim ama bakalım cuzdanda durmasın diye bıtane kutu vardı evde dedım bu kumbaramız cebindekı tum bozukluklarıda aldım.yanı her akşam bozuklukları banaverse 50 lıra bırıktırebılmış olurduk ama yok

tabiki kenarda para bulundurabilmek çok önemmli we çok mutlu edici ama kira werdiğinizi söylüyorsunuz her ne kadar iki kişi çalışsada kira içten içe yiyip bitirir maaşınızı...şöyle düşünün ^^en azından kimseden borç para almadan ay sonunu getirebiliyorum^^bu düşünce çok daha mutlu edici :26:

çok şükür geçiniyoruz istediğimizi alıp gezip tozabılıyoruz ama bu durum benı rahatsız edıyo işte.tamam uzaktan bakınca sorun yok hatta dışardan bakanlar nekadar ıyı yaşıyolar dıyebılırler ama öyle dııl bişeyler yapılmalı bence sadece yiyip içip gezerek gelecek hazırlanmaz.bi ucundan başlanmalı birikime sonuçta yılbaşı gelıyo eşim zamda alıcak ama bakalım

üzülme canım herkes aysonunu zor getiriyor, malesef erkekler para konusunda eli açık oluyor, bence tüm ekonomiyi sen ele geçir, onun aldıgı haftalıktan her hafta birşey ödeyin,kirayıda ona ödet,mesela bi liste yap harcamalarınızı onun haftalalıklarına böl, bi sonraki hafta onun ne alacagını neyi ödeyecegini planlayın
sen onun parasından birikim yapamazsın ama onun üzerine masrafları atarsan sende kalanı ancak biriktirirsin, bence her ay 100tl biriktirebilirsin

Senin aldıgın 750 TL nin 600 TL si kiraya gidiyor.Sen ev kirası için çalışıyorsun.

Daha düşük ev kirası olan bi yere taşınamaz mısınız?

400 TL ye bulsanız 350 TL cepte.

Back