Eşim sürekli küsüyor

bisusaysun

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2024
219
37
Kızlar eşim en ufak şeylere bile küsüyor. En son tartışmamız dışarı çıkma yüzünden oldu sınavı vardı izin almıştı gün içinde sınava girip arkadaşlarının yanına gitmiş bana bi hediye almış sana bi süprizim var meydana gel dedi neyse hediyesini verdi gezdik tozduk güzel bi gün geçirdik. Sonra eve geldik ama anladım dışarı çıkacağını çünkü telaşlı bi hali vardi anladim sonrasında tlf çaldı arkadaşı aradı gel felan dediler sonra o da tamamdedi. Sonra eşim yanıma gelip seninle danışmadan bi anda tamam dedim ama istemezsen çıkmam dedi. Ben çıkmasında değilim zaten tamam dedin dedim. O kadar anlaşılmış bişeydi ki eşimin tavırlarından anlıyordum
Neyse ben tavır yapınca ki dışarı çıkmasına değil anlaşılmış bişeyi bana diretmesine kızdım ben sonrasında yemek yapmayacağımı söyledim eşim tok olduğunu söyledi dışarıdan bişe söyle o zaman ben de uğraşmıyım dedim
Sonra bana tavır yapma bu halin ne vs başırmaya başladı ben tıraşa gidip geliyorum dedi mahallede berber
Neyse bişe demedim gitti içeri geldi hala bana sevgi sözcüğü felan dedi canım aşkım gibisidnen ama ben devam etmedim üstünü hala çıkarmamıştı ben de neden üstünü çıkarmadın dedim korkma bi yere gitmeyeceğim dedi ben de istiyorsan gidebilirsin dedim zaten gitmek istesem giderim sana soracak değilim dedi ben de ipler koptu bişe demedim
Dışarı çıksada bi iki saate gelen biri ama bunu bu kadar üstelemesine abartmasına ve kaç gündür konuşmutor ben de onunla konuşmuyorum en ufak bişeyde bile bazen defalarca konuşmuyor bi iki aydır küsme huyu yoktu yine başladı. Ben de o nereye kadar böyle giderse gitmeyi düşünüyorum çok yoruldum barıştığımızda güzsece söylesem de sözlerini tutmuyor uzaktayım ailemden ben de aileme gideyim diyemiyorum
Şuanki düşüncem ona küs kalmanın bişeye yaramayacağını göstermek olacak o gelse de biraz uzatmayı düşünüyorum ki her geldiğinde ben affettiğimi için buna güveniyor bence ama kaç gündür uyuyamıyorum Artık küsmesinden çok yoruldum sizce ne yapmalıyım hanımlar (3 gündür küsüz)

Hemen öğretiyorum size.

Basit ama etkili bir yöntemdir bu. Kuralına göre uygularsanız kesin çalışır.

Öncelikle bunu dert etmemeye çalışmak yerine, sizin dert ettiğiniz şeyi eşinizin de dert etmesini sağlamak zorundasınız.

Siz bi köşede bunu düşünürken o keyif kahvesi içiyorsa olmaz.

Rolleri değiştireceksiniz ve keyif kahvesini siz içeceksiniz.

Öncelikle ihtiyacımız olan şey, durgun ve hissiz bir çift göz. Sakin ve dingin bir ruh hali. kararlılık. Irade ve sabır . Bunlar olmadan bu yöntem uygulanmaz.

Yöntemi anlatiyorum şimdi.

Eşiniz bu gibi davranışları adet haline getirmediyse açıkça sorabilirsiniz derdin nedir, neden suratın asık diyebilirsiniz .

Ama eşiniz bunu sık sık yapıyorsa sizin yapacağınız şey , ilişkinizi onun koyduğu sınırlardan daha da geriye çekmek.

Yani küsmemek ama gerekmedikçe de konuşmamak.

Mesela;

Eşiniz işten eve geldi. Siz sadece "hoş geldin" deyin. Sakın gülmeyin. Güler yüz göstermeyin. Fakat surat da asmayın. Hoş geldin deyin. Ve başka şey sormayın.

Sorularına daima en kısa cevaları verin. Evet. Hayır bilmiyorum gibi. Hiç-bir zaman çok gerekmeyen bir kelime söylemeyin. Asla sÖzu uzatmayin.

Size bi şey anlatıyor mesela yolda gelirken bir trafik kazasi görmüş onu anlatıyor. Yüzüne bakın, Öyle mi deyin. Yüzüne bakmaya devam edin ve susun. Saniyelik bir bakışmadan sonra hemen başka bir şeyle ilgilenin. Başka yere bakmaktansa hemen iş icat edin ve ona yönelin. Trafik kazasıyla fazla ilgilenmeyin ama sessiz de kalmayın.

Eşinizi dinleyin. Ama tepkileriniz daima çok kısıtlı olsun.

Nasılsın derse. Iyiyim,sen diye sorun. Ve susun.

Hiç-bir zaman suratınız asık olmasın. Fakat güler yüzünüz hic olmasın. O kadar profesyonel bir denge kurmak zorundasınız ki... eşiniz bir şeyler olduğunu anlamalı fakat asla somut bir şey gösterememeli. Asla ispat edememeli.

Yemek hazır. Teşekkür ederim.
Doğrudur. Evet
Hayır. Bilmiyorum. Duymadım... gibi politik cevaplar verin. Cümleleriniz daima mantık çercevesinde olsun hiçbir zaman bir duygu durumu açıklamasın.

Size neyin var neden böylesin derse. Gülümseyin. Yüzünüzde gıcık bir gülümseme ile "bi şeyim yok canım nerden çıkardın" deyin. O kadar doğal davranın ki kendisinin yanlış anladığına , sizin son derece normal olduğunuza inansın, ama asla ikna olamasın.

Bu şekilde 1 hafta süründürürseniz psikolojik şiddetin öyle değil , böyle yapıldığını öğrenir.

Ben sizin dışarı çıkmasına tepki vermenizi de onun küsmesini de anlayamadım.
Aslında incir çekirdeğini doldurmayacak birşey.
Hani bana dese ki ben çıkacağım çık tabi güle güle derim. Ben de ya bi arkadaşımla son dakika planı yaparım ya evde açarım istediğim filmi alırım içeceğimi keyfime bakarım. Yemeğimi de kendim söylerim. Niye ona tepki gibi “bana yemek söyle” diye terslendiniz ki?

Dışarı çıkmasına tepki vermedim tabiki çıkabilir ben önceden anlaşılmış planı yapılmış bişe olduğunu düşündüğüm için ki öyle. Buna kızdım

Kızlar eşim en ufak şeylere bile küsüyor. En son tartışmamız dışarı çıkma yüzünden oldu sınavı vardı izin almıştı gün içinde sınava girip arkadaşlarının yanına gitmiş bana bi hediye almış sana bi süprizim var meydana gel dedi neyse hediyesini verdi gezdik tozduk güzel bi gün geçirdik. Sonra eve geldik ama anladım dışarı çıkacağını çünkü telaşlı bi hali vardi anladim sonrasında tlf çaldı arkadaşı aradı gel felan dediler sonra o da tamamdedi. Sonra eşim yanıma gelip seninle danışmadan bi anda tamam dedim ama istemezsen çıkmam dedi. Ben çıkmasında değilim zaten tamam dedin dedim. O kadar anlaşılmış bişeydi ki eşimin tavırlarından anlıyordum
Neyse ben tavır yapınca ki dışarı çıkmasına değil anlaşılmış bişeyi bana diretmesine kızdım ben sonrasında yemek yapmayacağımı söyledim eşim tok olduğunu söyledi dışarıdan bişe söyle o zaman ben de uğraşmıyım dedim
Sonra bana tavır yapma bu halin ne vs başırmaya başladı ben tıraşa gidip geliyorum dedi mahallede berber
Neyse bişe demedim gitti içeri geldi hala bana sevgi sözcüğü felan dedi canım aşkım gibisidnen ama ben devam etmedim üstünü hala çıkarmamıştı ben de neden üstünü çıkarmadın dedim korkma bi yere gitmeyeceğim dedi ben de istiyorsan gidebilirsin dedim zaten gitmek istesem giderim sana soracak değilim dedi ben de ipler koptu bişe demedim
Dışarı çıksada bi iki saate gelen biri ama bunu bu kadar üstelemesine abartmasına ve kaç gündür konuşmutor ben de onunla konuşmuyorum en ufak bişeyde bile bazen defalarca konuşmuyor bi iki aydır küsme huyu yoktu yine başladı. Ben de o nereye kadar böyle giderse gitmeyi düşünüyorum çok yoruldum barıştığımızda güzsece söylesem de sözlerini tutmuyor uzaktayım ailemden ben de aileme gideyim diyemiyorum
Şuanki düşüncem ona küs kalmanın bişeye yaramayacağını göstermek olacak o gelse de biraz uzatmayı düşünüyorum ki her geldiğinde ben affettiğimi için buna güveniyor bence ama kaç gündür uyuyamıyorum Artık küsmesinden çok yoruldum sizce ne yapmalıyım hanımlar (3 gündür küsüz)
Bence küslük insana ıyı gelıyor(abartmadan)
Herkes kafa dinliyor

İmkanı olan küssün🤣🤣🤣

Anlattıklarınıza bakılırsa eşiniz hem tavır yaptığınız içi hemde geri adım atmadığıniz için çareyi küsmekte buluyor gibi. Birde sanki esiniz küçük bir çocukmuş gibi kontrol etmeye çalışıyorsunuz, anlaşılan her defasında da başarısız oluyorsunuz.

Çıksın adam nolacak ya, önceden planlanmışsa ne olmuş adam yine sormuş ve istemiyorsan gitmem de demiş. Her adımını size sorarak mı atmalı, her şeyde dur eşime sorayım mı demeli, bazen insan tamam diyebilir eşine sormadan. Bu kadar tartışıp tavır yapacak bir durum görmedim, bomboş bir tartışma çıkarmışsınız.

Anlattıklarınıza bakılırsa eşiniz hem tavır yaptığınız içi hemde geri adım atmadığıniz için çareyi küsmekte buluyor gibi. Birde sanki esiniz küçük bir çocukmuş gibi kontrol etmeye çalışıyorsunuz, anlaşılan he defasında da başarısız oluyorsunuz.
Ailesinde de küsme huyu çok fazla annesi ve babası arasında bundan olduğunu düşünüyorum ben.

Çıksın adam nolacak ya, önceden planlanmışsa ne olmuş adam yine sormuş ve istemiyorsan gitmem de demiş. Her adımını size sorarak mı atmalı, her şeyde dur eşime sorayım mı demeli, bazen insan tamam diyebilir eşine sormadan. Bu kadar tartışıp tavır yapacak bir durum görmedim, bomboş bir tartışma çıkarmışsınız.
Bu kaç gündür küsmeyi mi gerektiriyor peki

Başını okudum gerisini okuyamadım. Başlıkta hiç alakası yok galiba . Eşiniz devamlı küsmüyor afamı baya zıvanadan cıkarmıssınız
Gitsin istersen gıtmem demıs vs vs. Daha nwyını uzatıyorsunuzkı
Yok ustunu cıkarmadın yok şöyle
Ben olsam daha vok daralır o evden kacmak ısterdım o an

Benimkide eskiden çok yapıyordu, hopp bir anda arkadaşların yanına uğrayıp geleyim. Sinir oluyordum ama artık hiç iplemiyorum. Eskiden beklerdim, şimdi yatıp uyuyorum.
Artık yaşlandı diye mi, ben onu hiç sallamıyorum kafama göre takılıyorum diye mi bilmiyorum gitmiyor, gitse bile hızlıca kaçıyor

Bu kaç gündür küsmeyi mi gerektiriyor peki
Sizin eski konunuzu da okudum, adam annesinde yemek yiyip 45 dk geç geldi diye bütün gün seni bekleyip aç kaldım diyerek kavga çıkarmıştınız. Küsme huyu vardır adamın iyi bir şey değil tabii ki ama sizin tavırlarınız normal değil, çok boğucu kontrolcü davrandığınızı düşündüm yazdıklarınızdan. Adam belki başedemiyor çareyi küsmekte buluyor, kendi davranışlarınızı gözden geçirin.

İkiniz de pasif tavirlar sergiliyorsunuz sizin Dr davranışlarınız çözüm odaklı veya açık değil bu şekilde birbirinizi tüketirsiniz istediğiniz veya istemediğimizi açıkça söylemeyi tepkisel hareket etmemeyi öğrenin bunlar evliliği yoran şeyler

Sizin eski konunuzu da okudum, adam annesinde yemek yiyip 45 dk geç geldi diye bütün gün seni bekleyip aç kaldım diyerek kavga çıkarmıştınız. Küsme huyu vardır adamın iyi bir şey değil tabii ki ama sizin tavırlarınız normal değil, çok boğucu kontrolcü davrandığınızı düşündüm yazdıklarınızdan. Adam belki başedemiyor çareyi küsmekte buluyor, kendi davranışlarınızı gözden geçirin.
Aç kaldım diyerek değil onu beklediğim için kavga çıktı . Kontrolcü olmamın sebebi burada tek olmam eşimin ailesi arkadaşları vs hep burada

İkiniz de pasif tavirlar sergiliyorsunuz sizin Dr davranışlarınız çözüm odaklı veya açık değil bu şekilde birbirinizi tüketirsiniz istediğiniz veya istemediğimizi açıkça söylemeyi tepkisel hareket etmemeyi öğrenin bunlar evliliği yoran şeyler
Çok konuştuk sözler verdi eşim bidaha olmayacak bazı şeyler için ama tutmuyor sözlerini ona güvenim de sevgim de azalıyor
Birde eşime kızma sebebim eşim çok akıllı biri böyle üstten girip alttan çıkar ben ne ara bunu yaptım dersiniz o derece

Benimkide eskiden çok yapıyordu, hopp bir anda arkadaşların yanına uğrayıp geleyim. Sinir oluyordum ama artık hiç iplemiyorum. Eskiden beklerdim, şimdi yatıp uyuyorum.
Artık yaşlandı diye mi, ben onu hiç sallamıyorum kafama göre takılıyorum diye mi bilmiyorum gitmiyor, gitse bile hızlıca kaçıyor
Benim eşim de gitse iki saat durur gelir ben sadece planlı böyle sanki spontane gelişmiş bişeymiş gibi göstermesine takılıyorum yoksa gidebilir ben de keyif yaparım evde

X