Yaaa çok teşekkür ederiimÇocuğum yok, yeni evliyim ama ben estetik kaygısı olan, giyimine, fizigine, bakımına ve medikal estetiklerine kadar dikkat eden biriyim, kadın enerjisi estetiği ve bu konudaki hassasiyeti erkekten daha fazla ve kim böyle bir şey duysa bozulur, ben kendi adıma aynı şeyi yaşasam inanilmaz bozulur ve bozardım bence haklısın.
Şaka da olsa altındaki gerçek mi endişesi çok incitici, lafı çok gereksiz ve çirkin.
Zaten hem estetik kaygıdan, hem bu sosyal medya ve internet çağında aldatmaların ihanetlerin pamuk ipliğine bağlı olmasından, hem türk erkeklerin yüzde 90ının babalık kapasitesi olmadığını düşündüğümden, çocuktan sonra evliliğin olumsuz dönüşeceğine inancımdan, hem de kendi isteğim doğrultusunda bu kadar büyük sorumluluk almayı tercih etmememden kaynaklı çocuk yapmama kararı aldım.
Belki ben fazla hassasım ama böyle bir insan olarak yaşadığın hassas psikolojiyi, ne olacak alt tarafı şaka deyip geçememeni çok iyi anliyorum ama eminim ki isteyerek hamile kaldın, hevesle bebeğini bekliyorsun ve onu sağlikla kucağına alıp çok mutlu olmanı dilerim.
Doğumdan sonra da hem kendin için hem eşine karşı kilo verip fıstık gibi olacağını da eminim. O özgüvenle eşine de güzel bir kadınım yanımda hoş bir erkek görmek hakkım, lütfen spora git, kas yap, fit ol, cok saldın kendini de görsün bakalım nasıl oluyormuş o his, o da aynı şekilde kendini sana beğendirmeye çalışsın. Bu günlerin hepsi gelecek, şuan sadece bebeğinin heyecanını yaşa, kendini de onu da üzme. Her şey çok güzel olacak, sen çok güzel olacaksın.
Böyle bi tepki almadım ama doğumdan snra sadece bol su iç zaten emzirdigin için hamile kaldigin kilodan dahada altına inersin ben 52le kalıp 62ile doğuma gittim doğumdan 3ay sonra 48kiloydum resmenBen 35+5 haftalık hamileyim. Şu ana kadar toplamda 13 kilo aldım. Karnım şu son bir aydır birden ağızıma gelecek kadar çıktı.. E tabi sadece karnım değil göğüslerim ve kalçam da büyüdü.. Dün sabah uyandık herşey yolundaydı. Eşimle gayet güzel sohbet muhabbet derken kıyafetimi değiştirirken bana "aynı sumo güreşçisi gibi oldun" dedi.. Bunu söylerken gülerek söyledi Ben şoklar içinde kaldım.. O kadar utandım ki anlatamam o an yaşadığım şeyi tarif edemiyorum. Yerin dibine girmek istedim gözlerim doldu hemen tabi ama asla belli etmedim. Neden belli etmemeye çalıştım onu da bilmiyorum.. sanırım çok ezik hissettim eşimde beni daha da ezik görmesin diye herhalde ağlamamaya çalıştım..
Hemen arkamı döndüm çabuçak üzerime kıyafetimi geçirdim, ona "hiç yoktan ben içimde bebeğimizi taşıyorum, kilo aldıysamda sebebi belli, acaba senin o göbeğin neden orada?? Hangi kafayla bana bunu söylüyorsun dön önce aynaya bak" dedim.. Bunu söylerken de az önce ağlamamaya çalışan ben değil de öfkeden deli olan bir kadın vardı.. Ben öyle söyleyince eşim önce bi duraksadı sonra sanki ettiği normal bir lafmış gibi aptalca gülerek "aşkım sana da hiç şaka yapılmayacak.. Hemen neden alınıyorsun, kızımın güzel annesi" dedi..
Sonra bana yanaşıp aklınca gönlümü almaya çalışmalar şirinlik yapmalar.. dün çok çok daha berbat bir durumdaydım.. Duşa girdim gizli gizli ağladım asla unutamıyorum.. Bugün olayın şokunu biraz atlattım ama aklımdan hiç çıkmıyor.. Çok üzgünüm
şuan sanki kendimden utanıyorum..daha asla eşimin yanında giyinemem.. Duşa falan girerken de kapıyı kilitliyorum.. bebeğimden önemli ya da değerli değil hiçbirşey bunun da farkındayım ama kendime gelemiyorum bir türlü.. Şu yazdıklarımı bir başka arkadaşım yazmış olsa söyleyeceğim çok şey olurdu hatta daha önce buna benzer konular açan arkadaşlarıma da söyledim ama insanın kendi başına gelince çok farklı oluyormuş..
eşimle de konuşmak gelmiyor içimden artık.. Bana sarılmasına bile tahammül edemiyorum şuan nasıl bu hale geldik biz bilmiyorum.. Bana böyle birşeyi nasıl dedi hala aklım almıyor.. doğumdan sonra bu burnuma kadar gelen karnım ne olacak..? Bebeğim doğunca sarkacak muhtemelenbu zamana kadar düşündüğüm tek şey bebeğimdi ama şuan gizli gizli doğumdan sonra nasıl süt azalmadan kilo verilir, sarkık karın nasıl toparlanır falan araştırması yapıyorum..
kızlar umarım konumu okursunuz uzun oldu ama yazsam inanın bir bu kadar daha yazardım o kadar doluyum.. Benim gibi olan oldu mu? Bu hissettiklerimi hisseden oldu mu?? Ben nasıl unutacağım bunu? bir de sürekli eşime laf sokup onu sinir etmek geliyor içimden. İyice kafayı yedim bana birşeyler söyleyin..
Yaaa çok tatlısınızama ben yapamıyorum. Anlam veremediğim birşekilde içimde bir huzursuzluk var unutamıyorum.. Çoğu arkadaşım fazla tepki verdiğimi düşündü ama ne bileyim o kadar kilo aldım bir gerçek var ortada sonuçta..
Bende ona kızarak bir iki birşey söyledim ama acısı geçmiyor.. İnanın o kadar gel git yaşıyorum ki bazen ağlamak geliyor içimden bazen de çok sinirleniyorum nasıl bana bunu söyleyebiliyor diye.. Mesela şuan yanımda uyuyor ağızının ortasına bir tane çakasım geliyor..Eşim "sumo güreşçisi gibi oldun" dedi
.
.
.
Ben de ona çok laf etme ağzının üstüne oturrum sumo g.tümle.... dedim
şeklinde konular duymak istiyorum artık.
Bilmiyorum bu aldığımız kilolar neye göre normal ya da değil.. Ama ben aldığım bu kiloları şu son 2 ayda aldım.. Şuan 3 haftam var daha da alırım muhtemelen.. Ama insan üzülüyor işte böyle şeyler duyunca.13 kilo normal değil mi ya ben ilk aydan 6 kilo aldım büyüyen memelerimi sallıyorum hoppala hoppala diye
Ben kendimi gerçekten de beğenmiyorum doğru tespit. Çünkü memelerim kocaman oldu kalçam genişledi, bacaklarım bile biraz daha kalınlaştı sanki, karnımı seviyorum içinde kızım var ama ister istemez vücudum değişti işte.. Aldığım kilolar işin ispatı işte.. Ama eşimde öyle söyleyince çok üzüldüm..aslında sorun eşinizin lafı değil, siz kendinizi beğenmiyorsunuz, siz görüntünüze takmışsınız
bana da 20 li haftalardayken alman kadın güreşçileri gibi oldun demişti, sizin haftalardayken seni hastaneye yuvarlayarak götüreceğim demişti, toynaklarını yaptır /pedikür yaptırmamıştım), dedi de dedi, aklıma hepsi gelmiyor, o söyleyince genel cevabımı verdim hep si..r git! lohusalıkta kilo verene kadar bu tüp tacizler devam etti, en sonunda "ben zayıf kadın seviyorum yaa" dedi. Ben de "bana ne, senin için mi yaşıyorum, uygun göreceğim zaman vereceğim" dedim. aslında rejim yapacaktım ama 11. aya kadar afedersiniz hayvan gibi yedim, neredeyse doğum kiloma yaklaşacak kadar, sonra verdim tabii, fazla da zorlanmadım, 55 kiloyum şu anda. Memelerim biraz deforme oldu, onu da eşim emzirme bitince yaptıralım diyor, yaptırmayı düşünmüyorum
Normal zamanda ortalama bir vücuda sahip bir kadınım.. Mükemmel olmamakla birlikte fena da sayılmazdım.. Kusurlarım elbette var ve farkındayım.. Kafama da takmam.Normal zamanda da görünüşünüzde hassas olduğunuz noktalar var mı? Ne bileyim hoşlanmadığınız bi yeriniz, ya da eşinizin beğenmediğini düşündüğünüz?
Çünkü çok yoğun üzülmüşsünüz. Hormonlarınız zirve yaptığı için de bu çok normal ama bana dışardan baktığımda biraz fazla anlamlandırmışınız gibi geldi.
Sanki sadece boşboğazca bi söz gibi. Benimki de öyle diyordu emzirirken tekrar 8 kilo almıştımama tırt yani. Ağzının payının verip iiime baktım, onu gündemime alamayacak kadar meşguldüm.
3 haftada 9 kilo muuu? Nasil verdiginizi sorabilir miyim?Ben Doğum yapmadım ama en yakınımda kuzenim 95 le doğuma girdi eve geldiğinde 80 civarındaydı, sonra emzirirken hiç diyet yapmadan kalan kiloları da kendi kendine gitti kısa bi sürede. Ha bu herkeste aynı olur mu bilmem.
Amaan hayatta herşey kilo vermek kadar kolay olsun üzmeyin kendinizi ya hamile hamile. Bakın ben şuan diyetteyim 3 haftada 9 kilo verdim. Keyfini çıkarın hamileliğinizin
Desteğiniz ve önemseyip yazdığınız için teşekkür ederim.. Allah evladınızı bağışlasın..Hoş bir şaka olmamış tabii ki ama hormonlar size ayrı bir duygusallık katmış olabilir. Bunun için canınızı sıkıp ağlamanıza gerek yok her hamile kadının hiç bir yeri büyümese de göbeği büyüyor, içimizde insan büyütüyoruz kolay değil. Ayrıca 13 kilo çok fazla değil, hamilelikte ortalama alınan kilo 10-15 arasıdır zaten. Vücudunuz ödem de tuttuysa doğumdan sonra hepsi gider. Göbekte sarkmıyor yavaş yavaş iniyor biraz yumuşuyor başta sadece ama 40 günden sonra toparlarsınız hiç dert etmeyin. Bende 2 ay önce doğum yaptım 11 kilo almıştım anca 6sını verdim 5i bana kaldı ama şuan hiç derdim değil çünkü beslemem gereken bir bebeğim var gecem gündüzüm ona süt yetiştirmekle geçiyor. Gözüm koca falan da görmüyor şuansiz de son günlerinizin tadını çıkarın kavuşacağınız mucizeye odaklanın. Erkeklerin boşboğazlığı bir ömür bitmez zaten
Aç kalarak3 haftada 9 kilo muuu? Nasil verdiginizi sorabilir miyim?
Normal zamanda ortalama bir vücuda sahip bir kadınım.. Mükemmel olmamakla birlikte fena da sayılmazdım.. Kusurlarım elbette var ve farkındayım.. Kafama da takmam.
Ben öyle aslında eşim beni çok beğensin, gözü başka kadınlara bakmasın, aman evine sadık kalsın gibi kaygıları olan bir kadın değilim.. Bu konuda kadının üzerine yüklenen yüke her zaman karşı gelen biriyim.. Ama tabi ki herkes gibi bende eşimi çok seviyorum elbette eşimden bunları duymak beni sarstı.. Gülüp geçemiyorum..belki dediğiniz gibi hormonların etkisi ama gerçeklik de var bu işin içinde.. O yüzden moralim bozuk işte..
Söylediğiniz her cümlenin altına imzamı atıyorum.. Zaten bende normal zamanda bu kafada bir kadınım.. Böyle konularda daha önce yaptığım yorumlara belki denk gelirsiniz..Ama şuan sanki (duygusal olarakÇok boş bogazlilik etmiş espiri ya boşver denilicek birşeyde değil malesef bence bu konu. Öncelikle ne kadar kutsal birşeye sahip olduğunun bilincinde olmadığı ve saygı duymadığı çok belli. Doğumdan sonra bazı şeyler kalsa bile siz kendi ozguveninizi düşünün onlar sizin çocuğunuzdan kalan izler olacaklar. Eğer sizin ozguveniniz tam olursa o enerjiyi yaydiginiz için karşınızdaki böyle cümleler kurmaya cesaret bile edemez. "Sen kim köpek " bir tavriniz olsun burnunuz havada olsun biraz. Öyle kadınlar var ki doğum bile yapmadan ne kilodalar ama ozguvenleriyle kendilerini öyle satıyorlar ki giydikleri halleri hareketleri öyle yakışıyor ki ağzım açık kalıyor. Siz kendinizin nasıl güzel bir dönemde olduğunuzu ve ne kadar güzel bir kadın olduğunuzu hep hatırlayın
çok tatlısınız..Nasıl bir gerçeklik?
Hamilesiniz ve pek tabi kilo ile oluyo o işler.
Olması gereken bi gerçeklik yani.
Bağra basılası bi gerçeklik.
Eşiniz kısmını tamamen geçiyorum.
Bu beden bu haliyle bir insan taşıyor, ve saygıyı hak ediyor.
Ama o bu saygıyı zevzeklik yaparak duymadıysa siz telafi edin bunu.
Bedeninizi bu haliyle kabul ederek.
Onunla bir olup bir de siz yüklenmeyin bedeninize.
İçinde bir misafir var.
Bugün şişeriz, yarın veririz.
Sağlıkla olsun herşey yeterki.
Çok teşekkür ederim.. Aslında eşime güzel konuşmak açıklama yapmak yerine onu aşağılayarak ve kızarak bir tepki verdim.. Ama o bu konunun beni üzdüğünü anladı sonuçta.. Gerçekten aynada kendime bakınca kötü hissediyorum.. Bir de teyzenin biri hastanede benim için "yüklü" dedi.. Ben inek miyim bu nasıl birşey süt sağma makinası falan da aldım çok tuhaf hisler içindeyim.. Sanırım herşey üst üste geldi.. Eşimin yaptığı gerçekten dangozluk ama ben herşeye bebeğim için katlanıyorum.. Tek isteğim onu sağlıkla kucağıma almak..Esiniz sizi fatk etmeden hassas noktadan vurmus cünkü siz su kilolu halinizle kendinizi begenmiyorsunuz oda bunu sakasiyla tetikledi. Öncelikle bunun gecici bir durum oldugunu gäz önünde bulundurun. Su anda vücüdunuz muhtesem islerle mesgul. Düsünsenize icinizde bir bebek büyüyor. Tabi vücüt degisiyor. Her degisim de hosumuza gitmiyor tabi, ama iki hamilelikten sonra vücüdüm yine eski halinde diyebilirim. Sizde lohusalik gectikten ve vücüt toparladiktan sonra isterseniz spora da baslarsiniz. Sahsen spor yapmadim. Emzirirken o kadar kilo kaybettim ki daha da cok vermek istemedim. Esinize gelince: sakasi gereksiz olsada saka sonucta. Sizin hassas noktanizs deginmis sadece. Küsmek yerine dile getirin. Su anda kendinizi vücüdunuzla barisik hissetmediginizi ve böyle sakalari yapmamasini rica edin. Hepimiz hassas dönemlerden gectik (mesele ben biri son kisiri yedigi icin acayip sinirlendim bir kere). Önemli olan iletisimde kalmak. Saglikla bebeginizi kucaginiza alin. Su anda ikinizin sagligi en önemlisi
Çok teşekkür ederim.. Aslında eşime güzel konuşmak açıklama yapmak yerine onu aşağılayarak ve kızarak bir tepki verdim.. Ama o bu konunun beni üzdüğünü anladı sonuçta.. Gerçekten aynada kendime bakınca kötü hissediyorum.. Bir de teyzenin biri hastanede benim için "yüklü" dedi.. Ben inek miyim bu nasıl birşey süt sağma makinası falan da aldım çok tuhaf hisler içindeyim.. Sanırım herşey üst üste geldi.. Eşimin yaptığı gerçekten dangozluk ama ben herşeye bebeğim için katlanıyorum.. Tek isteğim onu sağlıkla kucağıma almak..
Evet Normal zamanlarda şakalaşırız fakat bu kez şaka gibi gelmedi bana.. Aslında eşimle uzun zamandır tanışıyoruz o benim üniversiden sınıf arkadaşımdı yani aramızdaki iletişim öyle ciddiyete bağlı alınmalı kırılmalı falan değil.. Bundan öncesinde biz arkadaştık yani gayet şakalaşma geyiğine muhabbetimiz vardır ama ben o bana böyle birşey söyleyince bu kez onunla gülemedim maalesef..bence hamilelik kilonuzu sevin, hamileliğin en güzel zamanları kocaman bir göbek taşıdığın zamandır diye düşünüyorum
hormonlardan dolayı biraz hassas davranmışsınız sanırım ama eşinizle normal zamanda şakalaşır mısınız?
ben olsam muhtemelen onunla birlikte dalga geçerdim ve gülerdim herhalde çünküeminim ki şaka niyetiyle söylenmiş bir şeydir
güzel canınızı sıkmayın, ne güzel ki karnınızda bir can taşıyorsunuz. kilolarınızı da ileriki zamanda elbet verirsiniz
hayırlı doğumlar diliyorum
Hic üzmeyin kendinizi sonucta bebeginiz olucak bir mucize karnınızda tasıyorsunuz öyle değil mi? Erkekler hamilelik yasamadıkları icin odun kafaları duygusal dusunmez... Dogumdan sonra zaten verirsiniz hemen, karnınız da sarkmaz hemen korse takarsınız, Sonrasında karnınızı gerdirirsiniz.. Cok fazla yöntem var bunlar icin.. Hepsi düzelebilen şeyler önemli olun Saglık gerisi boşBen 35+5 haftalık hamileyim. Şu ana kadar toplamda 13 kilo aldım. Karnım şu son bir aydır birden ağızıma gelecek kadar çıktı.. E tabi sadece karnım değil göğüslerim ve kalçam da büyüdü.. Dün sabah uyandık herşey yolundaydı. Eşimle gayet güzel sohbet muhabbet derken kıyafetimi değiştirirken bana "aynı sumo güreşçisi gibi oldun" dedi.. Bunu söylerken gülerek söyledi Ben şoklar içinde kaldım.. O kadar utandım ki anlatamam o an yaşadığım şeyi tarif edemiyorum. Yerin dibine girmek istedim gözlerim doldu hemen tabi ama asla belli etmedim. Neden belli etmemeye çalıştım onu da bilmiyorum.. sanırım çok ezik hissettim eşimde beni daha da ezik görmesin diye herhalde ağlamamaya çalıştım..
Hemen arkamı döndüm çabuçak üzerime kıyafetimi geçirdim, ona "hiç yoktan ben içimde bebeğimizi taşıyorum, kilo aldıysamda sebebi belli, acaba senin o göbeğin neden orada?? Hangi kafayla bana bunu söylüyorsun dön önce aynaya bak" dedim.. Bunu söylerken de az önce ağlamamaya çalışan ben değil de öfkeden deli olan bir kadın vardı.. Ben öyle söyleyince eşim önce bi duraksadı sonra sanki ettiği normal bir lafmış gibi aptalca gülerek "aşkım sana da hiç şaka yapılmayacak.. Hemen neden alınıyorsun, kızımın güzel annesi" dedi..
Sonra bana yanaşıp aklınca gönlümü almaya çalışmalar şirinlik yapmalar.. dün çok çok daha berbat bir durumdaydım.. Duşa girdim gizli gizli ağladım asla unutamıyorum.. Bugün olayın şokunu biraz atlattım ama aklımdan hiç çıkmıyor.. Çok üzgünüm
şuan sanki kendimden utanıyorum..daha asla eşimin yanında giyinemem.. Duşa falan girerken de kapıyı kilitliyorum.. bebeğimden önemli ya da değerli değil hiçbirşey bunun da farkındayım ama kendime gelemiyorum bir türlü.. Şu yazdıklarımı bir başka arkadaşım yazmış olsa söyleyeceğim çok şey olurdu hatta daha önce buna benzer konular açan arkadaşlarıma da söyledim ama insanın kendi başına gelince çok farklı oluyormuş..
eşimle de konuşmak gelmiyor içimden artık.. Bana sarılmasına bile tahammül edemiyorum şuan nasıl bu hale geldik biz bilmiyorum.. Bana böyle birşeyi nasıl dedi hala aklım almıyor.. doğumdan sonra bu burnuma kadar gelen karnım ne olacak..? Bebeğim doğunca sarkacak muhtemelenbu zamana kadar düşündüğüm tek şey bebeğimdi ama şuan gizli gizli doğumdan sonra nasıl süt azalmadan kilo verilir, sarkık karın nasıl toparlanır falan araştırması yapıyorum..
kızlar umarım konumu okursunuz uzun oldu ama yazsam inanın bir bu kadar daha yazardım o kadar doluyum.. Benim gibi olan oldu mu? Bu hissettiklerimi hisseden oldu mu?? Ben nasıl unutacağım bunu? bir de sürekli eşime laf sokup onu sinir etmek geliyor içimden. İyice kafayı yedim bana birşeyler söyleyin..